- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nem lesz iPhone 19
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
vakondka #1208 üzenetére
Bizonyára ez történt. A magic_quotes_gpc szerverenként változó, jellemzően a PHP 5-ben nincs bekapcsolva, így ide a bevitel során kell az addslashes, régebbieknél PHP 3 - 4 pedig általában be van kapcsolva, így ide fölösleges. Kiírásnál levő felesleges stripslashes (tehát addslashes bevitelnél, stripslashes kiírásnál, magic_quotes_gpc off) nem feltűnő, csak akkor okoz problémát, ha a szövegben szerepel backslash, például elérési út, ilyenkor eltűnik a backslash a tartalomból.
Ha portábilis kódra törekszem, akkor én így szoktam csinálni:
Mivel a form submit adatai nem feltétlenül kerül bele egyből az adattáblába, mert pl. nincs kitöltve egy kötelezően kitöltendő mező, ezért én úgy szoktam kezdeni, hogy a $_POST tömböt átmásolom egy másik tömbbe, és ha a magic_quotes_gpc be van kapcsolva, akkor kiszedem az általa beillesztett backslasheket.function n_slashes($p) {
foreach($p as $pkey => $pvalue) {
if(get_magic_quotes_gpc()) $post[$pkey] = stripslashes($p[$pkey]);
else $post[$pkey] = $p[$pkey];
}
return $post;
}
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$p = n_slashes($_POST);
...
}Form submit esetén meghívom ezt a függvényt, azután eldöntöm, hogy beleírom-e az adattáblába vagy sem. Ha beleírom, mert minden adat megfelelő, akkor minden mezőre egyenként addslashes-t alkalmazok, ha nem, akkor kirakom újra a formot, és visszaírom a bevitt adatokat. Ez a módszer mindenféle beállítással működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Nikon DSLR topik
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Villanyszerelés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- További aktív témák...
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U -8GB Sale.exe: 26.10.2025-ig Kedvezményes ár! 110.000ft!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő