Hirdetés
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fboy
aktív tag
válasz
Qkackca
üzenetére
Jah, igen, közben elfeledkeztem arról, hogy nektek E0-ás, azoknak kicsit több fesz kell. Na mind1, megjöttek az új ramjaim. Most érdekes, 266-on bebootolt a proci az új ramokkal, csak amint bejött az asztal akkor fagyott, utána 260 felett be se bootolt. 260-on viszont stabil. A ramok is elég jók, 510-ig mentek 1:1-be.
Azt is furcsállom, hogy az eddigi ramok csak hibáztak, ha valami nem volt jó, illetve kék halál, de ezzel csontrafagy az egész gép
-
Fboy
aktív tag
Leírom ide is a problémám.
Tehát adott az adatlapomon lévő konfig. 3825-ig még alapfeszen megy a proci, de utána a max a 3.9. A ram:fsb ilyenkor 4:5. De 3.9 felett már nem jön be a windows. A csíkok végig mennek, de mire bejönne a kép újraindul vagy kékhalál. Ezelőtt 2*512 geil ramom volt, azokkal is ez volt. Legfrissebb biosom van. Ja és ha a dram:fsb 2:3 akkor is ugyanezt csinálja, tehát a windows már nem tölt be. A ramokkal lehet a baj, a proci bír csak ennyit? Vagy a lap 260-as fsbig bírja csak? Igazáből 3990-en próbálkoztam csak, de itt adhattam 1.51-et (kb 1.47) se történt semmi. 3.9-en elég az 1.46V (1.42-1.44). -
Fboy
aktív tag
Ma újra pasztázam a procit és befele fordítottam a ház tetején lévő ventit. Aztán volt is 1 kis gubanc, mivel nem akart indulni a gép csak felpörögtek a ventik de 1 cmos reset megoldotta
De úgy veszem észre, hogy használt. Pár fokkal hűvösebb lett a proci. Kb 4 fokkal idle-ben, kb 5 fokkal load-ban.
Alex89:én nem értek hozzá, de sztem túl melegszik és 'működésbe lép' a cpu throttling, ami visszaveszi az órajelét a procinak
[Szerkesztve] -
Fboy
aktív tag
akkor ezt holnap kipróbálom, hogy megfordítom.
És akkor a pasztából mennyi lenne az ideális kb? ha elrontottam, akkor sztem túl sokat tettem, keveset biztos nem
ANT : Igen, a huzat jó lenne, én is gondoltam rá, de sajnos nem alkalmas rá a házam.
mod: és te mivel kened el?
[Szerkesztve] -
Fboy
aktív tag
A házszellőzéssel talán nincs gond, 2 venti fújja ki a levegőt (mondjuk ez nem látszik a hőmérsékleteken
) + felette a táp is fújja ki. A hűtővel meg nem tudom mi lehet a gond 
De terhelve 3.75-ön is felmegy 75 fokra(ami kb 66-68).
mycso : az lesz, újrapasztázom, de sztem azt se lehet nagyon elrontani... vagy igen?
[Szerkesztve] -
Fboy
aktív tag
köszi a válaszokat de így is olyan nagy gáz, hogy ennyit fölémér? kb 8 fokot
-
Fboy
aktív tag
Hi!
A prescottom 3.75-ön eléri a 75 fokot is, úgy hogy a zalman teljes fordulaton megy. 3.9-en még nem néztem meddig menne. Azért az is hozzátartozik, hogy az ic-7 jó pár fokkal fölémér. Tehát a kérdésem: szerintetek meddig hagyhatom melegedni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ötletes