Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Horbal

őstag

Felhoznám egy kicsit a topicot, mert lehet még mindig érdekelhet valakit:

Szóval Ozaki vs Genius:

Nekem Ozaki B5-öm van, de kimerítően tudtam hallgatni Geniust is, a véleményem a következő: ez a két cumó közel azonos minőséget képvisel mindkettőben vannak igen szép momentumok, de mindkettőnek vannak fájdalmas tulajdonságai is ergó azt kell eldönteni kinek mi fontos.

#1: Szerintem az Ozaki mélyládája mérföldekkel jobb mint a Geniusé, természetesen be kell tudni állítani, de erről majd később.
    A Genius mély gyengus (nem fikázás, vélemény), és ez nem a hangereje, hanem a minősége, kemény, szintelen, röfögős, mintha semmi terjedelme nem lenne, mintha egyszerűen csak egy mélytányért ráakasztanék, egy kábel végére és kész, az Ozaki mélye (ha jól van beállítva), sokkal teltebb, barátságosabb, kellemesen remegős, ugyanakkor határozott.
    #2: A magas kellemes mindkettőben, ugyanakkor az Ozaki fényzettebb, ez lehet rossz ill. jó is, ki hogyan szereti...a genius kiegyensúlyozottabnak, szelídebnek tűnik
    #3: Középtartomány: hibátlan az Ozakiban, a Genius is tetszetős, ebben a kategóriában hibátlan mindkettő
    #4: az Ozaki frontjai jobbak, vita nem lehet, sokkal komolyabb visszaadásra képesek, már csak a méreteik miatt is, a Genius frontok kb úgy szolnak mint egy low end misic center (szintén magánvélemény)
    #5: öszhangzat, mind 2.1-ben, mind 5.1-ben kellemes ilyen árért, ebben a kat.ban
    hibátlan mindkettőnél:))
    #6: S/N na ez az amiben a Genius odabax, nem értem miért nem tettek egy jobb erősítőt az Ozakiba, ez neki egy nagy büdös minusz, de ha hallgatod nem érzékeled az biztos, kissé inkább olyan mint egy old school lemezjátszó, pici serci a halk részleteknél, de egyáltalán nem nevezném ezt zavarónak---itt megemlíteném, hogy ez nem HI-FI, könyörgöm, nem is titkolják 50db az S/N egy hifi kb 90 S/N-nél indul (kommersz Brand erősítők), egy AA-s technics 96 db ha jól emlékszem...
    #7: pöffen a mély ha benyomod, le kell halkítani mielőtt kikapcsolod és kész, akkor már épp csak annyit hallasz, hogy megkapja a tápot---amúgy komoly kivitelű High End aktív mélynyomótól is hallottam már hasonló pöffenést:(...
    #8: a szatelitek, elmehet mindkettő a csába, majd bexartam, mire sikerült kellemessé tenni őket, de még így se százas egyik tipus sem...:(
    #9: centel, jó/megfelelő arra amire van, semmi extra, szöveg mindkettőnél szépen érthető...

Akkor most a SUB-ról:
    alap: Ilyen kaliberű SUB-ot nem teszünk asztal alá:(, ha nem akarjuk, hogy csak a nagy döngölést halljuk. A SUB-nak levegő kell, nem is kevés, nem véletlenül vannak rajtuk azok a méretes szubcsövek. Tehát: viszonylag nagy távra minimum 15-30 cm-re kell őket fellállítani minden más tárgytól, itt jön be a szoba mérete és a reflexió, pl az Ozakim egy 3x4 m-es szobában dógozik, most keresztben->emiatt a 40Hz körüli hangok kioltódnak, hiszen kb ennyi a távolság ahol pontosan ellenfázisban, szembetalálkoznak, ergó majd hosszában kell elhelyezni...
    a beállítás: mindenkinek figyelmébe ajánlanám, a szaund forgot, tehát mi kell egy teszthez: frekvencia sweep, sub esetében 20-max200-300Hz ig, konstans freki, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 stb frekvenciák ráküldöd és hallgatod...
    Másik a mixerben a szörand beállításoknál található a crossover freki állítása, max 80-ra, ha az följebb van, akkor jön az agresszivitás, semmi más nem lesz hallható, mint a bassbox, tehát max 80, de inkább kevesebb...
    Harmadik: sub hangerő: hát le kell venni kéremszépen, akkor nem lesz durvulás
    Negyedik, általunk alaposan ismert x cuccon (referencia) már hallgatott zenéket hallgassunk, finomhangoljunk...eredmény: kiegyensúlyozott rendszer.
    Mindez a frontokra és minden egyébbre igaz, jó bütykölést!:)

Összességében mindenki azt vesz amit akar, ha ebből a kettőből választ akkor szvsz semmi hibát nem követ el senki...

Kívánok mindenkinek jó 5.1-et:)

Új hozzászólás Aktív témák