Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Te tettél fel kérdést felhasználó által megadott fájlnevekről, és én erre reagáltam... Arra mondtam, hogy whitelisteket érdemes alkalmazni.
Egyébként szerintem értelmesebb egy beszédes képnév, mint egy névben lévő id, ami totál semmitmondó, ha ránéz az ember. Azt nem tudom, SEO-szempontból mennyit nyom a latba, de elvileg ennek is lehet szerepe, hogy maga a fájlnév is legyen beszédes. Ettől még olyan id-t generálsz bele PLUSZBAN, amilyet akarsz.
A képeket normális esetben így is-úgy is id szerint tárolod az adatbázisban, amihez - mint említettem - tárolod az egyéb adatait is, ezek közül a fájlnév is csak egy a sok közül, vagyis nem a kép egyértelmű azonosítására szolgál, az "csak" egy fizikai elérhetőség, de jó esetben úgy tárolod, hogy tök mindegy, mikor, mire változtatod a fájlnevet, attól még beazonosítható marad a kép.=======
(#10228) ArchElf : OK.

Én egyébként olykor ciklusoknál is az $i és $j és $k és egyebek helyett beszédesebb indexneveket használok, de persze csak akkor, ha ennek a kódban van az olvashatóságot javító szerepe (sokszor van).
A lokális változónevek tekintetében én egyelőre a kódjaimban az underscore-t használom túlsúlyban, mostanában vettem fel a camelCase-zel kódolás szokását PHP-nél is.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Dell OptiPlex 9020 Micro, Intel Core i5-4590T, Wifi kártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest