- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Yettel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
atilla100 #18013 üzenetére
A HTML meglehetősen egyszerű. A webfejlesztés sajnos ilyen, sokféle nyelvet, szintaktikát kell megtanulni, de ezeket párhuzamosan lehet, illetve párhuzamos érdemes fejleszteni. Menet közben úgyis meg fogod érteni, melyik mire való, és hogyan dolgoznak össze. Ahhoz, hogy megjeleníts valamiféle egyszerűbb tartalmat, ahhoz elég alap HTML, CSS, PHP, SQL tudás, aztán ahogy nőnek az igények, lehet fejleszteni egyiket-másikat az igénynek megfelelően.
-
fordfairlane
veterán
Vegyes a kép. Ártani nem árt, ha valaki elolvassa pl. az SQLite-ot ismertető-, vagy az installálásról szóló részeket, csak épp a gyakorlati hasznuk kevés. Hálistennek kifejezetten elavult, és egyben veszélyes technika nincsen sok benne, pl. a register_globals használata, de mégis csak 10 éves könyv. Amit nem ajánlok, az a 15 éves PHP4-es változata. Illetve a mysql_* függvények használatát szerintem mindenképp ajánlatos elkerülni, helyette a PDO-t kell használni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17898 üzenetére
Tehát a meglévő xml-t beolvassa, és kiírja abban a struktúrában amit másoltam.
Ha jól értem, akkor a feladatkiírásban (már amennyi látszik belőle) az szerepel, hogy kiírni, generálni kell XML-t, és van egy példa, hogy mi a megfelelő formátum.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17895 üzenetére
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #17888 üzenetére
Simán az exit elég tré szvsz, valami feedback-et mindenképp kell(ene) küldeni.
Fölösleges. Nézd meg, honnan indult el az egész. Csak azért dobtam be ezt a kódrészt, nehogy ellenőrzés nélkül töltsön be fájlt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17886 üzenetére
Na, megy ez.
Ennyit még légyszi tegyél bele:
if(empty($_GET['order_id']) or !is_numeric($_GET['order_id'])) {
exit;
}Az elejére.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PowerBuldog #17882 üzenetére
Mi a fenét keresnek azok a printek egy metódus hívásában? Azok az egyesek a printek visszatérési értékei.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17877 üzenetére
GB-LED háttérvilágítású. A normál led háttérvilágítású monitorokkal az a problémám, hogy a színvisszaadásuk pocsék, a régi CCFL-, meg a még régebbi csöves Compaq monitoromhoz képest is. Én monitort általában kb. 8-10 évre veszek, tehát másképp kalkulálok, mint a többi, gyorsabban elavuló hardverelem esetében.
-
fordfairlane
veterán
válasz
supercow #17761 üzenetére
Telefonon segít azzal hogy a számjegyes billentyűzetet hozza fel.
Igen, de a "pattern" attribútum ez esetben fölösleges. MDN szerint number mezőnél nincs hatása (lehet, Chrome-nál más a helyzet).
A másik részt nem értem.
Felvihet 50-nél nagyobb számot, csak akkor rá kell kérdezni még egyszer. Ha az szerepelt volna a hsz-ben, hogy nem vihet fel 50-nél nagyobb számot, akkor én is valami kész validátor-metódust ajánlottam volna.
-
fordfairlane
veterán
válasz
mr.nagy #17753 üzenetére
A legegyszerűbb egy kliensoldali javascript, ami 50 vagy nagyobb szám esetén feldob egy confirm ablakot.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
</head>
<body>
<form id="myFormId">
<input type="text" id="myInputFieldId">
<input type="submit">
</form>
<script>
document.getElementById("myFormId").addEventListener("submit", function(event) {
var val = document.getElementById("myInputFieldId").value;
if(parseInt(val, 10) >= 50) {
if(!confirm("Jó nagy szám! Biztosan?")) {
event.preventDefault();
}
}
});
</script>
</body>
</html> -
fordfairlane
veterán
válasz
TigerCat #17729 üzenetére
A feltöltés természetesen nem tartozik bele, arra megvannak a munkatársak. Joomla, Wordpress, semmilyen open source nem jöhet szóba, teljesen szűz, saját fejlesztést szeretnék.
A Joomla és a Wordpress komplett portálengine-k, amelyek alá pluginként lehet kiegészítőket írni. A nulláról írás viszont nem azt jelenti, hogy CMS-eket nem akartok, hanem hogy semmiféle kiegészítőt nem? Sem ecommerce motort (Magento, Prestashop), még alkalmazás-frameworköt sem (Symfony, Laravel, Zend)? Mert akkor tényleg irdatlan mennyiségű munka lesz. Kábé mintha assemblyben kéne megírni egy oprendszert.
-
fordfairlane
veterán
válasz
cidalain #17604 üzenetére
értem én azt amit mondasz, de n szám átlagán a számok összegének n-ed részét értjük. Ha n=1 azaz 1 db szám van, arra is értelmezhető az átlag, ami ugye saját maga lesz.
így egy db távolság-idő páros esetén is lehet értelmezni az átlagidőt, bár nem sok értelme van átlagot számítani 1 db mintavételből...Nincs itt semmiféle átlagszámítás. A sebesség inverzét számolja a program az időből és a távolságból, amit a példa "tempó"-nak nevez.
-
fordfairlane
veterán
válasz
MineFox54 #17611 üzenetére
tehát az 54*60+21 az enm megy
az csak egy példa volt. Ne értsd már félre mindent, amit csak félre lehet érteni. Még a komment is ott van mögötte, hogy "sec". Szekundum. Másodperc. Az $ido nevű változóba kerül az idő, másodpercben. Az a példa szempontjából mindegy, hogy honnan, mysql-ből vagy máshogyan.
-
fordfairlane
veterán
válasz
MineFox54 #17608 üzenetére
Az előző példában benne van a másodperc kiiratása is. Egyetlen hibája van, hogy az órát nem alakítja perccé, tehát ha a tempó annyira lassú, hogy egy óra feletti, akkor hibás a kiíratás. Ez már jó lesz:
<?php
$tav = 10.33; // km
$ido = 54 * 60 + 21; // sec
$tempo = $ido / $tav;
$min = floor($tempo / 60);
$sec = $tempo % 60;
printf("%02s:%02s", $min, $sec);Echo-ba ne rakj mindenféle varázsképletet, könnyű belekavarodni. Érdemes szétválasztani a számolást a megjelenítéstől.
-
fordfairlane
veterán
válasz
#68216320 #17580 üzenetére
Sok framework meg CMS használja a PDO-t, ezért a PDO jelenlétének esélye elég nagy. Kábé 5-6 éve nem használok más DB API-t. Nem is értem, mások miért foglalkoznak még ezekkel a mysql* meg mysqli* könyvtárakkal. Persze a mysql régről maradhatott, de a mysqli-re, mint vendor specifikus könyvtárra nincs igazán indok.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Flashback #17562 üzenetére
1. Alapból a böngésző locale beállítása a domináns
2. Esetleg a geoip által megadott ország nyelve
3. Ha az oldalon van nyelvválasztási lehetőség, és a felhasználó kiválasztott egy másik nyelvet, akkor az felülírhatja az automatikus érzékelést. Cookieban le lehet tárolni a böngészőben, hogy milyen nyelvet választott magának a felhasználó. -
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #17530 üzenetére
"Loaded Configuration File /etc/php5/apache2/php.ini "
"max_execution_time 30"
Nem jó helyen állítod be a max futási időt. Látszik, hogy a default 30 sec-en van.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17512 üzenetére
...nem beszélve arról, hogy normális fejlesztőkörnyezetben az ember úgyis IDE-t használ.
Nem feltétlen. Nálunk inkább text-editorok vannak. Két kollégám használ Netbeanst, és ők sokat szidják a lassúsága miatt, pedig tisztességes munkaállomásokon dolgoznak, nem notebookon. A code elemzés az, ami hiányzik csak, és amihez grep-elni kell, de más funkciói nem igazán. Verziókezelés, tesztfuttatás konzolon megy.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17507 üzenetére
PHP debughoz sem kell IDE, elég egy Xdebug meg egy debugkliens.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #17476 üzenetére
A PHPMailert.
-
fordfairlane
veterán
válasz
SirRasor #17472 üzenetére
Ha megvan a session id, akkor azzal mit érek, ha kilépéskor elméletileg megsemmisül a szerveren?
Session adat nem semmisül meg csak úgy. Session esetén egy adott klienshez tartozó adat a szerveren tárolódik, a kliens csak egy session-azonosítót kap, ami alapján a szerver megtalálja a hozzá tartozó munkamenetadatokat. Ez a session-azonosító kliensoldalon többnyire cookieban van eltárolva, amit ugyanúgy lehet paraméterezni, mint az olyan cookiekat, amiben közvetlenül kliens-információt tárolsz.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17462 üzenetére
Lehet, szerencsére nem nézegetem egy ideje, direkt raktam előre a Swift Mailert.
Csak belekukkantottam, de még mindig egy gigantikus class-ból áll az egész. Na jó, van külön exception class-a, de persze az is ugyanabban a fájlban. Semmi különös, csak arra gondoltam, hátha kicsit átírták, de persze ez már azért sem igazán lehetséges, mivel erre az API-ra épül sok sok rendszer, és ha az API ilyen monolit, akkor a kódbázis átvariálása sem igazán kifizetődő.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17458 üzenetére
Ahogy elnézem, ez a PHPMailer nem lett szebb az idők folyamán.
-
fordfairlane
veterán
Inkább csak formázza az outputot, amit a passive view nem tesz, a modell meg nem szabad, hogy tegye.
-
fordfairlane
veterán
Symfony sem tud szerintem igy forditani, vagy igen?
A templatekezelőben beépítve van egy translator helper funkció:
Persze lehet a kódban is, ott persze metódushívással lehet, és más frameworkoknél meg nyilván mások a lehetőségek.
-
fordfairlane
veterán
jogos e a szörnyülködésem, ha a controllerbe beírnak kézzel szöveget, amit meg is jelenít a weblapon?
pl PagesController.php-ben benne van egy "ha nincs kategória név, akkor $categoryName="Main Categories" féle rész? Nem az lenne a lényeg, hogy a kontroller lekéri a modelből az adatokat, amit a view megjelenít?
Ez attól függ. Ha nincs külön viewmodel, ami kezeli a logikáját az adott megjelenítésnek, akkor előfordulhat ilyen kis baleset, hogy a controllerbe kerül a megjelenítési logika. Ez adott esetben megbocsájtható, mert a nézet általában valamiféle template-nyelv szokott lenni, aminél ugyanúgy nem jó, ha komplex logikai elemek, vezérlőszerkezetek kerülnek.
és ha a az ilyenmain controllerben jquery notify ablakot is generál mint mondjuk "Success" ???
Ez már problémásabb. Az ilyet ajánlatos nézet template-be tenni.
- azt már fel sem említem, hogy a több nyelvűre kért site set_locale és i18 nélkül és minden szöveg kézzel beleírva...
Előfordul az ilyen. Symfonyban például az ilyen szövegrészeket utólag a Translator komponens segítségével könnyen át lehet tenni a megadott nyelvre. A CakePHP-t nem ismerem.
Az MVC paradigma megértése és használata szerintem fontos dolog, enélkül nehezen tudom elképzelni komplex rendszerek fejlesztését és karbantartását. Az MVC az objektum orientált programozás egyik alapvető tézisére, a Single Responsibility Principle-re épül, ami nélkül a program inkább csak objektumot használó, mint sem objektum orientált.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #17359 üzenetére
Fejlesszük tovább a konstruktort, hogy kidobhasd a kódból azokat a szörnyű charset bizergációkat:
$connect = new PDO(
"mysql:host=$servername;dbname=$myDBPDO;charset=utf8",
$username,
$password,
array(
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION,
PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8"
)
); -
fordfairlane
veterán
válasz
MineFox54 #17354 üzenetére
Igen, használj PDO-t. Azt a mysqli példát felejtsd el, úgy rossz, ahogy van. Prepared statementeket érdemes használni.
<?php
$servername = "localhost";
$username = "username";
$password = "password";
$dbname = "myDBPDO";
try {
$conn = new PDO("mysql:host=$servername;dbname=$dbname", $username, $password, array(PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION));
$sql = "UPDATE MyGuests SET lastname = :lastname WHERE id = :id";
$stmt = $conn->prepare($sql);
$stmt->execute(array(
":id" => 2,
":lastname" => "Doe"
));
// echo a message to say the UPDATE succeeded
echo $stmt->rowCount() . " records UPDATED successfully";
} catch(PDOException $e) {
echo $sql . "<br>" . $e->getMessage();
} -
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #17293 üzenetére
Sőt díjaznám ha kötelező lenne, nem optional.
Ez nyilvánvalóan hülyeség lenne. Senki nem migrálna az új verzióra, mert az összes kód hibás volna.
Egyébként a PHP 7 -be is akarnak pár olyan változást eszközölni, ami a korábbi programokkal kompatibilitási problémákat eredményezhet, ami oda fog vezetni, hogy még töredezettebb lesz a platform. A core-team viszont ragaszkodik hozzá, csak mert csak.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17219 üzenetére
Nem borultam ki, csak nem értem, mit akarsz ezzel megoldani.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17216 üzenetére
Nem értem már a kérdésfeltevést sem. Honnan tudná előre ezt a konstruktor? Időutazás?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17214 üzenetére
A konstruktorban nyilván sehogy, mivel a metódusokat csak a példányosítás után tudod meghívni, a konstruktor meg a példányosításkor fut le.
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
cidalain #17192 üzenetére
A mysql_real_escape_string() függvény nem jó, mert akkor belementődik az összes \ a kódba,...
Nem mentődik bele a kódba. A backslash csak jelzi, hogy az utána következő " vagy ' a tartalom része, nem pedig határolókarakter. Tehát nem kerül mentésre a string tartalmával. Ha backslash karakterek jelennek meg az elmentett stringben, akkor az azt jelenti, hogy a kelleténél többször lett escapelve a string.
-
fordfairlane
veterán
Hotmailnél amikor teszteltem 25ös porttal szintén nem ment.
Nem tudom, hogyan tesztelsz, de ha otthoni gépről, akkor sanszos, hogy a szolgáltatód nem engedi ki a 25-ös portra irányuló packeteket. Ez főleg a mailbotok ellen van.
Egyébként valamelyik héten, nem is olyan rég, felraktam egy XAMPP csomagot az itthoni gépemre, és teszteltem néhány dolgot. A kódban szerepelt a mail() függvény is, és lefutott, hibát, notice-t vagy warningot sem írt ki, de persze nem küldte el az emailt. Aztán valamelyik napra rá véletlenül, ahogy nézegettem a XAMPP könyvtárszerkezetét, hogy hova mit hova pakol, véletlenül megtaláltam ezeket az emaileket egy könyvtárban, textfájlok formájában. Ne kérdezd, hogy melyik verzió, és melyik könyvtár volt, mert már nem emlékszem, de az biztos, hogy default XAMPP telepítés volt, semmiféle email küldést nem állítgattam.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #17104 üzenetére
És még adod alá a lovat. Eszem megáll... Inkább iszok még egy pohár bort...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17066 üzenetére
Tudok olvasni, te nem tudsz fogalmazni értelmesen.
Az 5.4-es PHP-ban az égvilágon semmi nem vált elfogadottá vagy nem elfogadottá. A <? operátor kezelése sem változott. Annyi történt, hogy a <?= akkor is működik, ha a short_open_tag OFF-ban van. A <? és <?= két különböző dolog.
Ha nem erre értetted, akkor én nem értem, mire vonatkozik az a mondatrész, hogy "Ez igaz is volt...".
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17064 üzenetére
Nem ugyanezt írtad. A <? használata továbbra sem ajánlott, mert ha a short_open_tags nincs engedélyezve, nem működik. A <? és <?= két külön taggá vált.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #17060 üzenetére
Az, hogy elfogadott vagy sem, attól függ, hogy ki milyen kódolási konvenciót követ. A PSR-1 pl. így kezdődik:
Files MUST use only <?php and <?= tags.
Ami az 5.4-es PHP-ban változott az az, hogy ha a short_open_tag nincs engedélyezve, a <?= akkor is működik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17053 üzenetére
A kódminőség nem valami fényes, de rengeteg példát lehet találni google-lal.
-
fordfairlane
veterán
válasz
martin66 #17051 üzenetére
Szedd ki a kódból a fölösleges programrészt:
<?php
$name = $_POST['name'];
$email = $_POST['email'];
$message = $_POST['message'];
$from = 'From: YourWebsite.com';
$to = 'bmcsmartin77@gmail.com';
$subject = 'Email Inquiry';
$body = "From: $name\n E-Mail: $email\n Message:\n $message";
if ($_POST['submit']) {
if (mail ($to, $subject, $body, $from)) {
header('Location: http://www.example.com/');
} else {
echo '<p>Oops! An error occurred. Try sending your message again.</p>';
}
}
?> -
fordfairlane
veterán
válasz
tothjozsi96 #17006 üzenetére
Skacok, tegnap is volt itt egy olyan mélységű probléma, hogy egy if az else ágra futott, pedig nem arra kellett volna futnia, nahát. Nem ismeritek az alapvető debuggolási módszereket?
-
fordfairlane
veterán
válasz
bambano #16966 üzenetére
Jahogyúgy, félreértettem. Akkor a pack függvényt kell használni, ez adja meg egy változó bináris megfelelőjét. Az első paraméter a formátum. a nagy V a 32 bites előjel-nélküli integer.
<?php
$a = 100001;
file_put_contents("ebbe.bin", pack('V', $a));
?>Az integer belső ábrázolása a netes bölcsesség alapján nem egyértelmű. 64 bites linuxon 64 bit, 32 bites linuxon és mindenféle windowson 32 bit előjeles.
-
fordfairlane
veterán
válasz
DNReNTi #16883 üzenetére
A Mysql.ben elég fejlett dátumaritmetikai funkciók vannak beépítve. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html
-
fordfairlane
veterán
Írasd ki a komplett SQL stringet. echo ....; Nézz bele a böngésző forrásába, keress benne oda nem illő szóközt, vagy más whitespace karaktert (szóköz, tab, sortörés), vagy helytelenül megjelenő ékezetes karaktert pl.
Ha nem találsz megoldást, akkor ne a mysql_query visszatérési értékét vizsgálva írj ki hibaüzenetet, hanem a mysql_error() által visszaadott mysql hibaüzenetet.
if($result == FALSE) {
echo mysql_error();
} else {
...
} -
fordfairlane
veterán
echo'<select name = "Nev">';
Szerintem ez hibás, ide tök fölösleges szóközöket beszúrni a name, az egyenlőségjel és az érték közé. Nem is értem, hogy sikerült ez ilyenre, amikor máshol nincs ilyen. Egyébként meg a hibakeresés, azaz debuggolás csodákra képes. Például kiíratni azt, hogy az a script, ami a törlést végzi, megkapja-e a nevet vagy sem. Bekerül-e a megadott SQL stringbe a megfelelő módon vagy sem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
szcsaba1994 #16831 üzenetére
Mit ad a lekérdezés, mi látszik a böngésző forrásban? Üres oldalt? Ha az oldal fejléce megvan, akkor a táblázat fejléce? Az oldal vége is látszik a kódban?
-
fordfairlane
veterán
válasz
szcsaba1994 #16829 üzenetére
Látom van localhost, tehát a saját futtatókörnyezet gondolom be van lőve, és működik. Mi a hibajelenség? Az oldal teljesen üres? Valami hibaüzenet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest