- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobilhasználat külföldön
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Aktív témák
-
Beck18
tag
válasz
oduszeusz #57 üzenetére
Sajna nem volt még személyes tapasztalatom a lappal, de van itt cikk a PH!-n ahol I865-s lapokat teszteltek. Ott Is7-g volt és olyasmit irt a cikk szerzője, hogy nem volt megelégedve tuning szempontjából a lappal. Azóta viszont különböző topicokban sokat dicsérték a lapot, igaz pár embernek már elszállt.
-
aer
tag
válasz
oduszeusz #37 üzenetére
1. Először is nézd meg, mennyi pénzed van.
2. Utána azt, hogy mire szeretnéd használni.
3. Előbb válassz csipkészletet.
4. Döntsd el milyen ficsőröket használnál.
5. Nézd meg, hogy a különböző gyártók milyen lapjai felelnek meg eddig az elvárásaidnak.
6. Keresd ki hol lehet a legtöbb garanciával a legolcsóbban kapni, Magyarországon.
7. A kiválasztott lapokról nézd meg az összes topikot, és főleg a cikkeket itt a PH!-n.
8. Nézde meg megint, hogy mennyi pénzed van.
9. Egyéni szimpátia (nyák színe, gyártó neve és logója :)
Itt (és általában mindenhol) mindenki a magáét mondja. Szerintem ha valakinek van egy kis esze, akkor végigmegy a pontokon. Ha már döntöttél a platformról, utána a nehezebb döntés szerintem a chipkészlet, és szubjektív elem a PH! tesztek (pláne a fórumok), de azt hiszem elég megbízhatóak, és a fórumon is vannak olyanok, akiknek a szavára lehet adni (és sajonos olyanok is, akik tapasztalat és/vagy tudás hiányában kibicelnek).
Ami nálam dönt, az általában az 1es és a 8as pont :D éppen ezért vadászom általában az ár/teljesítmény győztesekre.
Fontos szempont lehet egyeseknek a tuningolhatóság, fenti pontjaimban erre nem tértem ki. A tuningolásnál számomra a döntő kérdés az, hogy a mekkora árrést sikerül vele áthidalni, okozhat-e garanciavesztést (papíron persze mindegyik okozhat).
Egyenlőre ennyi, remélem, ha későn is válaszoltam, talán segített. -
Beck18
tag
válasz
oduszeusz #44 üzenetére
Köszi ezt a cikket kb. 50szer átolvastam már, képeket is néztem, és asszem pont az abit lapnál van az, hogy a képen nincs kerek ide kábel, viszont valamelyik fórumban azt irták, hogy jár hozzá, ill. itt még a csúnya/hangos műanyag hűtő van rajta, viszont azóta ezt is lecserélte az abit vm. sülyesztett halkabb változatra. Vagy pl. az msi lapon is a ké szerint aktiv hűtés van a chipseten, viszont az msi honlapján már passziv hűtésű kép van .. ezért gondoltam hogy aki már saját kézben fogta egyik-másik lapot az tudna életszerű beszámolót adni róla.
-
gerlaip
addikt
válasz
oduszeusz #34 üzenetére
Mindegyik kb azt tudja. Mint mondtam, valszeg a procid lesz, ami határt szab az ügyeskedésnek. Az én 2,4B procim 3 gigaherz körül behal. Talán azért jobb Asus-t, msi-t vagy Abitot venni, mert később jobban el tudod adni. tavasszal jön az újfajta P4 foglalat, egy év múlva elavult lesz a socket 478, el akarod adni mondjuk az Albatront, nem tudod, hiszen egy noname-t senki sem akar megvenni jó pénzért, akármilyen fasza is. Asus/Msi/Abit/Gigabyte mindegyiknek van fanklubja, és mindegyiknek van előnye és hátránya. Az Asuson mondjuk a memória accelerátort (PAT) tuning mellett is tudod használni így nagyobb lesz a teljesítménye.
-
gerlaip
addikt
válasz
oduszeusz #32 üzenetére
Én most vettem egy Asus P4P800-as alaplapot, haveromnak egy Albatron 865PePro van, a hugomnak meg MSI 865neo2. Mindegyik király. Érdemes az árakat nézni. A tuningnál valszeg a proci lesz a meghatározó tényező. Nekem pont ilyen procival fut, mint ami neked van/lesz. 2,88-on hajtom állandó jelleggel. Sokkal többet nem tudok kihozni belőle. (az 533 -as P4-esek között is van többfajta, ha olyat fogtál ki, lehet, hogy fog többet is menni.)
-
aer
tag
válasz
oduszeusz #28 üzenetére
A legutóbbi cikk, amiből ''lenyomozhatod'' az talán ez:
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=256[/L]
A fenti processzorhoz én egy gyári intel alaplapot használok, int vga-val (845G), szerverként. Erre a feladatra azt kell hogy mondjam _tökéletes_. No igen, a ''pénz nem számít''. -
Alvin_ti4200
félisten
Gigabyte i865-ös chipset-tel, mingyá mondom a típusszámát. Amúgy Alien Computers-ben 26 bruttó 3 év garral.
Szerk:
GigaByte GA-8IPE1000-L (P4/478-i865P-Dual DDR400-FSB 800-AGP 8X+5.1 Audio+SATA) 21 440 Ft 26 800 Ft
[L]http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-8IPE1000-L%20(Rev%202.0).htm[/L]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- EA Sports WRC '23
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest