Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrissTa
tag
válasz
pechman8 #670 üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám régebben. Sajnos az egyetemi könyvtár szinte összes gépén ott volt az a betolakodó, egészen pontosan egy kis férgecske. Az autorun állományok törlése a legrosszabb, amit lehet tenni (ez volt az első próbálkozás), mert ilyenkor azonnal másolódik az összes meghajtóra, ami az OS által elérhető. Nálam a nod32 a frissítés után azonnal szólt és letakarította a kis mocskot. Utána ment a cCleaner és utána már minden ok volt. A fájlok és könyvtárak utána rendesen elérhetőek voltak.
Amúgy nem csak usb-s cuccról terjedhet. Én sajna egyszer egy régi IDE-s mobil racken is hazacipeltem magammal ezt a vackot és sikeresen megfertőztem vele az otthoni gépet is. -
pechman8
tag
válasz
pechman8 #655 üzenetére
Nos igen, megvan a megoldás. Sajna vírus....
Egy régi tiszta HDDre telepítve a rendszert (a gépben lévőt lehúztam!) és víruskeresőt minden kiderült.A kártevő minden USB-s eszközt megfertőzött, legyen az pendrive, fényképező, mp3 lejátszó.
Nagyon agresszív. Egy autorun.exe állomány módosításával terjed. Úgy sikerült megszabadulni tőle, hogy mindent de mindent le kellet formázni! EGY TISZTA GÉPPEL!Védekezés ellene? A fontos adatok CD/DVD-re írása. Semmilyen USB-s eszköz nem jöhet szóba mint adatmentő. Sajnos ha rádugjuk a fertőzött pent a gépre a víruskereső nem riaszt! Csak akkor vette észre, ha "mély" vizsgálatot futtattam az eszközön.
Remélem segítség valakinek a bejegyzés!
Legyetek óvatosak és a fontos adatokat rendszeresen írjátok ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest