- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Aktív témák
-
A toroid egy tekercs, nem trafó, és gyakran zizegnek. A PFC-s tápokban levő tekercsek pedig gyakran keltenek zajt.
szerk: pont erről írnak itt: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=7685[/L]
Idézve: ''Ezen tápegységek legfőbb erénye természetesen a hangtalan működés, bár ez a passzív PFC-s típusokra nem egészen igaz, hiszen fojtótekercsük olyan brummogást produkálhat, ami már összemérhető a leghalkabb ventilátoros modellek zajával.''
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
Jim Tonic #52 üzenetére
Sejtésem nekem is van, de azért kérdezek, ha nem vagyok biztos valamiben. Mondom, semmihez nem nyúlok, amiben 24 voltnál nagyobb fesz van, úgyhogy a villamos hálózatról fogalmam nincs :P
Ja és fater nem villamosmérnökként dolgozik. Csak van neki olyan végzettsége.
[Szerkesztve] -
Toroidok zizegnek az olcsóbb tápokban. Mikor megjelent az ATX, rengeteg táp zizegett, azóta kussolnak. A codegen nem egy nagy mestermunka, szóval ez előfordul. Ha a dugalj szikrázik, az csak kontakthiba. Ha bedugok valamit, olyankor gyakran szikrázik, ha neked menet közben teszi, keresd meg, mi nem érintkezik rendesen.
szerk: ha apád villanyosmérnök, ragadhatott volna rád valami, vagy megkérdezhetted volna, mielőtt ideírsz. :DD
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Ne a klimatizált szobát nézd mert annak tényleg alacsonyabb a pára tartalma hanem télen a kűlső levegő páratartalmát fölleg köd esetén baromi jól halható az efekt és van hogy látható is én késő este amikor télen jövök haza egy trafó álomásnál a bemenő vezetékek szépen zizegnek liietve az utcai nagyfesz vezetékek is halhatóan zenélnek :D köd esetén illetve télen ez az efekt nyáron megszűnik
-
alázógyík
addikt
Nálunk sokáig rázott a mikro,a hűtő,meg egyébb kütyük!
Aztán rámértek 1-2 dologra!
A sütő és a mikro között 110V folyt! A védőföldöre pedig 220V!
Na aki ezt csinálta,az mekkora szaki lehetett! :) -
Flashy
veterán
nemcsak. a tévé képen kívül más gondot eddig nem okozott. és nem győzött meg az sem, hogy megkérdeztünk egy villanyszerelőt és azt mondta hogy a védőföld még valahol itt a lakás környékén össze van kötve a rendes földdel. én ezt továbbra sem értem hogy hogy lehet, ez sokkal veszélyesebb mintha földelés nélkül marad a gépem amíg nem sikerül biztosabb megoldást találni.
Esmein (egyszerre válaszolok ha már mindketten 41. hozzászóló lettetek): ha nincs földelés, úgy lehet csinálni hogy fogsz egy vasrudat, levered a földbe (megvan hogy milyen vastagságú legyen és milyen mélyre) és arról vezeted be adott vastagságú kábelen a lakásba... szerintem amúgy a villanyosműveknek lenne kötelességük védőföldet szerezni. -
Esmein
nagyúr
Nálunk az egész lakásban nincs föld. Nem is lesz, nincs is belőle probléma, bár kicsit ráz a gépem de ez van, ezt kell szeretni. Nemtom egyáltalán panelban ha nincs földelés hogyan lehet csinálni ?
-
Esmein
nagyúr
Na, meg lett kicsit igazítva a konnektor, ki volt lazulva egy kicsit itt ott. Még nem indult újra, fater szerint most már jónak kéne lennie.
-
L3zl13
nagyúr
Nálam a fal egy darabja kezdett el világítani.
Közelebbi vizsgálatkor kiderült, hogy pont a fölött a konnektor fölött van, amibe a szgép van dugva. (Ott volt korábban a konnektor, csak tapétázáskor lejjebb lett költöztetve, és le lett fedve egy kis műanyag fedővel.) Sajnos a kábel betoldásnál meglazult az érintkezés, de közben a gép vidáman ment. :DDD -
-
Flashy
veterán
ez a baj panellakással nálunk is, van összesen 2 konnektor ami földelve van, fürdőszobában meg konyhában. hogy oda hogy jut el a védőföld azt egyszerűen nem sikerült kideríteni, és bizony az sem lehetetlen hogy az sem igazi, csak rá van kötve védőföldre a rendes föld. ami ugye nagy marhaság, mert rosszabb mintha sehova se lenne kötve...
-
zsolt501
nagyúr
mit sikerűlt kideríteni a hibárol?
-
zsolt501
nagyúr
Mindenesetre ellenőrizd a dugaljt is hogy mijen álapotúak a kábelek benne.
-
Esmein
nagyúr
12 éve lakunk itt. Eddig még nem volt belőle para. Nekem is lassan 8 hónapja van gépem és mostanában kezdi a szórakázást ez is. Tök érdekes.
Arra tudok gondolni, h elöregedett vmi a dugaljban és most halt meg totál. A többi dugesszal semmi gond nincsen.
Panelban elkezdeni földelést kiépíteni ? Meredek...
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
nos ha télen a minuszban mész az utcán nagy feszűltségű távvezeték alatt ott is hallasz zizegést mivel magas a levegő páratartalma és a hideg levegő és a pára baromi jó vezető gyakorlatilag az áram a levegőbe szökik el elég érdekes de spec körűlmények között még látni is lehet
-
zsolt501
nagyúr
Más a teljesítmény felvétele az övének és a tiednek a tied esetén a fesz szabájzó többet dolgozik és a föld hiány miatt zizeg na ezt majd az öreged elmagyarázza ő jobban ért hozzá mindenesetre a földelést old meg kűlönben úgy jársz mint haver rossz hejen sűlt ki a fesz és elfűst az alaplap gondolhatod az örömet egyépként meg nállam is volt földeletlenségböl gond nekem egy hangkártya halt meg így az aszonynak meg a tunerkártyája.
-
-
kisninja
őstag
Ez igy igaz ne agodj a tápodnak semmi baja.
-
Esmein
nagyúr
-
kisninja
őstag
HI! Cseréld ki a dugajt !!!!!!!! és ne 100 forintos hhoszabitot használj ja és nem árt ha földelve van minden mert még a végén a fázis megtalál
-
Esmein
nagyúr
Remélem egy hosszabbítócsere megoldja ...
Nem akarok tápot / alaplapot / procit cserélni. Remélem csak ez volt a gondja. -
Tithian
őstag
Kipróbáltad már más kábellel/dugaljal is?
Szerk.: Ennyi volt?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Gépezés közben újraindult a gép. Na mondom királyos, sose jövök rá mi okozhatja, az előző a tápom miatt volt, mert bátyóm kölcsöntápjával jó volt. Az új codegen csodámban azért bíztam, hogy 2-3 hetet kibír. De aztán rebootolt. Aztán megint. Aztán már a biosban is, aztán már bios előtt, aztán fel se állt. Hallom zz zzz. Nézem sárgás szikrák a fali csatlakozónál... az zizeg + a tápnál lévő dugasz is. Téptem szét egyből mindent.
-
Flashy
veterán
ha nem kihuzáskor-bedugáskor szikrázik akkor cseréld le a hosszabbítót. az áramtól hajlamosak elöregedni, kilazulni a csatlakozások, korrodálódás miatt a csavarral összeszorított kötések is kilazulhatnak.
ha nem a hosszabbító hanem a dugalj szar akkor értelemszerűen azzal kéne valamit csinálni. nálam az egyik szobában az egyik konnektor megszűnt működni, abba volt dugva a gép, ami egy régi monitor miatt rendszeresen levágta a biztosítékot. na egy ilyen után hiába kapcsoltam vissza, a nagy áramtól a panellakás egyik régi gagyi kábele elégett.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Egy földeletlen dugaljban van 1 hosszabbító, ezekben földelt(elviekben az volna ugye) dugaszok. Erről csak a monitor és a gép eszik.
Az előző tápom is zizegett, aztán kölcsöntáppal semmi, az új codegen is elkezdte azizegést, de most feltűnt, hogy a dugalj néha _szikrázik is_.
Mit lehet ilyenkor tenni ? Egyáltalán mitől szikrázhat ?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest