- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Két butatelefon és egy 5G-s okos a HMD-től
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Az előző hsz.-edben az volt a problémád"
Ácsi, kicsit rosszul közelíted meg a kérdést. Nekem aztán nem probléma, ha gányolsz, de tanácsot kértél.$_GET: Akkor totál félreértetted, amit mondtam. Annyit javasoltam, hogy a $_GET, $_POST és hasonló tömbökhöz közvetlenül már ne nyúlj az objektumodban, hanem add át paraméterként a tartalmukat a metódusnak, állítsd be a konstruktorban, vagy fogalmam sincs, hogyan oldd meg, de a metóduson belül ne közvetlenül használd már ezeket a tömböket, mert szerintem nem szép. Komolyabb rendszerekben sem nagyon szoktam látni, hogy közvetlenül nyúlkálnak hozzá az osztályon belül. De ahogy érzed.
A foreach egy egyszerű bejáró algoritmus, semmi extra mutatvány nincs a dologban. De ha háromszor használsz foreach-et, akkor háromszor járod be. Ez felesleges.
Ez most a kosaras példánál maradva olyan, mintha lenne egy kosarad, ami tele van kék, fekete, piros golyókkal, és neked az lenne a feladatod, hogy ezeket külön kosarakba gyűjtsd színek szerint; te pedig úgy oldanád meg, hogy először átnéznéd a kosarat, és kiszednéd a pirosakat a saját kosarába, majd ha ezzel végeztél, akkor megint átnéznéd a kosarat, csak a kék golyókra koncentrálva, aztán harmadik alkalommal is átnéznéd, akkor már csak a fekete golyókat keresgélve, miközben ezt megoldhattad volna úgy is, hogy az épp kezed ügyébe kerülő golyót a megfelelő kosárba pakolod, szín szerint.$senders tömböd:
itt már részletesen leírtam, mi a probléma vele. Nem igazán vágom, mit nem értesz belőle, de megpróbálom még egyszer elmagyarázni, kiemelve a lényegi részt:$senders = array();
if(array_key_exists($message->sender_username,$senders))Elmagyarázva szavakkal, a kosaras példával:
$kosár = tök üres
ha a $kosárban van piros színű golyó, akkor csináld ezt:
Vágod?
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 09.13. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest