- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Bocsi, féltem ettől, kicsit félreértetted!
Valóban itt te ajánlottad, de láttam már ilyet máshol is.
És nem kritizálni akartam, hanem ez ''megmozdított'' bennem valamit,valami olyasmit, amit leírtam, és ez nem kritika, hanem nem értem, mi ennek az ''etikája'', vagy mit ''szabad'', mit nem. De még én sem tudom elmondani rendesen. Talán így mondanám el: ha csinálok egy weblapot, akkor érezném magaménak 100%-osan, ha mindent én írnék notepad-ben. Talán még grafikát is lehetne valahogy csinálni, mittudomén, akár a Paintbrush-al
.
De amikor az ember el kezdi használni a 1stPage 2000-t (ami nem is segít olyan sokat, azért ott ismerni kell egy kicsit a html-t), vagy a Photoshopot, meg ilyeneket, meg csinálhat egy szép weblapot 1-2 nap alatt, míg esetleg az előző esetben 1-2 hónap kell. Tehát ésszerű a programokat használni, de utána mindig van egy kis mellékíze (nekem), hogy pl. megmutatom, mondját ''De jó!!! Te csináltad?'' És közben pont azért, amiért olyan látványos, az pont egy (pl.) script a 1stPage-ből, amire csak klikkelnem kellett, és kész.
Érted mostmár? Nem rád irányult
Most csak az a kérdés, hogy más is van így ezzel, vagy túl bonyolítom, és használjak csak segédprogikat, a nagyok is (talán) így csinálják...?!
Ez a dilemmám.... -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Elnézést, nem akarok OFFolni, de itt tapasztaltam a topicban valamit, és rá szeretnék kérdezni.
Van, hogy az ember szeretne csinálni valamit (mint pl. én), akár PHP-ben (vagy akár JavaScriptben), utána kezd nézni (mert még egyiket sem ismerem), kér tanácsokat, mint itt néhányan, de aztán (mondjuk ez nem velem történt) olyan tippeket is kap, hogy ''X helyről töltsd le ezt az ingyen scriptet! Van még 10000!''
Hát ez az! Én is ismerem pl. az Evrsoft 1stPage2000 programját, és tudom, hogy nagyon jópofa skriptek is vannak, melyek igen ''pofássá'' tehetnek egy weboldalt.
Csak itt van (lehet, hogy csak nálam) egy elvi kérdés: hogy én szeretném csinálni, én szeretnék rájönni. De azt is tudom, hogy a programozóknál elv, hogy amit valaki már megírt, azt ''tilos'' újra megoldani, mert fölösleges. Ez abszolut logikus, ez biztosítja az előrehaladást, de akkor inkább töltsem az időmet kereséssel, hátha találok X fajta Scriptet? Mert a neten biztos millió ilyen van, sokan alkotnak. Az is lehet, hogy sokan így ''programozók'' cégeknél (akár híreseknél is), hogy közben azt nézik, hogy mi létezik már, aztán csak egy jó kis Ctrl+C és -> Ctrl+V ?
Tudom, hogy azért ismerni is kell a nyelvet, hogy tudja az ember nagyjából, hogy mit hová kell illeszteni. De az se mindegy, hogy valaki azt mondja: ''Heuréka! Megoldottam a problémát!'' -> és lehet, hogy már hetek óta mindenütt ez foglalkoztatta, vagy hogy valaki fogjamagát, 1-2 napon át keresgél a neten, és meg is találja a megoldást, esetleg kicsit adaptálja.
Ez utobbinál lehet erre azt mondani, hogy:'' Írtam egy programot! Ezt én csináltam!'' Mert én nem tudnám ezt mondani, de akkor semmire se fogok talán jutni. Bele fogok bonyolódni: hogy álljak hozzá a dologhoz? Hogy azt mondhassam (pl. egy weblapra) : ''Ezt én csináltam!''
PErsze nem Dreamwaverrel!!!! -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
A php gondolom hasznos dolog, hogy ha valaki jó weboldalt akar készíteni, ezért (is) érdekel.
Még abszolut semmit sem tudok róla. Láttam egy könyvet szakkönyv boltban, nem emlékszem a pontos nevére, egy amerikai (talán nő?)írta, talán az LSI Oktatási Központ (vagy hogy hívják)adja itt ki, az egyik (bal felső) sarkába az van írva, hogy ''Ha konkrét válaszokat akarsz kérdéseidre'' vagy ilyesmi.
A címe:''Hogyan tanuljuk meg a PHP-t 24 órában!'' Ilyesmi a címe (mennyi ilyesmi...), tehát órákra van felosztva a könyv. Ez csak alap, írja is hátul, hogy nem tér ki mindenre, de kezdőknek van, és el lehet vele indulni. Ára: 4000Ft.
Megéri? Jó? Vagy ennyit találok a neten is (magyarul), azt kinyomtatom?(Ha igen, hol?)
Mert azután van egy másik is, az már (elvileg) mindent leír, címe: ''Minden, amit a PHP-ről tudni kell'' Fekete könyv. Nagyon vastag (az elöző se kutya), majdnem 7000 Ft.
Mit javasoltok? Szép lassan gyűjtsek mind a kettőre (először csak az olcsóbbat rágnám át), vagy a neten művelődjek, és a Fekete Könyvet vegyem meg, amikor lesz rá pénzem...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Vicces képek
- Autós topik
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- TCL LCD és LED TV-k
- NiMH akkumulátor
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gyúrósok ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest