- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
i5 2.4 ghz, 4gb ram. Szerintem egy NetBeans-nek nem kellene ezt lelassítania, amikor egy Virtuális Windows 8+Visual Studio 2013 Pro + Windows Phone 8 emulator nem lassítja be ennyire.
A rendszer erőforrásait nem használja ki leginkább, illetve az olyan kényelmi funkciókat, amik benne vannak a rendszerben.
Meg nézd meg, hogy mennyire ronda egy natív IDE-hez képest:
NetBeans:
Xcode:
Lehet, hogy csak az én hülyeségem ez.
-
trisztan94
őstag
Könyörgöm, valaki segítsen, egy natív OSX-es PHP IDE kellene nekem, mert kikészítenek ezek a Java alapú sz*rok.
Keresgéltem neten, de semmi érdekeset nem találtam
Fizetős is jöhet!
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14411 üzenetére
Nekem mondod, én meg Windows Phone alkalmazást próbálok fejleszteni, de le-he-tet-len.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14409 üzenetére
Látom te is fáradt vagy
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #14406 üzenetére
mert a 0 az semmi. a boolean true értéke 1, a false értéke semmi. Most lehet, hogy hülyeséget mondok, de ha jól tudom a false értéke az igazi "NULL", ami viszont nincs PHP-ban, ezért nem ír semmit.
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #14404 üzenetére
-
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #14389 üzenetére
Hogy csinalod azt, hogy akinek valaszolsz meg egy hsz.-ben, annak az avatar-ja ott legyen?
valami bongeszo plugin, vagy mindig beilleszted a kepek linkjet?
-
trisztan94
őstag
válasz
Petyyyyy #14343 üzenetére
Még jobb: CSS3 blur filter
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14274 üzenetére
Hülyeséget beszélek
Tényleg nagyon késő van.
Tegyünk úgy, mintha meg sem kérdeztem volna
Más:
Lehet, hogy ez is a szokásos esti "munka" szüleménye lesz, de belefutottam egy problémába:
Ajax keresőt csinálok, minden keypress-nél lefut egy adatbázis kérés. PostgreSQL az adatbázis.
Így néz ki a query:
$sqlQuery = "SELECT * FROM (SELECT *, generate_subscripts(categories, 1) AS s FROM ps_shirt_images) AS foo WHERE categories[s] SIMILAR TO '%".$queryString."%'";
Lényeg:
Van egy táblám, a ps_shirt_images. Abban pont hogy a foreach-es hsz-emben lévő adatok vannak (amit visszaadott), tehát id, név, img név, kategóriák, stb...
A kategóriák oszlop, az egy tömb. Abban történik a fenti query-vel a keresés, hogy az megadott string hasonlít-e valamelyikre.
Maga a problem az az, hogy keresésnél mindig az első találatot (tehát az 1. olyan sor ami megfelel a feltételnek) kapom csak vissza, nem az összes találatot, tehát több sort. Én valamiért arra gondoltam, hogy ha ezt így fetch-elem, akkor egy többdimenziós tömböt kapok vissza valami ilyesmi struktúrával:$result
0: első találat sora és adatok
1: második találat..tehát ha a 2. találat id-jére szeretnék hivatkozni akkor
$result[1][0];
eddig gondolom világos..
Na most én viszont egy darab tömböt kapok vissza a fenti mintára.
Mit kell ezzel csinálni, hogy cépen az összes egyező sort visszakapjam?! (mondjuk relevancia szerint lenne a legjobb, de nem feltétel..)
Itt van élesben a kereső. két kép van felrakva, mindkettő kategóriái közt ott van a "párizs" szó.
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14269 üzenetére
Tényleg, hozzászoktam már a C#-os és Java-s szintaktikához egy picit, kiment a fejemből.
Köszi!
(#14271) Sk8erPeter:
Fáradt vagyok, na!
-
trisztan94
őstag
A foreach miért szedi ki a tömböm indexeit?
$result a tömb ami fetch_array-el jön vissza, így néz ki:
print_r($result);
Array ( [0] => 47 [shirt_image_id] => 47 [1] => 1000 [image_price] => 1000 [2] => 10x10 cm [image_size] => 10x10 cm [3] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg [image_picture] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg [4] => Fekete [description] => Fekete [5] => Sötét szín [description2] => Sötét szín [6] => 15 [sub_category] => 15 [7] => Y [active] => Y [8] => 2013-09-26 19:24:24.169424 [upload_time] => 2013-09-26 19:24:24.169424 [9] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg [thumb_name] => 474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg [10] => Teszt kép - hamarosan törölve [image_name] => Teszt kép - hamarosan törölve [11] => N [front_page_picture] => N [12] => [shirt_comment] => [13] => d82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg [first_addon_image] => d82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg [14] => 7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg [second_addon_image] => 7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg [15] => eec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg [third_addon_image] => eec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg [16] => [fourth_addon_image] => [17] => [fifth_addon_image] => [18] => {utazás,párizs,trisztán} [categories] => {utazás,párizs,trisztán} [19] => 1 [s] => 1 )
Nyomok egy foreach-et:
foreach ($result as $item)
{
print_r($item);
}Ezt kapom vissza:
47471000100010x10 cm10x10 cm474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpg474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a.jpgFeketeFeketeSötét színSötét szín1515YY2013-09-26 19:24:24.1694242013-09-26 19:24:24.169424474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpg474d4e06d7195d3e11b5dc6d7406650a_thumb.jpgTeszt kép - hamarosan törölveTeszt kép - hamarosan törölveNNd82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpgd82d455652b0639b2891bad0925561b6.jpg7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpg7e8775c0a4e4491b9f3b624b005e81fa.jpgeec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpgeec02352f6640f92f8a3b4e07ac0f5a4.jpg{utazás,párizs,trisztán}{utazás,párizs,trisztán}11
?????
-
trisztan94
őstag
válasz
Hege1234 #14213 üzenetére
<?php
if(isset($_GET["active"]) && isset($_GET["menu"]))
{
echo '<div class="nyelvvalaszt">
<a class="hun" href="./index.php?lang=hun&menu=&active='.$_GET["active"].'">Magyar</a>
<a class="de" href="./index.php?lang=de&menu='.$_GET["menu"].'&active='.$_GET["active"].'">Deutch</a>
</div> ';
}
?>A második sor sehogy sem volt helyes... nézz már utána, könyörgöm
if(isset($_GET["active"] && $_GET["active"] == "masszazs"){
echo '<div class="active_content_box" style="margin: 25px 36px -19px -97px;">';
}Lehet, hogy lesz benne hiba, nem vagyok IDE közelben, a string összefűzéseket sosem szerettem
Nagyjából így
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #14208 üzenetére
En is rajottem mar, csak mar nem tudtam szerkeszteni
-
trisztan94
őstag
válasz
Hege1234 #14206 üzenetére
Telefonrol vagyok, igy kodot nem nagyon tudok irni.
amit leirtam, azt abba a kodba illeszd bele, amit leirtal elsonek.
azert nem joba lang select, mert egy lekert get valtozot akarsz hozzafuzni a querystringhez, ami valszeg nem letezik. A get valtozo helyett csak annyit irj, hogy "hu" vagy "en", ezzel utalva a nyelvre, majd ezt kesobb a fogado reszen megnezed es aszerint vegzed el a muveleteket.
egy kicsit utana kellene nezned a get valtozok mukodesenel, mert ugy nez ki, hogy nem nagyon tudod, hogy hogyan kell hasznalni.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14177 üzenetére
nádzson undorító ez a int castolás
de nem megyek bele..
-
trisztan94
őstag
válasz
PumpkinSeed #14169 üzenetére
1: ket egyenloseg jel eleg, ha három van, akkor azonos típusra megy a logikai vizsgálat
pl:
"1" == 1 -> true
"1" === 1 -> false
1 === 1 -> true2: azert kaptal 1-est, mert a boolean true erteke 1. Azt vizsgaltad, hogy egyenloek-e, egyenloek lettek, ezert kaptad vissza az egyet.
szval ha igaz/hamist vizsgalsz akkor 1 = true, 0= false
bővítés:
$elso = 1;
$masodik = 4;
$eredmeny1 = $elso === $masodik;
-> hamis (0)
$eredmeny2 = $elso < $masodik;
-> igaz (1)
$eredmeny3 = $elso > $masodik;
-> hamis (0)
$eredmeny4 = $elso <= $masodik;
-> igaz (1) -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #14166 üzenetére
+ (#14167) fordfairlane
Pörfikt, köszönöm
Ma eléggé "nem tudok gondolkodni" napom van, ilyen kis szarságok betesznek
-
trisztan94
őstag
Egy újabb n00b kérdés array-ekkel kapcsolatban.
Van eredetileg ez a tömböm:
$tshirt_graphic = array('RUP' => "Rövid ujjú póló", 'HUP' => 'Hosszú ujjú póló', 'NON' => 'blabla');
Ezt megváltoztattam, hogy dinamikusan töltse fel adatbázisból, de sajnos sehogy sem sikerül összeraknom a rövidítés => teljes név indexeket. Mindenképp mindkettőnek ugyan abban a formában kell lennie benne, mint a nem generált array-ben.
Eddig így oldottam meg:
$i = 0;
foreach ($array as $value) {
//value[2] -> hosszú név
//value[3] -> rövid név
$tshirt_graphic = array();
$thirt_graphic[$i]["rov"] = $value[3];
$thirt_graphic[$i]["hossz"] = $value[2];
$i++;
}Annyi a kérdésem, hogy a $tshirt_graphic[0]["rov"] és $tshirt_graphic[0]["hossz"]-ból hogyan tudok létrehozni egy array-t ami így néz ki végül:
array($tshirt_graphic[0]["rov"] => $tshirt_graphic[0]["hossz"]);
De persze fontos szempont, hogy az összes indexe benne legyen, tehát ne csak ennyi, hanem az adatbázisból kiszedett összes adat.
Ma elég "bénán magyarázom el a szarságom" napom van, ha nem világos, szóljatok
-
trisztan94
őstag
Sziasztok, egy gyors kérdést szeretnék feltenni.
Van ez az asszociatív tömböm:
$tshirt_graphic = array('RUP' => "Rövid ujjú póló", 'HUP' => 'Hosszú ujjú póló', 'NON' => 'Holnap megbeszéljük, hogy mik legyenek pontosan');
Ez egy select box tartalma lesz, de szeretném, ha adatbázisból kiszedné az adatokat, ne kelljen mindig változtatni rajta. (az adatbázis táblából két oszlop kell, a "short" és a "long", ezek értelem szerint a "RUP" és a "Rövid ujjú póló" megfelelői, de sok van belőle)
Hogy kell ennek kinéznie?
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #14155 üzenetére
Sikerült hozzáadni a két júzert, a proxy-t és a pproxy-t, de még most sem tudok INSERT-elni
A jogosultságoknál ez van:
Mit jelent a csillag az "igen" mellett? A többinél, amik jók nincs csillag
Kikészít
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #14147 üzenetére
Nos rájöttem valamire:
Ha jól láttam, akkor PostgreSQL-ben minden táblának lehet felhasználói és csoport jogosultságot adni különböző műveletekre (pl INSERT, DELETE, stb)
Megnéztem a működő táblákat, ott ezeknek van jogosultságuk:
postgresql (ez gondolom a phppgadmin lesz), proxy, pproxy. Az utolsó kettőről fogalmam sincs, hogy micsoda. Az új táblánál csak a postgresql van, mint jogosult júzer. Megpróbáltam rákattintani a "feljogosít" linkre és hozzáadni azt a kettőt, de a megjelenő listán nincs ott se a proxy, se a pproxy. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy hozzá tudjam adni őket?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
PostgreSQL-lel gyűlt meg a bajom. Egy sima INSERT query-t szeretnék futtatni, de hibát kapok:
Query failed: ERROR: permission denied for relation ps_shirt_size_images
Szintaktikailag nincs hiba. Rájöttem, hogy nincs jogosultság a tábla módosítására (ugyan azzal a user-rel tudok minden más táblába csinálni dolgokat) Ezt a táblát én csináltam, hogyan tudok rá jogosultságot állítani, hogy engedje a turkapiszkát?
-
trisztan94
őstag
válasz
PiXeL90 #14140 üzenetére
Szia,
Felejtsd el a mail() függvényt, többször próbáltam azzal "gyorsan" megoldani kisebb feladatokat, de mindig rá kellett jönnöm, hogy még a legegyszerűbb dolgokkal is szívok vele (pl levél header-jét nem kódolja utf-8-ba, így az ékezetek nem jelennek meg jól)
Helyett a SwiftMailer-t használd, baromi jó, nagyon egyszerű használni.
Ha kell, abban szívesen segítek
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #14134 üzenetére
+ (#14135) Sk8erPeter
Tényleg a thumb mérettel volt gond, ezt eddig nem vettem észre, szerveroldalon kerestem a dolgot
(előző srác valszeg saját építésű frameworkje, kill me
)
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Thumbnail minőség mitől romolhat le nagy mértékben?
Itt lehet látni a dolgot. Gondolom rossz módszerrel történik a thumbnail készítése, nem? (én csak befejezem az oldalt)
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14108 üzenetére
4 oszlop lőn:
id
név
cégnév
mailcímha a név + cégnév + mail egyezik, akkor szól
De akkor ezek szerint marad a saját query. Select * és egy rowCount()-ra gondoltam, ugye ha nagyobb a visszaadott érték egynél akkor van egyezés.
-
trisztan94
őstag
Hogyan lehet a legegyszerűbben PDO-val megnézni, hogy van-e duplikált adat az adatbázisban?
Van erre valami beépített dolog?
-
trisztan94
őstag
válasz
Petyyyyy #14102 üzenetére
Szerintem tulbonyolitod.
Lehet en ertettem felre, de annyit akarsz csinalni, hogy a helyes kephez a helyes thumbnailt rakja be, nem?
Ugyan ugy nevezed el a kettot, csak a thumbnailhez oda rakod meg a _thumb szocskat.
Pl: img/uploads/xyz.jpg - img/uploads/thumb/xyz_thumb.jpg
Erted, hog, mire akarok kijukadni?
Szerk: megegyszer atolvasva rajottem, hogy ez mar megvan, szval targytalan
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #14098 üzenetére
Nincs semmilyen licensz info, szval kitoltom a felest
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egy félig kész oldalt fejezek be egy megrendelőnek, viszont nagyon olyan érzésem van, hogy valami framework-kel lett készítve eddig az oldal. Felismeri valamelyikőtök, hogy ez mi lehet?
require_once("includer.php");
using("common/var.php");
using("common/Settings.php");
using("domainsettings/DomainSettings.php");
using("pagecontrol/MenuHandler.php");
using("database/ImageCategoryData.php");
using("pagecontrol/PageControl.php");
$domainSettings = new DomainSettings();
$pageControl = new PageControl();
$pageControl->init($domainSettings);
$menuHandler = new MenuHandler();
$menuHandler->init($domainSettings, $pb);
print $pageControl->printHtmlHeader();
print $pageControl->printHeaderStatic('');
$menuHandler->static = 1;
print $menuHandler->showMenu();
print $pageControl->showMenu2Static();
print 'Így mutat a Pólón';
print $pageControl->showFooter_static(); -
trisztan94
őstag
válasz
kenwood #14092 üzenetére
kivéve ha nem írom bele a php-ba
Erre én is gondoltam, nem vagyok annyira hülye gyerek, mint aminek néha látszom
Úgy akartam megoldani, hogy amikor kiolvasunk akkor meg kell neki adni egy kiolvasó kódot, ami csak addig él amíg kiolvassa, utána törli magát és nem látszik semmi.. Tényleg nem tudok mit kezdeni az emberrel, ezt kell megoldani.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14090 üzenetére
De, átjött, mondtam is a megrendelőmnek (aki egy kukkot nem ért számítógépül), aki úgy véli, hogy az úgy nem lesz jó, mert akkor is hozzá tudnak férni.. Hiába magyaráztam, hogy az nem úgy van, nem lehet vele mit kezdeni, így marad a titkosítás.
-
trisztan94
őstag
válasz
kenwood #14083 üzenetére
Az a baj, hogy mi nem tudjuk ellenőrizni, hogy belépegetnek-e. Mondhatják azt, hogy "oké, nem nézünk többet bele", de attól még ugyanúgy megtehetik és mi nem fogunk tudni róla.
Úgy derült ki, hogy egyik kollégájuk felkeresett telefonon, hogy látták az adatbázist, csak nem utf-8 a karakterkódolás, ne állítsák-e át.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
MySQL adatbazist szeretnek titkositano, mi erre a legjobb megoldas?
A megrendelom adatbazisaba bele nezegetnek az xls.hu kedves kollegai es ez ugye nagyon nem tetszik neki. Volt olyan hulye, hogy veluk csinaltattad a 3 oras oldalat 130.000 ftert, tarhelyet nem akar cserelni mert kifizetett 16.000ft-ot egy ev 1000mb tarhelyert..
Szval titkositani kellene, hogy ne tudjak nezegetni, fontos ceges adatok vannak rajta..
(Nyilvan olyan titkositas kellene, hogy azt mi konnyen visszafejtsuk, de az xls-es kollegak mar ne annyira konnyen..)
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #14048 üzenetére
Ugy ertettem, hogy melyik a legjobb hozza, mondjuk ab kapcsolat, listazas, stbstb.
Mondom, en eddig az observerbe mentem bele csak, de nyitott vagyok minden ujra
-
trisztan94
őstag
Melyek a legjobb oop design patternek php-hoz?
En az observer-t szoktam hasznalni java alatt, hasznalhato az php-val is? Esetleg valami ami jobb vele?
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #14006 üzenetére
e-pénisz-méregetés
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13978 üzenetére
Na ez egy ékes példája annak amiért én hagytam a francba a linuxot. Ki tud megjegyezni ilyen hülye parancsokat? Legalább lenne autocomplete vagy valami, nem olyan nehéz megoldani. Azt vágom, hogy nem lehet minden terminál parancsra GUI-t csinálni, de egy segítő GUI-t (pl beépített help, ahol kulcsszavakra keresve kidobja a parancsokat neked)
Legalábbis nekem bonyolult, még az Android dev tools-t felrakni is szívás volt, pedig eclipse aztán linux barát... jó ez a windóz, mekhez meg csóró vagyok
-
trisztan94
őstag
En a helyedben elfelejtenem ezt a phps torlo izet. Ha van annyi benne h megvaltoztatja a jelszot miutan atadtad akkor valszeg meg backupot is csinalt. Na meg persze van nehany tarhelyen automatikus backup pont az ilyesmi esetekre.
Szepen localhoston vagy sajat tarhelyen fejleszted, penzt odaadja, atadod.
Vagy szerzodest iratsz vele.
Vagy megjobb: tarhelypark affiliate program, 990huf evente es tudod tiltani a kulonbozo megrendelt oldalakat ilyen esetre. Meg azt is tudpd tiltani h a fajlokhoz hozzaferjen igy masolni sem tudja.
En is csinaltam regebben ezekez a torlo szarokat, nagyon konnyen rosszra fordulhat vele egy jo melo..
-
-
trisztan94
őstag
válasz
19.Norbika #13893 üzenetére
Annyit hozzátennék a válaszodhoz, hogy szvsz Zend framework normálisan csak zend studio-val lehet használni, ami nem kis pénz. Persze lehet bármilyen IDE-vel, de kezdőknek, főleg ha nem ismered a frameworkot, overkill.
Szerk: Igaz, hogy most érdekes lesz a Codeigniter, de sztem Ellis-ék nem adják csak úgy oda bárkinek, mindenképp jó kezekbe fog kerülni
Meg hát a community még ugyanúgy mögötte van.
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #13887 üzenetére
Pont ez jutott eszembe miután újraolvastam a hsz-em, de mivel mysqli-t hasonlítjuk vele, így akkor legyen az, hogy pro-kontra pdo mysql-lel és mysqli_* közt.
Én személy szerint PDO-t használok, nem tudom miért, amikor váltottam mysql_*-ről, akkor az első tutorial amit találtam PDO-ról volt, azóta nekem teljesen megfelel.
Csak szimplán érdekel, hogy van-e valami előnye a msqli_*-nek vele szemben.
-
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #13883 üzenetére
PDO - Mysqli_* pro-kontra esetleg?
Miért ajánlod inkább a pdo-t? Mibel "jobb"?
-
trisztan94
őstag
Igazad van, nem arra gondoltam.
strtolower-t kell használni:
if( (strtolower($exten) =="jpg")
|| (strtolower($exten) =="png")
|| (strtolower($exten) =="gif") )Petyyyyy
Ahová substring-et írtam, azt vedd strtolower-nek!
Soak (#13864):
Fejbűl írtam, na, nem jó kis netbeans-ben
$exten = end(explode(".",$_FILES['file']['name']));
-
trisztan94
őstag
válasz
Petyyyyy #13860 üzenetére
Szia!
1:...
if( ($exten =="jpg")
|| ($exten =="JPG")
|| ($exten =="png")
|| ($exten =="PNG")
|| ($exten =="gif")
|| ($exten =="GIF") )
...Felesleges csekkolni külön kis- és nagybetűkre:
...
if( (substr($exten) =="jpg")
|| (substr($exten) =="png")
|| (substr($exten) =="gif") )
...De még szebb lenne így:
$elfogadott_kiterjesztesek = array('jpg', 'png', 'gif');
$exten=explode(".",$_FILES['file']['name']);
if(in_array(substr($exten), $elfogadott_kiterjesztesek)){
//kiterjesztés ok
}
else{
//kiterjesztés nem ok
}2.
Ha többet töltesz fel akkor egy tömbbe menti, így tudsz rá hivatkozni:$_FILES['file'][0]
$_FILES['file'][1]
$_FILES['file'][2]
stb..tehát csak egy ciklussal végig mész rajtuk
$megszamolt_fajlok = count($_FILES['file']);
for($x = 0; $x<$megszamolt_fajlok; $x++)
{
echo $_FILES['file']['name'][$x];
}valahogy így. Fejből írtam, nem biztos, hogy működni fog
-
trisztan94
őstag
PDO-val ki mit használ arra, hogy csekkolja létezik-e egy adatbázis tábla?
xlsx fájl alapján töltök fel egy adatbázis táblát ('adatok' tábla). A feltöltő script előbb letörli a korábbi 'adatok' táblát, majd újra létrehozza és feltölti, de ha nem létezik a tábla és úgy próbálja törölni kifagy, tehát csekkolni kéne. try-catch-el próbáltam, de azzal nem történik semmi (még hibaüzenet sincs.)
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #13834 üzenetére
Az ígért kód:
require_once 'Swift/lib/swift_required.php';
$transport = Swift_SmtpTransport::newInstance('smtp szerver', port)
->setUsername('felhasználónév')
->setPassword('jelszó');
$mailer = Swift_Mailer::newInstance($transport);
$message = Swift_Message::newInstance()
->setSubject($subj)
->setFrom(array('valami@valami.com' => 'Gipsz Jakab'))
->setTo(array("valaki@akinek.küldöm => "Nagy Pista"))
->setBody($uzi, 'text/html');
$mailer->send($message);Annyi, hogy a SwiftMailer mappát berakod valahova a projektedbe, ráhivatkozol a require_once-szal oszt' a többi medzsik.
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #13828 üzenetére
Köszi az infókat!
Akkor swiftmail lesz, azt szoktam használni. -
trisztan94
őstag
Egy nagyon piti kérdésem lenne, de már nagyon felidegesített... php mail függvényről lenne szó.
Általában swiftmail-t használok, sokkal jobb, de ez most egy nagyon egyszerű oldal, bőven elég rá egy sima mail().
Tehát:
Beállítottam UTF-8-ra a karakterkódolást a függvényben:
$headerFields = array(
"From: {$email}",
"MIME-Version: 1.0",
"Content-Type: text/html;charset=utf-8"
);
$mail_sent = mail("bwbw2@mailinator.com", $subject, $message, implode("\r\n", $headerFields));Kiküldi szépen a levelet, de amikor olvasom a megérkezett levelet a tárgy mező nincs utf-8ba kódolva, az üzenet mező viszont igen:
Ugyan azokat a karaktereket írtam a tárgy mezőbe is. Biztos valami nagyon alap cucc, de sehogy sem tudok rájönni..
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Ubuntu linux alatt vagyok (13.04), most raktam fel az XAMPP-t. Egy olyan dolog jött elő, hogy a htdocs mappát csak root-ként engedi használni (tehát másolni nem tudok bele, törölni se, stb..).
Valakinek volt ezzel tapasztalata? Hogy kéne ezt megoldani? Semmiképp sem szeretnék folyton root-ként lenni, hogy tudjam módosítgatni a fájlokat...Ötlet?
-
trisztan94
őstag
válasz
Tele von Zsinór #13790 üzenetére
Szerintem egy blogposztnak az elsődleges adatai közé nem tartozik a szerző. A fő dolgok egy bejegyzésnél a cím, törzs, címkék, időpont, értékelés, stbstb.
Másodlagos, hogy ki készítette, viszont a felhasználóknál, ha egy blog platformról beszélünk az elsődleges adatok közé tartozik az is például, hogy mely bejegyzéseknek ő a szerzője.
De ez mondjuk egy nagyobb oldalnál fontos sztem, egy kis blogban igazából tök mindegy.Nem feltétlen ez a megoldás a jobb, én így szeretem csinálni, több értelme van a dolgoknak.
-
trisztan94
őstag
Szvsz annyi a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás. Prók és kontrák.
Lehetséges megoldások egy bejegyzéshez:
1 Adatbázisban poszt létrehozása után egy új bejegyzés készül a posztnak amiben le van tárolva annak írójának id-je.2 A posztot összekapcsoljuk a felhasználóval
A 2. lehetőség szerintem szebb, nem rakunk a poszt tartalmához irreleváns infót (a poszt lényege maga a bejegyzés, nem az írója), viszont a felhasználókhoz rakjuk a relevánsakat: tehát egy felhasználó posztjait.
dotnetben is egyre jobban nyomják a 2. megoldást. Sőt, ott még ötvözik a kettőt. (Legalábbis a pluralsight-os videókban)
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #13769 üzenetére
Köszönöm, pont ez kell nekem!
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
XAMPP htdocs mappába lehet valahogy egy "alias"-t létrehozni egy mappának?
A projectjeimet google drive-on tárolom. Onnan kéne átirányítani az xampp mappájába, de úgy, hogy ha az xampp-s mappában lévő fájlokban változtatok valamit akkor az a google drive-on is érvénybe lépjen és vica-versa.Sima Windows-os parancsikon módszer nem működik.
5let?
-
trisztan94
őstag
Köszönöm az infót!
Akkor Cookie lesz.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
$_SESSION változó meddig marad meg? Mivel érdemes elkészíteni egy bejelentkezést, $_SESSION-nel vagy cookie-val? (Ha jól tudom, akkor a session is cookie-t rak le a gépre, nem?)
Melyik biztonságosabb? -
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #13729 üzenetére
Hol kell lennie a php mappának? Se a szerver gyökerében, se a etc mappában nincs semmi ilyen. Se apache, se php, se semmi ami utalna arra, hogy van PHP.
-
trisztan94
őstag
válasz
trisztan94 #13727 üzenetére
Hm, nézegettem a szervert. A php.ini-nek nem a /etc/-ben kellene lennie? Mert itt csak egy ftpquota fájl van. Elvileg van PHP a tárhelyemen..
-
trisztan94
őstag
válasz
DeltaPower #13724 üzenetére
Volt egy htaccess ami html5boilerplate-tel jott, de azt ki is toroltem.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
A tárhelyparkos tárhelyemen a PHP fájl kérésekre 500-as hibát dob a szervet. Egy sima echo "Hello World"; -re is. Elvileg van PHP a tárhelyen. Mitől lehet ez?
-
trisztan94
őstag
Igen, ez kicsit gyenge kifejezés volt, de akkor se gondolná az átlagfelhasználó, hogy mi minden van mögötte.
offban off: Ha jól értettem 600 magos szerver van alatta?!
Nem rég vágtam bele egy nagyobb projectbe, nem annyira bonyolult oldal, de még én sem gondoltam volna, hogy ennyit kell vele sz*rakodni, pedig azért nem az első melóm.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Érdekesség szempontjából kérdezném az alábbi dolgot:
A Facebook hogyan tárolja a felhasználók posztjait, kommentjeit, lájkait, összes tevékenységét? Adatbázisba menti, esetleg XML-be? Egy ekkora adatbázis nem lassítaná használhatatlan szintre az oldalt? -
trisztan94
őstag
Szervusztok!
Korábban kérdeztem, hogy tudtok-e jó YII tutorialokat.. No, mégse azt választottam, hanem a CakePHP-t, sokkal barátságosabb. Valaki esetleg fejleszt alatta, vagy van vele tapasztalata?
Lényeg:
Egy egyszerű menüpont listázást szeretnék megoldani, ami így nézne ki sima mezei html-ben:<div class="menuitems"><a href="link1.html">Hírek</a></html>
<div class="menuitems"><a href="link2.html">Munkáim</a></html>
<div class="menuitems"><a href="link3.html">Rólam</a></html>
<div class="menuitems"><a href="link4.html">Kapcsolat</a></html>No, ez nem is lenne probléma, de mivel layout fájllal dolgozunk, nyomogatni kell neki a $this->Html->div('classname') függvényeket, azt szereti nagyon. Jelenleg itt tart az project (960GS is lőn benne):
echo $this->Html->div('grid_12 menubar', $this->Html->div('menuitems grid_3', link("valami adat")));No, Trisztán látá, hogy ez nem jó, nem tudja listázni az összes menüpontot, hacsak nem csinál egy k*va hosszú echo-t, ezért lőn vala, hogy a lehető legbonyolultabb megoldásba kezdett bele.. Adatbázisba benyomni a 4 menüpontot, annak csinálni egy model-t, egy Controllert, majd az egészet szépen kilistázni foríccsel. No, ez hogy az istenbe néz ki?
Ezzel kapcs. itt tartok at das momentum:
Das model:
<?php
class MenuItems extends AppModel
{
}
?>
Das controller:
<?php
class MenuController extends AppController
{
public $helpers = array('Html');
public function loadmenu()
{
}
}
?>
Das view, das ist nicht (Nem lőn, német tudásom nem fikázni!) -- Gondolom az a layout fájl lesz, ugye?
Kérdésem az lenne, hogy ezt hogy bővítsem ki, hogy fainul jó legyen.. Nyugodtan hülyézzetek le, ha teljesen barom vagyok, hogy miért nem a fentebb említett örömlány hosszúságú echo-t csinálom inkább, kíváncsi vagyok a legjobb megoldásra. Tényleg! Ha megfájdul tőle a fejetek, akkor ne haragudjatok, nekem is fáj ám tőle
Köszönöm szépességesen
T -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #12083 üzenetére
+ Athlon64+
Igazából Én nem azért váltanék, mert bajom van az ASP.NET-tel, szép. jó, gyors, imádom. A legfőbb oka az, hogy a legtöbb megrendelőm nem cég, hanem magán ember, ebből kifolyólag ha közlöm velük, hogy 3x(vagy többször) drágább tárhelyet kell szerválniuk azért, mert én azzal csinálom.. hát volt már aki vissza mondta. Aztán, ha lesz egy nagyobb megrendelésem tudok majd ASP.NET-re hivatkozni, hogy én azt már pedig tudom, de addig is, a magánembereknek bőven elég a PHP.
-
trisztan94
őstag
válasz
Speeedfire #12077 üzenetére
Speedfire + Lacces
Köszönöm!
Igazából én nem találtam meg ezt a hivatalos dokumentációt, azért kérdeztem. Nagyon tetszik, főleg, hogy asp.net MVC-ről váltanék erre, a struktúra nagyon hasonló(Asszem ez is MVC patternt használja)
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani egy jó YII tutorialt, esetleg screencastot? (Lehetőleg ingyeneset) -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #11506 üzenetére
Na, akkor ez is világos, köszönöm
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #11501 üzenetére
úgy kerestem rá, hogy php pdo unquote, lehet ez volt a baj?
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #11500 üzenetére
Erre gondolsz?
$query = $conn->prepare("SELECT * FROM news");
$query->execute();Tehát ha ezt használom nem kell quotelni? Így pl nem kell a 2 quote?
$username = $conn->quote($_POST['username']);
$password = $conn->quote($_POST['password']);
$securepass = md5($password);
$query = $conn->prepare('SELECT * FROM admins WHERE username = :username AND password = :password');
$query->execute(array('username' => $username, 'password' => $securepass)); -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Nem olyan rég tértem át a PDO-ra a mysql_x függvények helyett. Na most, ugye a mysql_real_escape_string helyett x->quote(); függvényt kell használni a szekuriti miatt és azt belenyomni az adatbázisba?
A kérdésem az lenne, hogy hogy tudom úgy visszakérni az adatot amit beraktam, hogy nincsenek idézőjelek körülötte. Konkrétan egy "hírfeltöltő" rendszert próbálok "építeni". Adatbázisba megy a cím, törzs, amit ugye feltöltöttünk. Amikor visszakérem, hogy listázzam, akkor viszont idézőjelekben vannak a quote miatt. Na, ezt szeretném eltűntetni, úgy, hogy ne kompromizáljam a biztonságotFél órája bújom a zinternetet de nem találtam konkrét megoldást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest