- Netfone
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Jó ötlet-e, hogy a felhasználókkal egy táblában tárolom a hírlevél címzetteit?"
Nem, a felhasználók táblában a felhasználókat és adataikat tárold.
A hírlevélre feliratkozók meg szintén felhasználók, de nagyon csúnya lenne, ha a hírlevélre NEM feliratkozók mindegyikénél NULL érték lenne; DE lehetnek a hírlevélre feliratkozók adott esetben az oldaladon accounttal nem rendelkezők is, akik csak megadták az e-mail-címüket, mert érdekli őket a téma, viszont nem regisztráltak. Akkor meg már jól látható, hogy a kettő nem vegyíthető (és amúgy sem).
Tehát a hírlevélre feliratkozók listája legyen egy külön tábla.
Egyébként kezdetben én is féltem több táblát létrehozni feladatok szerint, mert valamiért az volt az érzésem, hogy egybe kéne erőszakolni, de aztán rájöttem, hogy szebb, ha minden feladatot lehetőleg különválasztasz adatbázis szintjén is, ez a query-ket is rugalmasabbá teheti adott esetben, és nem kell szétszemetelni egyetlen táblát sok, oda nem tartozó, vagy felesleges adattal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest