- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Nm baj, meg mindenki ott el, hogy a P2-s Via chipset '98-99-ben de sz@r is volt....ezert sz@r szinten az Abit is....mert anno 3 eve egy Elko beszallito hulladekabb szeriajabol ''vasaroltak be''
Ilyenkor csak azt nem ertem, arra miert nem emlexik senki se, mi is volt az az FDIV bug, meg honnan is van/volt...meg van meg egy par mas is ugyanettol a cegtol :DD:U
hobizoli -
zip
tag
visszatérve a témához (milyen alaplapba a 2,4-es procit:))
én most vettem az alábbi konfigot kb. fél éves utánjárás és fórumnézegetés után és azt kell mondjam csodálatosan muzsikál. Brutális a cucc ereje, a ramok piszkálás nélkül is 3,2Gigát mozgatnak. A leg gyengébb láncszem a videokártyán kívül a winyó - mert az igazán lassú - azért választottam ezt az alaplapot (és nem az IC7-et) mert a pénztárcámnak és az igényeimnek ez a legmegfelelőbb. Tömörítek vele videot és játszom is rajta rendesen. szóval IS7-E rulez - -
HiperG
addikt
Jaj sorry duplán ment :(
-
Auslander
tag
mér miabaj a pci busz vezérlőjével?[/i]
Kissé rosszul van kivitelzve. Átviteli sebességben jócskán elmarad a PCI specifikációtól. Komoly PCI busz használatnál ez nagyon észrevehető. Azonkívül nem tolerálja igazán a nem korrekt PCI kártyákat, mint SBLive!. Ez XP alatt csak kellemetlenséget okoz (recseg-ropog). Nekem rengeteg CRC-hibás másolás 'keletkezett' amikor ment a winamp, és 2 cd-ről pakoltam befele a vimyóra. Más esetekben is létrejöhetett adatvesztés. Nekem vinyoim szálltak el pár nap alatt emiatt....
No de nem érdekes, azota se VIA se SB, és az élet vidám :) -
-
Viktor77
titán
válasz
Auslander #44 üzenetére
Erre nem tudok mit mondani. Vagy megértetted amit akartam mondani, vagy nem.
De hülyeség ezt a kb. 2-3 éve történt ügyet még mindig úgy kezelni, mintha pl. az IC7-eseken durrant volna el a kondi.
Olvastam egy időben a Gamestar fórumot, de ott akkora (már bocs) idióták vannak hogy csak na. Tisztelet a kivételnek. Csak flame megy, meg saját gép istenitése. Na, azóta nem olvasok más fórumot. -
-
Auslander
tag
A gyártó jogi okokból nem nevezi PAT-nak
Így van.
biosból be lehet kapcsolni bár nem garantált hogy működni is fog...
No igen. Csak itt a lényeg, hogy az Asus ezt nem engedheti meg magának. Nyilvánvalóan válogatott darabokat használ. Nálam megy, és az összes ismerősnél, akinek P4P800-a van... -
Auslander
tag
Nézd, az előző előtti alaplapom az ABIT volt. működött, működgetett. Voltak nyűgjei, amit akkor úgy gondoltam, hogy nem nyűg. Aztan vettem P4B-t. Most P4P800 van, a P4B ment a gyereknek. DE. Amióta Intel chipset-es alaplapom van azota, megszűnt minden gondom, ami előtte volt. Nem beszélve arról, hogy a VIA chipset egy r@kás...
A konfig nem túl erős, de azért a 4.5 GByte/sec simán jön a memóriából... Szóval kell az az FSB 800, és a dual channel ram :) -
Auslander
tag
hivatalos/nemhivatalos dolog valami gyakorlati különbséget?
A 875 kicsivel gyorsabb a 865-ösnél. De nem annyival, hogy annyival drágábban megvegyem. Elméletileg a 865-ben ki van kapcsolva a PAT. Elsőnek az Asus kapcsolta vissza a P4P800-ban ha jol emlexem. Ez egyébként csak Dual-Channel modban jön elő és kb talán 10%-ot hoz memória átvitelben... -
HiperG
addikt
Így tudtam megfoglalmazni :U
Sorry ha valakit megsértettem vele -
azzio
aktív tag
-
azzio
aktív tag
válasz
Auslander #15 üzenetére
én is az eldurrogó kondiktól félek, most készülök is7(-e)-t venni, nézelődtem alternatívák után, de nem találtam. meri vagy nem meri? egyszer halt meg abit lapom kb. 2 éve, nemtom mi volt a baja (éppen vihar volt, villámok ezerrel :) ), de kicserélték gariban, azóta is abitom van. viszont tény, hogy én is láttam a saját szememmel abitot eldurrant elkóval, méghozzá barátnőm papájának a gépében, de az egy VI6-os volt, jó régi. úgyhogy akarom is meg nem is, de úgyis azt fogok venni. viszont mindig vevő vagyok a jótanácsokra, barátnőmnek most vettünk gépet, szűk pénztárca miatt abit sa7-et választottam bele, az eladó meggyőzött egy asus p4pe-x-ről, és most az van benne. mégiscsak intel csipszet, és ha később bővíteni akarjuk, bírja a 800-as fsb-t... most ezeket én mér írtam le? mindegy, ha off, hát off
-
HiperG
addikt
Én azé egy i875P-set választanék :U
Mint mondtam az Abit IC7-MAX3 a legütesebb cumó Intel alaplapok piacán... (tuning, felszereltség stb) -
azzio
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
nem rambus kell bele, ddr. az is i875-ös lap.
-
HiperG
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #11 üzenetére
Ne sírjál inkább gondolkodj el, hogy miért...
-
Auslander
tag
válasz
Hát itt csak Abit fanok vannak?
Mint látod nem.... -
azzio
aktív tag
válasz
én is abit fan vagyok, úgyhogy +1 valamelyik abit 865/875 lapra. de szerintem az asus p4c800 ugyanolyan jó, ha nem jobb. vehetsz esetleg intel alaplapot is, azok garantáltan nagyon jó minőségűek sok szolgáltatással (bár többnyire alacsony tuning-potenciállal), de [moderálva] drágák.
-
Auslander
tag
válasz
Alvin_ti4200 #2 üzenetére
Dual Channel nem sokat számít ...
Ugye ezt nem gondolod komolyan...
Szerintem P4P800 is elég. A 865 hozza majdnem ugyanazt, mint a 875, csak olcsóbban. -
Alvin_ti4200
félisten
Hát itt csak Abit fanok vannak?:O
-
b0unCe
aktív tag
ic7
-
Abit IS7-E!
Bruttó 24.000Ft, és nagyon király :D!
Ha meg Fireware-re, meg SATA Raid-re is szükséged van, akkor Abit IS7 - kb. bruttó 30.000 -
Fawkes
őstag
Abit IC7 voks...
-
Viktor77
titán
Én meg Abit IC7-et.
-
Obus
tag
Segítséget kérek...
Nem ismerem a márkákat nagyon...
Mennyir számít teljesítményben, ha Dual memóriás az alaplap?
Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged