Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freel

tag

válasz calei #124 üzenetére

A telefon beállításai között nincs Zajszűrés opció. Development módban látszik a HD+ kapcsoló, de nem engedi állítani. Zajszűrést kikapcsolni úgy tudom csak hívásoknál lehet, csak hívás közben, és csak a Google gyári tárcsázójával... És ott se ér semmit, nem változik semmit a hangminőség.

• Freel

tag

Illetve vettem ilyet is (hátha valakinek érdekes lehet):
    A dobozból kibontva azonnal működött a telefonnal, nem kellett semmit állítanom, vagy formáznom. Bár a tokot le kellett vennem, hogy be lehessen dugni rendesen, csak úgy ismerte fel a telefon.

• Freel

tag

válasz Freel #101 üzenetére

Úgy döntöttem van remény és marad a telefon. :K
    Ezt találtam pár napja: Link
    Eszerint a Xiaominak meggyűlik a baja a Snapdragon Elite chipes telefonok optimalizációjával. A HyperOS 3-al sok bugot hozott a rendszer, ezeket szépen lassan javítgatják.
    Reményforrás: "For POCO F6 users, the update recalibrates the noise-cancellation drivers to eliminate the echo during voice calls, a bug that had surfaced in previous HyperOS 3 builds."
    Szóval POCO-knál ismert a hiba. Reméljük itt is javítva lesz mihamarabb. Annyi, hogy tegnap hívtam páromat telefonon. Ő itthon volt, csendes, hangtalan szobában, nem volt gyerekzsinat, semmi, csak síri csend. És mondhatni tökéletes volt a hangminőség.
    Mikor átment a boltba és akkor hívtam, nah az már katasztrófa volt. Mindenféle csörgést-csattogást, boltban árú pakolást, vásárlói dumálást, mindent hallottam csak amit párom mondott azt nem. Csak recsegést meg ropogást, szakadozott beszédet.
    Meghagyom a telefont úgy döntöttem, bízva a szoftveres javításban, mert egyébként nagyon szeretem, jó használni, jó fogni, öröm ránézni. Nem mellesleg ár/érték arányban semmit se találok ami még csak megközelítené ezt. Rendeltünk már hozzá nagyon vékony átlátszó szilikon tokot, többfélét. Legkésőbb jövő héten megjön.

• Freel

tag

válasz supertrezi #105 üzenetére

- A fénykezeléshez nem tudok érdemben hozzászólni. Mindig manuálba használom a fényerőt, legtöbbször úgy kb. 50%-os erővel. Éjjel, nappal. Esetleg éjjel ha nem tudok aludni és meg akarok nézni valamit picit lejjebb veszem. Vagy ha megyek nappal valahová, felhúzom csutkóra.
    - Ujjlenyomat: van benne olyan opció, hogy ha fölemeled a telefont, akkor megjelenik az ujjlenyomat helye. Most ebben nem találom, hogy van-e, (lehet, hogy van), de a párom 15T-jében ha jól emlékszem van olyan, hogy az ujjlenyomat állandóan látható. Illetve ugye ebben van MINDIG AOD, nem tudom az számít-e valamit ebben az esetben.
    - Reklámok: én ebben a telefonban még nem láttam egy reklámot se és egy javaslatot sem... Jó, ennek más az oka. :U Valószínűleg az én felhasználási szokásom merőben eltér az 'átlagtól'. Én bekapcsoltam a telefont legelőször és nem engedtem föl a wifire. MINDENT amit lehet letöröltem és MINDENT amit lehet letiltottam. A Google Store-t is beleértve... Google-be se jelentkeztem be, nincs gmailom. Bluetooth-on átküldtem az F-DROID .apk fájlját és az 'Aurora Store' .apk fájlját. Ezek után engedtem föl a wifire. F-DROID-ról a teljes 'Fossify' ökoszisztéma letöltése és beállítása. Majd következett a Tuta Mail, Just Player, Signal, NewPipe, GitHub Store, FOSS Browser stb... A telefon nem értesít, nem vonja el a figyelmem, nem csesztet. :N
    - A vibramotor szerintem jóval átlagon felül teljesít. Nagyon jó. Ahhoz képest mennyire nehéz a telefon, rángatja rendesen. Sokszor a frászt hozza rám. :B

• Freel

tag

válasz supertrezi #96 üzenetére

Már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy ha visszaküldöm az F8 Pro-t mi a bánatos lóf.szt (bocsánat) vegyek helyette... Mert az utóbbi két hetem ráment a telefon keresgélésre és nem találok megnyugtatóan jó választást (ráadásul már nagyon unom). Volt A54-es Samum. Megjött rá az A14 és belassult. Pedig Factory reseteltem nagyfrissítés után. Lassú volt, döcögős, mikrolaggolt. Útáltam. Haver vett S24 Ultrát, egy év után felpúposodott a hátulja... No komment. Tele van a Samu topik hasonló hülyeségekkel. Nem kell Samu. OnePlus, Oppo, Realme, VIVO... Nem ismerem ezeket a márkákat, már nincs kedvem kísérletezgetni, de a fórumjaikban is vannak igen érdekes hozzászólások amik nem igazán bizalom gerjesztőek. Motorola lenne szimpatikus, de a szoftveres részlegük egy katasztrófa, ezt én is tapasztalom, illetve szinte az összes Moto topik tele van vele, hogy nem jön a frissítés, nem tudják megcsinálni, bugos, lassul stb... Nem véletlenül jött a hír, hogy a Motorola hosszútávú szerződést kötött a GrapheneOS-szel és 2027-től azzal jönnek a telefonjaik. Pixel. Egész jókat írnak róla, szimpatikus... Lenne, ha mondjuk az elérhető árú (160K) Pixel 9a-nak nem lenne akkora kávája, hogy a reggeli kávéscsésze simán elfér rajta és közben lehet vele még netezni... 300K-t, 400K-t nem fogok kiadni egy 9 Pro vagy 9 Pro XL-ért, szerintem az a telefon is igen-igen túlárazott... Pedig álmom-vágyam, hogy kipróbálhassam a GrapheneOS-t, a LineageOS-t. Főleg úgy 2026 szeptemberétől a Google a sajátjának tekinti az Androidos ökoszisztémát és lezárja azt... Sokáig HONOR-os voltam. Szerettem a telefonjaikat. A MagicOS szerintem igen jól optimalizált, logikusan összerakott rendszer. De úgy gondolom a számomra elérhető árú HONOR-okban olyan hardver van, amit ma már nem biztos, hogy bevállalnék. A HONOR 600 Lite most jelent meg, 170K és ami benne van... pfhhuuu... A HONOR 400 mondjuk nem lenne annyira gáz, de 190K-ért egy 220K-s F8 Pro ellenében... :U A REDMAGIC talán az egyetlen még aminek adnék egy esélyt (itthonülős telefonnak).
    A párom 15T-je lett volna eredetileg az enyém, de a 78 mm széles telefon nekem már baromira kényelmetlen. A 75 mm-es telefonok nálam a max. Így pl. ez az F8 Pro is tokkal már nagyon a meehhhh... kategória. Külső méretet tekintve a Pixel 9a az olyan 155x73-as méretével lenne számomra az ideális azt hiszem. Kisebbet nem szeretnék, nagyobbat meg nem tudok használni.
    Így a nagy tepsik kiesnek, a kis kompaktok kiesnek, nem sok minden marad... A most megjelent X8 Pro-ból egy fehér mondjuk lehet bejönne. Az ára sem rossz, a hardvere is elég lenne. De az F8 nekem sokkal szebb, prémiumabb mindenben. Ráadásul az ultrahangos ujjlenyomat olvasó az megint 'sajnos' egy olyan dolog lett amit igen nehezen fogok tudni elengedni. :B És persze nem világos számomra, hogy akkor az F8 tulajdonképpen miért is szól olyan elképesztően szépen számomra?
    Most hirtelen nem jut eszembe mit hagytam ki, de abban biztos vagyok, hogy megnéztem már. :D

• Freel

tag

Más: a sztereó hangszórók véleményem szerint is zseniálisat szólnak. Volt A54-em, Note 13 Pro 5G, 14S, G55, mind sztereó, Dolby Atmos stb... De ez az F8 tényleg mintha egy másik szint lenne. Nekem nagyon durván bejön. Kicsit mintha nagyobb hangsúly lenne helyezve a magas és közép hangtartományra (ami nem azt jelenti, hogy nincs mély) és ez nekem nagyon bejön. Elképesztően tisztán és szépen szól a telefon. Gyakran egérmozizom, nálam ez olyan szinten mérvadó, hogy pont azon agyalok ha a hanghívásos mizéria nem oldódik meg, akkor is megtartom a telefont otthoni netezésre meg filmnézésre, mert amúgy zsenális szerintem. Nagyon tudnám használni sokáig.
    És itt jön képbe még egy dolog amit leírnék (ha még nem unjátok :P ). Nekem ez a telefon egyszerűen gyönyörű. Tényleg kifogástalan a látvány, jó érzés kézbe fogni. A kellemesen hűvös alu ház, a picit tapadósabb hátsó üveg, a kamerasziget, a lekerekítés, mind ott van a szeren. Szinte rossz érzés letenni a telefont... ... TOK NÉLKÜL... :U Tokkal az egésznek semmi értelme és ki lehet röhögni, de nálam ez probléma.
    Sajnálom egyébként ha 'huberpe' fórumtárssal most egy kicsit odavertünk a topiknak, az F8 Pro magyarországi eladási statisztikáinka és a HA-s eladásoknak is... :B De ez van.
    Kedden jött meg nekem a telefon, szerdától tesztelem. Ma még lehet megpróbálom, hogy csinálok egy factory resetet, hátha a 3.0.8.0.-val esetleg helyrerázódna az agya a telefonnak egy friss telepítés után. Hazajön párom délután, aztán eldöntjük mi lesz a sorsa a telefonnak. Még bőven benne vagyok a 14 napban.
    'supertrezi' kollégának IS üzenem, hogy ne menjen el a kedve a telefontól. Ennél jobb ár/érték/prémium érzetű telefont nehéz találni a piacon szerintem. Meg kell venni, ki kell próbálni. Én valószínűleg sírva-rívva fogom visszaküldeni. :DDD
    A HyperOS-ról mondjuk nem is merek írni. Nem fogok. :D Azt inkább ne...

• Freel

tag

Noh, itt vagyok. Helyzetjelentés. Szétteszteltük a telefont amennyire csak a lehetőségeink engedték. Tehát van a telefonomban egy 30-as kártya, reggel tettem be mellé egy 70-eset is. A 30-as kártyához van kapcsolva egy Signal, ami még a régi Xiaomi 14S telefonomhoz van kapcsolva és az ott működik, a 70-es kártyához regisztráltam most egy Signált, ami az F8-on működik. Fiam egy 30-as MotoG55-ről hívott reggel. Hívta a 30-as számot, a 70-eset és a Signalt is ami az F8-on van. Mindhárom esetben teljesen egyforma volt a hangminőség: nem jó. Hangos volt a vétel, jól hallottam mindent. De... Amikor a másik fél beszél, akkor közben olyan mintha szélben állna, van egy ilyen fújó hang, vagy sistergés szerű. Amikor a másik fél abbahagyja a beszédet néma csend következik. Aztán mikor újra elkezd beszélni megint mindenféle sistergés... Olyan, mintha a telefon lekapcsolná a hangszórót ha a másik fél nem beszél. Olyankor néma csend van. De full néma csend. Nem olyan mint az összes többi telefonon normál beszéd közben, hogy azért hallani ha valaki közben mocorog, vagy van valami háttérzaj. Itt nincs, full csend van. Majd olyan mikor a másik fél elkezd beszélni, mintha a hagszóró akkor kapcsolna be, mert a a beszéd elejéből mintha lecsípne egy kicsit... Gáz... Viszont a minőség mindhárom esetben teljesen egyforma volt.
    Aztán jött a fekete leves...
    Párom munkahelyi szünetében felhívott a 30-as Xiaomi 15T telefonjáról. A 30-ason is, a 70-esen is és mindkét Signalon. Az F8-as Signalon is és a 14S-es Signálon is. A 14S-en lévő Signállal teljesen átlagosan jó volt a hangminőség, mindketten tisztán hallottuk a másikat, a 'sima' telefonos élmény, hallottam ahogy a munkatársai beszélnek a háttérben, zajokat stb. Teljesen rendben volt.
    Aztán jött az F8... A Signal-on konkrétan allig hallottam mit mond párom, és ő is mondta, hogy full dobozhangon beszélek de nagyon durván... Nagyon rossz volt. Aztán hívott párom a 30-ason is és 70-esen is. Többször is letettük, és újraindítottuk a hívást. A két szolgáltatói hívás között szignifikáns különbségek voltak, mindkét oldalon. Az egyik hangosabb volt, tisztább, a másik halkabb, zörejesebb. De mindkét esetben fennállt az a 'mintha lekapcsolná a hangszórókat' élmény... Gáz...
    Nálam biztos, hogy valami baj van a telefonnal. Már nem tudom eldönteni biztosra, de még mindig inkább afelé hajlanék, hogy szoftveres a baj...

• Freel

tag

válasz huberpe #95 üzenetére

Napszemüveggel nem próbáltam. Viszont nekem nem tűnik fakónak az enyém. Összehasonlítottam itthon a többi Xiaomival és nem láttam rosszabb színeket. Alapbeállításnak az a PRO valami default színkészlet van, szerintem elég jól néz ki. Próbáld meg, hogy állítgatod a színeket, hátha bekattan valami. Vagy nem-e beragadt valami meleg szín variació.

• Freel

tag

válasz huberpe #92 üzenetére

Párom is most cserélte le a Note 13 Pro 5G-t (amivel semmi baj nem volt), egy Xiaomi 15T-re. Noh, a 15T-n viszont elképesztően tiszta és tökéletes a hangminőség, azon még én is meglepődtem. Sajnos az a telefon nekem már túl széles, nem kényelmes használni. Több pénzt nem akarok telefonba tenni.

• Freel

tag

válasz huberpe #92 üzenetére

Köszönöm a gyors választ, megnyugodtam kicsit. XDA fórumán azt írta valaki, hogy az EVS beszédkodekkel van a baj, amit a telefon HD+ módban használ. Viszont ha a HD módban van, akkor jó a hang beszélgetés alatt.... Nekem ez ókínai... Persze azt, hogy ezt hol-hogyan lehet állítani, arra nem érkezett válasz.
    Illetve ezt nem tudom értelmezni: "When you have dialer on screen swipe side panel and disable noise cancelling. Unfortunately it will be active on every new call."

• Freel

tag

Tegnap megjött a telefon. Ma elkezdtem belakni és beleraktam a SIM kártyát. Beszéltem több emberrel, mobillal, vezetékes telefonnal... És a hangminőség valami pocsék! :(( Doboz hang nagyon durván, sistereg, recseg, meg-meg szakad pillanatokra... Olvastam itt a tesztben is és külföldi fórumokon is, hogy az EU-s változattal vannak ilyen gondok. Elvileg ezeket javították a 3.0.6.0.-ban, de nekem már a 3.0.8.0. van fent. Szinte biztos, hogy nem hardveres baja van, valami kodek szar állítólag. Nektek nincs ilyesmi problémátok? Nagyon sanszos, hogy küldöm vissza, ez így használhatatlan.

• Freel

tag

Aki már használja, írjatok már tapasztalatokat bővebben please. Elvileg kedd magasságában nekem is jön egy Grey 512-es. Érdekelne mi a szitu, hogy boldogultok vele, sikerült-e megbarátkozni vele. Ha gáz nagyon, adom el bontatlanul és veszek egy REDMAGIC 11 AIR-t. :DDD

• Freel

tag

Azért azt gusztustalannak tartom, hogy megveszitek ezeket a jó kis Xiaomi telefonokat és azonnal kikapcsolgatjátok a reklámokat... Nem tudnátok kicsit átérezni, élvezni a Xiaomi által nyújtott szolgáltatásokat ahogyan ők elképzelik, jónak látják? Szerintetek az a sok-sok nagyon gazdag közép- felső vezető szakember rosszat akar nektek amikor úgy döntenek, hogy a digitális othhonodban szükség van ezekre a szolgáltatásokra, ajánlásokra?

Nincs fantáziátok... Képzeljétek már el, hogy mekkora lehetőség már az, amikor éjszaka autózol hazafelé... Ne adj isten, de megtörténik, hogy kiugrik eléd egy őz, elrántod a kormányt, telibeversz egy méteres átmérőjű tölgyfát. Te a kormánynál ülsz, a belső szerveid fele az anyósülésen. És életed utolsó lehelletével, nyúlsz a telefonodért, működik, feloldod, hogy hívd a mentőket vagy a szeretteidet... És előtte megnézhetsz pár kihagyhatatlan Temus ajánlatot, mielőtt tárcsázhatnál... Szerintem ez szívmelengetően kedves szolgáltatás és semmi rosszindulat nincs benne. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés