- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Niquis
aktív tag
válasz
Protezis #2732 üzenetére
Sajna túlvagyok minden határon, amit a manuálok írnak... anno windowsra végigszívtam egyszer a debugger telepítést, azóta a folyamattal tisztában vagyok
phpinfo() látja a debuggert, dummy.php a helyén, php.ini beállítva localhost, 127.0.0.1-re (és phpinfo azt is helyesen írja). Itt tényleg elfogyott a tudományom.
-
Niquis
aktív tag
válasz
ArchElf #2730 üzenetére
Hú, erre külön figyeltem, az Eclipse modul az a legújabb, a szerveroldali pedig ahhoz a php-hoz való, amilyen fenn van (5.2.x), és abból van egy RC1-es meg egy régebbi is, mind a kettőt kipróbáltam, sajnos ugyanaz. Lehet hogy az indiánoknál van a gebass...
XDebuggal még járok egy kört, de azzal már windowson se sikerül eljutni sehova, és itt is ugyanazt csinálja. De azért megpróbálom még, köszi! -
Niquis
aktív tag
Heeeeeelp!
Debuggolni szeretnék péhápét Eclipse-ben, van egy ubuntum és azon a vele adott apache 2, meg feltettem hozzá a php5-öt és rá a Zend debuggert, beállítottam, ahogy kell, de már a teszten azt jelzi, hogy nincs fenn a debugger, és a system logban pedig olyat találtam, amikor a debuggerhez kérés érkezik, hogy "Segmentation fault: debug handle overwritten". Ha hibás a debugger, akkor sokat nem tudok tenni, de akkor másoknak sem menne...
Találkoztatok már ilyennel? Vagy van valami tipp?
Köszi! -
Niquis
aktív tag
Időközben megtaláltam a hibát, okulásul leírom. Naszóval két nevet kell összehasonlítanom, hogy szhemantilailag mennyire egyezhet, tehát sorrendi és elgépelési hibák nem szabad számítsanak. Az algoritmus hibát okozó részlete úgy működött, hogy kezdőbetűkre rövidítve permutálta a neveket, a rövidítést regexppel oldottam meg. Na itt volt a baj, ugyanis ezt a regkifet használtam:
preg_replace('/\b(.).*?\b/', $nev)
, és mint kiderült, az 5.1.6-os php PCRE könyvtára még nem tekinti "bármikarakter"-nek a .-ot : ékezeteseknél hibázott. Tehát mondjuk a "Várhegyi Aladár"-ból nem "V A" lett, hanem "Vár Aár" vagy ilyesmi hülyeség. Ez egyébként benne is van a usercontributed notes-ban a php.net-en. Most egy sima tömbös segédfüggvényre cseréltem. Azért köszi!
-
Niquis
aktív tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy valószínű inkompatibilitást fedeztem fel php 5.2.1 és 5.1.6 között. A problémát okozó függvény semmi extrát nem használ, még oop sincs benne, egyszerű tömbkezelés. Array_combine-ra gyanakodtam, de nem jött be. A changelogot már átnéztem, egyelőre nem lettem tőle okosabb. Igazából nem tudom, milyen részleteket írjak, de majd remélem megkérdezitek, ha van valami sejtésetek.;)
-
Niquis
aktív tag
PDT-vel szoktatok debuggolni? Azt szeretném megoldani, hogy egy oldalon indítom a debugot, ahova beírok adatokat, aztán postback egy másik oldalra visz, ami kiértékeli, de úgy, hogy beinclude-ol egy modult, amiben a kód van. Na erre a modulra rakok breakpointot, de nem fut rá, az első oldal legenerálásakor (még az adatokat sem tudom megadni) azt mondja: debug terminated.
Megoldás, hogy szimulálom a postbacket és azon az oldalon kezdem a debugot, amire a postback után ugrom, és feltöltöm magam a $_POST tömböt, de ez így elég fapados. Tud valaki jobbat? -
Niquis
aktív tag
Köszi, akkor ezekkel fogok próbálkozni.
-
Niquis
aktív tag
Sziasztok! Milyen lehetőségek vannak php-ből word (doc) file beolvasásának? A benne lévő szövegen kell átalakításokat végeznem. Nem cél a teljes automatizálás, ezért ha a php nem tud docot kezelni, esetleg lehetőség van köztes file-formátum használatára. De a túl manuálistól is el kéne rugaszkodni (cut-paste stb). Mit ajánlotok?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest