Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Soak #10227 üzenetére

Te tettél fel kérdést felhasználó által megadott fájlnevekről, és én erre reagáltam... Arra mondtam, hogy whitelisteket érdemes alkalmazni.
    Egyébként szerintem értelmesebb egy beszédes képnév, mint egy névben lévő id, ami totál semmitmondó, ha ránéz az ember. Azt nem tudom, SEO-szempontból mennyit nyom a latba, de elvileg ennek is lehet szerepe, hogy maga a fájlnév is legyen beszédes. Ettől még olyan id-t generálsz bele PLUSZBAN, amilyet akarsz.
    A képeket normális esetben így is-úgy is id szerint tárolod az adatbázisban, amihez - mint említettem - tárolod az egyéb adatait is, ezek közül a fájlnév is csak egy a sok közül, vagyis nem a kép egyértelmű azonosítására szolgál, az "csak" egy fizikai elérhetőség, de jó esetben úgy tárolod, hogy tök mindegy, mikor, mire változtatod a fájlnevet, attól még beazonosítható marad a kép.

=======

(#10228) ArchElf : OK. :K
    Én egyébként olykor ciklusoknál is az $i és $j és $k és egyebek helyett beszédesebb indexneveket használok, de persze csak akkor, ha ennek a kódban van az olvashatóságot javító szerepe (sokszor van).
    A lokális változónevek tekintetében én egyelőre a kódjaimban az underscore-t használom túlsúlyban, mostanában vettem fel a camelCase-zel kódolás szokását PHP-nél is.

Új hozzászólás Aktív témák