Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cucka #4080 üzenetére

Tényleg, köszi. :R Nem tudom, miért nem jutott eszembe, hogy azt is meg lehetne oldani, hogy még egyszer lekérdezem a feldolgozó fájlban az adatbázist, és összepakolom a lekérdező parancsot sima for ciklussal aszerint, hogy ha mondjuk nem adott azonosítószámú annak a bizonyos post tömbnek az aktuális értéke, akkor insert...
    De mondjuk abban is igazad van, hogy talán adatbázisban átláthatóbb lenne, ha minden egy helyen lenne, bár nem mintha túl sűrűn nézegetné bárki is az adatbázist, de esetleg a kódban is jobban lehetne követni az eseményeket, kevesebb parancs lenne, ha adott azonosítójú elemet törölnék az összerendelő táblából, aztán a kiválasztott kategóriáknak megfelelően ismét feltölteném.
    Na de ez nem lenne sokkal erőforrás-igényesebb művelet? Valóban nem lenne túl sokszor kategória-átrendezgetés, de azért gondolkodom hosszú távon is. :)
    Mondjuk most jobban belegondolva ha azt csinálnám, hogy a feldolgozó fájlban ismét lekérném adatbázisból a kategória-összerendeléseket, és összehasonlítanám a post tömbbel, amiben a bejelölt kategóriák azonosítói vannak, akkor a for ciklusban is lennének if(in_array(...)) és ehhez hasonló ellenőrzések, ráadásul akkor külön kellene figyelni, hogy viszont mi az, ami NINCS benne a korábbi hozzárendelésekhez képest az új kategória-kiválasztásokban, amit meg törölni kell, és akkor lehet, hogy ott vagyok, ahol a part szakad. :D Vagyis így a hozzászólás végére eljutottam arra a következtetésre, hogy lehet, hogy semmivel nem lenne erőforrás-igényesebb az, ha mindent törölnék, és mindent újra hozzáadnék - itt már az a kérdés, hogy vajon melyik működik gyorsabban, a MySQL törlő és hozzáadó műveletei, vagy a PHP összehasonlítgatásai, majd egy MySQL-törlés illetve -hozzáadás...
    Hmm, na ezekkel a különbségekkel mondjuk nem vagyok tisztában, ezt azért nem lenne egyszerű tényleges összehasonlításnak alávetni. :) De inkább az első megoldás tűnik hasznavehetőbbnek.

Azt hiszem, igazad van abban, hogy ezerszer átláthatóbb és követhetőbb lenne, ha inkább mindent törölnék, majd mindent hozzáadnék a kiválasztottaknak megfelelően.
    Ha esetleg valami kommentár eszedbe jutott még a leírtakkal kapcsolatban, akkor örömmel várom. :K Köszi. :R

Új hozzászólás Aktív témák