- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
oduszeusz
tag
IC7et keresek megvételre
-
xuldar
addikt
-
hcol7
senior tag
szerintem vagy nem ertettel meg, vagy feluletesen olvastal :)
pont ezt irtam , hogy nalam a ram miatt aszinkron cpu:ram beallitasoknal is aktiv maradt a pat
egyebkent tenyleg nemlehet biosban kikapcsolni
de hetvegen megprobaltam szinkronba 250fsb vel, de nem ment a ram 500on, meg 2.8 volton se 3,6,3,3 beallitasokkal se.. sipolt, mintha nemis lenne benne ram. szal nemtudom mit csinaljak, bar nem sirok, mert jo igy is a teljesitmenye. viszont az fsb t sa szinkron ram miatt nemfogom visszavenni, mert nehany jatek miatt fontos a magas orajel (emlekeztetoul 2.4c@3.0)
azer szomoru vagyok hogy a meregdraga corsair xms400 nemmegy 500 on, bar lehet az elvarasaim kicsit magasak eheh
amennyiben valakinem tapasztalatbol eredoen lenne jobb tippje akkor azt szivesen olvasnam :) -
xuldar
addikt
Hát...a kezemben megfordult egy IC7 (nem működött), és mintha a füzetében olvastam volna, hogy van ilyen beállítás a BIOS-ban. Ha van, akkor szerintem ki is lehet kapcsolni.
Biztos vagyok benne, hogy ha safe-módban (vagy ennek megfelelőben) indítasz, akkor a PAT nem aktív. De te ki is próbálhatod, ezzel is okosabbak lennénk :) 8 nap múlva jön meg a csere-lap, én csak akkor tudom megnézni.
A topikindító szempontjából mindenesetre az a lényeg, hogy a 875 aszinkron módban is bekapcsolva tartja a PAT-ot. -
xuldar
addikt
875-nél mindig működik a PAT, amíg aktiválva van. 865-nél is csak akkor kapcsol ki, ha _aszinkron_ módon tuningolod (FSB:MEM).
A Corsairt ki kell próbálni. Bár ez már extrém tuningnak számít ebben a sebességtartományban szerintem. Először minden időzítést vegyél a legnagyobbra, és úgy próbáld 500-on indítani. Ha megy, akkor lassan vehetsz vissza belőlük.
Szinkron módban kapod a legnagyobb teljesítményt. A legutóbbi cikkben is olvashatsz róla:
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=308[/L] -
hcol7
senior tag
csubi
valaki emlitett fentebb 875PE t ilyen nem letezik, csak 875P, de ez lenyegtelen is, ami erdekesebb az az hogy nekem ic7 nel tuningolva se kapcsolt ki a PAT. azert mondtam csak mert mar tobbszor hallottam ilyenrol, de utannaneztem otthon. es nem kapcsolt ki. 2.4c-3.0 fsb 200-250 (800-1000 hogy tartsuk magunkat a marketing szamhaborujahoz:) ). namost a cas2 miatt 5:4 en aszinkronban megy a ram, es erre is aztmondtak, hogy a PAt csak szinkron mem beallitasoknal aktivalodik. nalam nem igy volt. szoval erdemes probalkozni.
ide tartozo kerdes: 2x256 corsair xms cmx2500LL 400 fesz emelessel meg lazabb idozitesekkel egyaltalan eselyes hogy elmenjen 500on ? :)) vagy neis probalkozzak? elvileg 5:4 en cas2 400mhez vagy 1:1 cas3 500 mhz en lenne jobb az osszetljesitmeny?
azert merek ilyet kerdezni merthat e(x)treme (m)emory (s)peed neven futtatjak ezt. bar ugyerzem az 500 gyari 400 hoz kepest meg gyenge idozitessel is leányálom eheh
eleg szeleskoru szofosas volt, de remelem mindenki kihamozza belole a szamara lenyeges dolgokat
csa -
Beck18
tag
válasz
oduszeusz #57 üzenetére
Sajna nem volt még személyes tapasztalatom a lappal, de van itt cikk a PH!-n ahol I865-s lapokat teszteltek. Ott Is7-g volt és olyasmit irt a cikk szerzője, hogy nem volt megelégedve tuning szempontjából a lappal. Azóta viszont különböző topicokban sokat dicsérték a lapot, igaz pár embernek már elszállt.
-
zaba
tag
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=37703&arc=f
-
aer
tag
válasz
oduszeusz #37 üzenetére
1. Először is nézd meg, mennyi pénzed van.
2. Utána azt, hogy mire szeretnéd használni.
3. Előbb válassz csipkészletet.
4. Döntsd el milyen ficsőröket használnál.
5. Nézd meg, hogy a különböző gyártók milyen lapjai felelnek meg eddig az elvárásaidnak.
6. Keresd ki hol lehet a legtöbb garanciával a legolcsóbban kapni, Magyarországon.
7. A kiválasztott lapokról nézd meg az összes topikot, és főleg a cikkeket itt a PH!-n.
8. Nézde meg megint, hogy mennyi pénzed van.
9. Egyéni szimpátia (nyák színe, gyártó neve és logója :)
Itt (és általában mindenhol) mindenki a magáét mondja. Szerintem ha valakinek van egy kis esze, akkor végigmegy a pontokon. Ha már döntöttél a platformról, utána a nehezebb döntés szerintem a chipkészlet, és szubjektív elem a PH! tesztek (pláne a fórumok), de azt hiszem elég megbízhatóak, és a fórumon is vannak olyanok, akiknek a szavára lehet adni (és sajonos olyanok is, akik tapasztalat és/vagy tudás hiányában kibicelnek).
Ami nálam dönt, az általában az 1es és a 8as pont :D éppen ezért vadászom általában az ár/teljesítmény győztesekre.
Fontos szempont lehet egyeseknek a tuningolhatóság, fenti pontjaimban erre nem tértem ki. A tuningolásnál számomra a döntő kérdés az, hogy a mekkora árrést sikerül vele áthidalni, okozhat-e garanciavesztést (papíron persze mindegyik okozhat).
Egyenlőre ennyi, remélem, ha későn is válaszoltam, talán segített. -
oduszeusz
tag
Az én MSI alaplapom dobozán más kép van mint ahogy a lapom kinéz, a doboz szerint egy csomó cucc van alapból mellé, de ebből én nem sokat érzékeltem:((
Szerintem minden a kereskedőtől függ. találkoztam már olyanal is aki a vacak csavarokat is kiszedte a csomagolásból. Ha kell akkor külön fizess azért, hogy két csavarod legyen. Kereskedőnél meg kell nézni, hogy mi van hozzá -
Beck18
tag
válasz
oduszeusz #44 üzenetére
Köszi ezt a cikket kb. 50szer átolvastam már, képeket is néztem, és asszem pont az abit lapnál van az, hogy a képen nincs kerek ide kábel, viszont valamelyik fórumban azt irták, hogy jár hozzá, ill. itt még a csúnya/hangos műanyag hűtő van rajta, viszont azóta ezt is lecserélte az abit vm. sülyesztett halkabb változatra. Vagy pl. az msi lapon is a ké szerint aktiv hűtés van a chipseten, viszont az msi honlapján már passziv hűtésű kép van .. ezért gondoltam hogy aki már saját kézben fogta egyik-másik lapot az tudna életszerű beszámolót adni róla.
-
vallas
őstag
Hali
mi az a piros mod felirat a hozzászólásomba, ha rákattintok behozza az utcsó hozzászólásomat? -
vallas
őstag
Hali
Nekem Abit Is7-e -s lapom van p4 1.8 as procival, és nagyon király a lap,2.4 ig próbáltam eddi húzni és simán ment, csak a hűtőm szar, ezért nem mentem tovább, meg amúgy is csak 2.2 n használom.
Az egyetlen negatívum nekem az volt, hogy húzás után recsegett az alaplapi hang, de tettem bele pci -osat és innentől kezdve okés.
Szerintem jó lap -
Beck18
tag
Bocsi, hogy más topicját használom fel, de engem is ez a kérdés foglalkoztat.
Átnéztem jópár lapot ami engem érdekel (MSI Neo2, Abit IS7 sorozat, Gigabyte) teljesítményben kb. egyformát hoznak, mindengyiknél volt már hibás változat stb. .. szal ez alapján én nehezen tok dönteni. Marad a garancia években mérve, ill. engem még az érdekelne hogy melyik laphoz milyen cuccost mellékeltek. Gondolok itt kerek IDE kábelre, sata kábelre, hátsó panellapok, szoftverek stb.. erről tudnátok irni pár szóba, hogy a ki mit kapott a deszka mellé?:F
thnx
u.i.:és bocsi hogy belepofátlankodtam de szntem építő jellegű. -
Dean
tag
Én vettem 1 Abit IC7-et, de sajnos hibás volt.
Ezt kicseréltem IC7-G-re, na ez hasít. -
gerlaip
addikt
válasz
oduszeusz #34 üzenetére
Mindegyik kb azt tudja. Mint mondtam, valszeg a procid lesz, ami határt szab az ügyeskedésnek. Az én 2,4B procim 3 gigaherz körül behal. Talán azért jobb Asus-t, msi-t vagy Abitot venni, mert később jobban el tudod adni. tavasszal jön az újfajta P4 foglalat, egy év múlva elavult lesz a socket 478, el akarod adni mondjuk az Albatront, nem tudod, hiszen egy noname-t senki sem akar megvenni jó pénzért, akármilyen fasza is. Asus/Msi/Abit/Gigabyte mindegyiknek van fanklubja, és mindegyiknek van előnye és hátránya. Az Asuson mondjuk a memória accelerátort (PAT) tuning mellett is tudod használni így nagyobb lesz a teljesítménye.
-
gerlaip
addikt
válasz
oduszeusz #32 üzenetére
Én most vettem egy Asus P4P800-as alaplapot, haveromnak egy Albatron 865PePro van, a hugomnak meg MSI 865neo2. Mindegyik király. Érdemes az árakat nézni. A tuningnál valszeg a proci lesz a meghatározó tényező. Nekem pont ilyen procival fut, mint ami neked van/lesz. 2,88-on hajtom állandó jelleggel. Sokkal többet nem tudok kihozni belőle. (az 533 -as P4-esek között is van többfajta, ha olyat fogtál ki, lehet, hogy fog többet is menni.)
-
aer
tag
válasz
oduszeusz #28 üzenetére
A legutóbbi cikk, amiből ''lenyomozhatod'' az talán ez:
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=256[/L]
A fenti processzorhoz én egy gyári intel alaplapot használok, int vga-val (845G), szerverként. Erre a feladatra azt kell hogy mondjam _tökéletes_. No igen, a ''pénz nem számít''. -
oduszeusz
tag
Háát én ma már úgy néz ki, hogy nem tudom meg mi az , hogy PAT
-
oduszeusz
tag
Nos elárulja valaki mi az a PAT?
-
oduszeusz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #25 üzenetére
felteszek egy kérdést és mindjárt szül egy következőt.:DD
Mi az, hogy PAT?
OFF
Alvin_ti4200 nagyon rendes srác vagy. Te mndig mindnhol hozzászólsz a kérdéseimhez. Köszi:C
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
zsoltee10 #23 üzenetére
Vegyél olyan Gigabyte-ot, amit feljebb javasoltam. Nagyon stabil alaplap, van rajta minden, ami kellhet, tuningot is jól bírja, van benne PAT, 26.800 bruttó és 3 év gari van rá, ami jól jöhet, ha majd 1-1,5 év múlva eladod. Nekem nagyon bejött és látszik rajta, hogy ízig-vérig minőségi példány.
Szerk: egy baja van, hogy nem az enyém:O
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Akinek eddig nem volt problémája vele, azt megértem, hogy szereti, és nem is vitatkozom velük, Én csak azt a 4 alaplapot bánom, amit fél év alatt elfogyasztottam Abit ''márkanév'' alatt. Attól még biztos nem az összes Abit rossz, csak eddig én jóval nem találkoztam a saját gépemben. Ámbátor én is láttam már működő NF7-et LAN party-n.
-
zsoltee10
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
az lesz a vége, hogy veszek egy asus-t. akármennyibe kerüljön is. :D legfeljebb nagyonsokára lesz új vga.
Procika: Örülünk neki, hogy neked jól megy, és jók is az abit lapok, csak vannak olyan szerencsétlen emberek, akik mindig kifogják belőlük a selejtes példányokat, és ez egy idő után nagyon unalmas tud lenni.
ezzel zárjuk is rövidre az abit témát, mert a topik nem csak az abitról szól. -
válasz
Alvin_ti4200 #21 üzenetére
kicsit OFF
Nekem egy ''Abit BH7''-esem és teljesen meg vagyok vele elégedve:
stabil (3.0Ghz-n is simán az), olcsó, még egy SATA is van rajta külön.
Tudom, hogy ez még 845PE-s, csak gondoltam leírom, hogy én miért bírom az Abitot. -
zsoltee10
addikt
ic7-t nem ajánlom. nekem most a 2. van a gépemben, de ez se tökéletes. ugyan még megy, de a hőmérsékletet tiszta idióta módon írja ki. zalman 7000cu hűtővel netezés alatt 44 fok. de ennyi 1300-n, és 2600 fordulaton is. érdekes. szivem szerint asus p4c800, de arany árban van sajnos. :O:O:O
-
oduszeusz
tag
a emóriákat is hiába cseréltem ma le semmit nem jelent
-
oduszeusz
tag
olvasás 2240
irás 693,de felhztam 2700ra a procot -
oduszeusz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #15 üzenetére
migyá nézem
-
oduszeusz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #13 üzenetére
Megköszönöm és nagyon érdekel.:C
-
oduszeusz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #10 üzenetére
Engem csak az boszant amit már egy korábbi topicban ecseteltem,hogy 2es ic-vel nagyobb volt az irási és olvasási sebbeségem:-(
-
oduszeusz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Miért hagytad ki?
-
oduszeusz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
533-as
-
oduszeusz
tag
válasz
Alvin_ti4200 #3 üzenetére
Azzal az alaplappal tudok tunningolni?
-
Alvin_ti4200
félisten
Gigabyte i865-ös chipset-tel, mingyá mondom a típusszámát. Amúgy Alien Computers-ben 26 bruttó 3 év garral.
Szerk:
GigaByte GA-8IPE1000-L (P4/478-i865P-Dual DDR400-FSB 800-AGP 8X+5.1 Audio+SATA) 21 440 Ft 26 800 Ft
[L]http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-8IPE1000-L%20(Rev%202.0).htm[/L]
[Szerkesztve] -
oduszeusz
tag
Nos, sekinek nincs valami javaslata?
-
oduszeusz
tag
Nm tudom, hogy a P2,4 es procomhoz milyen alplap volna igazán jó. van még 2*256 Samsung 400MhzDDr ramom.
Szívesen fogadom a tanácsokat
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Diablo IV
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest