Hirdetés
- Apple Watch
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv!
A következőt szeretném megoldani:
Egy router egyik kimenetén keesztül szolgáltatja a netet a szomszéd házikóba. Na ebben a házban szeretném megvalósítani a wifit is.
Gondolom az nem működik, hogy a B házba veszek egy routert és a WAN portjába pedugom az A routerből leágazó vezetéket.
Nekem pontosan milyen eszközre (AP,bridge...) lenne szükségem?Köszönöm!
-
törölt tag
Üdv!
Ha szeretnék egy FTP szervert futtatni Router mögül, akkor DynDNS-ben mely IP címet kell megadnom? Az aktuális WAN címet, a router belső IP címét, vagy azt, amit a filezilla-ban megadtam?
A másik, hogy a kliensprogramnak mely címet kell megadni? -
törölt tag
-
törölt tag
Üdv!
Lenne egy égető problémám, viszont nem teljesen illik a topikba, de jobbat sem találtam, ezért felteszem itt, remélem kapok segítséget, melyet előre is köszönök!A lényeg az, hogy szeretnék elérni egy távoli számítógépet (otthoni PC) az interneten keresztül.
"Csak" a file-kat szeretném olvasni/másolni, távoli asztali kapcsolat és egyebekre nincs szükségem. Fontos lenne, hogy ingyenes megoldás legyen.
Abszolút nem értek a témához, a hálózatokkal általában csak bajlódok, ezért kérlek segítsetek.Logmein-t próbáltam, de nem igazán jött be.
Állítólag VPN-nel lehet például ezt megoldani, de azzal nem igazán jött össze.
Esetleg valamiféle FTP szerver, ilyesmik, de szerintem ti tényleg jobban tudjátok.Szerk: Szóval egy szájbarágós leírásnak örülnék.
-
törölt tag
Üdv!
Adott 2 Win7-es gép.
Mindkettő ugyanabban a munkacsoportban, tűzfal kikapcsolva.Mindegyik gép látja a másikat a hálózatban, viszont csak az egyikről tudom böngészni a másik vinyóját. Ha viszont a notiról akarom az asztali gépemet elérni, akkor azt írja, hogynem tud hálózati kapcsolatot létesíteni.
Szerintetek mi okozhatja a galibát?
Egyébként az otthoni csoportban szintén látják egymást.
-
-
törölt tag
Üdv!
Elvileg mindent jól beállítottam, de nem tudom elérni a másik gépet.
Router kezeli ugye itthon a hálózatot...
Minden basic beállíás jó. Vezérlőpultban elvileg helyes minden, tűzfal kilőve stbstb.
Ha bemegyek a Hálózat menüpontba, ott látszik a másik számítógép, de duplaklikk esetén nem tudok kapcsolatot létesíteni az xxx összetevővel.
Böngészőből TCD-ből sem okés.
Ilyenkor létezik valami általános ötlet, vagy így nehéz? -
törölt tag
Tesztoldalakon több fázist nem nagyon tesztelgetnek, de a fórumban mindig ott anyázik mindenki, hogy nem megy. Amúgy elég sok ház többvázisú. A miénk is 3...
Csak nem értem, hogyha 1 gyártó és a hivatalos szabvány honlapján is azt írták, hogy kiküszöbölték a problémát. A tapasztalatok viszont nem ezt bizonyítják. Hát akkor lehet inkább a népnek hiszek, mint ezeknek.
Azt sem értem, hogy tudna kommunikálni két külön fázison. Mert azok közt elvileg csak a 0 a kapcsolat. Ott meg elvileg nem kéne menni áramnak (adatnak).Azt hiszem marad a jóöreg wifi, ott legalább nincs meg az az esély, hogy hoppon maradok.
-
törölt tag
[link]
"Az eltérő áramkörökre sem kell tekintettel lenni, a Conrad Powerline áramkörtől függetlenül működik."
Ez most igaz? Tehát akkor az ennél drágább/fejlettebb Linksys termékekre is igaz ez?
Vagy csak felelőtlen marketingfogás? -
törölt tag
Üdv!
Szeretném a netmegosztásomat bővíteni a lakáson belül, 2 lehetőség van, kb ugyanaz az ár:
Erősebb wifi antennák vétele vagy powerline adapterek beszerzése.Ezek a powerline adapterek tudnak kommunikálni, ha különböző fázisokon vannak?
Nagyon megcsappanhat a sebesség ha elosztóba dugom őket?Félek, hogy beszerzem őket, aztán dobhatom is ki, mert nem működnek, viszont a technológia nagyon megtetszett.
-
törölt tag
Mitő lehet az, hogy hiába írom be a címsorba a 192.168.1.1 IP címet, mégsem hozza elő a modem login ablakját? (routerről le van húzva)
Router nélkül az ipconfigban nézve nincs alapértelmezett átjáró. WTF???
Jah, és a hálókártyán egy nagy felkiáltó jel a kapcsolat korlátozott bla-bla...Egyébként azt hogy lehet megoldani, hogy ne keljen csatlakozni manuálisan az internethez? Csak mert időnként gondol egyet és néha kell, néha nem. Ha meg kell akkor Wifi-n nem tudok netezni a mobilról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest