Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
han_lev
senior tag
Bocsánat, - a Poco-ban nem volt akku csere, a MI9-esel kevertem hirtelen, abban volt, meg azzal van ilyen baj, csak hirtelen azt hittem ez a bejegyzés abban a fórumban van.
Egyébként a QI töltés tényleg jó, és tényleg erre szoktam használni. Csak olyan telefont veszek - most már - ami tudja ezt. -
han_lev
senior tag
Az jó.
Viszont a töltőcsatlakozó kopik. több év használat után előbb utóbb kilazulhat (akárhogy kíméled) Főleg, ha gyakori, naponta több alkalmas a rátöltés. Nékem már volt akucsere benne, és most érzem, hogy már "nem olyan" stabilan csatlakozik.
Ezért érdemes egy vezetéknélküli töltőpadot beszerezni. Nagyonjó dolog, hogy van rajta,mert ezzel a fizikai használatot, eléhasználódást kikerülöd. Ha több éven keresztül használsz egy telefont, ezzel sokat nyújtasz az elhasználódás ellen. -
OSERANSKY
junior tag
Nemrég tettem szert a kicsikére, és azt kell mondjam, a többi, "szokásos" Xiaomi modellekkel ellentétben SOKKAL jobb a software support. Szóval NAGY piros pont!
-
MateAr
csendes újonc
Sziasztok. Mai nap folyamán észrevettem, hogy nem működik a a 67w töltés, nagyon lassan tölt a telefon és van, hogy abba is hagyja a töltést. Több töltővel is csinálta ezt, szóval nem a töltő a rossz. Nálatok nincs ilyen probléma? Mit tudnék ezzel kezdeni?
-
han_lev
senior tag
Az új Hiper OS települt.
Kérdés: hogy a bánatba tudom kikapcsolni?
Illetve: hogyan tudom beállítani azt, hogy a kikapcsoló gomba ne azt a bánatos hangvezésrléses szart hivja elő nyomvatartáskor.
Az életben nem találom a menüben... -
han_lev
senior tag
Sziasztok! Na megjött ma a webshopból!
Jó lesz, végre újra Xiaomis "légkörben"
Már rég voltam a fórumon is...
Hívásrögzítő!!? De hiányzott... -
_core
aktív tag
válasz
Wallenberg #157 üzenetére
Pl: Brazil
kep: [link] -
Wallenberg
senior tag
Tegnap kora reggel magyar régión felajánlotta a telefon a frissítést februári biztonsági csomaggal. Mire hazaértem, a frissítés lehetősége eltűnt. Kicsomagolásra váró, letöltött file-ként sincs ott a frissítés a telefonon. Van valakinek valami ötlete arra nézve, hogy honnan tudom leszedni a frissítést? Milyen régióra állítsam a telefont?
-
PreryQtya
csendes tag
Hali! Lenne előre lépés, bőven! De sajnos itthon a Poco telefonok mostoha gyerekek!
Nincs hivatalos forgalmazása a típusnak itthon! Mivel ez a teló már 1 éves, viszont nem olcsó, vagy sima F5-t felé nézegess, sajna ez is külföldi rendelés ha olcsóbban szeretnéd megúszni, vagy egy kicsit vársz, és még újabb típus fut be! Nagyon gyorsan jönnek az újabb és újabb telók, egyre jobb és jobb kiszereléssel!
Én már 8 hónapja használom, és tökéletesen megfelel az igényeimnek!
-
MateAr
csendes újonc
Sziasztok. A Xiaomi mi 10t pro 5g telefonomat szeretném lecserélni. Nagy előrelépés lenne ez a telefon? Érdemes lenne megvenni? Magyarországon hivatalosan forgalmazzák?
-
PreryQtya
csendes tag
És valóban, tegnap este nálam is felugrott, hogy frissítene rá! Megtörtént! Azért érdekes, hogy előbb Kolumbiai régiót kell választani, hogy jöjjön a globál frissítése, majd pár nap, és már jött is az újabb csomag már ugye magyar régión! Egyenlőre komolyabb bugot nem találtam, amibe belefutottam az csak annyi volt, hogy a némítás feloldása után manuálisan kellett hangerőt adni, mert nem váltott vissza, de egy újraindítás után ez is megoldott! Mással egyenlőre nem találkoztam még, bár szoktam nézni a Xiaomi oldalán a Bugreport leírását! 8/256-os júliusi a teló.
-
porkiy
aktív tag
válasz
Wallenberg #149 üzenetére
Nekem ma érkezett TMNMXM-re.
-
Wallenberg
senior tag
Kijött a Hyper OS! 1.0.2.0 UMNMIXM 5,0 GB. Most töltöm le.
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata eu stabil romról?
Csütörtökön nyílik a telo és le szeretném cserélni rá!Légyszi írjátok meg a tapasztalatokat.
Köszi
-
porkiy
aktív tag
válasz
Wallenberg #146 üzenetére
Ugyanez. Néha ránézek Kolumbiára
, de semmi. Jó lenne tudni, h a TMNMXM miben más, mint a többi amire már jött frissítés.
-
porkiy
aktív tag
válasz
Wallenberg #143 üzenetére
És utána talált még valami frissítést?
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy majd ki szeretném cserélni a romot a telefonomon
Ez jó lesz rtá?
xiaomi.eu_multi_MONDRIAN_V14.0.28.0.TMNCNXM_v14-13.zipIlletve melyik TWRP-t kell feltenni rá?
Ezt lehet először mondjuk fastboot-al feltenni? Vagy mivel érdemes?
Köszi!
-
porkiy
aktív tag
válasz
Wallenberg #140 üzenetére
14.0.6.0.(Bocs, tegnap rosszul írtam.)TMNMXM, 8/256.
Októberi a biztonsági friss. -
porkiy
aktív tag
válasz
Wallenberg #138 üzenetére
Nekem 14.0.5.0.7., és még nekem sem jött.
-
Wallenberg
senior tag
Mi a legújabb verzió száma a telefonon? Nálam MIUI 14.0.5.0 és nem talál frissebbet. Android 14 és Hyper OS még sehol. Kezdek aggódni. Poco F5-re már kijött a Hyper OS. Csak az én telefonom ragadt be?
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Megrendeltem és most a kiegészítők jönnek!
Szerintetek érdemes ilyet rendelni hozzá Xiaomi BHR6094GL 50W Vezeték nélküli töltő vagy elég hozzá a 20W-os? Ugye 33W vel tölt vezeték nélkül.
Köszi -
kusza80
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Gshoperről való rendelés mennyire megbízható? Illetve EU raktárról mennyi idő alatt érkezik meg a rendelés? A Pro 5 most ott akciósan 165. Itthon ez mondjuk a B-..nél (ez milyen cég? megbízható) 187-be kerül?Nem kevés pénz és nem szeretném bukni ezért kérdezlek benneteket, mert Ti tapasztaltabbak vagytok ebben!
Köszönöm
-
Trailblazer
veterán
válasz
Wallenberg #132 üzenetére
Én legutóbb az Aquánál is láttam, nekem az elég hivatalos. Legalábbis nem sufnibolt. Nyilván nem egyenlő az mstore.hu-val, de azoknál sok más sincs, ami Xiaomi, és illene árulniuk...
-
Wallenberg
senior tag
Ismerősöm venne ilyen telefont. Sajnos, hivatalos forgalmazással csak a Poco F5 telefon kapható, a Pro nem. Honnan lenne érdemesebb megvenni? Német Amazon, B-Tel, Aqua, Mobilcorner, Telefon pont? Vagy egyéb más hely? Ki mit javasol vagy ajánl?
-
Rick4
félisten
válasz
Trailblazer #129 üzenetére
Miért, itt és most mit néztél ki, aminél mennyi volt a termék, és mennyiért szállították volna ki?
-
Rick4
félisten
válasz
Trailblazer #127 üzenetére
Nem volt egyértelmű! De ettől még leírtam, neked kell végigmenni a folyamaton, csak te tudod, hogy melyik termék, milyen színben, melyik eladótól szimpatikus, a végén kidobja, mennyiért érkezne hozzád!
Tedd be a kosárba, írd be a címedet, és meglátod! -
Rick4
félisten
válasz
Trailblazer #125 üzenetére
Ki van írva az ár, aki akarja, a neki megfelelő színű és felszereltségű modellt berakja a saját kosarába, és megnézi, mennyi a végösszeg!
-
Rick4
félisten
válasz
balazsovics #122 üzenetére
Miért kell magyar forgalmazás? Német amazon ide is szállít.
-
Trailblazer
veterán
válasz
balazsovics #122 üzenetére
Magam is ezen filóztam 2 hónapja, de végül nem tetszett, hogy csak sufniGSM-nél kapható a készülék. A Nothing (2) is képben volt, de sokkal drágább - mostanra mondjuk ment lejjebb az ára, úgy láttam. Végül el is maradt a telefonvétel, inkább felfrissítettem a pc-t.
-
balazsovics
tag
Sziasztok!
Filózok, hogy F5 PRO-t veszek, de nem tudom hogy hol érdemes. Mo-i forgalmazás beindult már, vagy ne is számítsak rá? Ellenfél egyébként a Nothing Phone 2, annak állítólag jobb a kamerája...
thx
B -
Pityu.
nagyúr
válasz
Fitzgerald #120 üzenetére
Egyébként a gsmarenán pl ezt írták
"Mivel a két Poco F5 ugyanazzal a kamerahardverrel és ISP-vel rendelkezik (az SD7+ Gen 2 és az SD8+ Gen 1 állítólag ugyanazzal a 18 bites Spectra Triple ISP-vel rendelkezik), nem meglepő, hogy az állóképek majdnem ugyanúgy néznek ki. Néhány minta lágyabbnak tűnhet az F5 Pro-n, de nem sokkal." -
Pityu.
nagyúr
válasz
Fitzgerald #118 üzenetére
Főkamera ugyan az meg a szelfi kamera csak az ultraszéles kamerában van különbség de kb ennyi.
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Az F5 és az F5 Pro között kamerában mekkora a különbség, ha van egyáltalán?
Látom két különböző srác tesztelte őket itt Mobilarénán (különböző helyszíneken), szóval így kicsit nehezebb számomra összehasonlítani őket...
Ha csak a kamera a szempont, megéri a kis felárat a Pro? -
Trailblazer
veterán
válasz
Luck Dragon #116 üzenetére
OK.
-
válasz
Trailblazer #113 üzenetére
Leírta azt is..
-
Trailblazer
veterán
válasz
Wallenberg #112 üzenetére
No és az F5 Pro?
-
Wallenberg
senior tag
Sziasztok!
Örömmel tudatom veletek, hogy a Poco F5 telefon megjelent hivatalos hazai forgalmazásban a B4B Áruház kínálatában 2 év hazai, WayteQ garanciával.
A B4B a Bestbyte, az OfficeDepot és a Firstshop beszállítója.
A fenti cégek honlapján a Poco F5 telefon elérhető 169.999 Ft-os áron, fekete színben és 8/256 GB-os kiszerelésben.
Arról nincs információm, hogy a Poco F5 telefon más színben és kiszerelésben valamint a Poco F5 Pro telefon egyáltalán megjelenik-e hivatalos hazai forgalmazásban. Ha van valamilyen vagy bármilyen információtok erről, kérlek, jelezzétek!
Üdv.
-
Trailblazer
veterán
-
litter
tag
válasz
Trailblazer #109 üzenetére
476 dollár 176.000 Forint.
Kupon: gshopperpocof5pro
-
litter
tag
Sziasztok!
Gondoltam becsekkoltatok egy szürke import pokit, hátha érdekes lehet másnak is az infó. A hozzászólást a Poco F5 csoportba posztoltam, de gondoltam itt is érdekes lehet, így copy-paste.
A Gshopper weboldalán A Poco F5 és az F5 Pro is konstans akcióban van a "gshopperpocof5" a kuponkóddal az F5 esetében. A kuponkódokat hirdetik a termékoldalon, nyilvános. Az F5 alap kiadását így 125.000 Forint környékén lehet megvenni ÁFA és vámmentesen.
Mivel itthon is csak szürke import van kétes garival, ráadásul a 125.000 Ft igen vonzó ár, bepróbáltam egyet normál szállítással, biztosítás...stb nélkül Hongkongból.
A készüléket egy Yunexpress nevű cég szállította, hazai disztribútora a DPD hozta házhoz.
Repülőn érkezett, összesen 10 napot vártam rá és végig követhető volt a Yunexpress weboldalán a folyamat. Screenshot a szállításról: https://ibb.co/X2J43TM
A szállítás valóban vámmentes volt, extra költség nem terhelt. A Poco bontatlan dobozban érkezett, minden OK vele. Ha valaki a legolcsóbb beszerzési forráson gondolkozik, akkor EZ AZ és valóban működik.Üdv, Tomi
-
kbyte1024
veterán
Biztos hogy nem javítják gariba ez 100!
mellesleg a Gshopper hát...... Küzdöttem velük mire visszakaptam a lóvém. Meg jó hogy PayPal - al fizettem.
-
-
válasz
Terentius #102 üzenetére
Az, hogy viheted, nem nagyon garantálja, hogy foglalkoznak vele...
Nekem meg az volt az infóm eddig, amíg még a MiStore is ment, hogy nem, a külföldieket nem garanciáztatod... (azóta ők mstore lettek)
De nem gondolom, hogy beviszem a TMX-be, mert az a szervizpartner, aztán ők bármit is kezdenek a gshopperes telókkal.
Ha erről valaki mutat egy hivatalos levelezést, akkor hihető, addig viszont nem kezelhető tényként.
Régen nem gariztatták a kinti telókat. Nekem ez elsőkézből volt infóm.
Ha ez változott remek, de én ezt még mindig erős fenntartásokkal kezelem bemondás alapján.
A gyári garancia nem azt jelenti, hogy majd boldog-boldogtalan gariztatja...
Megvárom a beszámolót, hogy hova kell eljuttatni, és kinek gariztattak már így telefont. Ha tudsz ilyen infót, akkor oszd meg, mert az előbb linkelt nem az.
Amúgy Xiaomi jótállási feltételek
Több ponton hangsúlyozva, hogy Magyarországon vásárolt termékre....Gshopper nincs köztük.
A jelen szerződéses jótállás nem terjed ki azokra a Termékekre, amelyek nem a Xiaomi által vagy a Xiaomi hozzájárulásával kerültek az EGT/EFTA piacára, illetve amelyek nem a Xiaomi szabályszerű gyártmányai, illetve nem a Xiaomi-tól vagy a Xiaomi hivatalos értékesítőjétől kerültek szabályszerűen beszerzésre. Az alkalmazandó jogszabályok szerint Ön más jótállási, illetve szavatosságvállalási igény, például a terméket értékesítő nem hivatalos kiskereskedő által nyújtott szavatosságvállalásból eredő igény érvényesítésére is jogosult lehet. Ezért előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnie a kiskereskedővel, akitől a Terméket vásárolta. -
-
Terentius
őstag
A garanciáról meg annyit hogy állítólag mások megkérdezték és a gshopperről rendelt F5-re van gyári garancia amit az itthoni szervizben is tudsz érvényesíteni. Ne kérdezd melyik az, gondolom van nekik hivatalos magyar partnerük.
-
-
Pityu.
nagyúr
Tapasztaltam már én is ilyen boltos csődbemenést az egyik telómnál,ott is régebbi cég volt igaz 2x vàltoztatott nevet de én ezt nem tudtam,aztán vittek mindent nekem csak a garanciát hálisten.
Viszont ezt a telót meg a sima F5-öt így tudod beszerezni vagy külföld így talán még kis garancia lesz -
Patrik_0201
kezdő
válasz
Trailblazer #93 üzenetére
Eddigi rendelésekből nézve átlag 2 hét, vámot nem fizetsz. Annyi a költség amennyit rendelésnél látsz.
-
válasz
Trailblazer #91 üzenetére
Külföldi rendeléses topicban tudnak ebben segiteni, mert mar itt sem a mobilrol szól a fáma.
Ott kapsz választ, én nem offolom tovább ezzel a topicot.
-
válasz
Trailblazer #89 üzenetére
Az eddigi rendelesek garantálják.
-
Trailblazer
veterán
Továbbra sem hangzik jól ez a sufnigsm-es rendelés. Ez a Gshopper micsoda, kínai akármi? Mi van a vámmal és azzal, hogy a magyar hatóságok szeretik kényelmesen intézni az efféle ügyeket? Ez alapján mi garantálja, hogy innét rendelve még ebben az évszázadban megkapom a rendelt terméket?
-
-
Terentius
őstag
Szerintem ez most már nagyon túlaggódjátok. Akkor miért nem rendeltek pl. Gshopperről, amazonról, aliról stb. Ezeknél biztos hogy meg fogod kapni a cuccodat vagy ha nem akkor lehet reklamálni ami nem hatástalan. Gshopperről vettem az F3-at 2 éve akkor sem volt gond.
-
Pityu.
nagyúr
Beszéltem ma telefonon a céggel azt mondták hétfőn érkezik be hozzájuk kedden meg én már át is vehetem a csomagküldő pontont.Csak nekem is fura akármilyen webshopban vásároltam eddig elsőnek jött visszaigazolás a rendelés leadásáról aztán jött üzenet a rendelés állapotáról meg ilyesmi.Most majd mivel megkevertem a dolgokat pénzt várok vissza egy cégtől remélem azért nem húzzák ki az adott 14 napot.Aztán jövőhéten meg meglátjuk tényleg úgy lesz e ahogy mondták.Fura is ez a raktáron levés komolyabb cégnél tényleg 1-2 nap és megkapja az ember.Postát meg annyiba szeretem ha pl én adok fel terméket még a délelőtt folyamán az ott van másnapra viszont nagyon drága lett a posta.
Remélhetőleg ha már 10 évet kibírtak nem most fognak lelépni.
-
Müszi
senior tag
Sajnos ezt én is megtapasztaltam.
Raktáron utolsó 2db valószínűleg azt jelenti, hogy valahol díler ismerősénél van talán még. Hogyha van kedve és ideje, talán át is adja neki eladásra. Ha meg már elkelt akkor megy máshová kuncsorogni vagy rosszabb esetben egyszerűen csak mélyen hallgat és megvárja míg a vevő nem bírja tovább és visszamondja a rendelést. Fantáziám széles de sajna nem alaptalan.
Semmit nem írtak nekem sem rendelés és fizetés után. Mikor három nap elteltével nagy nehezen elértem őket telefonon hogy most mi is van az utalásommal akkor végre frissítette "vételár átutalva, csomag összekészítés alatt"-ra a státuszt. Aztán egy hét csend, megint nagy nehezen összejövő telefonálás. Szöveg: csúszik a beszállító, de holnap feladják biztosan és két napon belül megkapom. Mondom emeltebb hangon, milyen beszállító? Raktáron van most is!Ja az sajnos nem mindig naprakész, de most jönni fog biztosan.
Két nap múlva kaptam meg tőlük az üzit, hogy a csomagom feladva és csak még két nap elteltével a postától is az értesítést, hogy feladtak a részemre egy csomagot. Bennük kivételesen kellemesen csalódtam mert már másnap ki is szállították szerencsére.
Így összesen 2 hétbe telt a fizetéstől számolva a raktáron lévő készülék átvétele és még örülhetek mert a véleményezésük közt sokkal durvábbakat is olvastam, sajnos csak utólag. -
-
-
válasz
pusszycat #75 üzenetére
Drágább a Samsung. De én már 42 évesen kinőttem abból a korból, hogy évente, vagy két évente cseréljem. Inkább abban vagyok, hogy 2028-ig el leszek vele, ha kell akkumulátort cseréltetek benne évek múlva. Ha így nézem, akkor már nem drágább, mert ennyi idő alatt két Xiaomit kell legalább eladni - és ahogyan az egyik egykori itteni cikkíró jegyezte meg a Youtube csatornáján, egy Xiaomi/Poco, már következő évben sokkal kevesebbet ér mint egy SAMSUNG. Felhívtak a Telekomtól, és újrakezdhettem a rendelési folyamatot, megnéztem a 13-as Xiaomit, de sosem rejtettem véka alá, hogy nekem az OneUI, sokkal kiforrottabb, sokkal "iPhone"-osabb. és igen, főleg a terméktámogatás volt az, ami miatt azt mondtam, hogy nem fogom eljátszani azt, amit a 11 Lite 5G-vel (amiből ugye kettőt is vettem, mert amikor az első lesérült, azért nem SAMSUNG Galaxy A52S 5G-t vettem, mert abban 6 GB RAM volt 8 helyett), tehát nem fogom megint 2,5 év után az egyébként erős SoC-cal szerelt telefont eladni, lecserélni, mert a Xiaomi mindent megad, csak a szoftveres támogatást nem, így inkább bevásároltam hozzá
#76Luck Dragon: Köszi
-
-
-
Nekem az első Xiaomi 11 Lite 5G-nél (780G) a gyárit egyből leszedték a boltban, vegyek üveget.. üveget ott a helyszínen feltették. Rolleren használtam, aztán a HOCO CA73 gumija nyomott hagyott rajta... mint kiderült nem az üvegen. Hanem a kijelzőn. Durva felismerés volt... TMX-ben sem láttak ilyet, de cserélték második nekifutásra a kijelzőt. Azt a telefont eladtam. Helyette vettem egy Xiaomi 11 Lite 5G NE-t (778G), na az 2021 decembertől 2023 májusig a gyári fóliával volt csak védve. Akkor kiesett a zsebemből, a fólia megsérült, a kijelzőt megvédte, aztán vettem rá új fóliát.
-
Pityu.
nagyúr
Tényleg furcsák ezek a szürkeimportos boltok rájuk írtam hogy mi újság van a telefonommal mert elméletileg raktáron van oda írtam nekik a rendelési számot azóta se kaptam választ. Hogy a francba lehet raktárba hogyha napokig tart egy rendelés feldolgozása is hátha valami raktáron van az két három nap maximum és már még aznap rendelés napján kapom azt ,hogy rendelés feldolgozza vagy a szállításra előkészítve az valami de síri csend. Vagy a raktáron azt jelenti ,hogy még Kínában van a telefon vagy mi?
-
Müszi
senior tag
-
-
kbyte1024
veterán
Talán ha rafekudnenek a normális termektamogatasra, update, stb akkor nem partolnanak a Samu hoz.
-
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
GoodSpeed #55 üzenetére
Én azért majd veszek hozzá mindent is ami védelem.De addig nem veszem meg míg meg nem jön a telefonm és le nem teszteltem,hogy tényleg megfelel e nekem ,mert annyi rémtörténetet hallottam.Igaz én a sima Poco F5 5G-t rendeltem
#jbcsNa meg kérdés jelentéktelen kis emberként megérünk e egy feltörést meg a sok fontos adatunk
A googlének törnie sem kell aztán ott az összes adatunk.
Amúgy bármilyen telefonról is van szó csak parasztvakítás a nagy megapixel szám hasonló a macro lencséhez ami 2 megapixel
-
janeszgol
félisten
Tetszik a telefon. A kamera közepes. Oké a 64 mpx használhatatlan, de a 16 az közepes szint. A kijelző gyönyörű, az SoC kiváló, az akku jó.
Jó teló. -
Mi igényeljük a törődést 😅
Mondjuk még én sem hallottam élesben, de nemcsak a sec.update-ekrol van szó, hanem jó az ha megkapod mindig az új Androidos főverzió adta új funkciókat is. A támogatás első négy évében a biztonsági frissítés és az új főverziók kéz a kézben járnak, az utolsó évben meg már csak az utóbbi jár. De az utolsó etapnal már az előadáson jár az agyunk 😅
-
jbcs
tag
Mindig megy a biztonsági frissítés hypeolás, mondjatok már légy szíves példát, hogy valaki telefonjára nem kapott már biztonsági frissítést és emiatt feltörték a telefonját, ellopták a pénzét stb...
Feleségem telefonja kb. fél éve nem kap már biztonsági frissítés , azóta nem tudok aludni vagy ha elalszom, izzadságban fürödve ébredek fel, remegve a telefonja miatt -
Ami még előny egy Xiaomi telefonnál: van benne töltő! (Ehh 6-7 éve ez még vicces lett volna érvnek). Van tok (oké az sosem lesz Nillkin féle védelmet nyújtani képes), és gyárilag felhelyezett fólia. Ez a POCO F5 PRO-n is alap. Gyárilag a töltő olyan 8K, a fólia másik 8K, a tok meg 3-5K.
Személy szerint én ezt a Xiaomit amit most használok még évekig nem cserélném le...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
GoodSpeed #50 üzenetére
Egyébként néztem én több telefont is de a samsung a54 5g valamiért nem bejövős meg mondjuk a google camerát sem támogatja hiába a jó érzékelő benne,a nothing phone 1hát nem tudom nekem az is kicsit felemás,aztán még jó áron lehetett volna őj google pixel 6a de sok panaszt olvastam róla meg kicsi az aksija is hamar merül igaz,hogy a fotós része jó de nekem kell a nagy kijelző azon meg csak 6.1" van meg kell a nagyobb aksi mert nem akarok folyton töltögetni,szóval így két telefon maradt a poco x5 pro meg a poco f5,aztán maradtam a poco f5-nél.Most akkor agyaljak,hogy mi lesz 2 év múlva?Amúgy drága telóknál is soknál nem csak az ára nem tetszik hanem kicsi az aksijuk legtöbbnek,nem is értem fullos a teló de az aksi kapacitás meg kicsi,iphonok se nagyon bejövősök meg a túlbonyolítottsága sem.Rápróbálok a poco f5-re aztán majd lesz valami.
-
válasz
pusszycat #51 üzenetére
EXCLUSIVE: Xiaomi 13T Series Renders and Prices Leaked (appuals.com)
Elvileg igen. De még nem jelent meg. Viszont csak a 13T-re fog vonatkozni elvileg. Vagyis a felsőbb kategóriás eszközökre, még Samsungnál megkapja az összes A szériás tudtommal. -
-
Samsung az androidos világ iPhone-ja, és persze az iPhone, amik 5 évig támogatottak. Speciel amikor az A50-esem volt, akkor még a Samsung sem volt ilyen bőkezű, mert akkor nem Xiaomi-t vettem volna az A50 után, hanem Samsung-ot. A50-nél is az volt, hogy 2019-ben megjelent Android 9.0-val, aztán búcsúzott Android 11-gyel. Xiaomi 11 Lite megjelent 11-gyel és búcsúzott 13-mal... most meg majdnem 2024-ben megjelenik ez a POCO F5 PRO 13-mal, kap majd 14-et (ami már eleve augusztusban jelent volna meg, ha nincs csúszás), kap 15-öt és újabb Androidot már nem. Nekem mint olyannak, akinek fontos a biztonsági frissítés mint minimum, marad opciónak a Samsung vagy az Apple....
Nagyon szépen kirajzolódik, ha összehasonlítjuk a POCO F5-t mondjuk az A54-gyel, hogy a Xiaomi spórol a supporton, a Samsung meg a hardveren. Ha évente cseréli az ember, akkor a POCO jóválasztás lehet, vagy akkor is, ha két évente... de egyébként meg SAMSUNG jön ki győztesen.
-
-
válasz
Trailblazer #42 üzenetére
Mert még nem járt le a 2 főverzió +1 sec. update. De 2024 már nem a frissítések éve lesz.
