Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali!
"Kipróbáltam a openoffice Draw-t, de nagyon nehézkes."
Szerintem nagyon hasznos. De tény, hogy ez nem az a program ami helyetted rajzol. Ez az a program, amivel te rajzolsz.
"sztem kellene a Valmi1-hez egy Y11 és Y12 beavatkozó szerv, aminek az előremozgását az Y11, a hátramozgását meg az Y12 végezné. Persze gond adódik ha mind a két szerv Set állapotban van."
Jól gondolod.
Van pár "ökölszabály" amikor ilyen két irányú mozgást kell vezérelni.
- Keresztbe kell reteszelni az irány kimeneteket, ami megakadályozza, hogy egyszerre két irány legyen aktív
- Nem használunk R/S tárolót ilyen kimeneteknél (max a közvetett vezérlésükhöz)"Milyen jelölésmódot alkalmaznak ilyen esetekben?"
Hát a kérdésre nehéz egyértelműen válaszolni. Alapvetően a PLC memóriaterületeinek jelölése szerepel ott. Kimenet gyakran Q, bemenet általában I, stb.
De lehetséges soknál a szimbolikus címzés is. Ennél a felhasználó adhatja meg a szimbólum nevet és ezt lehet odaírni. Szimbólumnévnek meg kézenfekvő a berendezés elektromos tervdoksijában szereplő tervjeleket használni. Pl. szelepek: Y, motorkapcsolók KM, Relék KA, visszajelzők H, stb, stb. (már ha kól értettem a kérdést)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BestBuy topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- NBA és kosárlabda topic
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- Dell Precision 3591 FHD Touch / Ultra 7 155H 16C / 16-32G / 512G G4 / RTX Ada / AI IR FPR
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra 8GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Asus TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi / Beszámítás OK!
- Asus Prime Z490-P / Beszámítás OK!
- HP EliteBook 645 G10 14" AMD Ryzen 5 PRO-7530U 4,5Ghz 16GB DDR4-3200Mhz 512GB Nvme Magyar Bill.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Gembird Fornax 500 DeepCool 400W
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest