Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
oak
tag
Ti fizettetek már elő pdc tv-re? Fertelem.
-
paler
aktív tag
Még egy kérdés...mi a véleményetek a Bull's Focus II tábláról?
Ez meg a Blade 5 között agyalgok. Viszont ha Bull's Focus II lenne akkor pedig a játéksportból rendelném a többi cuccot is. -
paler
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen nyíl szárat és tollat lenne érdemes vennem a RedDragon nyílakhoz tartalékba. Felhívnám a nagyérdemű figelmét hogy abszolút kezdő lennék, tehát nem a legdrágább\legprofibb tippeket várom, hanem inkább a fenti tényeket figyelembe véve egy racionális ajánlatott kérnék. Gamecenterből fogom megrendelni a komplett cuccot, tehát innét kérnék ajánlásokat.
Előre is köszönöm a segítséget
-
pècsimunkás
addikt
Volt...
Tesómmal volt 10% kedvezményünk, de akiket oda küldtünk, és a "Németországban dolgozó testvérekre" hivatkoztak, simán megkapták a 10% kedvezményt.
Tisztában voltak vele, milyen darts élet van Németországban, kérdezgették miért nem itt vásárolunk..
Egyszerű... inkább a magyar kisvállakozót segítjük, a 82 milliós piacon meg a német shoppok meg tudnak élni.
De mivel bezártak, most át álltunk erre... -
hhenry
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Sajnos nem ismertem őket,csak nem gondoltam,hogy Pesten kívül van Mo.-n rendes Darts bolt (ezek szerint volt)
Elsőre a IX.kerületben voltam a Dart.hu-nál,az borzalmas volt.
Nálam a Darts piac jött be nagyon -
hhenry
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Bakker,én Budapesten két helyen voltam.
Dartspiacot tudom neked ajánlani -
pècsimunkás
addikt
Nem tudom. Nyáron már zárva volt, mikor akartam menni. Ki is van írva a házra, hogy eladó.
Egy szabim kimaradt tavaly a korona miatt. Aztán, mikor akartam, és tudtam menni, már zárva voltak.
Remélem nincs baj, "csak" nyugdíjazták magukat.
A hsz- ed alapján ismered őket. Jó hely volt, nem? -
hhenry
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Nekem is volt olyan nap,hogy 3-4et sikerült bedobni,de akkor én is 8-10 órát játszottam

MIkor zárt be Pécsen?
-
pècsimunkás
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Amikor a t20 egyik szélén van, a következővel a másik szélét célozd!
-
pècsimunkás
addikt
Jaaaa... ezt minden nap megcsinálom, amikor játszom

4 a rekordom egy nap, bár akkor 12 órás meccset játszottunk tesómmal
.
A pécsi dartsos boltban, amikor választottam egyszer egy nyilat, ott is megcsináltam. Azt mondta a hölgy, hogy rossz a dobás technikám, dobjam el a nyíl mellett. Mondom köszi... T20 ban volt a nyilam, annak is a szélén.
Amúgy tudok leváltani- vagy éppen fel, de ha bent van a triplában, annak is a szélén egy nyíl, és nem áll keresztben, akkor oda fogom dobni megint. -
hhenry
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Amikor egymásba dobod a nyilakat
[link] -
pècsimunkás
addikt
Mi az a Robin Hood?
-
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
A titán szár használata értelmetlen, indokolatlan, felesleges. Drága és nincs semmi előnye a sima műanyaggal szemben.
Rengeteg versenyt nézek, olyan ritka a robinhúd, mint a fehér holló. Nálam évente 6-8 fordul elő, mert ha úgy látom, hogy nehezen fér oda a harmadik, máshová dobok. Nem kell mindenáron erőltetni a 180-at.
Gerwen meccsenként közel annyi 170-177 közöttit dob, mint amennyi 180-at, mert inkább szektort vált, nehogy a harmadik nyíl kiüsse a többit, vagy a bentlévőkről kipattanjon, szomszédos szektorban landoljon. -
pècsimunkás
addikt
válasz
üzenetére
Szárak közül kipróbáltam egy rakással én is. Egy ideje viszont leragadtam ennél: [link]
Nagyon jól bírja, de nem itt veszem, van egy olcsóbb helyem. Csak a szárat akartam mutatni. Esetleg keress rá otthon. Tényleg nagyon jó szárak. Tollból Targetet használok. Hetente 2-5 napot játszom, de nagyon bírják. 1-2 hónap játék megvan simán velük. -
zsolti72837
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Dísznek tökéletes így, de ha játszik rajta az ember akkor már nem a legjobb megoldás.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
zsolti72837
üzenetére
Na igen
. Eszembe jutott, de nem tudtam már szerkeszteni.
Esetleg a középső részt, ki lehetne venni egyben?
De az akkor hamar szét eshet. -
zsolti72837
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Az még egy dolog, de hogy cseréled?
-
paler
aktív tag
válasz
üzenetére
Khmm, igen izlés...de én nem akarom a lakásba tartani a cuccot, illetve szövettel gondoltam bevonni az osb lapot. Tehát nem csak úgy natur gondoltam felpakolni.
#6061 sky11 gondolom jó lehet a TV állványokhoz adott vizimérték is, meg nekem van egy kis 10-15cm-es mágneses vizimértékem, ami szerintem tökéletes lesz erre a célra.
Estlegesen táblából kipattanó nyílaknál mi a tapasztalatt? Kb. mekkora területre szoktak szétszóródni? Erre a célra egy kb. 5cm vastag szívacslapot gondoltam tenni. Csak az a kérdés hogy mekkorát.
-
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Nem kemény, bele tud állni a hegy. De csak a tábla alatt van az a lap, mert egy időben annyira elhatalmasodott rajtam a dartitis, hogy rengeteg nyíl esett, csúszott ki a kezemből. Tavaly nyáron vettem a lapot, azóta talán 15-18 találatot kapott.
Maga a darts tábla egy régebben népszerű alátéten, kereten, vagy mi a csudán lóg. -
Bloksma
aktív tag
Sufniba jó az OSB-is. Főleg, hogy többet dobok tábla mellé, mint duplába.
Kutyaólat én se csináltam, de a macskák még nem panaszkodatak a "házukra". -
paler
aktív tag
válasz
pprod94
üzenetére
Nálam is ez lenne a cél, mivel csak hobby, családi, baráti darts-ra kellene valami. Én is nèzegettem a képedet és a Sal állványos képet, és nekem is úgy tűnik ugyanarról van szó.
Akkor a következők kellenek: hangfalállvány+obs lap, darts tábla (Winmau Blade 5), darts nyíl (Rés Dragon), tartalek tollak, szárak, nyílhordó táska, hegyező. Kellhet még ezek mellé valami egyéb, ami szükséges egy kezdőnek? -
pprod94
aktív tag
Üdv! Az állvány témára mintha nem írt volna senki. Én sokalltam a gyári állványok árát, harmadából kihoztam: hangfalállvány, bútorlap és 2 omega bilincs.
A Rota Pro-hoz viszonyítva előnyöm, hogy a bútorlap méretétől függően még legalább van, ami megfogja a kósza nyilakat.
A maradék pénzt lehet a jobb nyilakra költeni akár. -
BBéci
legenda
Vastag, bumszli nyilakat kézbe venni sem kellemes, mert nem lehet úgy megfogni, ami hosszútávon beválik. Legalábbis ez a tapasztalatom.
A tömeg és a forma is fontos, ezért ajánlottunk mindannyian 20-23 gramm közöttieket, amik párhuzamos (henger és nem hordó, nem bomba) kialakításúak. -
pècsimunkás
addikt
Persze, az első 180- főleg pár nap után nagy szerencse kell.
Utánna írtam is, hogy nagyon jók a nyilak amiket ajánlottál, főleg a 2., 3. , de többször megnézve az elsőt- és a keretet is figyelembe véve, az is nagyon jó nyíl.
Írtam is a kérdezőnek
!
Sőt... lehet, veszek is egyet magamnak belőle
-
BBéci
legenda
A 3-4000 forintosok mindegyike brass, vagyis többségében réz anyagú ötvözet, olyat csak az ellenségeimnek ajánlanék.
Mindenképpen wolfram legyen!#6048sky11
Kezdők 180-a csakis a vakszerencse műve, arra nem lehet alapozni, nyilat ajánlani.
Úgy van, vegyen jót, de kezdésnek és középhaladónak legalább annyira jó az általam linkelt 6500 forintos is, mint a Harrows I.C.E.
1991-óta dartsozom, 7 éve járok klubba/egyesületbe, elég sok tapasztalatot szereztem ahhoz, hogy határozott véleményt merjek alkotni. -
pècsimunkás
addikt
-
paler
aktív tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Kiskunfélegyházán lakom. Mivel a párom, a gyerekek (fiú, lány de már nagykorúak) és azok párjai dobálnának, (a lányok életükbe először) így nem biztos hogy elsőre egy hiper-szuper nyilakra lenne szükségünk. Én magamnak kezdeshez 4000Ft-os árszintű készletet gondoltam (mivel én fizetem a rèvèszt) a többieknek pedig kb.2000-3000Ft-at.

-
twi452
senior tag
Nekem boltban is azt javasolták, hogy elsőre egy teljesen egyenes kialakításúval érdemes indulni. Azon lehet mindenféle fogást próbálgatni.
Persze nyilván olyat vettem amiben volt a vége felé egy bemarás mert az volt bennem, hogy nekem kell egy referenciapont, hogy ugyanúgy fogjam meg minden alkalommal.
Nyilván ez a bemarás rész nem az én technikámhoz lett kialakítva hanem a játékoséhoz akinek a neve alatt futott az a szett.
Szóval ezzel próbálkoztam, aztán vettem tömzsibb törzsű, hogy szép íves dobáshoz az milyen szuper lesz nekem (elméletben 😄)
Végül dartscorner-ről vettem egy olcsó designa patriot szettet ami teljesen egyenes és ugyanolyan fogás van kialakítva az egész test felületén.
Szóval kb a legdefault-abb dartsforma ami létezik.. Érzésre ezzel dobok a legnormálisabban 😅
Szóval egy csomó vásárlás után oda jutottam ki amit az elején ajánlottak rögtön a szaküzletben..🙂
A másik dolog még, hogy a sok agyalásom is idővel repült ki az ablakon mert ahogy egyre többet játszottam úgy alakult a technikám.
Amikor már magabiztosabbnak érzed magad vagyis inkább elmúlik a kezdeti izgulós fázis akkor érdemes felvenni a dobásod videóra különböző szögekből. Ezeket visszanézve sokat lehet tanulni és korrigálni. -
BBéci
legenda
válasz
pècsimunkás
üzenetére
A 4 mm-es szár kissé rövidnek tűnik.
Érdemes azzal használni, amivel adják, aztán később, fél év múlva lehet variálni.
Kezdőnek totál felesleges 15-17000 forintos nyilakat venni, tökéletesen megfelelnek a 6600-10000 forint közöttiek, mint például ezek: [link] [link] [link].A linkelt I.C.E. fejnehéz, (ismerem, dobáltam olyannal) kezdésnek inkább hengeres legyen.
-
pècsimunkás
addikt
Merre laksz? Nincs a közeledben darts bolt, ahol kipróbálhatsz esetleg pár nyilat?
Én - lelkes amatőr- 21-23g- os nyilakat ajánlanék, 4 mm- es szárral. Az se nem rövid, se nem hosszú.
Ez egy jó kis nyíl: [link]
Ez is: [link]
Jó nyilak amiket linkeltem, játszottam sok fajta nyíllal, 20-24 gramm között. 13- 15 fajtát biztos kipróbáltam. Voltak nagyon jó nonamek, és volt 2 évig MvG nyilam is. A legjobb viszont, amivel valaha is játszottam az az Anderson Noir 23g. Az van most.
De nemcsak az én véleményem ez, hanem azoké is, akik kipróbálták. Nagyon jó nyíl! Tökéletes*!*Számomra
...Szerk.: amit előttem is írtak, + hegyező legyen, meg egy kis vízmérték, hogy szépen be legyen lőve a tábla.
-
paler
aktív tag
Kezdőknek hobby dartsozáshoz első dartsnak milyen súlyú, formájú, márkájú darts nyilat ajánlanátok?
Illetve a darts táblán (Winmau Blade 5) és nyilakon kívül még mit lenne érdemes beszerezni kezdésnek (hasznos kiegészítők, szerszámok)? Továbbá szeretnék venni darts tábla állványt, mivel hosszú hétvégi kirándulásokra is vinnénk magunkkal a darts cuccot. Én a Mission Rota Pro állványt néztem ki erre a célra. Valakinek van esetleg tapasztalata, véleménye vagy ajánlása állványra? -
f(x)=exp(x)
őstag
Nyilván majdnem minden észérv a visszatérése ellen szól, ezt inkább a saját vágyaim miatt írtam.

-
pprod94
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
Ezt fejtsd ki bővebben, ha lehetséges!
-
f(x)=exp(x)
őstag
Felkészül: Phil Taylor!
Remélem...
-
Cheif
tag
Marint Schindler 123,5es átlaggal nyert ma egy Q-School meccset. 6-0
14,12,14,13,10,10 nyilas legek. És volt egy 100+os kiszállója(140).
Nem rossz, bár sajnos a következő meccsen kikapott. -
Cheif
tag
Hasonlóak a kiszálló számaim, mint Claytonnak, de mégsem ugyan az. Én 11ből 10et rontok és egy siker
-
f(x)=exp(x)
őstag
Kingnek jobban örültem volna, szerintem ő stabilabban tud jól dobni, főleg viszonylag rövid meccseken.
-
BBéci
legenda
Egyik kedvencem, King legyőzte Price-t, méghozzá zseniális játékkal! Clayton mintha elfelejtette volna, hogyan kell kiszállót dobni. A délutáni 90 %-kal szemben, most a 15. legben 30 % alatti az átlaga, viszont 8:6-ra vezet. -
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Soha nem késő nyelvet tanulni. Másrészt ott a Google fordító. Harmadrészt a versenyek neveinek és a dátumoknak megértéséhez nem kell angol tudás.

Sajnos az Arena4 közvetítése sem igazán élvezhető. Ordítják a 180-at, feleslegesen dumálnak. Tegnap valaki éppen 3 t19-et dobott, amit mellékesen megjegyeztek az éppen taglalt statisztika vagy más lényegtelen téma közben. Ugyanaz a mikrofont, nyilvánosságot nem érdemlő társaság, mint a sprttv-n. A mait értelemszerűen streamen nézem. -
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Többször javasoltam, hogy fel kell iratkozni a PDC hírlevelére. Minden érdekességről, eseményről küldenek értesítést.
Szerencsére nem késtél le a ma esti elődöntőkről és a döntőről.
Amiket érdemes felvételről megnézni, az a Smith-Lewis és az előbb említett Clayton-Wade összecsapás. Persze volt még más érdekesség is. Számtalan 100 feletti átlagot hoztak össze és ki lehetett esni 105,9 (Whitlock), 104,2 (Wade), 101, 89 (Bunting) és 101,29 (de Sousa) ponttal is.
Smith az 5 megnyert legből négyszer 100 fölött szállt ki, ebből kétszer volt 170.
Összefoglalva: eddig ez a The Masters torna tényleg mesteri színvonalú! -
BBéci
legenda
Mit szóltok Clayton brutális kiszállózásához? 11-ből 10 találat, egy bullt hibázott el. Wade csúnyán kiengedte a kezéből a győzelmet, hiszen 7:3 és 9:6 arányban vezetett.
-
oak
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Passz, német ebay-ről én is német címre rendelek.
Más: ma megjött a Robin a Loxely-tól. 22-én adták fel Hollandiából(!), kárpótlásul kaptam pár szárat és tollat. Szóval nem a brexit állta útját, hanem egyszerűen nem küldték ki. -
twi452
senior tag
Helyzetjelentés.
Egy hete adta fel a csomagot a dartscorner.
Kis csomag, méretre is egy közepes pufi levél kb és az összeg is csak 31 font.
Ez átjött mindenféle probléma nélkül. -
bajaki
őstag
Winmau Blade 5 lett végül, köszi a megerősítést mindenkinek.
Felkerült mögé egy 12 mm-es OSB lap is. Meglepődtem, de beleállnak a nyilak, nem pattannak ki belőle. Bár a hegyeknek gondolom nem tesz jót.Aksomatic: Köszi az ajánlást, Red Dragon Hellfire A 24g-os nyilak lettek a befutók végül. Gyakorlatilag a legolcsóbb 80%-os wolfram nyilak, de ennyiért nagyon rendben vannak, nekem szerencsére pont kézre esnek, bár azért még gyakorolni kell velük.
Azt hiszem megvan minden egyelőre.

-
oak
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
gokarli.de-ről kopiztam, de ha van olcsóbb megoldás, akkor szólj. Lehet, hogy nem voltam elég alapos.
-
oak
tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
UK-nál ugye a vám, meg a vámkezelés rádob annyit, hogy pont nincs értelme rendelni.
Erről a német oldalról meg a szállítás elég drága: Zone 1 (EU): 17,00 Euro plus 2,50 Euro Bankgebühren. -
pècsimunkás
addikt
Check-darts, dartworld- dartshop, gokarli, futuredart- ez utóbbitól 2x is 24 órán belül nálam volt a darts szett.
Ezektől a cégektől rendeltem már az ebayen, és pikk- pakk szállították a rendelést. De, ahogy írtam előbb, már csak a gokarlitól rendelek, de az ebay kihagyásával.
Ajándék számoló, dobó vonal, szárny, szár, cukorka sokszor- szjnte mindig- volt a csomagokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A linkelt állvány megkockáztatnám, hogy ugyanaz, csak más néven!
Vagy tévedek?
.