-
-
válasz
Trailblazer #35 üzenetére
Például azt, aki tudja, hogy a főzőtt ROM támogatás is elapad, amint kifut a gyártó által vállalt 2 főverzió + sec update ideje. Szóval hülyeséget nem kellene terjeszteni. Ez a telefon gyáriban is 15-ös Androidig él + 1 sec. update-ig, meg főzőttben is...
-
válasz
Trailblazer #39 üzenetére
Sok pénzről van szó.
-
válasz
Trailblazer #37 üzenetére
Én nem rakok fel banki applikációt buherált rendszerre.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Trailblazer #35 üzenetére
Azért a felhasználók zöme nem használ custom romot.
-
Trailblazer
veterán
Ez a szoftverfrissítés, x éves support, stb. kit hat meg? Aki custom romot tol, azt aligha. A Poco (sőt, maga a Xiaomi) mindig e téren volt erős. Nálam az F1 és most az F3 is így volt/van használva, kutyának sem hiányzik a godzilla bloatware MIUI.
-
Richie86
senior tag
válasz
bajnokpityu #32 üzenetére
Ennek talán annyi előnye van, hogy jobb az üzemideje, egyébként egyetértek.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
GoodSpeed #27 üzenetére
Szintén zenész. Poco F5 ami nekem nagyon tetszik, de nincs hivatalos forgalmazás, így nálam kuka, plusz a gyenge szoftver frissítésről nem is beszélve.
Igy lett egy Samsung a54em. 1.5 hónapja megvan, azóta kis túlzással kb annyi frissítés jött rá, mint a Xiaomi telefonomra kb 1 év alatt.3 frissítést kaptam már, amiben nincs benne az első bekapcsolas utáni frissítés....
-
Richie86
senior tag
Ha a kamera jobb lenne, mindenképp klassz teló, ezért az árért. Ha valaki nem fotóz, annak így is.
-
SkyLine3000
addikt
8+2. Nekem ennyi elég is.
-
Ricardo
titán
válasz
vejemojnen #23 üzenetére
Jól beszóltál ügyes vagy.
A telefonról.
Nem rossz ajánlat, de kíváncsi leszek mennyire lehet kiiírtani a reklámokat belőle, illetve milyen gyakran , meddig, és milyen minőségben jönnek majd a frissítések. -
válasz
mjani1172 #26 üzenetére
Nálam az a helyzet, hogy fontos, hogy legyen biztonsági update legalább. A mobilomban Snapdragon 778G van, ami erősebb mint az A54-ben lévő Exynoss 1380... mégis a Xiaomi gyér támogatása miatt, Android 14-et már nem fog kapni, 2024 augusztustól meg sec. update-et sem, miközben abból kiindulva, hogy a 778G erősebb mint az Exynoss 1380, ami még 5 év múlva is megkapja az utolsó frissítését, kikövetkeztethető, hogy a 778G is el tudná húzni addig, ha lenne támogatottsága, ráadásul a 778G 2021-es, tehát két évvel idősebb is az Exynoss 1380-nál. Nyilván nem azt várnám el, hogy 7 évig támogassa a Xiaomi, de jó lett volna, ha Android 11 után megkapta volna nemcsak a 13-at, hanem a 14-et és a 15-öt is. Jelenleg ez a POCO F5-re lesz igaz, hogy kap majd Android 15-öt, de csak azért, mert két évvel fiatalabb mint a 11 Lite 5G NE. Az A54 meg megkapja a 16-ot és a 17-et is plusz 1 év sec. update-et. A SoC Antutuban pedig S23 szinten teljesít a POCO-ban.
Szóval az a faramuci helyzet nagyon régen a Xiaominál, hogy a legjobb telefongyártó lehetne, ha a szoftverestámogatást ne ilyen gyengén mérné, mert egyébként erős SoC van a POCO-kban mindig. Az meg milyen már, hogy veszel egy ugyanolya SoC-cal szerelt Xiaomit, meg veszel egy másik ugyanilyennel szerelt Samsungot (778G-nél pl A52 5Gs), aztán az egyik ugyanazt a főrészegységnél sokkal hamarabb elfogy szoftverileg. -
mjani1172
addikt
válasz
GoodSpeed #25 üzenetére
Két android váltás szvsz nem rossz. A negyedéves biztonsági sem, ha valóban tartják.
Persze nyílván jobb a több, de az ismrőseim körében többen vannak akik elavult telefonnal, mindenre is kattintanak és semmi gondjuk.
Ha meg jön egy trükkös sms, link vagy hívás azt nem szűri ki semmi. -
"Hosszú távra a hardver megfelel, bár az alap Poco F5-höz viszonyítva nem annyival erősebb, hogy feltétlen megérje a felárat, a szoftvert a Xiaomi ígérete szerint négy évig fogja támogatni. Ez viszont kicsit trükkös, mert a négyéves ciklusba három MIUI frissítés fér bele, de ez csak két Android-főverzió váltást takar, negyedévente garantált biztonsági patchekkel."
Ezért fordultam vissza a Samsung felé.
-
válasz
vejemojnen #23 üzenetére
Olvasd el újra, nézd meg a hivatalos árakat, és megérted.
-
vejemojnen
csendes tag
Nagyon gyors lett a teszt.🤣 A lányom már 1.5 hónapja használja az F5 Prót.... Már akkor is be lehetett szerezni hazai webshopból. Na mindegy. A cikkíró olcsóbb alternatívaként írja a Note 12 Prót. Nem tűnt fel neki, hogy annak sokkal gyengébb a chipsetje és a kijelzője sem 2K-s.....Tulajdonképpen a körtét az almával hasonlítja össze.
-
-
Szép a kialakítása és a kijelző is szuper (12 bit), kamerákért kár, bár ezen nem lepődtem meg . Köszönöm a tesztet .
-
Trailblazer
veterán
Már gyúrok erre a telóra, 2 hét és a kezemben lesz.
-
pinker77
tag
-
bajnokpityu
félisten
Ezt minek dobtak piacra?
-
Ixion77
addikt
Az egy egyszerű adapterrel megoldható.
Engem sokkal jobban irritál az USB 2.0 2023-ban. Minden egyes alkalommal, amikor a mobillal kapott képeket vagy videókat szeretné letölteni az ember, vagy filmet, zenéket akar rátölteni fölöttébb dühítő a lassúsága. Főleg annak, aki már használt USB3-as telefont.
Annak, aki nem töltöget le/rá, annak nyilván mindegy. De akkor sem értem miért kell a 3.0-t kispórolni. A chipset támogatja, akkor meg miért nincs? -
Waikiki
tag
Ízlések és pofonok.
A bluetooth füleseim számomra megfelelő minőségben viszik át a zenét, a jack-es fülest pedig USB C átalakítóval tudom használni. Még sosem jutottam el addig a problémáig, hogy madzagos zenét hallgatva tölteni kellett volna a telefont, és akkor most melyik ujjamba harapjak.
-
-
Nekem meg csak a piszok menne bele. Falra tudnék mászni a zsinórtól, főleg mikor az egér zsinórja megakadt vagy a bill. nem tudtam félrehajtani mikor kellett a hely. A fülesé is beakadt mindenbe kitépte a fülemből a nyakamra tekeredett. Ezek mind ki lettek cserélve és azóta már mosolyogni is tudok.
-
movax
őstag
Egy összetekert "Hogyan b@sszunk ki jobban az emberekkel a 21. században?" marketing-tankönyvvel verném bénára azt, aki kitalálta, hogy sem telefonba, sem televízióba nem építenek 3,5-ös jack-aljzatot.
-
hdavid1
tag
Jól néz ki a kamerasziget.
-
Erős cucc, ha egy kicsit reszeltek volna a kamerás képességeken, akkor egészen jó ajánlat lenne.
Ebből úgy gondolom nem lesz GT kiadás, mint az F4 GT.
Azt hiszem adok még egy kis időt az utóbbinak, egyelőre jól szolgál, ebből még ki lehet hozni egy keveset.Egy-két akcióban még el lehet csípni az F5 Pro-t is jó árban, aki most tervez venni, neki mindenképp jó lehet.
-
ghiottone
nagyúr
"az 1920 Hz-es PWM pedig a fejfájósoknak jelenthet némi segítséget" - vagyis inkább azoknak, akiknek a szeme érzékeny rá. Az 1920Hz amúgy eléggé jó. 250 Hz körül van általában a választóvonal és aki érzékeny erre annak ezen érték alatt lehetnek problémái.
Árba jó lett, csak az ultraszéles és makró lehetett volna egyben is egy autófókuszos egységgel.
-
bteebi
veterán
Akinek nem fontos a fotózás, annak egy nagyon jó készülék.
Mondjuk nem túlzottan szeretem a MIUI-t (bár nagy gondom sincs vele), de ezért az árért elviselném. Remek kijelző, nagy akku, hatalmas SoT, gyors töltés... "normál" használatra kiváló!
-
enginev3.0
félisten
Elég szimpi cucc, bár nem vagyok miui fan, de jöhetne szolgáltatói kínálatba, lehet meg tudnám szokni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Befutott a Redmi K60 fedőnév alatt és egy-két minimális különbséggel, mégis sikerült egyből a Xiaomi egyik legjobb ajánlatává előlépnie.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest