- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Cirbolya_sen #45201 üzenetére
A VPN nekem is megfordult a fejemben.
Ciscóval hálistennek VPN-t nem kellett még állítanom, de sima OpenVPN-kapcsolattal Asus routerekkel kíváncsiságból már csináltam olyat, hogy a két router hálózati címe azonos volt (mint mondjuk a jelen példában). Feltételezem, az OpenVPN belső címhasználata miatt a kapcsolat létre is jött, de fél perc alatt levontam a következtetést, hogy ez így nem jó. A pontos részletekre már nem emlékszem, baromi régen volt...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
válasz Cirbolya_sen #45211 üzenetére
Miért kellene azonos eszköz a VPN-kapcsolat két végén?
A VPN egységes, mondhatni szabványos. Egyedül arra kell odafigyelni, hogy a régi verziók biztonsági szintje elmarad az újétól, így gyakran ezért nem jön létre a kapcsolat. Ha rendszeresen frissít az ember mindkét oldalon, akkor szerintem gyakorlatilag teljesen irreleváns, hogy milyen hardvert használ. (Legalábbis nagyon nagy baj lenne, ha nem így lenne.)
MaCS
-
Topikgazda
válasz Cirbolya_sen #45223 üzenetére
Cisco-Mikrotik párosítással még valóban nem találkoztam, de alap OpenVPN-kapcsolatot már a legkülönfélébb egyéb viszonylatokban állítottam be.
Kétféle problémával találkoztam: az egyik a túl régi verzió, a másik a (feleslegesen) túl hosszú kulcs, amit valamelyik oldal nem fogad el.
MaCS
-
Topikgazda
válasz Cirbolya_sen #45245 üzenetére
Felvázoltam, és nem találom a hibát -- aminek persze könnyen lehet szimplán az az oka, hogy nem ismerem eléggé a rendszer működését.
Eleve nem tudom, hogy az IP blocked üzenet honnan jön, ki blokkolta az IP-t.
Az a fő gondom az okoskodásban, hogy az IP blocked ugye arra a az IP-címre vonatkozik, amin az én teljes hálózatom kap a távoli OVPN-szerveren. Márpedig ha az blokkolva van, akkor én mégis hogyan érhetem el ezen az IP-címen keresztül a távoli routert, ami ugye maga osztja ki ezt a blokkolt IP-címet.
Köszönettel: MaCS
-
Topikgazda
válasz Cirbolya_sen #45248 üzenetére
Ja, és amit elfelejtettem írni, pedig fontos:
Két kliens van, az egyik vezetéken, a másik wifin. A vezetéken csatlakozót simán elérem, csak a wifisre kapom az IP blocked üzenetet. Ott helyben, a távoli routerre közvetlenül csatlakozva természetesen a wifin csatlakozó kliens is rendesen elérhető.
Köszönettel: MaCS
-
r4z
nagyúr
válasz Cirbolya_sen #45333 üzenetére
A PPPoE kapcsolat miatt a ZTE router modban lesz, ahhoz sajnos keves az Ubi (ER-X) hardvere. NAT-olni tud egyebkent gigabites tempoval, de a PPPoE megfekteti. Ha a ZTE csak a PPPoE-t kezelne, es a halozaton belul a cimforditast az Ubi, az teljesen jol mukodne szerintem. Ha egyetlen alhalozatot hozok letre az Ubi korul, az egy jo megoldas lehet?
Sajnos mindenkeppen routerekkel kell dolgoznom, mert azok vannak keznel, nem akarok switchekbol most bevasarolni.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ispy
veterán
válasz Cirbolya_sen #46737 üzenetére
Amibe lehet kábelt dugni, annak az lesz, a többi cucc az wifis.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Cirbolya_sen #48667 üzenetére
Nekem is digi van, akkor ezek szerint a synology elérés ezért nem megy dyndns-en keresztül?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
daninet
veterán
válasz Cirbolya_sen #48667 üzenetére
felhivtam őket, kikapcsolták 5 perc alatt... minden fasza
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mobilizmo
addikt
válasz Cirbolya_sen #51228 üzenetére
Való igaz, de szerintem ezeket már így tervezik.
Igaz másik szolgáltató, de nekem már több, mint 5 éve biztos ott vannak a cuccok. Mi már így költöztünk, a szerelő oda rakta. HGW-t már néhányszor cseréltek, de leginkább azért mert ahogy feljebb mentünk a sávszél-el a meglévő már nem tudta kiszolgálni. Egyszer cseréltek úgy hogy a hibát a HGW-nek tulajdonították, de azóta történt események ezt is felülírták. A saját routeremet én raktam oda és azóta hibátlanul működik.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
matyi19
őstag
válasz Cirbolya_sen #51228 üzenetére
Erre én is gondoltam, de nem igazán van más hely ahol el tudnám helyezni ezeket a dolgokat...
Új hozzászólás Aktív témák
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest