Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
Sas madár
üzenetére
BIOS --> Soft Menu/ "CPU Operating Speed" valószínűleg ez után neked nem auto vagy default áll, hanem User Defined vagy más, tehát állítsd autora.
Ha húzni szeretnéd akkor hagyd User Defined-en és az ez alatti menüben növeld az FSB-t (Ext. Clock /cpu/agp/pci/) valami hasonló a neve...
-
mycso
veterán
válasz
turbodiesel
üzenetére
Mivel 865pe ezért valószínűleg az összes létező p4 procit fogadja (nw+prescott illetve ezel celeronjai..) Esetleg Google???
-
mycso
veterán
válasz
Blackhole13
üzenetére
Hát akkor e szerint megvan a lassulás oka: valami leterheli a procit!
Monitorozd a proci terheltséget (ctrl+al+delete--> feladatkezelővel vagy/és everest naplózás, stb..) és nézd meg, abban az időpontban amikor felterhelődik a procid, ezt melyik progi okozza... (lehet ez akár egy rossz-összeakadó driver vagy codec is...)
mod.: most látom a feladatkezelő már megvolt...
Esetleg egy drivercleaner + utána friss driverek illetve valami regisztry pucoló????
Ha nem jön össze akkor esetleg egy friss win??? -
mycso
veterán
-
mycso
veterán
Hát az nagyon sok érte, bár itt ph-n a használtak között is eléggé tartja az árát.
Amúgy lapod van hozzá????
-
mycso
veterán
Ha egy jobb steppingest kifogsz akkor megy 4GHz körül a 3.2-es prescott.
Az enyém is ment 4GHz-et E0 steppinges volt.
Bár ha már a tuning és a plussz MHz-ek számítanak akkor lehet egy G1 steppinges 3 gigás prescott lenne a legjobb választás --> azok mindegyike megy 4GHz-et. Esetleg G1-es 3.2-es prescott, bár az elég ritka....
Viszont ide már jó ram sem árt, illetve egy jó lap sem...Nem lehet hogy nálad az alaplap is korlátozó tényező????
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Az a vga is jó ;)
Hát amd-ből nem nagyon vagyok otthon, de tuti ha azt is húzogatni akarod akkor az alá is kell egy 20k körüli lap...(én c2d-ot vennék és vettem is de ez csakis a saját véleményem)
Nála lapok is, proci is ram is van jó árban.
Konkrét lapot nem igazán tudok mondani, ami nekem van Asus p5ld2-se az még mindíg 15k felett van picivel és egy probléma van vele: 299FSB felett nem lehet fixre rakni a pci-e frekvenciát --> emiatt 350FSB-nél eldobálja a SATA eszközöket a lap.
Én már egy jó ideje 333FSB-n használom eme lapban a 2140-emet gond/probléma nélkül.
Hogy a többi gyártó 945-ös lapja pontosan mit is tudnak, annak a saját topikjaiban kérdezz utána (de valami hasonló lehet a tudásuk, talán kicsit gyengébbek is)
A P31-esek 15k alatt is vannak, és pl a giga p31-es deszkáját dícsérgetik --> ezt szintén a saját topikjában nézd meg/kérdezz rá.
-
mycso
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
proci: E2140 - 13k
ram: pl: 2x1GB kingmax 800-as ddr2 - 11k
vga: 8600gt, 7900gs-gt 20-24k
lap: vagy i945 vagy p31 chipsetes --> olcsó és valamennyire tuningolható (15k alatt)Bár nemtom mekkor vga-t szeretnél, illetve mennyire szeretnél tuningolni...esetleg lapból p35 chipsetes 23k körül vagy VGA-ból erősebb-gyenébb.
A fenti árak új termékekre vonatkoznak, ha itt veszed ph-n használtan akkor még picit olcsóbban megúszhatod.
A lényeg 60-ból simán kilehet hozni egy ilyen konfigot.
-
mycso
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Hát írd le, hogy akkor pontosan miket vennél (ha jól vettem ki: lap,ram,proci,vga) és kb mennyi pénzed lenne rá.
pl.: 12-13k körül már kapsz prociból e2140-et!
-
mycso
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nem teljesen értem mire térjünk vissza...

Aszondtad: ram, proci, vga és lap is ha muszály..
Na már most ha egy s478-hoz hasonló árban (max pár ezer difi) kijön egy legalább 5x gyorsabb c2d, és majd januárban vehetnél e mellé egy "komolyabb rendszert" akkor nem teljesen értem miért is rgaszkodsz hozzá....
Ha tuningolni szeretnél, akkor asus p4p800-e dx vagy p4c800 vagy abit ic7 (ebből is inkább max3). Ha már is7 akkor abból a sima
-
mycso
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
s478-ban akarsz lapot/ramot/procit fejleszteni????
Felejtős....
Ha már mindent fejleszteni akarsz, akkor 775-ös pci-e/ddr2-es lap (ha lehet akkor c2d ready) --> kis szerencsével 12-3-4k körül is találszmár normálisabb c2d lapokat (i945)
DDR2 --> ez talán még mindíg olcsóbb a ddr1-nél, no meg hosszabtávon előnyösebb
PCI-e lap --> hát ez adja magát .. nc
775-ös proci --> lehet (sőt biztos) ebből olcsóbban sokkal jobb procit kapsz, mint egy s478 3-3.2 körüli prescott
-
mycso
veterán
Mint fent írtam 230-250FSB környéke alapfeszen.
Ha a terhelés alatti hőfokod az 50, akkor még bőven mehet feljebb...
Orthos, vagy 2-3-4órán keresztül (az okosok szerint).
Bár ha valami odab@szós játékkal megnyúzod és megy rendesen akkor már stabilnak veheted...
Esetleg amit én régebben procistabilitás mérésére használtam--> 3d mark 2006 procitesztjei
-
mycso
veterán
Bizony hogy számít, konkrétan erre lettem volna kíváncsi.
G1 --> nagyon jól húzhatóak és kevésbé melegednek
Általában alapfeszen 230-250FSB és elketyerésznek 4giga felett is akár.Hogy a gyári hűtő mihez elég azt nemtom, talána míg nem kell feszt emelned...
Amikor mrghúzod a procit, valamivel terheld meg fullra pl.: orthos és figyeld a hőfokot --> ha nem hibázik/fagy a proci és nem megy 70 fok felé akkor JÓ!!!
-
mycso
veterán
válasz
FxRRulez
üzenetére
Szia a lapod hivatalosan a 133 (533) FSB-s procikat támogatja.
Viszont félighivatalosan a 200 (800)FSB-seket is, mégpedig azzal a módszerrel, hogy 533-nak látja és neked kell felhúzni a biosban 800-ra....
További tuningra nincsen lehetőség, ez a max beállítható FSB
Az általad felsorolt lapok megvétele felesleges, mert hulladék mind....
Az előttem szóló kolléga által javasolt 2 abit lap ami jó megoldás lehet, illetve asus: p4p800 vagy p4c800.
A lényeg, hogy i865 vagy i875 chipsetes lapot keress!!! (még esetleg az MSI lapjai is szóbajöhetnek)
mod: na megelőztetek
-
mycso
veterán
válasz
Qkackca
üzenetére
Kb így sorban ahogy írtad

Illetve még a proci is lehetséges sőt driver összeakadás is tud ilyesmit okozni....
Lefagy vagy újraindul????
Ramnál általában kékhalál vagy újraindulás.Nálam a hibázó (túlhúzott) proci csinált hasonlót, csak azzal a különbséggel, hogy 2-3mp után ment tovább minden, majd ismét fagyi...
A lényeg, tesztelgess le mindent egyenként...
-
-
mycso
veterán
Hát neked is a kolléga által beírt 1. hsz elolvasását javasolnám

Igazából a biosban elő kell hozzni a tuning menüt, majd az FSB-t emelni.....
"Ctrl+F1" -el lehet előhívni a tuning finombeállításaihoz szükséges menüt.PCI-e, pci frekit fixre rakni, ram időzítéseit megfelelően beállítani illetve a ram frekit megfelelőre beállítani, ha a proci vagy ram miatt fagyna nem indulna, stb. akkor a megfelelőnek adható minimális többlet feszültség....
-
mycso
veterán
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Nekem is volt mindegyikből, én saját tapasztalatai alapján (net, game, videó tömörítés, tömörítgetés, ...) azt tudom mondani, hogy a prescottot gyorsabbnak találtam.
Tuningban szintén a prescott volt a jobb.
Hőfok: G1 E0 prescottal semmi baj, én még 4GHz-re húzva sem találkoztam 70 fokkal pedig egy gagyi coolerem volt (cm aero4 lite).
Viszont ez már a 3.2-esre nem igaz, abból is egy E0-ásom volt de a "keményebbik" 103w.
Na ez már melegedett, viszont ezzel sem sikerült elérnem a 70fokot (persze alapórajelen.)Eddig volt 2.8@3.8GHz-as prescottom (asszem D1) (533FSB) mondjuk ez alapórajelen elég gyengécske volt.
Volt 3 gigás prescottom E0@4.1GHz és C0@4GHz steppinges, 3.2@4GHz-es E0 és egy 2.8@3.2GHz-as nw D1 -- itt be is fejeztem a northwooddal való foglalkozást. (előtte nekem is csak netes tesztekből volt ismerős az NW és az, hogy tényként kezelték gyorsabb a prescottnál illetve jóval hűvösebb).mod.: ja még mielőtt valaki megkérdezné a fent említett procik mindegyikénél ugyanazt a tápot, lapot, ramot, coolert használtam.
Ja és még egy dolog: mindenki jön itt, a szeretem a hűvös procit dumával.
Igazából ezek a p4-ek prescottok 74-5 fokig mehetnek (ott kezd throttingolni), tehát hogy innentől kezdve 22, 35, 40 vagy 67 fokon megy tök mind1Saját tapasztalat: NW általában valami spéci széria kell belőle, ha igazán tuningolgatni akarsz, bár 2.8G nw vs 3G prescott viszonyítási alapom volt egyértelműen gyorsabbnak találtam a prescottot. Harmadik dolog a melegedés, valóban valamivel hűvösebb volt a norti, de nem kell itt 10-15 fokokra gondolni. Az E0 3 gigásomtól, talán pár fokkal volt hűvösebb a 2.8-as nw.
Fogyasztás....nc (akinek ez számít vegyen valami full integrált notit)röviden ennyi
-
mycso
veterán
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
500FSB p4-el?????
-
mycso
veterán
Igen az LGA p4-ek nagyja HT-s. ITT nézelődj
A pentium D és a Dual Core procik nem HT-sek, ellenben 2 magosak.
A C2D-k szintén nem HT-sek.
-
mycso
veterán
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Kicsit kiegészítelek ha nem baj.

Az i865pe is tudja a PAT-ot.
Ha az asus lap egy p4p800-e vagy deluxe lenne, akkor egyértelműen azt az ic7 helyett, így viszont lapból tényleg az Abit IC7 a jobb választás. (hiába 875-ös, ebből a szériából az abitnak a MAX3 volt aminek "volt értelme" az viszont irreálisan drága még most is)Prociból a prescott a jobb választás.
VGA-ból a 7300GT ha DDR3 rammal van szerelve, ha csak DDR2 akkor inkább az x1650-et válaszd.
Most látom asus a 73gt is, az asusnak van AGP 7300GT-je???? -
mycso
veterán
válasz
GoldRiot
üzenetére
Amit itt az everest kiír, azzal ne foglalkozz (az ilyen elméleti szarság, hogy melyik frekin mi lenne a jó)
Everest --> alaplap/lapkészlet alatt látod az aktuális időzítéseidet.
ITT tudod állítani az időzítéseket.
Hát igazából, hogy mire állítsd az a ramodtól illetve a MHz-től függ.
A névlegestől kisebb frekvencián üzemelő ramhoz általában szigorúbb (alacsonyabb) időzítések állíthatók.
Illetve vannak ramok, ahol a gyárilag megadott időzítések is szigoríthatóak.Általában a noname, brand, stb 400-as ramok 3-4-4-8 vagy 3-3-3-8 esetleg nagyon ritkán 2.5-3-3-6 ilyesmi időzítésekkel működnek, tehát próbálkozz, melyikkel stabil a gép.
És hogy mire jó és mi mit jelent, azt hosszú lenne leírni, klikk ide.
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
válasz
GoldRiot
üzenetére
Tehát, ahogy fent is írtam ha textúra hibák vannak, az mindenképpp a VGA hibája.
Tehát attól, hogy a procid, ramod túlhajtod nem jelenhetnek meg textúrahibák.
Proci, ram túlhajtásból (ha nem bírja ): újraindulás, fagyás, kékhalál szokott általában lenniTápod milyen van???
Még arra gondoltam, hogy esetleg a túlhajtás miatt ugye nagyobb a cpu-ram áramfelvétele, így esetleg a lap nem tud az AGP fele elegendő mennyiségű kraftot juttatni.
-
mycso
veterán
-
-
mycso
veterán
válasz
ThePoweR
üzenetére
Lapod jó,
a procid sajnos ''D0'' steppinges (elvileg kisebb tuning és nagyobb hőtermelés az eddigi tapasztalatok alapján, illetve kisebb tuningnál is fesz emelés szükséges)
a ramod: elvileg jó a gyári időzítése 2.5-3-3-6???? Egyébként rengeteg chippel szerelték de általánosságban elmondható, hogy 500MHz környékéig elszaladgáltak. -
mycso
veterán
Jaja a g1-eseknek jól kéne menniük.
Hát a ramot azért lőttem ki, mert írtad, hogy ez előtt volt más ramod meg visszaosztva sem megy, tehát vagy a proci vagy a lap maradt...
Hát vagy még elkezded bátran tolni a feszt a procinak (bár ha 1.6v körül áll csak fel a rendszer, azon nem ajánlatos hosszú távon használni) és meglátod mi lesz...
A lapodnak olyan 265FSB-t azért illene tudni...
Meg pl én azt vettem észre, főleg ilyen extrémebb tuningnál, hogy ha 1:1 ben ment a ram - cpu akkor stabil volt a rendszer, ha visszaosztott ramokkal, akkor vagy fagyogatott vagy el sem indult.
Nekem egy asus p4p800-e deluxe lap volt alatta + 2x512 DDR400-as Geil value (amik 550MHz-en vidáman elszaladgáltak) -
mycso
veterán
Hát már meg nem mondom neked, valami 6x fokra emléxek terhelve..
CM aero 4 lite volt a cooler.
De ez a sok fesz miatt volt, nekem alapfeszen 3.75-öt ment kis fesszel stabilan 4GHz-et, itt még 60 alatti hőfokokat produkált terhelve is.
E0 steppinges volt. (SL7PM)
Utána jött egy 3.2-es E0 (SL7PN), na ez már melegedett mint az álat, még alapórajelen is elég csúnya hőfokokat csinált. -
mycso
veterán
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Jaja, abból van: [link]
-
mycso
veterán
válasz
Lord Dragon
üzenetére
Egyébként mindenkinek nagyon ajánlom ezt az oldalt: [link]
Lehet be is rakatom az 1. hsz.-ba... -
mycso
veterán
Pedig befele is menni kellene a levegőnek.
A legjobb előről lenne, de ha tényleg nem lehet megoldani, akkor a felsőt fordítsd meg, hogy befele fújjon, a hátsó, pedig maradjon úgy, hogy kifele fúj (szív)
Igen el lehet rontani --> túl kevés vagy túl sok paszta felrakásával
mod: hát, hogy mennyi az ideális azt így nehéz elmondani....
Én úgy szoktam, hogy a cpu (kupak) egész felületét bekenem NAGYON VÉKNYAN, és a közepére nyomok kicsit többet
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Ja értem, hogy ez a vistához valami sz@rság.
Hát akkor valószínűleg ez a progi okozza ezt a jelenséget.
Illetve, ha winbe bent vagy, akkor futtathatnál valamiféle stabilitás tesztet, vagy valami gépigényesebb játékot --> ha nem fagy/hibázik/indul újra/stb.. akkor stabil és tényleg csak ez az emulátor okozza a hibát. -
mycso
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Igen, normálisnak mondható.
-
mycso
veterán
Tehát: magától a gép nem fog ''tuningolni''.
Valószínűleg Te állítottál el valamit, ha mégsem akkor esetleg valami bios bug (bár ezt érdekesnek találnám).
A freki amit írtál a procira, már komolyabb hozzáértést kíván (ram, osztók, feszek, stb...) nem hinném, hogy a bios magától véletlenül pont beállított mindent optimálisra
Esetleg olvasgass a géped/lapod után, hogy milyen hibái szoktak lenni általánosságban....
a hűtőm veszettül ment, majd' kiugrott a gépből
Hát ezt meg abszolult nemtom értelmezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Phanteks Enthoo Pro
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest