- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
válasz
King Unique #4248 üzenetére
Megoldódott. Rufus-al megformáztam MBR bios/uefi + large FAT32-re, 32k-s klaszter mérettel, és a pendrive életre kelt a tv-ben is.
Köszönöm mindenkinek aki hozzájárult!
-
qfm
őstag
válasz
A plusz partíciót letöröltem még az elején, és a teljes területtel kezdtem dolgozni. Én is erre tippeltem először.
-
qfm
őstag
válasz
Korábban ugyanezzel a pendrivval gyári 64gb-os (egy partíciós) formázással használtam. Tehát a tv tudta, csak valamilyen formázási különbség volt. Hogy mi volt gyárilag azt nem tudom, mivel fel se merült bennem, hogy ennyire buta a TV, így nem jegyzeteltem. Ezért írtam, hogy segítség lenne, ha valaki tudná. Diskpart volt, lemezkezelős formázás volt, windowsos formázás volt. Egyedül a FAT32 konverziót nem próbáltam még, ami említve lett, az megy most. A tv topicjába szívesen mennék, de a tvt párom kapta régen, címke nincs rajta, típusszámot sehol nem ír ki, így a fogalmam sincs családba tartozik. Ezért nem néztem meg a gyári leírást sem, hogy mi baja lehet. Most még fut a FAT32 konverzió, ha úgy sem megy, rakok be lemezkezelős képet. Írtam, hogy próbáltam több partíció méretet, nem ugyanazt próbálgatom. Ki is dobtam róla a korábbiakat, újakat hoztam létre, egyszerre 1-et, kettőt, egész területre, és rész területre is. Hamarosan kiderül, hogy a FAT32 elhozza-e a csodát.
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Adott egy 64gb-os Transcend JetFlash 790-es amit egy idős samsung lcd tv-ben használtam eddig médiafájlok lejátszására. A napokban ráírtam egy windows képfájlt, mert kellett egy helyreállításhoz, azóta viszont bárhogy formázom, az istenért nem látja a pendriveot. Próbáltam NTFS-ben, több féle foglalási egységgel, exFAT-al több féle foglalási egységgel, egy partícióként és külön particionálva, még a gyári transcend RecoveRX-el is megformáztattam kb. 1 óra alatt, eredmény nélkül. A pendrive működik, számítógépek tökéletesen kezelik. Mit csinálhatnék vele, hogy a gyári állapotba kerüljön vissza? Azt se tudom mi állítódott el.
-
qfm
őstag
Látom közben terítéken maradt a téma. Mielőtt végleg feladtam, pont azt tettem amit írtatok, és a nyers kapacitást néztem meg. Mivel az is kevesebb volt a szükségesnél, így maradt a konklúzió, hogy eltérő a gyári méret, és majd rárakom másikra. Nincs felesleges partíció meg ilyesmi.
-
qfm
őstag
válasz
King Unique #3892 üzenetére
Próbálgattam többféle formázási egységet, és formázót, hozott némi növekedést, de nem eleget. Úgyhogy majd rárakom egy másik tárolóra a napokban.
Köszönöm
-
qfm
őstag
válasz
Doky586 #3890 üzenetére
Konkrétan egy image-et akarnék másolni, nem annyira olvasható, ha tömörítem. Nem szívatásból írtam be, de ha nem lehetséges, annyi is elég lett volna.
Egyiken van 58.9gb tartalom, másik 58.8gb méretű formázva (nyilván az 1000-es szorzó miatt), byte szinten 73mb az eltérés a tartalom, és a cél tárhely között.
Az alapelképzelés egyébként az volt, hogy esetleg nem a memória teljes kapacitása van formázva, vagy a sima windows formázó nem elég hatékonyan foglalta le a területet. Ezért gondoltam formázó eszközre. Mint a kínaiak mikor túlméretezik a chipet, csak én a valódi kapacitást szerettem volna kihasználni, ha nincs.
-
qfm
őstag
Van egy 64gb-os pendrive, amin exFAT fájlrendszerre van szükség. Egy másik 64gb-os adathordozó (exFAT) tartalmát kellene rámásolni. Azonban a pendrive 70mb-al kisebb kapacitásra van megformázva, így nem fér rá. Van valami jó formázó eszköz ami maximalizálná a kapacitást?
Mind a kettő adathordozó által mutatott kapacitás az elméleti szinten elérhető alatt van, csak azt szeretném, hogy a formázás a ténylegesen elérhető kapacitást hatékonyan lefoglalja, ahogy a másikat is formázták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Hyundai, Kia topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Motoros topic
- További aktív témák...
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Samsung 980pro 1TB PCIe 4.0 NVMe
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest