Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrissTa
tag
válasz
pechman8
üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám régebben. Sajnos az egyetemi könyvtár szinte összes gépén ott volt az a betolakodó, egészen pontosan egy kis férgecske. Az autorun állományok törlése a legrosszabb, amit lehet tenni (ez volt az első próbálkozás), mert ilyenkor azonnal másolódik az összes meghajtóra, ami az OS által elérhető. Nálam a nod32 a frissítés után azonnal szólt és letakarította a kis mocskot. Utána ment a cCleaner és utána már minden ok volt. A fájlok és könyvtárak utána rendesen elérhetőek voltak.
Amúgy nem csak usb-s cuccról terjedhet. Én sajna egyszer egy régi IDE-s mobil racken is hazacipeltem magammal ezt a vackot és sikeresen megfertőztem vele az otthoni gépet is.
-
válasz
pechman8
üzenetére
Nos igen, megvan a megoldás. Sajna vírus....
Egy régi tiszta HDDre telepítve a rendszert (a gépben lévőt lehúztam!) és víruskeresőt minden kiderült.A kártevő minden USB-s eszközt megfertőzött, legyen az pendrive, fényképező, mp3 lejátszó.
Nagyon agresszív. Egy autorun.exe állomány módosításával terjed. Úgy sikerült megszabadulni tőle, hogy mindent de mindent le kellet formázni! EGY TISZTA GÉPPEL!Védekezés ellene? A fontos adatok CD/DVD-re írása. Semmilyen USB-s eszköz nem jöhet szóba mint adatmentő. Sajnos ha rádugjuk a fertőzött pent a gépre a víruskereső nem riaszt! Csak akkor vette észre, ha "mély" vizsgálatot futtattam az eszközön.
Remélem segítség valakinek a bejegyzés!
Legyetek óvatosak és a fontos adatokat rendszeresen írjátok ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

..köszi