- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Mobil flották
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Igyekeztem távol tartani magam eddig a Ubisoft féle open world játékoktól (játszom így is eléggel), de most az Immortals Fenyx Rising-ra csak sikerült rábeszélnie pár embernek.
Az első pár óra abszolút beszippantott, már most aggódom, hogy megint elvesztem egy játékban hónapokra (mindig így járok az open world játékokkal, legutóbb a Death Stranding tartott nekem 3,5 hónapig).
Aki játszott vele: mennyire érdemes a mellék dolgokat megcsinálni benne? Ti mennyi időt töltöttetek el ezzel a játékkal? -
lazioforever
tag
válasz
Rage47 #279710 üzenetére
Én is vártam vele, amíg lehetett, volt bőven mivel játszanom eddig. De tavaly sikerült egy bontatlan dobozos verziót megvennem egy év végi akcióban, potom 3500 ft-ért. Annyit röhögve megért ez az 50 óra.
A sztori valóban nehéz, de én azt mondanám, hogy inkább csak az első felében a játéknak kesze-kusza. Onnan szépen lassan a helyére kerülnek a mozaik darabok, a végén meg szinte mindent a szánkba rágnak. Nem volt ez olyan bonyolult, persze lehet, hogy csak azért, mert én alapból szeretem a science fiction-öket, film és könyv formában is.Egy valamit bánok csak, hogy ezt az egy játékot majdnem 3 hónapomba telt végigjátszani, munka mellett nem jut sok időm erre a kiváló hobbira. Hiába van már 5 éve PS4-em, még mindig olyan listám van itthon, hogy a következő 2 évre én gyakorlatilag megvagyok játékkal. Lehet, hogy a PS5 kimarad, majd PS6-ra váltok egyből, feltéve, hogy lesz olyan.
(no és hogy játssza majd az is visszafele a játékokat)
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Ma végére értem a Death Stranding-nek. Jól lemaradtam vele, csak most sikerült pótolnom. Kisebb csoda, hogy a sztoriból eddig nem tudtam semmit, valahogy elkerült a neten.
52 óra lett a végigjátszás, én full offline módban játszottam végig, így azért volt benne kis kihívás is. Ezzel együtt felemásak az érzéseim a játékkal kapcsolatban. A sztori és a vizuális rész csillagos ötös, de maga a játékmenet, hát.... mondjuk úgy, elmegy. Kicsit elnyújtottnak éreztem már a végere az egészet.
Mindenesetre nem bántam meg ,hogy végigjátszottam, de nem hiszem, hogy valaha újra kezdeném. Sőt, a 2. részt valószínűleg majd megnézem valamelyik streamer-nél.
Nektek mi a véleményetek a játékról? -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Nem nagyon találtam más topikot ehhez a kérdéshez, megpróbálom itt megkérdezni:
Nba 2k sorozat darabjait Ps4-en lehet játszani Ps Plus előfizetés nélkül? Tehát full offline módban? Azzal tisztában vagyok, hogy az online részekhez kell. MyTeam, Myleague, és hasonlók.
De egy sima, akár több szezonos bajnokságot gépi ellenfél ellen le lehet nyomni, mint a régebbi Nba játékokban?
Bocs, ha kicsit tudatlan vagyok, nekem ez a 2k-s online kártyanyitogatós, meg parkos (vagy mi) éra teljesen kimaradt, anno az Nba Live 15-el játszottam utoljára.
Van itt olyan, aki aktívan játszik ezekkel a játékokkal? -
lazioforever
tag
Sziasztok.
2 autós játékkal kapcsolatos kérdésem lenne.
Aki próbálta már az idei F1 játékot: van lényeges különbség a tavalyihoz képest? Lépett előre annyit, hogy érdemes legyen a frisset megvenni teljes áron, vagy jó a 2020 is, gyakorlatilag féláron?A másik kérdésem a Need for Speed-el kapcsolatos: a Heat és a Hot Pursuit Remastered közül ki melyiket ajánlja? Melyik hogy sikerült? A Hot Pursuit tényleg csak egy újrakiadás, és gyakorlatilag nem javítottak rajta semmit? (sok helyen ezt lehet olvasni kritikaként)
-
lazioforever
tag
válasz
RangerFox #264046 üzenetére
Én biztos, hogy a jelenlegi gépemen játszom majd a Miles Morales-t, sőt, ha tényleg jön még Ps4-re a Horizon Forbidden West, akkor azt is.
Emellett a Cyberpunk-ot is bepróbálom, hacsak nem lesznek kiábrándítóak az első Ps4-es tesztek. Nem sietek, eddigi játéktempóm alapján még legalább 1-1,5 évig el vagyok látva jelenlegi generációs játékokkal. -
lazioforever
tag
-
lazioforever
tag
válasz
japunk #261564 üzenetére
13k volt a legtöbb, amit kiadtam egy játékért ebben a generációban. Ez a PES2018 volt, de hozzá kell tenni, hogy azóta is rendszeresen játszom a Master League részével. Újabb részt nem vettem, mert felesleges, nem változnak annyit.
Eleve én 2-3 éves lemaradásban vagyok a nagyobb címekkel, pl a Spiderman-t most kezdtem csak el a hétvégén, hátra van még többek között a Death Stranding, Ghost of Tsushima, Last of Us 2, Red Dead Redemption 2, Jedi Fallen Order, Shadow of the Tomb Raider, Mafia Definitive Edition, csak hogy a listám legfelső pár címét említsem.
Szóval én nem hogy frissen megjelent játékot, de még PS5-öt sem tervezek venni vagy 2 évig. -
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Gondolkodom mostanában a Driveclub kipróbálásán. Szerintetek megéri még beszerezni? Van benne egyjátékos karrier mód, vagy valami hasonló? Olyan autós játékot keresek, amiben élvezhető egyjátékos karrier mód van. A Driveclub mellett tudtok esetleg ilyet ajánlani?
-
-
lazioforever
tag
Ha már a Far Cry 3 szóba jött: szerintetek melyik Far Cry játékkal érdemes kezdeni, ha nekem ez a franchise eddig teljesen kimaradt? Gondolkodom, hogy csak rá kellene már néznem egy részre. Játékélmény szempontjából melyiknek éri meg legjobban nekiállni? Sok helyen olvastam, hogy a 3 volt a legjobb rész, máshol meg az 5-öt mondják a legteljesebbnek. Ki melyiket ajánlja?
-
lazioforever
tag
válasz
hombre[EU] #255808 üzenetére
Ha már top 3 exkluzív a kérdés, leírom én is az eddigi legjobbakat, sorrend nélkül:
Uncharted 4
Horizon Zero Dawn
Ratchet and ClankHozzá kell tennem, hogy a Spiderman, Last of Us 2, Ghost of Tsushima trió még hátravan az exkluzívok közül (illetve a Death Stranding is, de az szigorúan nézve nem tartozik ide), és lehet teszek egy próbát a Bloodborne-al is. (bár nagyon nem az én stílusom)
-
lazioforever
tag
Közben (ha már egy Naughty Dog játék most a fő téma a PS világában
) újra elővettem az elmúlt hetekben az Uncharted Collection-t, és végigjátszottam Hard fokozaton is. Nem tudom, ki hogy van vele, számomra ez a trilógia még 2020-ban is kiváló játéknak számít, nagyon jól szórakoztam vele.
Csak 2,5 éve van Ps4-em, sok a pótolni való, és igyekszem sorrendben haladni. (időm persze meg alig van hét közben) Most értem oda, hogy jöhet végre a sorban a God of War.Már vártam, hogy sorra kerüljön, kíváncsi leszek rá.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
A Gran Turismo Sport Spec II kiadása szerintetek jobban megéri, mint a sima verzió? Tulajdonképpen az eddig kijött frissítéseken kívül van bármi extra tartalom benne?
Másik kérdésem: nekem eddig a teljes Far Cry sorozat kimaradt. Szerintetek melyik részt lenne érdemes elkezdeni, így elsőre? Melyikben a legjobb a sztori, és a játékmenet? Kérdem ezt úgy, hogy fps eddig csak a Doom volt, amit végigjátszottam PS4-en, szóval elég kevés a tapasztalatom.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Kedvem támadt újra végigjátszani az Uncharted sorozatot, még mielőtt belekezdenék a Lost Legacy-ba. Anno Normal nehézségen játszottam velük. Akinek van tapasztalata: a Hard fokozat mennyivel izzasztóbb? Érdemes nehezebben nekiállni, vagy csak felesleges idegeskedés lesz belőle?
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Mint oly sokan, én is az elmaradt játékok pótlásával foglalatoskodom, már ha van időm leülni a tv elé.
Így aztán sikerült közel 2 hónap alatt végig érnem a Middle Earth: Shadow of Mordor-on. 38 óráig tartott, mire minden fő, és mellékküldetést megcsináltam a játékban. Ez a 38 óra 2 hónapra lebontva kicsit szánalmas, de hát mit tegyen az ember, ha sok a meló.
Jó réginek számít már a játék, nekem mégis csak most jutott sorra. Ennek ellenére teljesen jól elvoltam vele. Tetszett a történet, a világ felépítése, nekem a kissé koros grafikára sem volt panaszom. A Nemesis rendszer is tetszett, Talion brutál kombókra és kivégzésekre képes, ez nagyon tudja előre vinni a játékost a következő küldetés felé.
Hogy negatívumot is említsek: a mellékküldetések önismétlődése a végére már kicsit unalmassá vált. Jobb lett volna kevesebb ezekből, és egy jobban elnyújtott, összetettebb fő szál.
Összességében nem csalódtam, és bár nem kerül be a PS4-en játszott top játékaim közé, örülök, hogy nem hagytam ki a sorból. Azt elérte, hogy kényszert érezzek a Gyűrűk ura könyvek újbóli elolvasására. A hobbit és A gyűrű szövetsége már meg is volt, most a Két torony közepénél járok.Most erősen gondolkodom, hogy a DLC-knek egyáltalán nekiálljak-e, mert első ránézésre azok se tűnnek túl változatosnak. Van értelme foglalkozni velük, vagy csak időhúzás jellege van? Fura, de ez az első olyan játék, ahol nem vagyok benne biztos, hogy érdemes foglalkozni a DLC-kkel.
És őszintén szólva ugyanez jutott eszembe a folytatásáról, a Shadow of War-ról is. Mostanában biztos nem szerzem be, majd talán egyszer, ha leszűkült a listám. Meglátjuk.Ami biztos, a következő játék a sorban a Call of Duty WWII single kampánya, majd jöhet az Uncharted Lost Legacy, teljessé téve nálam is azt a sorozatot.
-
lazioforever
tag
válasz
NemMo #240406 üzenetére
Order 1886-ot kár kihagyni, nagyon jó a sztorija, grafikailag még mindig a legjobbak között van, és az az 5 óra inkább 8-9, ha alaposabb vagy, és nem csak végigrohansz a játékon.
5-6k szokott lenni lemezesen (használtan még olcsóbb), ennyit röhögve megér. 1 nagy hibája van csak, hogy a sztori kiált a folytatásért. Voltak is róla pletykák, de hivatalosan még semmi. Én titkon reménykedem. -
lazioforever
tag
válasz
csab2 #240169 üzenetére
Én még ősszel játszottam végig. Mondhatni "szokásos" Quantic Dream minőségű játék, azaz nem lehet ok panaszra.
Nagyon tetszett a sztori. Bár én még csak 1 végigjátszáson vagyok túl, fennmaradt a gépen, nyár környékén tervezek egy második kört.
Azt is hozzá kell tennem, hogy nálam a kiadótól maradt a Heavy Rain a legjobb, az a krimis-nyomozós beütés nálam abszolút favorit.
Ja, és nem kérdés, hogy bármi lesz a következő QD játék, nálam kötelező vétel. Bizonyítottak eleget az utóbbi 4 játékukkal. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Nálam közben lepörgött a Doom. Jó rég játszottam fps-el konzolon, talán a Black volt az utolsó Ps2-őn. (te jó ég, az se ma volt
)
Ebből következik, hogy nem a kedvenc játékstílusom a first person shooter, most mégis kedvet kaptam hozzá, az új rész közelgő megjelenése miatt. Adta magát, hogy erre essen a választás, mint próba. Természetesen nem mertem túl nehézre állítani, 2. szinten is elég volt nekem így elsőre, ezzel is szenvedtem eleget.
Nagyon élveztem a játékot, igazi adrenalin löket, pörög az akció benne rendesen. A zene brutál, az egyik legjobb, amit játékban hallottam. Tuti, hogy valamikor végigtolom nehezebb fokozaton is, és megjött a kedvem az új részéhez, az is felkerült a listámra.A Terminator 2 easter egg után fél napig vigyorogtam, mint egy tejbetök .
Következhet a Middle Earth: Shadow of Mordor GOTY, majd utána befejezem az Uncharted sorozatot, a Lost Legacy-val. -
lazioforever
tag
válasz
Zoleee83 #233994 üzenetére
Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak nekem van ilyen "furcsa" szokásom.
Amúgy én kizárólag lemezes játékokat szoktam beszerezni, eddig még mindent újonnan, akciós árban. Sőt, az elmúlt több, mint 2 éves PS4 pályafutásom összes játéka itt trónol a polcon, ideje lesz kicsit szelektálnom már. Mindet úgyse veszem elő újrajátszásra.
PS Plus-om nincs, nem sok értelmét láttam eddig, mivel nem játszom multis játékokkal. -
lazioforever
tag
válasz
ProEvoFan #233915 üzenetére
Érdekes, azt hittem, csak én vagyok ennyire "számolgatós". Konkrétan mióta megvan a PS4-em, excel táblát vezetek róla, hogy mit, mennyiért (és honnan
) vettem.
Ha a gépet is hozzászámolom, jelenleg 7607ft/hóra jövök ki. Ami csökkenni fog, mert 2-3 hónapra be vagyok előre tárazva, és most készülök eladni párat a már végigjátszott címek közül.
Nyugodtan lehet rám mondani, hogy túlgondolom ezt a dolgot, én is tisztában vagyok vele. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Egy évvel az első rész után ma lepörgött a Rise of the Tomb Raider stáblistája is. Kellemesen csalódtam a játékban, hozta az előd színvonalát (bár a vélemények alapján ennek nem így kellett volna lennie
).
Szebb grafika, több tartalom a játékban, még több felfedezendő sír, jó kis fejtörők, és a történetet is érdekesen szőtték tovább. Az elsőt is úgy fejeztem be anno, hogy mindenképpen sort kerítek majd a fojtatásra. Ez most sincs másképp, jönni fog a 3. rész is majd, valamikor (de addig még van jó pár cím, ami már itthon várja a sorát).Most következhet a Doom, ami az első fps játékom lesz a Ps4 érában. Kíváncsian várom, hogy fog menni. Ha esetleg nagyon kudarcot vallanék, felkészül a sorban a Shadow of Mordor.
-
lazioforever
tag
válasz
LeventeV #228345 üzenetére
Nekem nagyon tetszett az Order 1886. Annak ellenére, hogy mennyire leszólják, egyben van az a játék. Jó a történet, kiváló a grafika, jó maga a játékmenet. Én élveztem minden percét.
1 hibája van, hogy nem készült (és valószínűleg már nem is fog) folytatás, pedig a sztori kiáltana érte.
Sokan mondják, hogy rövid a játék. 7-8 óra kb, szerintem pont jó. 3e Ft-ot röhögve megér, kár kihagyni. -
lazioforever
tag
válasz
saelin #227506 üzenetére
Igen, elhiszem, hogy minőségi darab a a Gold füles, de 20-25k körül szokott mozogni az ára. Én meg ennyit nem akarok adni érte amiatt, mert nem folyamatosan lenne használva, csak egy-egy alkalommal. Hiába, ebben a kérdésben előjött a "sóher" énem.
hombre[EU]: ez a Sony MDR-XB550 ajánlás akart lenni? Te ilyet használsz, vagy van vele tapasztalatod?
Amúgy mennyire szívja a kontroller aksiját egy fejhallgató? Mennyivel rövidül az átlag használati idő töltésenként?
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Ha az ember minél olcsóbban akarja megúszni a fejhallgató kérdést PS4 esetén, akkor a kontrollerbe dugott jack csatlakozós megoldás az ideális? Vagy lehet találni olyan vezeték nélküli fülest is, ami olcsón beszerezhető?
Ha jól tudom, vezeték nélküli megoldásból talán a Gold füles a legolcsóbb megoldás.
Na most én ennyit nem akarok adni érte, csak arra kellene, hogy ha este nekiállok játszani, ne zavarjak mást. (Én olyan max 10k körüli összegben gondolkodtam eddig.) Még mikrofon se kell, nem játszom multis játékokkal.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Lepörgött a Detroit: Become Human stáblistája. Nem igazán lehet mit mondani, a Quantic Dream engem a Hevy Rain, Beyond: Two Souls párossal már eleve megvett kilóra (még tavasszal játszottam őket végig). Megint egy játék, ami ütött, és kiemelkedő sztorit rittyentett ide a tv-mre. Közel hibátlan játék, mindenkinek csak ajánlani tudom. Még azoknak is, akik alapvetően nem szeretnek játszani. Ez egy interaktív film, ami bárkit képes olyan szinten beszippantani, hogy nem bírja letenni a kontrollert, amíg a végére nem ér. (Na jó, nekem sikerült, meló mellett 1,5 hétbe tellett végigérnem a sztorin
)
Tuti, hogy újra végig fogom nyomni, de nem most, hagyom, had ülepedjen. Amúgy ti az egészet újrajátszottátok, vagy csak az egyes chapter-eket "maxoltátok" ki?Most jöhet valami más, kilépek az exkluzív címek sorából (Horizon és Detroit után), de még nem tudom, hogy a Doom vagy a COD: WWII legyen a befutó. Utóbbi szigorúan csak az egyjátékos kampány miatt került beszerzésre, a fórumon már valaki által említett arab verziós lemezkiadás.
-
lazioforever
tag
Én a magam 32 évével a középmezőnyt célzom a fórumon.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Sikeresen végére értem a Horizon Zero Dawn kiegészítőjének. Jó volt ez a DLC, méltó az alapjátékhoz. Összesen 105 órát töltöttem ezzel a címmel, a 2. leghosszabb végigjátszásom volt PS4-en a Witcher 3 után (azt a 256 órát nemigen fogom überelni
)
Őszintén szólva kicsit már kezdett "mikor lesz vége" érzés kerülgetni, erre pont elfogytak a tennivalók, így nem kellett erőltetni magam. Még épp időben.
Most kicsit átváltok a PES Master League-emre, majd jöhet év végére a Detroit, és ha belefér az ünnepi időszakban, az Uncharted Lost Legacy. -
lazioforever
tag
válasz
30z.Samu #224277 üzenetére
Szép pakk. Nekem ezek érkeztek ebben az 1 hétben, úgymond Black Friday akcióban:
Doom
Rise of the Tomb Raider definitive Edition
God of War
Middle Earth Shadow of War Definitive Edition
Call of Duty WWIIJó kis időszak ez a november vége, az 5 játék újonnan volt 19k.
Látom, a Call of Duty nálad is "arab" kiadás. Nekem is ez futott be. -
lazioforever
tag
válasz
wierra #223263 üzenetére
Hétköznap kevés időm van játékra, max 2-3 óra. Hétvégén akad azért több is, de nagyjából heti 8-10 óra az átlag. Meg is látszik a haladási sebességemen, játékok szempontjából nálam még csak 2017 van.
Mire az összes cím sorra kerül, amit végig akarok játszani, már a PS6-ot fogják bejelenteni. -
lazioforever
tag
Nem voltam benne biztos, hogy Hits kiadásból vajon csak 1 fajtát csinálnak-e lemezesen, és nem bontják ugyanúgy régiókra, mint eredetileg.
Anno pl. az Arkham Knight-ból és a Bloodborne-ból sem a "teljes" GOTY kiadás került be a Hits-be, hanem a "sima". Tehát azokból is lett így többféle változat. Emiatt voltak kétségeim, de most megnyugtattatok. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Most, hogy a God of War is bekerült a PS Hits ajánlatok közé, arról lehet tudni valamit, hogy a lemezes változat ugyanúgy tartalmazza a magyar feliratot, mint az "eredeti" kiadás? Nem találtam semmi konkrét infót erről.
-
lazioforever
tag
válasz
l.skywalker #218476 üzenetére
Nem baj, csússzon csak. A Crash Bandicoot óta minden játékukat végigjátszottam, mind minőségi munka volt. Ez az a stúdió, amiben meg lehet bízni. Ha kell pár hónap plusz idő, nem számít, kivárjuk. Abban a pár hónapban legfeljebb nekiesünk az első résznek Grounded difficulty-n.
-
lazioforever
tag
válasz
#91166208 #217885 üzenetére
Szerintem attól függ, hogy milyen távban gondolkodsz a géppel. Ha pár évig maradsz a Ps4-el, most csak Pro-t érdemes már venni. Viszont ha az a cél, hogy a Ps5-ig hátralevő kb 1 évben a nagyobb ex címeket végigjátszod, és váltasz is az új generációra, akkor egy slim is bőven jó. Utóbbi esetben a használt gépet is érdemes megfontolni, a minél kisebb ráfordítás miatt.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Ma lepörgött a Horizon Zero Dawn stáblistája. Mit mondjak, ez a játék nagyon tetszett. Alapvetően az open world játékok nem az én világom (kivéve a Witcher 3
), így elég felemás kedvvel álltam neki. Nem vártam tőle semmi extrát. Nos, ezt sikerült bőven felülmúlnia. A világ, amiben játszódik (amellett, hogy a grafika gyönyörű), nagyon érdekes, és eléggé kidolgozottra sikerült. Tetszett a sztori, a karakterek, bár Aloy-on kívül a többi egyszerű, mint a faék, és kiszámítható. Ez a robotállatos, poszt-apokaliptikus téma valahogy betalált, kicsit a klasszikus, 80-as 90-es évek sci-fi filmjei jutottak róla eszembe, azt meg nagyon szeretem.
Összességében a játékban töltött 80 órát végig élveztem, pont elég volt ennyi. Nincs hiányérzetem, és nem nyúlt túl hosszúra sem. Kicsi pihenő után ugrok is neki a Frozen Wilds-nak, ne maradjon az se parlagon, ha már a Complete Edition-t sikerült beszereznem.
Ó, és még egy dolog: sikeresen meglett életem első platinája. Nem vagyok nagy trófeavadász, sose hajtok platinára, meg 100%-ra. Itt a játék magától dobálta őket, és a végjáték után csak egy hiányzó maradt
. Gondoltam, azt a plusz 10 percet már rászánom, ne maradjak én se platina nélkül.(a 23 gyakorlóbábus cucc) (ezt is kihúzhatom a bakancslistámról
)
-
lazioforever
tag
válasz
30z.Samu #216606 üzenetére
Nem játszottam idei játékkal, de ha lehet "évjárattól" független listát is írni, nekem ez a sorrend eddig idén:
Last of Us Remastered
Heavy Rain
Beyond two SoulsEz egy-két napon belül változik, mert befejezem a Horizon Zero Dawn-t, utána pedig már be van készítve év végére az Uncharted Lost Legacy és a Detroit is. (no meg persze a HZD Frozen Wilds) Hiába, lassan haladok előre, nálam még csak 2017 van játékok szempontjából.
Ps5 cseréig lesz még vagy 3 évem. -
lazioforever
tag
Sziasztok. Most olvastam, hogy bekerül a PS Hits-be októberben a GT Sport (és ha már itt tartunk, a God of War is
).
Kérdésem az lenne, hogy érdemes olyan játékosnak belevágni, aki leginkább csak single play-ben játszana vele? Van benne annyi egyjátékos tartalom, hogy megérje kipróbálni?
Amúgy olvastam olyat is, hogy állítólag alapból az összes eddig kiadott update (pálya, autók, stb) fenn lesz a lemezen (vagy épp a digitális változatban), és a japánoknál ezt nevezték a korábban említett specII kiadásnak. -
lazioforever
tag
válasz
Wesder #206666 üzenetére
Jogos, bár én azzal csak barátomnál játszottam anno pár pályát.Hú, de rég is volt...tán igaz se volt.
Az első igazi élményem a Jak and Dexter volt tőlük, amit oda-vissza játszottam Ps2-n.
Most Ps4-en pedig az Uncharted sorozat, majd most a Last of Us csak még magasabbra tette a mércét. Jelen generáción nálam jelenleg csak egy játék tudta fölülmúlni eddig az Uncharted 4-Last of Us Remastered párost: a Witcher 3, de az egy más kategória. Minden szempontbólMost jöhet a sorban Horizon Zero Dawn (Complete), meglátjuk, hozza-e a remélt szintet.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Ma lepörgött a Last of Us Remastered stáblistája. Nemigen lehet erről a játékról olyat írni, amit már ne tettek volna meg előttem. Komoly érzelmi hullámvasút volt ez a játék, a Left Behind se maradt el tőle. Hangulatban, grafikában, sztoriban, kidolgozottságban, játékmechanikában.... szinte tökéletes mű. Nem egyszer borsózott a hátam a megteremtett atmoszférától. A sztori fordulatairól nem is beszélve. Ráadásul olyan szinten hozzád tudnak nőni a karakterek, hogy végig izgulsz miattuk, félted őket, ezzel is hajtva téged előre. Nehezen tudod abbahagyni, játszatja magát a történet.
Nem csodálom, hogy anno rengeteg díjat bezsebelt, teljesen megérdemelve. Csak ajánlani tudom ezt a játékot mindenkinek. Ha van még egyáltalán olyan személy rajtam kívül, akinek van PS4-e, és kimaradt ez a játék: bátran kezdjetek bele.
A Naughty Dog-ban még nem csalódtam, a PS2-es Jak and Dexter óta nem képesek hibázni.
Végre megértettem ,miért várja mindenki úgy a 2. részt, mint a messiást. -
lazioforever
tag
válasz
30z.Samu #205591 üzenetére
Az Uncharted sorozatot végigjátszottam (na jó, a Lost Legacy még hátravan
), a Tomb Raider-ből még csak az "első", 2013-as Definitive Edition-ön vagyok túl. Szerintem elég távol áll a kettő egymástól. Itt sokkal nagyobb hangsúly van a kaland szón, nem nyírsz ki egy fél hadsereget Rambo módra (és most nem a First Bloodra gondolok). Tetszett a "túlélősdi", nagyon eltalálták a hangulatát. Persze van, akinek ez nagyon nem tetszik, és való igaz, hogy ez a TR már nem az, ami régen volt.
Történetben se várj annyit tőle, az Uncharted szintjét nem éri el. Viszont arra, amire szánod, szerintem tökéletesen alkalmas. A napokban gondolkodtam el én is a Shadow of the Tomb Raider beszerzésén, mindenképp végig szeretném játszani a trilógiát. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Kicsit fura kérdésem lenne. A Doom mennyire nevezhető "könnyű" játéknak konzolon egy olyan embernek, aki nem szokott fps-el játszani? Az irányításra gondolok. Utoljára konzolon még a Ps2-es Black-el és Project Snowblind-el játszottam, és nem ment annyira könnyen. Ezért nem is erőltettem a dolgot eddig.
Most szeretnék kicsit próbálkozni, de nem tudom melyik lenne ideális kezdésnek. A Doom és a Wolfenstein-ek érdekelnének elsősorban. Jók lehetnek ezek elsőnek? -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Ma végére értem a Heavy Rain-nek is. Hú, ez micsoda egy sztori volt. Imádom a minőségi krimiket, és ez az volt a javából.
A Beyond-al együtt ezt is tuti, hogy valamikor majd újra játszom, kíváncsi vagyok egyéb végkifejletekre is.
Egymás után végigjátszva két Quantic Dream játékot, akarva-akaratlanul is hasonlítgattam a kettőt. És azt kell mondjam, nem tudnám megmondani, melyik volt a jobb. A Heavy Rain sztorija nekem nagyobbat ütött, különösen a bűnügyi sztorik szeretete, és a játék végén lévő csavar miatt. Viszont irányításban a Beyond-on látszik, hogy újabb, fluidabb, moziszerűbb volt az egész. Nem beszélve a sztori csavarásáról, mármint az időrendre gondolva. Le a kalappal a készítők előtt, mindkettő zseniális alkotás.
Örülök, hogy sikerült pótolni ezt a két címet. Következhet a Horizon Zero Dawn. (és a két QD játék után, már a Detroit is meg van rendelve)
-
lazioforever
tag
válasz
saelin #200971 üzenetére
Néha én is elcsábulok, de azért igyekszem egy nagyjából előre felállított sorrendben végighaladni azokon a játékokon, amik érdekelnek. Mielőtt másfél éve megvettem a Ps4-et, már volt egy alap listám, hogy mit kellene az előző generáció legjobbjaiból előre venni (már amit kiadtak Ps4-re). Ehhez képest az első címem a Witcher 3 volt, és közben is becsúszott a "régiek" közé az Uncharted 4, a Ratchet és az Order 1886.
Azért fontos számomra ez a sorrend, hogy ne kelljen "csalódnom". Mondok egy példát: tavaly ősszel az La Noire-t is végigjátszottam. Nagyon élveztem, tetszett maga a játék, Mégis, azóta eltelt fél év, és jó pár játékkal később visszagondolva tudom, hogy most játszva már nem okozna akkora élményt. Az újabb játékokkal nőtt a színvonal, és elavultabbnak hatna most már. Így viszont a helyén volt kezelve, időben, és sorrendben is akkor jött, amikor még a korához megfelelően tudtam értékelni.
Nem akarok egy játékot, ami érdekel, csak azért leírni, mert már régebbi, és a mostaniakkal összehasonlítva nem állja meg a helyét, -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Végére értem a Beyond Two Souls-nak. Első Quantic játék volt, amivel játszottam, de nagyon bejött. A sztori, a megvalósítás, a színészi játék, a fordulatok...minden nagyon a helyén volt. A grafika is nagyon tetszett, nagyon szépen húzták fel Ps4-re. Kedvem lenne újrajátszani, de inkább megyek tovább a listámon, majd előveszem később, ha már nem lesz mit pótolni.Még szerencse, hogy párban mellé megvan a Heavy Rain is, így holnap azzal fojtatom.
Ezzel lassan, de biztosan be is hozom a lemaradásom, már csak a Last of Us és a Rise of the Tomb Raider van hátra a régi generációból elmaradt címek közül (már persze, amik érdekelnek)
Ha azok is megvannak, jöhetnek az elmúlt 2 év nagyágyúi, a Horizon Zero Dawn-tól egészen a God of War-ig, a Red Dead Redemption 2-t nem is említve. Amilyen ütemben én haladok, legalább 3 évig még simán kihúznám az eddig megjelent címekkel is. -
lazioforever
tag
válasz
seniman #197525 üzenetére
Köszi a válaszokat, a Beyond lesz a befutó, a magyar felirat helyezte a Heavy Rain elé. Kíváncsi vagyok, ez lesz az első Quantic Dream játék, amivel játszom. Úgymond előkészítem a Detroit-ot, mert arról se akarok lemaradni majd.
Van egy olyan érzésem, hogy tetszeni fog mindkét játék, szeretem a fordulatos történeteket. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Pár hét "pihenő" után újra csatasorba állt itthon a PS4-em, így gyorsan végére is értem a GTA 5 sztorijának. Hiába régi már a játék, ez még most is kellemes kikapcsolódás volt.
A következő a listámon a Heavy Rain/Beyond páros. Kérdésem az lenne, hogy van esetleg sorrend a kettő között? Melyiket érdemes előbb végigjátszani? Vagy teljesen mindegy?
-
lazioforever
tag
válasz
seniman #189522 üzenetére
Volt későbbi is, PS2-re (és valószínüleg Pc-re) 2 cím is megjelent:
Indiana Jones and the Staff of Kings
Indiana Jones and the Emperors TombA második különösen nagy kedvencem a mai napig, még az Uncharted sorozat sem tudta egyértelműen letaszítani a "kedvenc kalandjátékaim" listám éléről. Ráadásul a 2. mozifilm, a Végzet temploma közvetlen előzménye a sztori. Király játék.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Pár napja kérdeztem, hogy a Nioh/Bloodborne közül melyik lenne "ideálisabb" kezdés a stílus megismerkedésével. Egy ideje már filóztam a dolgon, most végül a Nioh mellett döntöttem. 1 okom volt igazából, a játék atmoszférája jobban érdekel, mint a dark-osabb hangvételű Bloodborne.
Szóval amint végére érek a GTA 5 sztori vonalának, belevetem magam, és meglátjuk, meddig bírom.
Egyelőre a lemezes alapjáték van meg, elég lesz elsőre ez is szerintem.
Amúgy, ha nagyon beletörne a bicskám, beszereztem a Heavy Rain/Beyond párost is. Ha minden kötél szakad, legyen mire átnyergelnem. -
lazioforever
tag
válasz
felixo #188315 üzenetére
Én is csak ajánlani tudom, mindenképp érdemes egy próbát tenni vele. Ha csak egy kicsit is szereted a kaland történeteket, nagyon fogod élvezni. Az angol miatt ne aggódj, nincs túlbonyolítva a történet, és a nyelvezet sem. Én sem tudok angolul, csak annyit, ami az évek során (főleg a játékokból, és filmekből) rám ragadt, mégis mindent értettem elsőre is. Adja magát az egész.
Ha meg valahol mégis elakadnál, van egy rakás magyar végigjátszás neten, ahol az átvezetőket megnézed, a csávó, aki meg játszik vele szépen elmondja, hogy miről is van szó.Annyit tennék még hozzá, hogy érdemes esetleg elgondolkodni az előzmény trilógián is, gombokért kapni már lemezes változatot. Azok is nagyon jó játékok, még mai szemmel is.
-
lazioforever
tag
válasz
saelin #187910 üzenetére
Alapvetően én is a Nioh felé húzok, mert a témaválasztás jobban tetszik. A Bloodborne komor hangulatától tartok kicsit, nem vagyok oda az ilyen játékokért. De annyian dicsérik azt is, hogy nem tudok csak úgy legyinteni rá.
Persze az is lehet, hogy kipróbálom valamelyiket, aztán annyira megszenvedem, hogy hagyom az egészet a fenébe. Meglátjuk. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
A Nioh és a Bloddborne közül melyiket ajánlanátok első souls játéknak? Nem játszottam még ilyen típusú játékkal, és szeretnék most már egy próbát tenni. Szóval melyik emészthetőbb első nekifutásra?
-
lazioforever
tag
válasz
mike1334 #187116 üzenetére
Én kellemesen csalódtam az Order 1886-ban. Ahhoz képest, mennyire szidta mindenki (főleg a rövidsége miatt), számomra az egyik legjobb PS exkluzív cím volt, amit eddig végig játszottam. Nagyon jó a sztori, tényleg szép az egész játék (még mai szemmel is), a játékmechanika is hozza azt, ami ehhez a stílushoz kell.
Egy valamit sajnálok, hogy nincs rendes vége, fojtatásért kiállt. Ami valószínűleg soha nem fog elkészülni. Kár érte. -
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
A Batman Arkham Collection létezik lemezes változatban is, vagy csak digitális formában elérhető? Illetve az Arkham Knight ebben a kiadásban a GOTY, vagy a sima verzió?
Nekem anno kimaradt ez a sorozat, és most szeretném az elejétől bepótolni. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Karácsonyi időszak után most megint akciósak a PS Hits lemezes kiadások pár helyen. Kérdésem az lenne, hogy van bármi különbség a Hits, és az eredeti kiadás között? Azt tudom, hogy pl. az Arkham Knight-ból a sima kiadás van a lemezen, és nem a GOTY.
Érdemes a Hits kiadást választani bármilyen szempontból? (elég láma feltevés, de az számít pl. valamit, hogy újabb maga a lemez?)
-
lazioforever
tag
válasz
xkoti #185111 üzenetére
Nálam most a GTA 5 van soron. Nem volt nehéz választanom, mivel csak ez volt itthon.
Kb. 20 órát beletettem már, de még csak a sztori 28%-ánál tartok. Elvagyok a sok mellékküldetéssel és ökörködéssel, mint a fene.
Ezt valószínűleg a Heavy Rain/Beyond páros követi majd a sorban, hacsak az Uncharted Lost Legacy be nem előzi őket. No és a Horizon Zero Dawn-ra is kíváncsi lennék, emellett Lara kisasszony kalandjait is fojtatnom kéne a 2. résszel (majd lezárni a 3.-al). És akkor a tavalyi év nagy címeit (Detroit, GoW, Spiderman, RDR2) még meg sem említettem. Ja, és ott van még a Last of Us, amit most már megtartok a 2. rész előttig, hogy egyben játsszam végig.
Ezek csak a főbb címek, amikkel mindenképp játszani szeretnék. Maradjunk annyiban, hogy amennyi időmbe ez telleni fog, a PS5 számomra ráér még pár évet. -
lazioforever
tag
válasz
hhenry #183414 üzenetére
Ezt sokan kérdezték már tőlem, de még nem sikerült mindenki számára kielégítő választ adnom.
A Fifa 98 óta játszom folyamatosan focis játékkal, először Pc-n, majd 2004-tól Ps2-n játszottam le rengeteg meccset. A PES-el 2012-ben volt az első személyes tapasztalatom, és a Fifa egyből parkolópályára került. Mióta megvan a Ps4, próbáltam a Fifa 17-et és 18-at is, hát, mit mondjak... köze nincs a PES-hez élményben. Egyszerűen nem hasonlítható a kettő egymáshoz. Itt nincs két ugyanolyan meccs, nem érzed azt, hogy egy úgymond "előre megírt" forgatókönyv szerint zajlik az egész. Lassabb az egész játék, nem annyira árkád jellegű (de ez se szimulátor). Van, akinek ez nem jön be, az se gond, ott a Fifa alternatívának. De én azt mondom, érdemes összehasonlítani a kettőt legalább egy próba erejéig.
Hozzá kell tenni, hogy én általában Master League-et játszom, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a Fifa-ban a karrier mód. És általában mindig ugyanazt a csapatot igyekszem minél erősebbé varázsolni. Nem tudom megunni, még ennyi év után sem. Olyan ez nekem, mint másnak a multi játékok. -
lazioforever
tag
válasz
#58978304 #183408 üzenetére
Nekem a Witcher 3 decembertől május elejéig tartott, és nem játszottam mellette mással. (az volt az első Ps4 játékom) Aztán jött 2 hónap Uncharted széria, majd pedig sorban a többi. Én is csak 1 játékra tudok összpontosítani, de így legalább a sztori végig a fejemben van, és az irányítást se kell újra megszokni.
Egyébként, a monotonitást elkerülendő, nálam a PES 2018 fut minden mellett, ez képviseli az állandóságot. Jó öreg Master League-ben lehet bízni, ha lazulni akar az ember.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Először is B.U.É.K mindenkinek.
Lepörgött a karácsonyi játékom, a Ratchet and Clank stáblistája. Mit mondhatnék, zseniális egy játék volt.
Nem számítottam semmi különösre, csak kellemes kikapcsolódásra. Nos, ezt bőven túlszárnyalta. Pont jó volt így ünnepekre, a humor, a grafika, a játékmenet, minden telitalálat. Anno nekem ez a széria kimaradt Ps2-n, így külön öröm, hogy valamilyen szinten most meg tudtam ismerkedni ezzel az univerzummal. Remélem, lesz következő rész, nálam abszolút kötelező vétel lenne ezek után.Következő játékom valószínűleg a GTAV lesz, mivel jelenleg csak az van itthon. Kifogytam a címekből így év végére (vagyis év elejére
), így ideje a listámon szereplő játékok beszerzésére kis időt fordítanom.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Végére értem az LA Noire-nak. Kicsit vegyesek az érzéseim a játékkal kapcsolatban. Nagyon szeretem a krimi műfajt, az ilyen 50-es, 60-as évekbe helyezett történeteket meg pláne. Az atmoszférát nagyon eltalálták, teljesen magával tud ragadni. Viszont magán a játékon már erősen érződik, hogy nem mai darab, irányításban, grafikában elmarad a 2018-as címektől. Igazából a történet az, amiért megéri végigjátszani, de erre én is azt mondom, hogy tipikusan az a játék, amit 1x végigtolsz, és többet nemigen fogod elővenni.
Összességében örülök, hogy sikerült pótolnom ezt a címet.Következőnek a Ratchet and Clank jön, pont jó lesz nyugis ünnepi kikapcsolódásnak. A tervezett Nioh-t eltolom januárra, nem akarok Karácsonykor "szentségelni". Aztán ki tudja, mi esik be a fa alá.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Én is lekértem ezt a videót. Pont 1 éves a PS4-em, ezalatt 436 óra jött össze, 8 játékkal. (elbújhatok a ti statisztikáitok mellett
)
I. hely: Witcher 3 GOTY - 247 óra
II. hely: PES 2018 - 118 óra
III. hely: Uncharted Nathan Drake Collection - 45 óraNem vagyok egy trófea vadász, 182 jött össze eddig. A legritkábbnak a Witcher féle Card Collector-t írja, amit 75299 játékos csinált meg. Nos igen, nem ez a fő csapás irányom.
-
lazioforever
tag
válasz
MrPeekaboo #178113 üzenetére
Indítható a játék általában pár másodperc után, de a háttérben folyamatosan telepít a gép. Amikor végzett, le fog állni, nem pörgeti folyamatosan. Nagyobb játékoknál ez 15-20 perc is lehet.
Ezt követően következő indításnál csak 1x felpörgeti, ellenőrzés céljából, játék közben nem tölt a lemezről. -
lazioforever
tag
Ha már a Bloodborne szóba került...
Már egy ideje én is szemezek vele, de eddig mindig volt kibúvó, valami más, amivel játsszak.
De most úgy döntöttem, nem halogatom tovább, én is megpróbálkozom vele (amint végeztem az La Noire-al) Ez lesz az első "souls like" játékom, szóval nem tudom, hogy jó választás ez elsőre? Vagy inkább a Nioh-t kellene előre venni?Mennyivel van több tartalom a GOTY kiadásban? A sima PS Hits korong most jó árban van. Vagy bőven elég lesz ez is elsőre?
-
lazioforever
tag
A Shadow of the Colossus védelmében azért mindenképp meg kell említeni, hogy egy 2005-ös (!) játékról beszélünk. Valaki említette a God of War-t. Oké, de ne az új résszel vessétek össze, hanem az elsővel, az áll korban hozzá közel. Azért mai szemmel visszagondolva az se volt leányálom, mégse panaszkodtunk annak idején. Örültünk, hogy ilyen játékokkal játszhatunk Ps2-n.
Nem véletlen az sem, hogy nem nyúltak hozzá magához a gameplay-hez drasztikusan. Az irányításon csiszoltak egy kicsit, de ha ez nehézkes számotokra, az eredeti Ps2-es verziót ki ne próbáljátok.
Ez a játék nem is igazán a harcról, és az open world-ről szól. Itt a történet a lényeg, és az, hogy a főhős min megy keresztül azért, hogy elérje a célját. A játékos érzelmeire akar hatni.
Ilyen szempontból meg tudom érteni azokat, akik csalódtak a játékban. Másra számítottak, 2018 van, pörgősebb játékokra van igény, ez ma már nem elég, eljárt felette az idő (dehogy járt el)
Viszont azt, hogy nekiállnak ekézni, azt nem tudom megérteni. Amiatt, amivel kezdtem. Ez egy 13 éves cím, a felújítás ellenére is. Nem kötelező minden címet megvenni azért, mert az exkluzív, nem jöhet be minden játék mindenkinek. Ez van. Utána kell nézni, nézzetek gameplay-t, olvassatok teszteket, stb. Ismétlem, már 2018 van.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
A Playstation Hits lemezes kiadások csak az alapjátékot tartalmazzák, vagy - pl. Batman: Arkham Knight, vagy Bloodborne esetén a GOTY - bővített kiadások?
Illetve még egy kérdés: Horizon:Zero Dawn Complete Edition lemezes kiadás esetén a kiegészítő a lemezen megtalálható, vagy letöltőkód jár hozzá?
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Unokaöcsém kinézett magának egy Playstation Hits Middle Earth:Shadow of Mordor lemezes kiadást. Kérdésem az lenne, hogy ez a verzió csak az alapjáték, vagy a kibővített GOTY?
-
lazioforever
tag
válasz
marilllyo #172748 üzenetére
Nehéz TOP 5-öt mondani, de azért megpróbálom:
1. Mafia (szigorúan csak az első rész!)
2. Shadow of the Colossus (Ps2-n az igazi)
3. Age of Empires II (kiegészítőjével együtt)
4. Witcher 3 GOTY (túl friss, és jó élmény ahhoz, hogy ne kerüljön ide)
5. NFS Underground II (számomra a nagybetűs autós játék)Hogy miket hagytam most ki...inkább bele se gondolok.
-
lazioforever
tag
válasz
danielgalaxy #172304 üzenetére
Az nem baj, kell a változatosság.
Sejtem, hogy az LA Noire az Uncharted sorozattól messze áll, de eleve a műfaj sem ugyanaz. Én pedig nagyon kíváncsi vagyok rá. Tudom, hogy régi játék, de nekem (sok mindennel együtt) ez is kimaradt az előző generációból. Sokan dicsérik, maga a korszak is eléggé érdekesen hangzik...meglátjuk. -
lazioforever
tag
válasz
Baltazár123 #172241 üzenetére
Én tavaly karácsony előtt vettem 500Gb-os Slim Ps4-emet, 80k-s áron. Ez akkor átlagos árnak volt mondható, abban az időszakban volt 70-75 körül is elérhető.
Most 90 alatt nincs új, és én meg lennék lepődve, ha a tavalyi szintre lemenne az ára, akár a Black Friday, vagy más akció miatt. Persze sok helyen majd lesz 20-30%-os akció - a megemelt árból, ahogy lenni szokott. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Végigértem az Uncharted 4-en. Nos, nehéz bármi olyat írni, amit előttem már nem mondtak el erről a remekműről.
Az egész széria színvonala folyamatosan emelkedett (azon kevesek egyike vagyok, akik számára a 3. rész jobb volt, mint a 2.), és most sikeresen tetőzött, lezárva ezzel főhősünk sztoriját. Kicsit rossz ebbe belegondolni most, hogy valószínűleg nem lesz több Nathan Drake játék.A játék során többször az államat keresgéltem a látvány miatt, az akciók fluidabbak, és akciófilmesebbek lettek, mint eddig bármikor. Végre volt lehetőség lopakodásra, amit hiányoltam az előző részekből. A sztori valami elképesztően fordulatosra sikerült,
már csak Chloe cameo-ját hiányoltam a szereplőgárdából - persze ezt majd pótolja a Lost Legacy. Összességében ez a 2. olyan játékom Ps4-en, ami felkerül a "tutira nem adom el" polcomra, közvetlenül a Witcher 3 GOTY mellé. (lemezes játékokkal játszom, régimódi vagyok
)
Jöhet a listámról a következő "versenyző", ami az LA Noire lesz. A saját tempómat figyelembe véve, az idei év ezzel nálam már le van fedve. Ha mégis végigérek rajta... nos, a GTA V már be van készítve.
-
lazioforever
tag
Úgy beszéltek, mintha automatikusan kötelező lenne a konzol mellé a Ps+ előfizetés. Nem mindenki számára létfontosságú a dolog. Én például csak offline játszom, single play játékokkal. Évi 4-5 komolyabb játékra van időm (sajnos
), így meg kell gondolnom alaposan, hogy mi legyen a soron következő, amit beszerzek. Ezt beosztva jó ideig elleszek még a listámon szereplő játékokkal. Így jelenleg számomra felesleges az éves előfizetés.
Nem mondom, hogy idővel, ha elfogytak a fő címek, amik érdeklenek, nem fogom kipróbálni, hogy milyen is az online móka. (és akkor a havi 2 ingyen játék is jól jöhet majd). De jelen állás szerint, én tökéletesen megvagyok nélküle. -
lazioforever
tag
válasz
mike1334 #170955 üzenetére
Az alapjátékhoz nagyjából elég a küldetésekért kapott, és közben összeharácsolt pénz (fegyverek és itt-ott megtalált értékek eladása után), viszont a dlc-kben már komolyabban rá kell feküdni a kérdésre.
Ahogy írták előttem, valóban a Witcher felszerelésekre éri meg kiadni a pénzt. Érdemes esetleg 1 fajtát kiválasztani, és azt felfejleszteni, amennyire csak tudod. -
lazioforever
tag
Sziasztok.
Megkésve, de én is végigtoltam az Order 1886-ot. Mit mondjak, kellemesen csalódtam. Ahhoz képest, hogy mennyire szidták, meg lehúzták általánosságban a címet, nekem abszolút kellemes kikapcsolódás volt. A sztori szerintem kiváló, a grafika az eddigi legszebb, amit a Ps4-emen láttam (Witcher 3 GOTY, Uncharted Collection, TR Definitive Edition pörgött eddig a gépben)
A játékmenet is bejött. Nagyon mozis feelingje volt az egésznek. Az atmoszféra, az 1800-as évekbeli London valami eszméletlenül hangulatosra sikerült. A hosszával se volt gondom, ez a kb 8-9 óra számomra elég volt.
1 dolog, ami kicsit zavar: a sztori csak szerintem nincs befejezve? Az én nézőpontomból fojtatásért kiállt, ami valószínűleg soha nem fog elkészülni. Kár érte.Most pedig jöhet a listámról a generáció egyik zászlóshajója, az Uncharted 4.
-
lazioforever
tag
válasz
Peace #165536 üzenetére
Hát igen, néha már-már panaszkodik az ember, hogy túl sok jó játék van.
A 4 hétről csak annyit, hogy a Tomb Raider Definitive Edition tartott nekem 3 hétig. Ebből képzelheted, milyen lassan haladok egy-egy játékkal. A Witcher 3 volt az első, amit Ps4-en játszottam, az több mint fél évig tartott.
Egyébként én még javában az előző generáció cuccait pótlom, szóval a God of War, Detroit, Spiderman, de még a Horizon Zero Dawn és a Bloodborne is jó messze van a listámon. Persze ennek is van előnye: mire sorra kerülnek, már tök jó áron hozzá lehet majd jutni. -
lazioforever
tag
Ma sikeresen megérkezett a GTA5 és az La Noire. Ezzel a két játékkal, plusz az Uncharted 4-el azt hiszem, megvan a programom erre az évre, a karácsonyi nyugis időszakot is beleértve.
Pedig érdekelne a Spiderman, mert nagyon jókat írtok róla.... de, ahogy most állok, majd 2 év múlva talán sorra kerül. Túl sok a pótolni való van előtte a listámon. Kár, hogy nincs annyi időm, amennyit szeretnék rászánni a dologra.
-
lazioforever
tag
válasz
RangerFox #165404 üzenetére
Ha már úgyis aktuális a Tomb Raider téma az új rész miatt: ma végeztem a Tomb Raider Definitve Edition-el. Tetszett, jó kis kalandjáték volt, a szó szoros értelmében. Láttam a korábbi hozzászólásokban, hogy sokan hajlamosak az Uncharted-hez hasonlítani. Szerintem elég távol áll a kettő egymástól. Itt sokkal nagyobb hangsúly van a kaland szón, kevesebb a lövölde. Tetszett ez a "túlélősdi", nagyon eltalálták.
Az viszont igaz, hogy ez a TR már nem az, ami régen volt.
Valószínűleg fojtatni fogom majd a Rise of the Tomb Raider-el egyszer, bár sok helyen olvastam, hogy nagyon erre az elsőre hajaz, és nincs benne sok újdonság. És persze sorban állnak a pótlandó címek, pár db már itt vár a gép mellett bevetésre várva. No, majd 1-2 év múlva a 3.-al együtt jóárasítva ez is sorra kerülhet.Most jöhet az Order 1886. Nincsenek nagy elvárásaim, de meglátjuk.
-
lazioforever
tag
-
lazioforever
tag
válasz
headhunter86 #164755 üzenetére
A Shadow of the Colossus esetén talán a történetet érdemes leginkább kiemelni. Persze, a kolosszusok mérete sem elhanyagolandó, Ps2-n elképesztő összhatást nyújtott, nem volt ehhez hasonló játék.
De maga történet, hogy miért is teszed azt, amit, és mi a karakter célja... ez adja meg a sava borsát. Oké, sokak szerint rossz az irányítás, meg semmi extra a nehézség. De ez nem erről szól elsősorban. Nagyon be tud szippantani, ha elkap a hangulata.Nekem hatalmas kedvencem, kb 10 éve játszottam vele először, és azóta is előkerül egyszer-egyszer. Persze szigorúan Ps2-n, mert úgy az igazi. Egy próbát mindenképp megér szerintem, ha még nem próbáltad. Elég olcsón adják a PS4 lemezes verziót, max eladod, ha nem jön be.
-
lazioforever
tag
Én se nagyon értem, miért kell ennyire leszólni az Uncharted 1. részét. Tény, hogy a trilógia legkiforratlanabb kalandja minden értelemben, de azért nem egy futottak még kategória. Sőt, azt állítani, hogy irányításban a 2. rész akkora előrelépés lenne... ne túlozzunk. Van előrelépés, de nem akkora, hogy azt isteníteni kelljen. Ha az 1. részben szenvedés a lövölde, a többiben is az lesz ( a 4.-nek most állok majd csak neki, azzal nincs összehasonlítási alapom).
El kell fogadni, hogy ez nem egy mai játék, így kell hozzá viszonyulni.
Mondjuk kíváncsi lennék, mit szólnátok a kedvenc kalandjátékom irányításához, az Indiana Jones and the Emperors Tombhoz. Na az egy plusz kihívás, mégis szeretem. Nagyon. -
lazioforever
tag
Ma én is Witcher 3 végére értem. A két DLC is olyan minőségire sikerült, mint az alapjáték. Közel 7 hónap alatt 219 órát tettem bele a játékba, de minden percét megérte. 54-es szintig sikerült felvinni Geralt barátunkat, az összes mellékküldetést teljesítve ( a Gwynt paklisat is
), és minden kérdőjelet meglesve a térképen.
Felejthetetlen sztori volt mindhárom, rendkívüli mellékszálakkal. Tuti, hogy nem most játszottam vele utoljára.
A nyári szabadságomra a Nioh-t terveztem be, de elcsúsztam időben, és "csak" a Witcher végigjátszás jött össze. Így hagyom is egy kicsit parlagon a nehezét, és inkább nekiülök az Uncharted 4-nek, vagy a Tomb Raider Definitive Edition-nek.
(sorban állnak a jobbnál jobb címek, amiket pótolni akarok az elmúlt 3-4 évből)
-
lazioforever
tag
válasz
mike1334 #161569 üzenetére
Kevés Ps4 tapasztalatommal én a Ratchet and Clank-et ajánlom. Rajzfilmes megvalósítás, de a fő tényező a lövöldén van. Közben vannak fejtörők, de nem kell komoly dolgokra gondolni. Kb pont 10 óra a játékidő, de nagyon rá lehet telepedni, ha elkap a hangulata.
Én is könnyed kikapcsolódásnak szereztem be, eredetileg a Nioh mellé (igaz, annak mégse álltam neki a szabadság alatt). Tökéletesen bevált. -
lazioforever
tag
válasz
Peace #161524 üzenetére
Tényleg nem érdemes feladni az Uncharted Collection-t, a történet miatt az 1. rész is maradandó tud lenni. Az irányításban valóban le van maradva mai szemmel nézve, de a 2 és a 3 már nagyon sokat javult ezen a téren (is). Ahogy haladsz, érezni fogod, hogy fejlődött a franchise folyamatosan. Már csak emiatt is megéri végigjátszani legalább 1x.
A lövölde valóban nehéz tud lenni, pláne, ha most ismerkedsz a kontrollerrel. De hidd el, bele fogsz jönni, viszonylag gyorsan. Csak kíváncsiságból, milyen nehézségen kezdted el? -
lazioforever
tag
válasz
ProEvoFan #160872 üzenetére
Én pont az ellenkező véglet vagyok ebben a digitális vs lemez kérdésben. Minden játékomat lemezesen vettem eddig anno a Ps2-höz is, és most a Ps4 szintén pörgeti a "plexit". Ennek nagyon egyszerű oka van: régimódi vagyok.
Nincs túl sok időm játszani, így általában nagyon átgondolva választom meg, mivel játszom. Alapeset, hogy az összes játékot, amit eddig megvettem, végigtoltam, ha nem tetszett annyira, akkor is. Nyilván, ami nem nyerte el a tetszést, már nincs meg. De sok cím ott van a polcomon, amolyan trófeaként. Van, aki az ilyen szobros kiadású dolgokat gyűjti, én megelégszem magával a játék dobozával,lemezével.
Van itt pl Age of Empires 2, Mafia 1, Warcraft 3, Medal of Honor Warchest kiadás a pc-s időszakomból. Ps2-t többek között a Shadow of the Colossus, ICO, Black, F1 06 stb képviseli. A mostani, Ps4 címekből a Witcher 3 helye már biztos, és valószínűleg a Nathan Drake Collection is marad.
Mint mondtam, nincs sok időm játszani, így a legtöbb játékot nemigen veszem elő sokadszori végigjátszásra. Ezért nem érzem a felhalmozás szükségességét. Tényleg csak az marad meg, ami valamilyen szempontból különleges, extra, plusz a többi között. Nézzük pl a Witchert, mert az a legfrissebb élményem. 10 év múlva úgyse fogok vele játszani, mert addigra lesz egy sor más cím, amit lehet nyúzni. -
lazioforever
tag
válasz
mike1334 #160449 üzenetére
Én csak azt nem bírom megérteni, hogy mi előnye származik abból, ha vár 2-3 évet. Elmondása szerint mindenképp venni fog konzolt, de csak Ps5-öt, mert azzal majd végig tudja játszani a mostani játékokat.
Viszont ebből kiindulva, 2 év múlva meg azon fog agyalni, hogy "nem veszek Ps5-öt, mert majd jön a Ps6" ? Pont az a lényeg, hogy semmit nem tudunk az új gépről. Nem tudjuk, milyen irányba fog elmenni. Nem tudjuk, lesz-e egyáltalán lehetőség a mostani játékokkal játszani.
Pénze és ideje is van - ezt ő írta. Érdeklik az exkluzív címek. Akkor mi a kérdés? Komolyan, én nem értem. -
lazioforever
tag
válasz
hyggelig #160414 üzenetére
Nekem ezt nem kell mondanod.
Én december közepén váltottam Ps2-ről 4-re, mert akkor jött el az az idő, hogy kifogytak azok Ps2 a címek, amiket végig akartam játszani. Szóval tavaly év végén én még bőven játszottam pl a 2005-ben kiadott Gun-al (sőt, azóta is előveszem egyszer-egyszer, western hangulat utáni hiányomat enyhítendő - de várom már a RDR2-t).
Amúgy nekem se kerül sokba a játék hozzá, jellemzően 3-4 éves címek vannak a listámon, van mit behoznom. a Remasterekkel kezdtem a sort. Ezért is maradt ki a Ps3, amik ott kifejezetten érdekeltek, megjelentek Ps4-re is. -
lazioforever
tag
válasz
eeXaa #160397 üzenetére
Szerintem meg pont most éri meg Ps4-et venni. Most van a csúcson a generáció, elképesztő minőségű játékok jönnek folyamatosan.
Eddig minden generációnak kellett 1-2 év, mire úgymond "felvette a tempót", és véglegesen leváltotta az előzőt. Ez szerintem a Ps5-nél se lesz másképp. Szóval ha akarsz várni még 3 évet, hát .... te tudod. És azt se vedd biztosra, hogy a mostani címekkel tudsz majd játszani Ps5-ön. Nem olyan biztos az a visszafelé kompatibilitás. Szóval ha van minimum 3-4 olyan játék, amit mindenképp szeretnél végigtolni, ne várj az 5-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Xbox Series/ One kontrollerek eladóak
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest