Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Jó ötlet-e, hogy a felhasználókkal egy táblában tárolom a hírlevél címzetteit?"
Nem, a felhasználók táblában a felhasználókat és adataikat tárold.
A hírlevélre feliratkozók meg szintén felhasználók, de nagyon csúnya lenne, ha a hírlevélre NEM feliratkozók mindegyikénél NULL érték lenne; DE lehetnek a hírlevélre feliratkozók adott esetben az oldaladon accounttal nem rendelkezők is, akik csak megadták az e-mail-címüket, mert érdekli őket a téma, viszont nem regisztráltak. Akkor meg már jól látható, hogy a kettő nem vegyíthető (és amúgy sem).
Tehát a hírlevélre feliratkozók listája legyen egy külön tábla.
Egyébként kezdetben én is féltem több táblát létrehozni feladatok szerint, mert valamiért az volt az érzésem, hogy egybe kéne erőszakolni, de aztán rájöttem, hogy szebb, ha minden feladatot lehetőleg különválasztasz adatbázis szintjén is, ez a query-ket is rugalmasabbá teheti adott esetben, és nem kell szétszemetelni egyetlen táblát sok, oda nem tartozó, vagy felesleges adattal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fallout 4
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Toshiba 500 GB 2,5 Notebook HDD
- VTX AMD Radeon HD 6870 1 GB GDDR5 256 bit PCI-E Videokártya
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest