Hirdetés
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Redmi Note 13 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_zolee
csendes tag
válasz
Cogwheel
üzenetére
Hali!
Ha prescott-os a P4-ed, akkor akár kezdésnek is megpróbálhatod a 250 FSB-t. Az én konfigom szinte csont egyezik a tiéddel, kivéve a 1950GT-t.
A procinak adj kb. 1.45V-ot és a ramokat oszd le 5:4 arányban. Így el kell indulnia a rendszerednek. Az alaplap hőmérsékletére figyelj oda, mert az én AI-7-esem nagyon melegszik. Huzamosabb használat esetén 72°C-ra is felszökik (de van olyan, hogy 3 perc alatt!!!) . A proci hőfok max terhelésnél kb. 65°C lesz. -
M_zolee
csendes tag
Halihó! Egy kis tanácsra lenne szükségem.
Miben jobb az IC-7 Max-3, mint a sima IC-7-es?
Azért kérdezem, mert max3-as alaplapot nem látok sehol használtan eladót. Márpedig ezt ajánlotta Mycso a P4 tuningoláshoz. Ja, nem csak ezt, de én inkább az abit-ot választanám.
Ha jó a sima IC-7, akkor lehet, hogy lecserélem az ai-7-es alaplapomat és megpróbálom elérni a 4.5GHz-et!
-
M_zolee
csendes tag
válasz
Superman
üzenetére
Kösz a válaszokat. A stabilitás 4.5-ön nem lenne lényeg, ha 5 percig menne nekem már elég volna. A procim állandó használat során 3.75-ön megy és a hőmérsékletekkel is minden stimmel. Lehet hogy az alaplappal van valami gond? Ha véletlenül lecserélném, akkor milyen régebbi S478-as alaplapot ajánlanátok? Lehetőleg olyanra gondolok ami bírná a tuningot és még be lehetne szerezni.
-
M_zolee
csendes tag
Szevasztok, lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz. Mitől lehet az, hogy tuning során 4.3Ghz felett már nem képes a windows betölteni? Általában kék képernyő és újraindul. A procinak 1.66V-ot adok (melegszik is rendesen), a chipset-nek 1.65V-ot és a ramok 2.65V-ot kapnak. A ramokat amúgy meg vissza is osztottam, így kb. 382MHz-en mennének. A nagyobb baj amit észleltem az az, hogy pár perc terhelés után (4.3-on) az alaplapom PWM része 92°C-ig (vagy a fölé) melegszik. Az alaplapom Abit AI-7-es. Szerintetek mit lehetne a rendszerrel kezdeni? A nagy álmom, hogy ezzel a rendszerrel elérjem a 4.5GHz-et!
-
M_zolee
csendes tag
Szerintetek mennyit ''ehet'' (W-ban) a 3GHz-es S478 prescottom 3,75Ghz-en 1,43V-on? Alapjáraton 51°C-os, pedig Zalman 7000Cu van rajta és az szinte max. fordulaton jár.
-
M_zolee
csendes tag
Ez már valami!
Akkor te egy kivételesen jól teljesítő példányt kaptál. Érdekelne, hogy az 500MHz körüli sebességet mekkora ram feszültséggel érted el??? Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy mennyit merjek adni a ramoknak. Amúgy szerinted melyik memória márka a legjobb (sebességben és árban), mert nyáron lehet hogy gépcsere lesz és akkor már tutit akarok venni... 
-
M_zolee
csendes tag
Hahó mycso!
Lenne hozzád 1 kérdésem! A múltkor adtál egy képet a 3GHz-es P4-ed tuningjáról.
A cpu-z-ben látni, hogy a ramok 550 MHz-en mentek!
Ha neked is a kék színű hűtőlemezes GeIL ramok voltak betéve, akkor hogy a fenébe bírták a ramjaid???
Én a max időzítésekkel és 2.7V-on próbáltam, de még 240-es FSB-n sem volt hajlandó megnyikkanni! El se indult ilyen beállítással a gép, csak visszaosztva.
Ha valami mást is kell még állítgatni, kérlek oszd meg velem is, mert nagyon szeretném és is szinkronba hajtani a ramokat! De addig is minden elismerésem a tiéd!
-
M_zolee
csendes tag
Szép estét a jelen lévőknek!
Egy nem teljesen ide tartozó kérdésem lenne. Piszkált már valaki ASUS laptopot?
A proci asszem 1.4-es cerka benne. Csak azért érdeklődöm, hogy van e a laptopokkal kapcsolatos fontos tudnivaló a tuning szempontjából, főleg amire vigyázni kell?!
-
M_zolee
csendes tag
A procinak eddig max. 1,41V-ot adtam, nem akartam jobban fűteni.
A hűtésről Zalman CNPS7000B-Cu gondoskodik -szerintem elég jól-, mert terhelve sem megy 62 celsiusfok fölé, alapjáraton pedig 48 fok körül van.
A ramok GeIL CL2,5-3-3 DDR-400-asok (2*512 dualban). A RAM-ok 2,55V-ot kapnak alapból, de azt még nem állítgattam. A 430MHz-et bírniuk kell, mert már voltak annyin hajtva és asszem 440-en is. Meg amúgy is vissza vannak osztva 5:4 arányban 200MHz-re.
[Szerkesztve] -
M_zolee
csendes tag
Hali mindenkinek! Lenne 1 kérdésem.
Milyen okok miatt nem indul el a windows xp-m 4GHz fölött?
A procim: 3GHz-es prescott, G1 stepping-es P4. Az alaplapom: ABIT AI-7-es. A rendszer 3.75GHz-en (a RAM-ok fsb-je leosztva 200-ra) atomstabil, még fesz emelés nélkül is!
A legmagasabb órajel aminél ''bejött'' a windows, 3966MHz. Ettől többet még feszemeléssel sem tudtam elérni, pedig még az xp-t is újraraktam miatta. Van mikor a windows bejelentkezésekor kékhalállal újraindul, vagy ha betölt az xp akkor mindenféle hibaüzenettel jön elő és szinte semmit nem lehet vele elindítani.
Ha valakinek van ötlete, hogy mit próbálhatnék még ki, az nyugodtan írja le!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A procinak adj kb. 1.45V-ot és a ramokat oszd le 5:4 arányban. Így el kell indulnia a rendszerednek. Az alaplap hőmérsékletére figyelj oda, mert az én AI-7-esem nagyon melegszik. Huzamosabb használat esetén 72°C-ra is felszökik (de van olyan, hogy 3 perc alatt!!!) . A proci hőfok max terhelésnél kb. 65°C lesz.
Akkor te egy kivételesen jól teljesítő példányt kaptál. Érdekelne, hogy az 500MHz körüli sebességet mekkora ram feszültséggel érted el??? Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy mennyit merjek adni a ramoknak. Amúgy szerinted melyik memória márka a legjobb (sebességben és árban), mert nyáron lehet hogy gépcsere lesz és akkor már tutit akarok venni...
Ha neked is a kék színű hűtőlemezes GeIL ramok voltak betéve, akkor hogy a fenébe bírták a ramjaid???