- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
dualcore #8006 üzenetére
Köszi, de a legfontosabb, az SD és HD tévé adások minősége kimaradt, és a legtöbb panasz arra van. Csatornaváltás ideje(Smart card-dal)?
A bekapcsolási időt ne újraindításkor mérd, hanem a napi első bekapcsolásnál, mert ezeknél kikapcsolás után van egy készenlét is egy ideig. -
TIT
veterán
válasz
dualcore #7977 üzenetére
1.5 éves lista és tudom mi a követelmény,ellenben velük(Ci+,dvb-c)ha nem értenék hozzá jól átvertek volna.
A mediacardnak a hosszú bootidő a baja(kiírja,hogy authorized+kódolt adás)
Amúgy is berágtam rájuk amit műveltek a csatornákkal,írtam is az nhh-nak.
Lg a legjobb ár/érték és a 730 biztos jó a 800Hz-el(philips már 1200-1400-nál tart)csak többért. -
törölt tag
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #7970 üzenetére
Ráadásul neked 7-es volt ami szégyen.
Másem a proci miatt lassú,hanem a szoftver nincs optimalizálva,de elvileg szoftverfrissítéskor gyorsul.
Az új szoftverbe végre jó az ambi 3 hónap után.
Lg 650-ről(középmezőny) több rosszat olvastam mint a philipsről,annál már a 730 is jobb.
Ráadásul az lg-k borzalmasak 3d-ben,vagy nincs vagy szellemképes vagy berángat mint az enyém+foltosodik,a keret mozog stb. -
spidersoft
senior tag
válasz
dualcore #7918 üzenetére
Köszönöm az infót, ez esetben azonnali hatállyal gebedjenek meg a mélyen tisztelt illetékesek a filipszéknél
Megvárom, hogy lejárjon a "netről rendelős meggondolási idő" (ha valami baja akar lenni, addig csak kijön...), aztán szétborítom oszt kötök rá valami méretesebb hangszórót... LG tévémet is így használom évek óta
Saját hangszórója annak is gyalázat. Továbbra is a belső kis D osztályú chipjét használom, de a hangszórók pinheaderrel csatlakoznak, így szimplán lehúztam őket és rádugtam a Videoton ládákat (ilyenek), oszt hagyeriggyen. A dobozok a tévé mögött laknak, nem lehet látni sem őket, sem a drótokat, úgyhogy még gányoltnak se néz ki
Gyanítom a D osztály miatt, de még így is vérszegény, de nem rosszabb, mint fejhallgatóval... buta elgéék ugyanannak a kis IC-nek ugyanazt a kimenetét kapcsolják a fejhallgató kimenetre is, így a fejhallgatót meg se hajtja, meg még mattul is szól. Mivel már eleve nem jó a frekimenet, így vonalkimenetnek se jó, tehát aktív dobozokkal se lenne jobb (próbáltam). Gratulálok. Külön tápos egységet meg nem vagyok hajlandó járatni, kikapcsolgatni, de pénzt adni érte se, ha valami "okoserősítőről" van szó, ami kommunikál a tévével.
-
-
macii97
senior tag
válasz
dualcore #7874 üzenetére
Amondó vagyok, hogy UHD tv-t venni még nem szerencsés. Persze, pár év múlva lesz rá tartalom, de már sokkal jobb képjavító technológiákkal, gyorsabb cpu-val lesznek elérhetőek. Ennyi pixelt kirajzolni, javítani a csoda cuccokkal nem kis terhelés. Néztem én is, de inkább az ambi+fhd+passzív fogott meg. Persze nem olyam rossz az, meg kell szokni és kész.
a képi hibák pedig, hát... kár érte, biztos mást vártál
-
Dracula
őstag
-
-
-
-
-
süti5
őstag
válasz
dualcore #7823 üzenetére
Köszi, majd szerzek hozzá routert.
Viszont lehet sejtem, mi lehet a problémád megoldása.
Mint írtam, tegnap tökéletesen működött az otthoni hálózatról lejátszás, ahogy ma délelőtt is. Mondtam is feleségemnek, aki délelőtt érkezett haza, hogy elcseszte a tv-tKésőbb rájöttem, hogy áttételesen igaz a dolog.
Ugyanis amint hazajött, és meg akartam mutatni neki a tv képességeit, mindent meg tudtam, kivéve a hálózati lejátszást, először még látta a laptopot, elindítottam, de kifagyott. Utána kiléptem, és már nem látta a laptopot se meg semmit. Először arra gyanakodtam, hogy valami program megváltoztatta a tűzfal beállításokat, meg win frissítés is volt, de nem. Újraindítottam a tv-t, újraindítottam a laptopot, de semmi. Nem látta. Utána jutott eszembe, hogy közben feleségem bekapcsolta a notiját és csatlakozott ugye a hálóra automatikusan, úgyhogy szóltam neki és kikapcsolta.Utána kikapcsolva hagyta, és újraindítottam a routert is, és ez segített
Most megint megy minden. Arra gyanakszom, hogy ha az otthoni hálón más is van használatban, mint a tv és az a gép, ahonnan megoszt az ember, akkor bezavarodik és nem lát semmit. Hogy miért van, azt nem tudom.
Próbáld ki, hogy csak a laptop meg a tv, mindent újraindít és úgy médiaprogival megosztani, látnia kellene.
-
süti5
őstag
válasz
dualcore #7806 üzenetére
Én is rápróbáltam most egy olyan level 5.1 történetre, de már a leírásában is szerepel, hogy level 4.1-et támogat. Ezt nem a hdmi csatolóra értem
A 3d szemüveggel voltak gondjaim, mire jól beraktam az elemet meg ilyesmi, sikerült összetapperolnom a lencsét, így tisztíthattam. A 3d szép, éles, tetszik, viszont a belső lejátszót használva, hálózaton néztem a filmet és a gyors részeknél belaggolt, ez nem tudom, miért lehet. Talán sok neki így, fullhd + 3d hálózaton keresztül, vagy a proci nem viszi?
A szoftvert frissítettem usb-ről, az enyém augusztusi verzió volt, .....010.....-es számmal, most pedig ....026....-os került rá, nem tudom, miken javíthattak.
-
azigazimoris
aktív tag
válasz
dualcore #7813 üzenetére
Köszi, a menü lassúságára felkészültem, bár lehet nekem simán belefér, mert nulláról indulok.
A JVC képe nagyon tű, most majd a gyerkőc élvezheti.
A küllem az nagyon bejön, még az ambilightra vagyok nagyon kíváncsi.
17 ezer pénzzel volt olcsóbb, mint a kiszemelt LG és az 5 év garancia is meghatott :-) -
törölt tag
válasz
dualcore #7806 üzenetére
Köszönet a korrekt tájékoztatásért,
ezért vagyunk itt. (#7641) ez a hsz. is arról győz meg, hogy nincs még itt ennek a 4K-s tévének az ideje, az újabbak, amin kijavítják a problémákat talán majd azok, esetleg jövőre.
süti5, Objektív, más dolgom is van eközben, bocs. És hátrább az agarakkal, nem személyeskedünk itt. -
süti5
őstag
válasz
dualcore #7799 üzenetére
Nem tudom, hogy miket nyitottál meg, én most néztem youtube-on csomó 4k-s filmelőzetest, transformers, hobbit, rövid természetfilm, azt hittem besz*rok olyan tűéles részletes a kép. Ezt már szerintem csak elrontani lehetne, nekem ez nagyon bejön.
Most néztem egyébként, hogy nem is a legújabb szoftver van az enyémen, mert most december 2-vel is tettek fel új verziót. Amit nem értek, hogy az internetes frissítésre nem találja meg, usb-re meg valamiért nem hajlandó kiírni azt a jelölő fájlt amivel indítanám a letöltést. Ha letöltöm egyszerűen és kicsomagolom pendrive-ra az nem elég? Bár most nem sürgős, mert én így is nagyon élvezem, 3d-re leszek még nagyon kíváncsi.
Gondolkodom, mit láthatsz mikor hibás 4k-s képről beszélsz, néztem tök közelről is, messzebbről is, de gyönyörű.
-
süti5
őstag
válasz
dualcore #7795 üzenetére
Mondjuk az túlzás, hogy nincs köze a 4k-hoz, most utánanéztem, mert:
"Rendelkezik az Ultra Resolution – saját fejlesztésű Philips felskálázás – megoldással nem-UHD felbontású videóanyag tartalmak megjelenítésére olyan részletességgel és élességgel, mintha az anyagot Ultra HD minőségben forgatták volna."
Tehát valóban nem teljesen 4k, hanem felskálázott.
-
süti5
őstag
válasz
dualcore #7789 üzenetére
Van a beállítások között olyan pont, hogy bemutatók, azon belül szakértői demók, azon belül 3 van, pixel plus ultra, micro dimming és ultra resolution. A harmadikat gondoltam, hogy az lehet az uhd, de lehet tévedtem
Más uhd anyaggal még nem próbálkoztam.
Most élvezem azt a részt, hogy a notimról megosztott filmet lejátssza, nekem ez újÍgy nem is kell pendrive, közvetlenül elérem a fájlokat.
A 3d-t este tesztelem -
-
bopeti98
őstag
válasz
dualcore #7728 üzenetére
Köszi!
Van redőny az ablakon, szóval a fényesség nem gond. CI modul már van itthon, mert a lenti tévéhez is kellett, és amikor nézegettem neten az egyik apróhirdetésen oldalon, akkor pár ezer forintért árultak, és mivel már tervezve volt az emeleti tévé, vettem is kettőt.
Ami hagy némi kivetnivalót maga után hogy csak 1 HDMI bemenete van, de mivel van benne digitális TV tuner, meg az USB-ről lejátszást is támogatja így végül is nem olyan vészesen nagy gond.Egy kicsit azért félek hogy kicsi lesz az a 56 cm, szóval jó lenne ha ki lehetne próbálni, és nem csak vakon veszem meg, de vásárlás után elvileg van 14 napom hogy meggondoljam magam.
Mindenesetre lehet benézek még pár üzletbe is a városba.
-
Trak
addikt
válasz
dualcore #7693 üzenetére
Többen mondták, hogy milyen rossz, hogy csak a kedvencekben lehet rendezgetni, de azóta sem értem, hogy ezzel mi a probléma
Én a kb. 70 csatornából 60-at átraktam a kedvencekbe (az a 10 az sosem fog kelleni), ott elrendeztem a sorrendet, és azóta nincs semmi gondom, automatikusan a kedvencek aktív mindig, minden ott van elrendezve, mi kell még??
Az, hogy most valaki írta, hogy neki átrendeződik magától az megint más dolog, nekem ilyet soha nem csinált, az valami más gond lesz, nem kellene ilyet csinálnia, de ez más hiba miatt ne a program lista rendezést szídjuk, mert szerintem semmi gond a kedvencekkel...A menü valóban kicsit lassú, de ha egyszer az ember jól beállítja az elején, akkor többet úgysem fog sokszor mélyen belemászni. Ha valakinek a gyors menü a fontos, akkor ne vegyen Philips-et, ezt többször leírtuk a topikban.
Skyfish: az ott valami más gond lesz, ilyet nem szabadna csinálnia...
-
Dealer95
őstag
válasz
dualcore #7671 üzenetére
Tűéles képet csak 1080p BD vagy 4k forrástól fogsz kapni egy 4K TV-n.
SD és sima HD adásoktól nem szabad várni, hogy szép legyen egy ilyen felbontású TV-n.
Ezért is ne majánlják még most a 4K TV-ket, mert nincs rá olyan tartalom, ami kihasználná a felbontást.Mintha a 1080p monitoron 720p-ben játszanál.
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #7656 üzenetére
Pumma: Eddig is tudtam milyen a 3d mert multiba láttam lg tv-t,saját philips-en nem látom(éljen az lg)de 4 lg-ből 1 vagy 2 adta vissza jól és nem hz függvénye mert a 620-as lg 200hz-es és jól visszaadja.
Lg-ből nincs aktív de mindenhol lg van kirakva,valamikor szellemképes a 3d de nemhogy állítanának rajta(sok vakegér)Képtelenel aktív tv-t kirakni 3d-be,pl.philips egyáltalán nincs 3d-be bekötve sehol.Nem ártana egy márkabolt. -
matthews
aktív tag
válasz
dualcore #7575 üzenetére
Ebben is igazat adok neked. De mit jelent nektek A képminőség? Én annyira ( biztos velem van a baj) nem látok nagy különbségeket... Pl. Digi műholdasom van, szar digi (köztudottan az övék a legfosabb beltérik) beltérivel hdmi-n , de a HD adások képe nekem megfelelő. A tetőtéri antennával veszi a szabadtéri digitálist, nekem annak is meggyőző a képe.
Természetesen nem mindent visz ez se. Ami nekem kell azokat igen. (Gondolok itt megint pl. a BRrip-ekre, ami nekem doszta elég) -
dualcore
őstag
válasz
dualcore #7572 üzenetére
Azt vegyük figyelembe hogy a tv-be beépített média lejátszók főleg a Home videók és sima egyszerű filmek stb. lejátszására vannak beépítve. Az már csak hab a tortán hogy a növekvő igények miatt egyre több formátummal megbirkóznak, persze vannak némi kompromisszumok. Az meg a másik dolog hogy a gyártók a saját készüléküket milyen lejátszóval látják el. Sajnos ebben a Philips nem jár az élen, viszont cserébe igen pazar képminőséggel kárpótol bennünket a 6-os szériától főleg. Ebben viszont a Samu nagyon elmarad, és a tv-n pedig az a lényeg hogy milyen a kép. A másik dolog ha minden vinne a szoftver, akkor ki venné meg a különálló MP-ket mert ugye azt is el kell adni.
-
süti5
őstag
válasz
dualcore #7519 üzenetére
Jelenleg speciel nem gondolom, hogy Mao-on bárkit elővennének, ha letölti a gyerekének a kis hableányt és seedeli
Akikkel szemben a jelenlegi joggyakorlat is fellép, azok a fizetős oldalak üzemeltetői, vagy tényleg maximum a fizetős oldalak nagy felhasználói....
Tudom, hogy mindenki tud ismerősi körben ilyen-olyan esetről, de sokszor az nem biztos forrás, meg ki tudja, mit művelt az ismerős. -
süti5
őstag
válasz
dualcore #7467 üzenetére
Nyilván van a vidéki életnek előnye-hátránya, ahogy a pesti létnek is.
Ez valóban az előnye, mert korábban míg családi házas részen laktunk, szintén siralmas volt a helyzet itt Pesten is. Nyilván egy társasházban 1 óra alatt bekötik a 10-12 lakásba a netet, tv-t és üzemeltetni is sokkal gazdaságosabb nekik, így sokkal olcsóbb tud lenni.
Viszont nincs kert -
-
süti5
őstag
válasz
dualcore #7410 üzenetére
Ahogy látom, még tényleg az elején tart ez a 4k - uhd technológia, mármint ami a tartalmakat illeti.
Ettől függetlenül, szerintem aki most vesz tv-t és nem sok felárért tud szerezni uhd tv-t, megérheti, mert utólag gondolom ha pl. formátumváltás van a video codecen, ha tv-n nem is, egy mediaplayerrel át tudja hidalni a problémát.
Aki pl. 10 éve vett full hd-s tv-t és drága volt, ma is jól tudja használni, mert manapság már tényleg ki lehet használni a full hd-t, bár többen ezt is cáfolni próbálják.
Viszont mióta több éve pár ezerért elérhető 10-15 hd csatorna és a telefonok is fullhd-ben vesznek fel videót, igenis van létjogosultsága és azt gondolom, hogy ez lesz az uhd sorsa is
A kérdés csak az, kinek mikor mennyi felárat ér meg e plusz funkció, mármint a felbontás. -
TIT
veterán
válasz
dualcore #7379 üzenetére
Most milyen tv-d van?
Egyszerű(én is most néztem utána)ha nem tud a tv hdmi 2.0-t akkor ha uhd-t játszanál le pcről(az se tudja a 2-0-át) vagy media playerről akkor akadozna néha,mert a hdmi 1.4 lassú neki.Ha youtuberól nyomnád akkor elvileg jó,habár hacsak 30fps-t tud attól is szaggathat vagy nem lenne folyamatos.
Azért jó fej a philips,hogy ilyen elavult,bezzeg az lg tudja. -
JokerMaffia
tag
válasz
dualcore #7363 üzenetére
Üdv
Gondolom igen, ennek eljárási módját nem ismerem. Szolgáltató telephelyén történt a digitális vevőkészülék cseréje Conax modulra. Annyit láttam, hogy a modult vonalkód leolvasó készülékkel leolvastatta, valószínűleg ez volt az aktiválás, kártyát nem cserélte ki, hanem behelyezte a modulba. amit a tévékészülékem felismer.
Ami érdekessé teszi a dolgot, sima kábel csatlakozással modul nélkül sem talál analóg csatornákat, pedig azt kellene neki. Nem? -
-
taschner
aktív tag
válasz
dualcore #7064 üzenetére
Azért írtam mert 2013-as tv 100e ft ért már képes lehetne ilyen dolgokra nem egy 7e ft-os asztali kütyü.
Amúgy van egy lg tv is ami 3 éve volt 80e ft csak azért mert zárolva volt az usb több lehetősége így utána néztem és 2e ft-ért egy univerzális távirányítóval ki lehetet kódolni tehát most már full extrás az egész.Csupán csak ennyi! -
válasz
dualcore #7017 üzenetére
Szerintem is jobban jártál,hogy nem sikerült meg venni tőle, tudtommal egyetlen egy 40" Uhd Philips tv- van de az is 220E kerül és használtan tuti nem kerül 160E-be ha csak nincs valami nagyobb baja.Sorozatszám=PUS6809 Ez a típus viszont kevés helyen lehet megvásárolni, igaz nem lehetetlen a beszerzése de a dolog több dologban is vérzik.
Pumma
Akkor már meg is van a válasz a kérdésre. -
-
törölt tag
válasz
dualcore #6974 üzenetére
Hát nem tudom, 40-es tévében 4k-t? Talán 55"-os mérettől érdemes. Ezt 1 méterről kellene nézni hogy lásd a részleteket, különben nincs értelme, de hát végül is te döntesz.
Melyik felbontást, milyen távolságról nézzük:
55PUS7809-ről van egy teszt, 40PUS6809-hez képest mennyi eltérés lehet? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest