- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #3254 üzenetére
[kreténség level=48]
aztán amikor a hordozható hdd-t kiverik a kezedből véletlenül... vagy a villám bevág és mint a piros hetes mindent visz, a hdd-n lévő adataidat is...
meg a gyerek (ha nincs saját akkor rokon) jön és frizbizik a lemzeiddel... akkor elgondolkodik az ember, hogy WTFmeg az ingyenes felhőben is pont akkor van adatvesztés amiért nem vállanak felelőséget akkor lehet vakarni a buksit.
De az adatbiztonság egy másik elmélet.
Túl sok lett az adat, és túlságosan ragaszkodunk hozzájuk, de ez már nagyon nem pendrive topic -
sonar
addikt
válasz
King Unique #3252 üzenetére
Na ez kb olyan eszmefuttatás aminek se füle se farka.
[kretén eszmefuttatás=ON]
Volt olyan pendriveom ami 10 használat után tönkrement, volt olyan ami nem, volt olyan pendrive-om ami csak dos-os boot lemez volt és tönkrement, volt olyan ami nem. Egyeseknek meg nem ment tönkreDe másik topikban volt akinek már gyorsabban tönkrement, de hallottak már olyanról akinél tovább tartott.
Ki érti ezt
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #3250 üzenetére
Csak egy kis elméleti agymenésem lenne.
FAT-ok nem naplózóak, de a legtöbb rendszeren van virus kergető ami még jó párszor átnyálazza a fileokat... tovább szaporitva a használatot. Úgyhogy a naplózás kevésbé befolyásolja az élettartamot. (statisztikailag igen növeli, de egy standard wines usernél ez számit a legkevésbé)
A személyes tapasztalatom az, hogy ígyis 4-5 évet kibirnak arra meg kapacitásuk annyira elavult lesz, hogy a kutya sem használja. Nekem van olyan pendriveom ami routerben van ext3 és arra megy a torrent. 24/7-ben két három éve. Ennél intenzivebb használatot nem nagyon tudok elképzelni és megy. Volt olyan ami megdöglött 3 hónap után, de jártam már igy HDD-vel is. Ergó nagyon nehéz ebbe nyilatkozni.
Az biztos, hogy napi használatos USB-n nem tárolnék pótolhatatlan adatot. -
sonar
addikt
válasz
#41285888 #3242 üzenetére
A partició stítlusát is meg kellene nézni. A TV-k csak a hagyományos MBR-t szokták támogatni, a GPT-t nem.
Rufus-szal v BootICE-szal meg tudod nézni.
Vagy mivel USB3-as a pendrive még azt is megpróbálnám, hogy fognék egy sima toldót (ami 99%-ban USB2) és azon keresztül mit mutat. -
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #3237 üzenetére
Találkoztál már személyesen ilyen lappal? (ami gpt+ntfs és uefiből bootolt?)
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #3231 üzenetére
• GPT + NTFS + Rufus —► működik az UEFI boot.
Ez default-ban nem támogatott. Mármint efi-nél az ntfs boot. Még nem próbáltam, de szerintem ilyenkor vmi külön grub-os részt hoz létre ami már kezeli.
dupla off: ha a windowst is lehetne normálisan netinstallból telepiteni (egy pxe boot után) akkor már végre nem kéne pendriveoznioff2: Doky - nem ártana jobban utána járni bizonyos dolgoknak mielőtt post-olsz, mert rengeteg fél igazságot osztasz meg.
-
sonar
addikt
Mindenféle próba előtt próbálj meg egy bitszintű image-t csinálni.
Én linux alatt szoktam csinálni:dd if=<source device> of=<output_file.dd>
valami ilyesmi lesz a végén
dd if=/dev/sdX of=/tmp/pendrive.imgHa összejön akkor ha elküldöd a file-t akkor ránézek, hogy lehet-e vmit kezdeni.
(bár hozzáteszem, hogy garanciát nem vállalok semmire, mert elég elfoglalt vagyok mostanság) -
sonar
addikt
2895,2896 egy illetve 2 hsszel előrébb irtam legalább 4 progit...
-
sonar
addikt
válasz
EsoxLucius #2893 üzenetére
Elsőkörben simán windows.
ha nem megy akkor itt a topicban vagy 10 féle progit javasolnak.
gparted, easus partition manager, sd formatter, rufus.... a lista gyakorlatilag végtelen. -
sonar
addikt
válasz
EsoxLucius #2890 üzenetére
Vagy exFAT-ra
-
sonar
addikt
válasz
M0ng00se #2864 üzenetére
BootICE, easeus partition manager, linuxos Gparted....
illetve parancssorból ha igy csinálod akkor jó kell, hogy legyendiskpart
list disk
select disk x (x=a pendrive sorszáma)
clean
create partition primary size=2048
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”2GIGA”
exit -
sonar
addikt
Mikor rádugod a dmesg mit ír?
Néha ad használható üzenetet. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ha írás közben van kirántva a pendrive akkor meghalódik.#2774 - valszeg FAKE drive-val van dolgod.
Próbálj meg vmi particionáló progival létrehozni rajta egy 8 gigás particiót. (ha win alatt nem megy akkor ajánlom a gparted-et) -
sonar
addikt
Partcionálni kell a pendrive-ot igy a win látni fog egy 7.5 gigás pent:
BootICE, easeus partition manager, Gparted....
illetve parancssorbóldiskpart
list disk
select disk x (x=a pendrive sorszáma)
clean
create partition primary size=7680
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”SDCARD”
exit -
sonar
addikt
válasz
gabizgatunk #2745 üzenetére
Ha nem maxell akkor ajánlom figyelmedbe: #2577
bár nem irtad le pontosan, hogy mi a problémád... -
sonar
addikt
Könnyen lehet, hogy te nem USB3.as pendrive-ot vettél.
BTW H2TestW nem sebesség mérésre van, hanem arra, hogy a teljes terület elérhető-e. (kínából vásárolt cuccoknál erősen érdemes ezzel kezdeni)
Mérésnél a legegyszerűbb a szimpla file másolás. A sebesség mérő progik nem igazán a valóságot mutatják. -
sonar
addikt
Hi,
A legjobb sebességet NTFS-re formázva érheted el.
Viszont a sebességet sok tényező hátráltatja úgy, mint driverek, virus keregetők, illetve alaplapra integrált usb host vezérlő sem mindegy...viszont mivel ebay-es ajánlom, hogy h2testw-vel csinálj egy tesztet. kinaiak sokmindenre képesek
-
sonar
addikt
válasz
Corvin0716 #2721 üzenetére
Tehát akkor sikerült megoldani vagy sem?
Visszaállitásra javaslom az ingyenes recuva-t -
sonar
addikt
válasz
Corvin0716 #2718 üzenetére
Nézd ha bátor vagy akkor egy quick formatot ráengedhetsz az csak az mbr-t gyalulja. Utána a jobb recovery-k már tudnak mit kezdeni a pendrivval.
De csak saját felelőségre!
-
sonar
addikt
válasz
ubyegon2 #2716 üzenetére
Linux alatt csak megformázod a pen-t és activvá teszed majd az iso tartalmát kimásolod.
(btw működik win alatt is) csak ha efi-s a lapod akkor ugye nem ntfs-re formázunk és ha nem akar gondolkodni az ember akkor rufus. Fölösleges linux alatt még emiatt plusz progikkal operálgatni.
Inkább meg kell érteni, hogy mi mit csinál és akkor a hibát is könnyebb megoldani. -
sonar
addikt
válasz
kovacspityu #2698 üzenetére
FAT32 ha régen volt formázva könnyen eldobhatta magát.
És valszeg egy chkdsk akár vissza is tudta volna állitani a file-okat. -
sonar
addikt
válasz
kovacspityu #2693 üzenetére
recuva-t próbáld ki
-
sonar
addikt
válasz
szetcsuszott #2578 üzenetére
Millió +1 lehetőség van a probléma megoldására.
-
sonar
addikt
válasz
szetcsuszott #2574 üzenetére
Helló,
Bocs a késői reagálásért, de már munka nap van
Szóval a dolog a következő képpen zajlik:
Start BootICE
Klikk Parts Manage
Klikk Re-Partitioning
Válaszd ki az USB-HDD mode (single partition)-t
File system legördülőből a szimpatikusat (exFat v NTFS)Klikk OK
és már kész is(ha lesz időm egy blog bejegyzésben összegzem majd a BootICE tudását)
#2576 - driver megkergült vagy a foglalat kitágult
-
sonar
addikt
Nagy valószínűséggel még ment a másolás (késleltetett írás) és ki lett húzva (a szabályos leállítás helyett)
és ezt a filerendszer nem igazán tolerálta. (ha szerencséd van a vezérlő ic nem halódott meg)
Előre bocsátom, hogy win alatt nincs ötletem erre a szituációra, de linux alatt a következőket próbálnám meg.
Ha fontos a tartalom akkor dd-vel csinálnék egy backupot
kilistázza a particiókat/eszközöket: sudo fdisk -l
válaszd ki a pendrive-ot, és ird át az alábbi parancsot, itt a példában az usb a /dev/sdb
sudo dd if=/dev/sdb of=~/USB_imageUtána a gnome disk utility nevű programmal vagy a gparteddel csinálnék egy check file system-et
Ha szerencséd van akkor helyre áll minden. Ha nem akkor format.
Ha utána sem használható akkor gari v kulcstartó.illetve még hasznos lehet a dmesg üzenetek figyelése miközben rádugod a pendrive-ot
inditasz egy terminált és: tail -f /var/log/dmesg majd csatlakoztatod a pendrive-ot
(ctrl+c-vel állitod meg a futást) -
sonar
addikt
Kedves 2550 és 2549-es hozzászóló fórum társ.
Legyetek szivesek egy picit olvasgatni már a topicban és az alapvető dolgokat próbálgassátok ki.
Jegyezzétek le, hogy mit próbáltatok ki és minek mi lett az eredménye.Pár alap dolog, hogy könnyitsek az életeteken.
h2testw - usb ellenőrzésére szolgál, hogy a látszólagos és a valóságos kapacitásból mi érhető el.
flashchip - a flash ic-t ellenőrzi. ha hibát talál az olyan, mint winyónál a bad sector.
bootice - sokoldalú formázó és partició kezelő, igazi sw-es svájci bicska (mindenféle boot os ketyerét is tud)
sdformatter - jó kis formázó progi
gparted - még annál is jobb formázó cuccMerry XMas
-
sonar
addikt
válasz
holapito #2547 üzenetére
valami szépen felülírta a partíciós táblát.
Én az alábbiakat csinálnám.
1. dd-vel (linux) csinálnék egy full backupot az usb-ről
2. megnézném, hogy valami recovery helyre tudja e hozni pl. recuva
3. Ha nem akkor bootice-szal v gparteddel helyre raknám a teljes particiót (itt mondjuk jó lenne tudni, hogy mire volt formázva, fat32 v ntfs) és utána újra próbálkoznék a recovery-s progikkal
Ha igy sem akkor a dd-s image-be néznék bele, hogy mi látszik bár ez már hardcore. -
sonar
addikt
válasz
MagicFarmer #2543 üzenetére
Forrasztó pákával.
Keress vkit akinek van és ért is hozzá. Nem nagy ügy egyébként, pár perces meló a csatit átforrasztani. -
-
sonar
addikt
válasz
BullZeye #2529 üzenetére
Esetleg érdemes lenne lementeni a az MBR-t /PBR-t BootICE-szal vagy bármi mással. És ha újra jön a hiba akkor össze kell hasonlitani a tartalmakat.
Wines formázás azért nem nyerő mert az particiót formáz és nem disk-et (nem a teljes tartalmat)
Szerintem valami oknál fogva megcsesződik az MBR, nem lehet, hogy esetleg túl aktiv virus kergető?
(ha van akkor nézd át a logokat)
Én legalábbis kb így indulnék neki a hiba keresésnek. -
sonar
addikt
válasz
johnmaclain #2524 üzenetére
Mentsél le minden adatot és formázd újra.
-
sonar
addikt
válasz
djstavross #2522 üzenetére
Azt jelenti, hogy 22MByte a valós mérete, a pendriveoknak kaputtó - valószinűleg vettél egy rakat fake pendrive-ot. Vagy a flash IC megadta magát.
Ha szép a burkolata akkor akár a karácsonyfára is fel lehet tenni, vagy kulcstartónak is lehet használni.
Esetleg papagáj/hörcsög ketrecébe is bele lehet tenni játéknak. -
-
sonar
addikt
válasz
littledon #2500 üzenetére
H2Testw (wines progi) futtatását javaslom első körben, hogy kiderüljön, hogy nem-e fake pendrive-val van-e dolgod.
Mert a jelenség nagyon arra utal.
linux/osx alatt a badblocks-szal is talán meg lehetne próbálni. pendrive-val még nem próbáltam, de ha winyónál müxik akkor itt is kellene -
sonar
addikt
válasz
Firstline14 #2491 üzenetére
Ha innen töltöm le akkor angol.
Nos a sárga az elvileg Logical data error. Tehát amit ráírt meg visszaolvasott az nem egyezik.
Szerintem készülj fel lelkiekbe, hogy ez már csak kulcstartó. -
sonar
addikt
válasz
Firstline14 #2488 üzenetére
check flash megmondja, hogy sérült-e a flash [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 960 EVO 250GB 2280 M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest