- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
for($i=0;$i<7;$i++)
{
$input = $_POST['input_$i'];
echo $input;
}Azt szeretném megcsinálni, hogy a post-al átküldött adatokat beolvassam, de mivel input_1-8-ig van ezért, hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy for-ral fogadjam őket, mert gondolom a fenti megoldásom hülyeség.
-
PumpkinSeed
addikt
function osszehasonl itas ($x, $y} l
if ($x[l) == $y[l)} l
return 0;
else if ($x[l) < $y[l)}
return -1;
else l
return l;
usort( $termekek, 1 osszehasonli t as 1};Ezt egy könyvből másoltam ki. Itt amit visszaad return-ba érték azt az usort függvény kapja meg, szóval ha én átírnám mondjuk az else if return értékét 2-re akkor az usort függvény hibásan futna le, vagy hogy van ez most?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14615 üzenetére
Én csak a megoldó vagyok, ő a kitaláló. De valami feladat volt nekik valahol.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14613 üzenetére
A legeslegelején én is feltételekkel terveztem, és szerintem marad az is.
Hülye vagyok, nem is azt akartam írni, csak az volt az eszembe más miatt.
Köszönöm a segítségeket.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14611 üzenetére
(#14609) DNReNTi
Gondoltam erre is, viszont számomra az előző megoldás az egyszerűbb.
(#14610) DeltaPower
Szvsz a FIFO-hoz túl sok feltétel van ugyanis a kiválogatás több dologtól is függ. Egyszerre 2 karaktert vizsgálok, és ha két azonos karakter van egymás mellett akkor az számít egy gyémántnak, viszont ha a két karakter előtt van egy l (L) betű akkor az nem gyémánt, viszont ha I (i) van akkor pedig bankba kell helyezni és csak a felét éri. Ha a két karakter mögött szám áll akkor az a szám értékének megfelelő gyémántot jelenti.
(#14611) Sk8erPeter
Akkor még most át is írom azt a módot, hogy a későbbiekben ez ne jelentsen problémát.
(#14610) DeltaPower neki elmondtam mitől függ, hogy mikor mi történik. Ilyen dolgokról még nem is halottam, de akkor ezek alapján érdemesebb pointerekkel végezni ezt a munkát ahelyett, hogy beindexelem az egészet.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14607 üzenetére
Amúgy hülye vagyok, mert azt nem mondtam, hogy a karaktereket az alapján kell kiszedni, hogy mi van a környezetében. Például van egy karakter akkor ha előtte egy bizonyos karakter van akkor az off, ha pedig mögötte kettővel egy másik van akkor megint off. Ez most le van egyszerűsítve de minimum 10 index távolságba mindkét irányba vizsgálni kellene a környezetét.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14605 üzenetére
Mondhatjuk gyakorlásnak is, egy ismerősömnek kell kiszedjem .txt-ből a megadott karaktereket.
Köszönöm a segítséget, de újra kell tervezzem ugyanis a böngésző csak ennyit mondott:
"Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted.."
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Peter Kiss #14600 üzenetére
Igen de nekem karakterenként kell megvizsgálnom, ezért nem jó ha egészben olvassa be.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14598 üzenetére
<?php
$DOCUMENT_ROOT = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
$fp = fopen('$DOCUMENT_ROOT/../gem.txt','ab');
$i = 0;
while (!feof($fp)) {
$szoveg[$i] = fgetc($fp);
$i++;
echo $szoveg[$i];
}
fclose ($fp);
?>Eddig így nézz ki.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Tele von Zsinór #14596 üzenetére
.txt
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy 100.000+ karakterrel rendelkező jegyzettömb. Beolvasnám kezelésre, de egy tömböt túlindexel, ezért abba nem megy. Mibe lehetne ezt beletenni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DeltaPower #14574 üzenetére
Nem, de erre nem is gondoltam viszont a newline-t mivel tudnám akkor jelezni, hogy azt vegye ki?Megvan.
-
PumpkinSeed
addikt
Hogyan tudom azt kivitelezni, hogy a karaktersorozat bekérésnél az fgets ne kérje be a newline karaktert?
<?php
$DOCUMENT_ROOT = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
$fp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/../hungarian.txt","rb");
$szavak = fopen("$DOCUMENT_ROOT/../szavak.txt","ab");
while (! feof ($fp)) {
$szo = fgets ($fp, 999);
$szo = ucfirst($szo);
echo $szo."<br>";
fwrite ($szavak,$szo);
}
fclose ($szo);
fclose ($szavak);
?> -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14562 üzenetére
Igen ezt már annyira megszoktam, hogy álmomból felkeltve is ezt írnám, de megpróbálok jó útra térni.
Viszont, lehet tényleg egy normális szövegszerkesztőben kellene nézni, Jegyzettömbben nem ment, de NotePad++-ben a várt eredményt kaptam. Nem tudtam, hogy ennyire analfabéta a Windowsos jegyzettömb.
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy ilyenem:
$kimenet = $datum."\t".$abroncs." gumiabroncs\t".$olaj." olaj\t".$gyertya." gyertya\t".$kormany." kormány\n";
A tabulátor gond nélkül megy de a \n nem teszi új sorba valamiért. Mi lehet a gond?
jsfiddle-n nem találtam PHP támogatást.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
don_peter #14432 üzenetére
"Komolyan neked már nem ez az első bejegyzésed ami azt taglalja burkoltan, hogy ki mekkora pöcs és te mekkora király vagy."
Én is szoktam ilyeneket kapni, de én nem így jellemezném, hanem atyai pofonnak hívnám ami néha eléggé szükséges.
"Majd megoldom magam vagy keresek egy másik fórumot ahol nem egyből okoskodással nyitnak."
Gondolom informatikával foglalkozol, és te se nagyon örülsz annak, ha valaki mezőgazdasági kérdésekkel bombázz. Mindennek meg van a maga része ezen a fórumon is. Így a JS kérdéseket nem a PHP topicban kell feltenni, hanem az erre szakosodott JS topicban, ahol nagyobb eséllyel válaszolnak a kérdésedre. Az egy dolog, hogy Brian tudná rá a választ, de mivel nem ide tartozik, így vonakodik megmondani azt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14408 üzenetére
Lehet kevés volt a nyelvtanórám.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14405 üzenetére
De ha a true-t 1-essel jelzik mint logikai értéket akkor a false-t miért nem 0-val nem értem, hogy miért semmit kapok. Értem, hogy mi a különbség közöttük, de akkor ennyi erővel a True = Nem hamis, 1 = int típusú érték.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14403 üzenetére
"lehet én vagyok a beton hülye"
Mondtam.
Viszont, ha false akkor nem kellene oda egy 0-át biggyeszteni?
-
PumpkinSeed
addikt
Ez elvben teszt lenne, mivel most tanulom a nyelvet, az egyik azaz az $abroncs egy már létező értékkel ellátott változó míg a másik egy nem létező változó.
A syntax highlight be van kapcsolva, de szerintem a notepad++ ezen a téren elég szegényes, mivel az intval()-hoz nem tudod színezést társítani.
-
PumpkinSeed
addikt
Lenne egy kérdésem, lehet én vagyok a beton hülye, de nem látnék problémát.
echo 'isset($abroncs): '.isset($abroncs).'</br>';
echo 'isset($fos): '.isset($abroncs).'</br>';
echo 'empty($abroncs): '.empty($abroncs).'</br>';
echo 'empty($fos): '.empty($abroncs).'</br>';Ez a sorok így jelennek meg nálam, mikor nem ezt kellene látnom:
isset($abroncs): 1
isset($fos): 1
empty($abroncs):
empty($fos): -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14256 üzenetére
Ezt én úgy oldottam meg, hogy USBWebszerveren a könyvnek megfelelően lekódoltam a megoldásokat és még plusz dolgokat. A Kis zsebkönyvvel az volt a baj, hogy kevés információt adott a dolgokról, ezért ott nem is foglalkoztam a gyakorlással.
De most így, hogy egy könyv mindent elmagyarázz látom az értelmét annak, hogy a gyakorlatba is átfektessem. Viszont most akkor kereshetek új könyvet, mert az előbbiek szerint a mostani könyv már régi.
Bár volt egy kis irónia is abban, hogy tudok mindent, abban inkább arra céloztam, hogy információ hiányában inkább csak a programozási logikájára vezet rá a nyelvnek mint.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14247 üzenetére
Megpróbálok-e szerint választani, de tényleg elég szegényes
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14245 üzenetére
Az egy zsebkönyv. Arra való, hogy ha valami nem jut eszembe akkor abból kiolvasom, hogy hogyan is működik. Tényleges profi php tudást szvsz nem lehet belőle szerezni. A PHP4 24 óra alatt az első 120 oldalon több tudással szolgált mint az.
-
PumpkinSeed
addikt
Esetleg ez?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #14239 üzenetére
Ez a könyv nekem is megvan, viszont ez kevés. már 3x kiolvastam, szóval szinte mindent tudok belőle. Csak több tudásra szomjazom.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Peter Kiss #14229 üzenetére
Nem az a lényeg, csak kicsit hátrébb foglalkozik az adatbekéréssel. Eddig volt vezérlési szerkezetek függvények tömbök. Ezeken gyors átsiklottam és most jönnek az objektumok, mivel eddig csak C-t tanultam az objektumok eléggé ismeretlenek
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #14227 üzenetére
Lekéstem a szerkesztésről.
Találtam én is párat, de nekem valami olyasmi kellene ahol megmondják mit csináljak és azt nekem kell megcsinálni, mert a legtöbb olyan volt, hogy egészítsd ki meg ilyen baromságok.
Viszont van egy kis probléma is amit nem tudok, még nem tartok ott a könyvben amiből tanulok, de kicsit előre haladtam mert akartam csinálni egy ilyet:
HTML:
<body>
<form action="szamol.php" method="GET">
Adja meg a számot:
<input type="text" name="szam12"/></br>
Adja meg a hatványt:
<input type="text" name="hatvany12"/></br>
<input type="submit" value="Küldés" /></br>
</form>
</body>PHP:
<body>
<?php
print $szam12;
$szam = $szam12;
$hatvany = $hatvany12;
$szamok = $szamok12;
for($ciklus = 1;$ciklus < $hatvany+1; $ciklus++)
{
$szamok=$szam*$szamok;
}
print $szamok;
?>
</body>A hiba pedig annyi, hogy mikor a submit-el tovább lépek üres oldalt add be.
-
PumpkinSeed
addikt
Esetlegesen nincs valami php feladatgyűjtemény a kezdőtől a haladóig?
-
PumpkinSeed
addikt
$karakterek = array(
array("nev" => "János","eletkor" => 20),
array("nev" => "Feri","eletkor" => 19),
array("nev" => "Laci","eletkor" => 21),
);
print $karakter[0]["eletkor"];Itt egy több dimenziós hash tömb. Amikor hivatkozok $karakter[0]["eletkor"]; akkor ezt kapom:
Notice: Undefined offset: 0 in C:\Users\looow\Desktop\USBWebserver v8.5\8.5\root\index.php on line 42
-
PumpkinSeed
addikt
Találkoztam egy olyan résszel amit nem értek.
while($asd <= 50)
{
if($asd % 2 == 1)
{
print "$asd</br>";
}
$asd++;
}Így néz ki a működő kód.
while($asd <= 50)
{
if($asd % 2 == 0)
{
continue;
}
print "$asd</br>";
$asd++;
}Az érdekelne, hogy így a continue-val miért nem megy?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #14177 üzenetére
Köszönöm, kipróbált mind két esedékes lehetőséget.
-
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
trisztan94 #14170 üzenetére
Azt értem én, hogy a boolen változó értéke 1 azzal nincs is probléma itt most azzal van a probléma, hogy 4 vizsgálat volt és én egyetlen darab 1-est kaptam.
(#14171) Athlon64+
A változók tartalma random számok, de ebből a szempontból mind1, mert nekem nem az a problémám, hogy a vizsgált eredményt nem értem, hanem szerintem szintaktikai hibát vétettem ugyanis a 4 vizsgálat eredménye képen "egyetlen darab 1-est kaptam."
(#14172) DNReNTi
Tanultam C nyelvet abból tudom az if feltétel használatát. Viszont most egy ilyen 24 órás könyvből tanulok amiben szeretnék szépen sorban haladni max ha valamit nagyon tudok átugrom. Ma kezdtem el és még nem tartok if elágazásnál így szeretném enélkül megcsinálni. Csak a könyv volt olyan kedves, hogy egyetlen szemléltető példa nélkül tovább lépet, én meg sakkozzam ki a helyes szintaktikát...
Viszont köszönöm a segítségeket.
-
PumpkinSeed
addikt
Elkezdtem PHP-t tanulni és elakadtam már az elején..
Két változót szeretnék megvizsgálni, hogy azonosok-e.
Gondoltam, hogy ha megvizsgálom őket akkor a logikai értéket beleteszem egy 3. változóba, majd kiíratom és az így nézne ki:
$eredmeny1 = $elso === $masodik;
print $eredmeny1; print ("<br>");Viszont 4 dolgot vizsgáltam, hogy kisebb-e nagyobb-e azonosság és hogy kissebb-e vagy egyenlő.
$eredmeny1 = $elso === $masodik;
print $eredmeny1; print ("<br>");
$eredmeny2 = $elso < $masodik;
print $eredmeny2; print ("<br>");
$eredmeny3 = $elso > $masodik;
print $eredmeny3; print ("<br>");
$eredmeny4 = $elso <= $masodik;
print $eredmeny4; print ("<br>");Na erre a 4. dologra mindre kaptam egy nagy 1-est. Mi lehet a gond?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
19.Norbika #14001 üzenetére
Nem akarok beleugatni, de az én véleményem az, hogy a Linux az parancssoros és ott csak kiegészítésnek van GUI, míg a Windows grafikus és ott csak kiegészítésnek van CLI. Ez az én véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- EA Sports WRC '23
- LED világítás a lakásban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged