- Egy óra, két rendszer
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
válasz
disy68 #20586 üzenetére
Nem erről van szó.
A dreamweaver-t úgy használtam, hogy lekérte a tárhelyről a fájlokat és dolgoztam velük. Élőben ment közben a tesztelés és ha végeztem, egyetlen kattintással visszatöltötte a változásokat. Azért választottam ezt a módszert, mert különböző helyeken külön gépekről dolgozok.
A rendes böngésző helyett részhez pedig annyit, hogy egy Chrome ablakot nyit meg, csak a programon belül. Tehát ugyan úgy működik, csak nem kell állandóan lefrissíteni. -
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Keresek egy programot. Egy programozó programot. Olyasmit, amiben lehet HTML, PHP, JS, JSON, SQL és egyéb nyelveket is használni és beépített megjelenítő mezője van, tehát saját szervert csinál hozzá.
Amit jelenleg használok, az ilyen, csak továbbmennék.
Szeretném, ha össze lehetne kapcsolni a Webtárhelyemmel (ha ez lényeges, akkor a MediaCenter-nél vagyok) és az ottani fájlokat látja, nyitja meg és módosítja. Emellett ennek kompatibilisnek kellene lennie MAC OS rendszerrel és ha van rá mód, akkor Android-al is.Tud valaki ilyen szoftvert?
Előre is köszönöm!
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Lehetséges-e PHP-val, vagy akár JS-el lebontani egy szöveget?A példa a következő:
Van egy bemenet, ez legyen
<div id="input">Kecske</div>
. A kimenet pedig a következő:<div id="1">K</div>
<div id="2">e</div>
<div id="3">c</div>
<div id="4">s</div>
<div id="5">k</div>
<div id="6">e</div>Megvalósítható?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
A weboldalamra csináltam még annak idején egy rövid PHP programot, ami egy számláló. Lényegében rejtett, csak számomra ad tájékoztatást, lényege, hogy minden betöltésnél egyel növel egy értéket (egyébként programozási segédletnek készült).
Namost, ez a számláló egy txt fájlba dolgozik, mindig behívja, egyel növeli az értéket és bezárja. Az elérési út eddig úgy volt megadva, hogy pl az oldal szerkezet ilyen,
.aloldal (mappa)
.aloldal aloldala (mappa)
tartalom.php
index.php
egyéb.php
style.css
hakell.js
counter.txtakkor ha tartalom.php-ben van a kód, úgy
../../counter.txt
.Így működik is. Viszont, ha úgy akarom elérni, hogy
https://weboldal.hu/counter.txt
, akkor csak egyszer frissül, a továbbiakban pedig nem. Ennek mi lehet az oka? -
Mr. Y
őstag
Ez hibátlan a feladatra.
-
Mr. Y
őstag
Na, ez speciel egy olyan dolog volt, amire nem is gondoltam, tehát respect
Viszont a kérdésem továbbra is adott. Hiszen, attól, hogy PHP-t írsz, a betöltött oldalad egy már lefutott kód lesz, ami HTML formában jelenik meg. A kérdésem inkább vonatkozott arra, hogy CSS-ben tudok-e olyan paramétert beállítani, amitől alulra kerül az idézőjel?
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
PHP-ban nem egyszerű az idézőjelek használata, főleg, ha tele van
include
-okkal$example = "";
kitöltéssel. Én személy szerint leginkább aposztrofot használok helyette, azzal nem akad össze.Viszont! Akad olyan felület (Pl: Libre Office), ahol a megjelenített idézőjelek kezdő tagja - mint ahogyan írjuk papíron is - alulra kerül, nem pedig felülre. Ez valahogyan kivitelezhető PHP-ban?
-
Mr. Y
őstag
Win 10 van gyárilag a Laptopon, ahhoz nem szoktam hozzányúlni. A benne lévő 2. számú vinyón van a Linux, leginkább azt babrálom, csak játszani kapcsolom be a Win-t. Viszont tegnap este valamit g*cizett a Linux, ezért csak-csak kipróbáltam ezt a XAMPP-ot Win10 alól. Végülis működik, annyira itt már nem bonyolult a Localhost, mint volt pár évvel ezelőtt, mikor próbálkoztam vele.
Szóval, szerintem maradhat. Csak azt nem tudom, hogy ha nekem csak a htdocs mappája kell, mert abból csinál Localhost-ot és azon belül van a saját mappám, vajon minden mást, ami számomra ott felesleges, kidobhatok a kukába? -
Mr. Y
őstag
válasz
instantwater #20370 üzenetére
Köszönöm, szerintem innen megleszek vele. Ha nem, úgyis jelentkezek még
-
Mr. Y
őstag
válasz
instantwater #20366 üzenetére
Értem. Nem akarok listázást, csak futtatni akarom a kódjaimat gépen, mielőtt feltenném a netre.
Lényegében egy ehhez hasonlót keresek, csak PHP kompatibiliset és Net függetlent. Az számomra mindegy, hogy a megjelenítő programban dolgozok-e, vagy sem, én Visual Studio Code-hoz vagyok szokva, ha pötyögni kell -
Mr. Y
őstag
válasz
instantwater #20363 üzenetére
Offline alatt azt értem, hogy ne akarjon netre mászni. Jelenleg a MediaCenter Tárhely Commander-ét használom, de az is rémálom, mert ha változtatsz egy CSS fájlon, az percekbe is beletelik, mire hajlandó megjelenni. Ezért kell olyan, ami a PC-n fut és nem pedig neten. Hogy azonnali legyen a változás.
-
Mr. Y
őstag
válasz
instantwater #20359 üzenetére
Köszönöm szépen, utána nézek.
Eddig javasolták nekem az Apache Server-t, de az egy rémálom... -
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Programajánlást szeretnék kérni Offline PHP szerverhez, Windows-ra vagy Linuxra. Aki tud ilyet, megbízhatót és hibátlan működésűt, az kérem jelezze.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Motoros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Projektor topic
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest