- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz
Gilthanas #1258 üzenetére
Ezt most tőlem kérded? Mert ha igen, akkor nem értem, hogy jön ide a HDMI-kábel meg a médiabox.
Nekem a UPC-s kártya + saját tuner (ami ugye koaxon kapja a jelet) kombó működésével van problémám. Ha a tévé HDMI-bemenetére váltok, úgy tűnik, erősen visszaesik a tévé tunerje által a háttérben érzékelt jel, ekkor a kártya nem tudja kikódolni az adást, és ezért megáll a külső HDD-re történő műsorrögzítés. Nem hiszem, hogy ennek bármilyen köze lenne ahhoz, hogy milyen kábelt dugok a HDMI-bemenetre, hiszen a beépített tuner vételi képességeinek nem lenne szabad attól függnie, hogy közben a tévé milyen jelet kap egy külső digitális bemenetről.
De ha már felmerült, a tévé egy 4k-felkonvertálásra is képes Onkyo házimozi-erősítőtől kapja egy 4k-kompatibilis HDMI-kábelen keresztül a jelet. Minden műsorforrás (box, bd-lejátszó, Dune HD) az erősítőre van csatlakoztatva.
(Utólagos megjegyzés: mivel ma kicseréltem a tévébe menő koax kábelt egy jobb minőségűre, és a tévé így már eleve erősebb jelet kap, mint eddig, ezért úgy tűnik, most már nem okoz problémát a műsorrögzítésben, amikor a HDMI-bemenetre váltok. Valószínűleg most is ugyanúgy visszaesik a tuneren a jelszint, de még mindig marad annyira erős a jel, hogy a kártya képes legyen kikódolni az adást, így a felvétel sem áll le. De még tesztelgetem.)
A TV Anywhere-t még pont nem próbáltam, mert egyelőre sajnos a fenti probléma megoldásával töltöttem az időm jó részét... De azt hiszem, az összes ilyen szolgáltatáshoz valamilyen regisztráció szükséges, legalábbis a MyStream-hez és az App Store-hoz is kellett, ami kissé macerás procedúra.
-
Technoman
őstag
válasz
Gilthanas #1116 üzenetére
Gilthanas
Hiszünk nekedEgyébként az angol tesztek érdekesek, legközelebb csak a "családnevet" -esetünkben az AX630-at- kell beírnod ás lám.....
Kvardlipot
Igen, ez így müxik (ARC-Audio Return Channel) Nekem otthon, optikaival van összekötve az erőlködőm, mert nincs rajta HDMI (ezért nem dobom ki a Yamaha-mat) Így kijön nekem, akár a dts 6.1-es is.
Más kérdés, hogy a manapság kapható erősítők -ha venni akarsz- mindegyikén már van min 2 HDMI (Auchan-ban kapható 55 ezres Pioneer már 4K-s kimenettel is bír) -
Technoman
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest