- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
paolinho #153 üzenetére
De, le lehet. Csak a Mali forráskódja zárt, ezért nem nagyon van hardveres GPU segítség. SD filmeket lejátsza szoftverből is, de a HD -hoz gyenge a 3066. Egyébként már ez is egy plusz terhelés az Asterisk -hez képest, mert ahhoz elég lenne a server edition is, az X (XFCE grafikus felület) fölösleges. Én úgy gondolom, hogy ami mindenre jó, az igazából semmire sem. Ezért az Asterisk -hez én inkább egy "célhardver" megoldásban gondolkodom. A 3066 ehhez sztem elég, de egyébként már egy elavult vas. Ezért a kb. 40 dolláros árat nem érzem luxusnak ahhoz, hogy Linux szerver (ek) üzemeljen (ek) rajta. Mivel van lehetőség soros port kimenetre is, ezért megfelelő tudással többre is képes lehet a kütyü (pl. lakásautomatizálás). Aki most fogna bele, annak már nem kell a stick -kel bajlódnia, mert van már 3066 -ra dev. board. Pont azon akadtam el, hogy arra a dev. board -ra portolt Linuxot telepítettem. Azon beépített a Lan csatlakozó és sztem ennek a konfig eltérésén hasaltam el. Maga a disztró síma flashelés után, minden egyéb hókuszpókusz nélkül működött. Csak net nem volt, anélkül meg nem sokat ér az egész. De bízom benne, hogy egy hozzáértőnek ez nem okoz túl nagy fejtörést.
De a freaktabon van több leírás is, akár dualbootos telepítésre. Csak azok nem 14.04 -es Ubin alapultak. De ettől még lehetnek jók. -
törölt tag
válasz
paolinho #151 üzenetére
Teljesen aktuális a kérdés. Én flasheltem egy újabb Picuntut (5.1 -es, ami Ubuntu 14.04 alapra épül) 3066 -ra, kifejezetten Asterisk céllal. Sajnos, a konfigurálásával nem boldogultam. Mivel egy általam (is) nagyrabecsült szakértő fekajánlotta a segítségét, ezért elvittem neki a sticket. Remélem, tud vele kezdeni vmit. Írok, ha lesz fejlemény. Viszont ez nem dual boot lenne, hanem Linux a nandon. Sztem a wifi nem működne, de nekem eszembe sem jutott wifin használni az Asterisket. Csak lan adapterrel. Neked is ezt javaslom. A wifi több szempontból is hátrányosabb a VOIP -hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Fejhallgatós találkozó
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Bevásárol helyetted a ChatGPT
- További aktív témák...
- Ryzen PC 9800X3D - RTX 5070 TI - B850 TUF - 32GB DDR5 - 1 TB M.2 SSD - 360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- i5 10500/ RTX 2060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Silver - 100% EREDETI AKKU - 1 ÉV
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest