- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én az alábbi cikk alapján döntöttem el mit szeretnék használni, szerintem gyorsan meg lehet érteni: https://homenetworkguy.com/how-to/install-and-configure-crowdsec-on-opnsense/
Az országokat célszerű külön aliasokba szedni, pl. nálam drop_russia, drop_china, és az említett network group aliassal hozol egy fő aliast ami alatt ki tudod venni is a pipát azon ország alias alól, amit valamiért engedned kell, pl. az aliespress kezdő oldalát nem tiltja, viszont utána boltokra szűrve vannak akadások már, ilyenkor vagy átmenetileg kiveszed a pipát drop_china alól, vagy van egy böngészős proxyd vagy vpn-ed amire ráállsz ilyenkor. Nekem bár dual optikám van, de sosem torrenteznék itthoni címmel, ultra.cc van előfizum (legolcsóbb aminél már Plex is van), ahhoz van proxy is, openvpn is, de wireguard is amit pofon egyszerű beállít és nem lassú, mértem is egyet gyorsan vpn-en: [link] -
freddirty
senior tag
Crowdsec-et szerintem akkor érdemes használni ha van valami publikus nyitott portod kifelé és az azt maceráló botokat akarod tiltani.
Tehát bepróbálkozik az adott portra az alkalmazásba egy kínai bot, bedob egy rossz jelszót, a crowdsec kliens olvassa az adott alkalmazás logját, és egyből bedobja a feketelistára aminek az alias listáját a *sense rendszeres időnként frissíti (+ a crowdsec közösség IP feketelistája). Ergo 1-2 bad pw próbálkozás után már megy is banhammer. Fail2ban is hasonló csak ott nincs közösség mögötte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Beköszöntött az űrinternet kora
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amazon
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 17 256GB kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest