- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
Magnum_ #40473 üzenetére
-1.4 benzin 65 LE (nem tudom, mennyi a nyomaték, de nem sok
) az elmúlt hetek hidegében csak városban 10 liter. Autó 1 tonna, 14-es virslikkel.
- 350 CDI (3.0 V6 dízel, 265 Le, 620 nm) ugyanezekben a napokban, ugyanígy városban ~1800 kg önsúllyal, 17 lábakkal 13 liter... -
-
-
-
-
kano
nagyúr
válasz
Magnum_ #39452 üzenetére
Haver nagy BMW b*zi és szinte azonnal megmondja, ha túl kevés kilométer van benne. Persze igazad van. Lehet olyan autó amire nagyon vigyáztak, bár attól még lehet látni az alvázon pl (persze, ha kezelték akkor nem). Egyébként azt mondja, hogy egy 10 év körüli autónál nem kell nézni a km-ert, hanem az állapotnak kell a lehető legjobbnak lenni.
Én meg annyira nem értek hozzá.nesa
-
nesa
veterán
válasz
Magnum_ #39452 üzenetére
Egy bizonyos kor utan mar nemszamit mennyi van benne, csak az altalanos esztetikai es muszaki allapot a lenyeg, en PL siman megvennek 800e KM futott 123 as dizel mercit ha lenne jo arban, mondjuk ez ott bukik hogy szerintem a legkissebb futasu is tulvan egymillio kilometeren...
-
-
Egyhapsi
csendes tag
válasz
Magnum_ #39017 üzenetére
Igen, Budapesten élek.
Idestova 2, lassan 3 éve már.
Én is az Upc-nél dolgoztam, 5 évet, mint stuntmanmike fórumtárs, de szerencsésen kirugattam magam tavaly, aztán 1 év elteltével Digi-s üzletkötő lettem.
Egész jól kiismerem már itt magam.:-) Nem okoz problémát eljutni akárhova a városban.
Jó itt. -
-
-
Thomas1
addikt
válasz
Magnum_ #38084 üzenetére
Tudod, kinek a pap, kinek a paplan.
Valóban, pontatlan voltam. 7,5x17 col, 5x100-as osztókör, ET38-as. 205/50 R17-es Pirelli P6000 gumikkal.
Ez mellett természetesen a többi cucc is eladó.
-
-
válasz
Magnum_ #37115 üzenetére
& @Trob1 : Én is a Netriskkel szoktam köttetni, és nem volt ilyen bajom, de akkor a levelet megőrzöm... Mondjuk eddig is elraktam az ilyesmiket, de ezután nem a levelek között lesznek
Külön meg azért is kell felmondani, mert ha a Netrisk esetleg mégsem mondja... ha kevésbé korrekt bandával köttet át az ember... :S Lehúzásországban vagyunk
-
-
válasz
Magnum_ #36695 üzenetére
Az egész a ramból fog futni
De i5 + SSD-re tegyél inkább Kubuntut, vagy valamelyik Gnome-os, vagy Unity-s változatot, aztán essen le az állad, amikor benyomod az asztali effekteketJa, meg nézg meg a Dell-en a /var/log könyvtárat! Nekem volt ilyen bajom a laposon, hogy a logok rengeteg helyet elfoglaltak, nálam meg egy 10Gb-os partíción van a Linux. Az alapértelmezett logtörlési időtartam meg túl hosszú volt, és mindig el akart fogyni a hely... Persze ha rendesen van hely a Linuxnak, akkor nem gáz, észre se veszed.
-
-
válasz
Magnum_ #36689 üzenetére
A home könyvtár az a /home/userneved (a saját home-od).
A /home/usernév/.config/autostart nevű könyvtárban (na most megnéztem a sajátom) gyakorlatilag bármilyen nevű file-t létrehozol, az abban levő cuccot végrehajtja
Nekem csak egy Bluetooth cucc indító van, az úgy néz ki, hogy
[Desktop Entry]
Excec=bluetooth-appletHa a bluetooth-applet helyére írod azt, amit akarsz indítani (nemtommianeve annak, ami DSL-t indít), akkor elindul.
A file-t úgy tudod létrehozni, hogy a filekezelőben bekattintod a "Nézet->rejtett megjelenítése" -t, és úgy látni fogod a . -tal kezdődő nevű (rejtett) file-okat/könyvtárakat is.
Bemész a .config-ba, és jobb gomb, Create New... -> üres file.Winen persze, hogy egyszerűbb, de a Win7-nek/XP-nek nem is az LXDE az ellenfele, hanem a KDE/Gnome Shell/Unity
Azokban is kb. annyira nehéz egy ilyen, mint a Winnyózokon.
-
válasz
Magnum_ #36686 üzenetére
Hát elvileg a ~/.config/autostart
(~ a home könyvtárad) könyvtáradban kell létrehozni egy .desktop nevű file-t, amiben ez van :[Desktop Entry]
Type=Application
Exec=wicd-client -n
A wicd-client -n helyett írod azt a progit, ami induljon el.
Aztán lehet én is benéztem, még gúglizok kicsit
Máshol azt írják, hogy
"To run commands for your user account only, create and edit a file called ~/.config/openbox/autostart. Place any commands you want to run on startup in the file, each ending with a & character."És eszerint nem kell semmi különöset csinálni, csak beírogatni az "autostart" file-ba a kívánt dolgokat, és utánuk egy & jelet írni, mert ha ezt nem teszed, akkor nem lép tovább a progi elindulása után
-
-
válasz
Magnum_ #36681 üzenetére
Vezetékes internet : Jobb alsó sarokban látod a hálózatkezelő appletet, és azzal. Vezetékes net = DSL, vagy kábelnet? Elvileg azt is tudja.
Mit értesz plugin alatt? Flash player? Alapból fent kéne, hogy legyen, de ha nincs, akkor a Rendszer-eszközök -> Synaptic.Nyomtatót "Startmenü" -> Rendszer-eszközök -> Nyomtatás
-
-
-
válasz
Magnum_ #36668 üzenetére
Az Lubuntu az a kicsi és gyors Ubuntu, ilyenről írok most, meglepő módon egy Pentium M 1,7GHz, 1,5Gb RAM-os laposról
Megy rajta, mint a szél, fogyaszt kb. 384Mb RAM-ot. Chrome+Youtube nem akadály, energiagazdálkodás műxik, pendrive-okat szépen lekezeli, stb. Gimp-pel képeket szerkesztek rajta
Kicsit fapadosabb a filekezelője mondjuk, mint a WinXP-é, de tök használható.
Az ablakkezelője az LXDE, azér Lubuntu.
Van olyan is, hogy Xubuntu, annak Xfce ablakkezelője van, de az nem sokkal jobb. A Gnome-os Ubuntu, meg a KDE-s Kubuntu a full extra, de azokat én nem raknám ilyen procira. Mindegyikből van 64 és 32 bites. -
-
-
-
-
-
-
Jadro
veterán
válasz
Magnum_ #35590 üzenetére
Meg fogsz lepődni, de én pl bazira vigyáztam az SGS-re anno Egy napig nem volt fólia, nem tettem zsebere és mégis lett egy hajszálkarc rajta valahogy. Persze alig észrevehető, de ha már kiszúrtad...
Fólia eltakarja, nem is látszik, de akkor is. Az más tészta hogy később repült is szegény. Na mindegy, a lényeg hogy a filléres fólia a gorilla glassra sem árt, mert jóval olcsóbb mint cserélgetni az előlapot - SGS és más amoled esetén meg a kijelzőt is.
Na de hogy on is legyek. Linksys wifi adapter és a Squash ütő is megvan még. Lusta vagyok előbányászni a hirdetéseket, kereséssel megtalálhatók a tételek.
-
Bigemperor
senior tag
-
-
-
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Magnum_ #35131 üzenetére
egyetértek Saint_ kollégával, sőt, radikálisabbak a nézeteim. A szolgáltatásért mindenütt fizetni kell, az ügyvédek sokat tanultak, fizettek (akár pénzben, akár ráfordított energiában) azért, hogy oda kerüljenek ahol vannak, persze van kivétel. Jó példa a bolti, de a vízért, villanyért, áramért és sok másért, pl. folyószámla vezetésért stb. is fizetsz, az ügyvédnek is kellene. Ha beszélgetni akar, elmegy a haverokkal sörözni. Ja és a legszebb, ha veszel ma egy csokit és holnap is elmész a boltba, ne várd, hogy a tegnapi vásárlás miatt majd ma ingyen kapod! Persze a lehúzás, na az nem fogadható el, legalábbis nálam.De ha vki értékelhető infóért megy és megfelelő szakemberhez, azért igenis fizessen. Ezt hosszasan tudnám ragozni,de nem teszem a többiekre is tekintettel.
-
-
Nevil2
tag
válasz
Magnum_ #35129 üzenetére
Ahol korábban húztam az igát - fix árak mellett - belementünk az "52-be" is.
Én is jártam úgy, hogy az üzlet reményében teljes körű tájékoztatást adtam, aztán máshol vették meg 1000-rel olcsóbban (igaz ott zéró volt a tájékoztatás). Ilyen van és mindig lesz is... de a többség nem ilyen... -
válasz
Magnum_ #35086 üzenetére
Elefántos ház... Nemtom, anno még elegány hely volt, de amikor 2007-ben még papírt terítettek az asztalokra, meg TV-n nézik bent a meccset, azóta én nem mennék oda igazi vacsira...
Pizzériának én a Ferencesek utcáján a Bella Italia-t ajánlanám, olasz a tulaj és a személyzet is...
Hadd ne mondjam!!!! Amikor először voltunk ott, mindenkinek hoztak egy kólát, mert kicsit késett a pizza...! -
Bigemperor
senior tag
válasz
Magnum_ #34422 üzenetére
Hogy minden félreértés érvényét vessze:
"A vonatkozó kormányrendelet alapján a hatóságnak a közigazgatási bírságot a szabályszegés elkövetését követő 90 napos (a 2011. január 1-jét megelőzően indult eljárásokban 60 napos jogvesztő) határidőn belül kell kiszabnia. A használóval szembeni közigazgatási bírság kiszabására irányuló eljárás, fellebbezési eljárás, bírósági felülvizsgálat, vagy ezen eljárásokban elrendelt új eljárás során a 90 (60) napos határidő nem alkalmazható.
A fentiekben meghatározott szabályszegés miatt 2011. január 1-től indult első fokú eljárást az előírás megszegését követő hat hónapon belül be kell fejezni."
A 6 hónap korábban csak a szabálysértésekre volt igaz, január 1-től módosult a közig bírságok (objektív felelősség) esetén is, a fenti körben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest