- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zordkaszás
senior tag
''az én személyes véleményem,
swap mindig kell''
Ezt meg tudnád indokolni valamivel? Konkrét tapasztalat?
Igen, nálam konkrét tapasztalat, hogy melyik progi volt azt már nem tudom, de a win indítása után (tehát sok szabad memóriánál) állandóan olyan hibaüzenetet produkált, hogy kevés a memória. Swap file bekapcsolásával megszűnt a hiba, de érdekes módon csak kevés memóriát használt. -
tiborc
csendes tag
En ugy szoktam, hogy amikor instalalok egy windowst az elso lepes - ertsd: rogton az elso login utan - az, hogy beallitom a swap meretet fix meretre. Ekkor egyben lefoglalja a teruletet, nem fragmentalodik - legalabbis eddigi tapasztalataim szerint.
A meretet illetoen vannak vitak: egyesek szerint 2x - 2.5x fizikai memoria merete. Szerintem ez hulyeseg. Annak a fuggvenyeben kell megallapitani, hogy mit akarsz csinalni a geppel es mennyi fizikai memoria van. Ha csak Office programokat hasznalsz, es 256 mb memoria van, akkor meg 256 swapnak boven eleg. Ha pedig van adatbazisszerver + minden fele memoria igenyes programok, akkor tobb kell.
Szerintem, ha van 512 MB memoria a gepben, a swap merete nem kell 512 MB-nal nagyobb legyen. Ha ez nem eleg, akkor meg kell fizikai memoriat tenni. Tulsagosan lelassul a rendszer, amikor a swapot hasznalja. Legalabbis a windows. Es valoszinu, hogy mas rendszerek is. -
X-COM
nagyúr
És a fix méret beállítása? Az számít valamit sebesség szempontjából?
igen ez hasznos lehet
állítólag néha jó, ha letöröltetjük, mert hiába fix így is defragmentálódhat (én spec. ezt nem próbáltam)
Vajon miért nem? Talán tudnak valamit a Windows memóriakezeléséről, amit mi nem, vagy pedig csak úgy gondolják, hogy jobb, ha a hülye júzerek (rendszergazdák) nem piszkálják a dolgot, mert eggyel kevesebb hibalehetőség van így?
szerintem inkább az utóbbi, de felesleges is ilyen kockázatot vállalni, mégha nem is hülye felhasználó vagy, hisz bármikor adódhat olyan, hogy mégiscsak elfogy a ram, összeomlik az oprendszer és nem jut esetleg eszedbe, hogy pagefile-t kéne adnod neki -
X-COM
nagyúr
mármint úgy értettem, hogy windows alá mindig kell
szerintem különösebben nem éri meg vacakolni a kikapcsolásával, mert lényegi gyorsulás nem érhető el vele, viszont, ha valamiért mégis kifut a memóriából, akkor meg csak szívás van vele
egyébként microsoft sem ajánlja a dolgot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Elemlámpa, zseblámpa
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest