Új hozzászólás Aktív témák
-
spkkill
tag
Szia!
Ez egy nagyon jó kezdeményezés, viszont ebben a formában szerintem nehezen tud működni. Az időd gondolom neked sem végtelen. Így biztos, hogy hamar belefáradsz majd a dologba ha ingyen csinálod. Sajnos rengeteg esetben érzi azt az ember, hogy lyukas vödörbe önti a vizet. Én legalább is így gondolom. Kollégának és egyetemistáknak szoktam segíteni, a PLC programozásban gyakorlati feladatokkal. -
spkkill
tag
Szia!
Nagyjából ugyanezt csinálja most a Siemens is, a vírushelyzet alatt vezették be az online tanfolyamokat (igaz ezek nem hétköznapi árakon vannak). Szerintem egy ilyen Teamvieweres megoldás semmivel nem ad többet, mint egy Factory IO vagy egyéb szimulátor. Egyik sem helyettesíti a terepi munkát. -
Kutek
újonc
Ezen a fórumon nincs nagy közönsége, de én Codesys-t tudom javasolni. A TwinCat 3 ingyenes használható mindenféle korlátozás nélkül (7 naponta frissülő demo licensz). Két fő előnyét látom az otthoni gyakorláshoz:
1. Ugyanazt a PLC runtime-ot kapod a gépeden, mint ami az "éles" rendszerben is megy. Tehát nem szimuláció.
2. Viszonylag kis pénzből tudsz hardvert is szerezni, mert a lapotopod ethernet portján keresztül gyakorlatilag bármilyen ethernet alapú io csatolót hozzáköthetsz, amilyet épp a jófogásról tudsz szerezni.Siemens-hez persze nem mérhető, de elég jelentős fórumos közösség van Codesys-hez is, illetve a youtube-on is sok oktató videót találsz.
-
G_P
tag
Szia,
A udemy-t is tudom ajánlani, 10-15$-ért nagyon jó kis tanfolyamok vannak.
Ezen kívül a TIA Portal 14 napra ingyenesen használható, S7-1200, S7-1500-as PLC-t tudsz benne programozni, és ahogy ZetorGumi is írta, PLCSim-mel tudod szimulálni.
De amúgy a Siemensnél elérhető "starter-kit" is nagyjából mindenféle PLC-hez, amiben van kábel, PLC, adott esetben HMI, némelyikben szoftver is. Ezt a nagyobb villamossági kereskedésekben(Daniella, Mile, Sonepar) be is tudod szerezni.
-
DasBoot
aktív tag
Jó serencsét! Írjon a gyártoknak, hogy küldjenek "bármit". pl. termékismertetőket. És mindenképpen szerezzen be egy PLC-t. Ne programozható relét, PLC-t. Gyakorlat nélkül nem fog menni, mert nem csak a programírásról szól. És ne azonnal tegye ezt, sokáig fog tartani. Hajrá!
-
Szirty
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged