Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zebra_hun

veterán

LOGOUT blog

válasz hokuszpk #78 üzenetére

Dehogy veszem ;)
    Engem csak az elvakultság zavar. AMD topikban tudtam teljesen jófej tagokkal kommunikálni szerencsére.
    Ők bemutatják, hogy ez ilyen, ezt tudjuk/tudtuk kihozni belőle.
    Én meg ezt tudom bemutatni, mivel ez van.
    Lehet ezt kultúráltan is, még viccelődve is.
    A gond akkor van, amikor lehülyézve van az ember, hogy ha ezt vettél volna... stb. Vérszívó és társai, de sebaj.
    Elég bajuk lehet az élet egyéb területein, bizonyosan azért agresszívak, és fanatikusan egy vmit védenek.
    Pont mint a politika. A vagy B, az meg elképzelhetetlen, hogy vki sehova sem tartozik. Mindig van vmelyikben jobb és rosszabb.
    Keressük, nézzük mindenben a jobbat ;)

• zebra_hun

veterán

LOGOUT blog

válasz lezso6 #69 üzenetére

Laptopok egy más világ, abba nem tudok, és nem is akarok beleszólni. Nekem nincs, és nem is értek hozzá.
    Én elég fura dolgokat csinálok, ugyanis visszafelé, jobban mondva lefelé tuningolok, optimalizálok.
    Nagyon balul sült el a mostani RPL, hiszen őrült órajelekkel, nagyon forrón, de leszabályozásig hajtva mennek.
    Pl egy Cinebench R23-ban 36-38e pontot hoznak 56x indulóval, ami a PL1 idő után átvált (56sec) 49x, 50x, jó esetben 51x-re, mivel kifut Watt és hő limitre is.
    Sok sok félreértést látok, olvasok itt a PH-n is.
    Jelzem, desktop, laposban nem mozgok.
    Én a gyári 56x-et ami brutálisan túl is van "feszelve" (~1.33V die sense load Vcore), visszavettem 54x-re, és sokkal de sokkal alacsonyabb feszültségre.
    Mostani cirkusz után (ami érthető) visszavették a ~400 Watt-ot 253 Watt-ra.
    Mivel a fesz maradt, a throttling bekövetkezik mindenképp ~50x-re, ahol a 253W beáll.
    Nálam a CbR15 190W, és így csak 47C. Adatok a Benchmate-en.

Ez így az egyszeres futás nem ad átfogó képet, R23-at már lehet Loop-olni.
    10. percben szoktuk fotózni, addigra beállnak a hőmérsékletek stb.
    54x-en ~210W-al 40.500 pont, ami sokkal több, mint az "eredeti 56x"
    Trottling 51x-re, csak sokan azt nem nézik.

54x

Valójában a megálmodott 56x 42.500 pontot ad a hosszú Loop-on ha nincs leszabályozás.

Fogalmam sincs, hogy laposon lehet e ilyeneket állítani, főleg a szorzó/Vcore párost.
    "Visszavéve" sokkal gyorsabb, és hűvösebb. Fenti 56x szintén optimalizálva, hiszen a Default BIOS régen borzalom a 370W fogyasztással, de az új IBP-okkal a 253W limites meg lassú, gyenge.
    Érdemes egy kis időt rászánni, kis magokat kihasználni ha szükséges. Sok játék 0%-on altatja őket.
    Könnyedén orvosolható a 100C, thottle, lassú és gyenge helyzet.
    Nagy teljesítményt adnak, sajnos jelenleg ez melegedéssel jár. Csökkenthető rendesen pár BIOS kattintással.

62-67C Cinebench stressz alatt, kazánnak azért túlzás nevezni.
    Ha pedig hűtést is rakunk rá (sokaknak nem adatik meg), akkor a CbR23 ~40-45C

Bocsi a hosszú hsz-ért, de látványos, képek részletesen magukért beszélnek.

• zebra_hun

veterán

LOGOUT blog

E mag nagyon jó és hasznos. Be kell őket kapcsolni, idomítani, hogy használja a windows.
    11-nél egész jó már, de az alapból vacak más okokból, 10-nél pedig manuálisan, de sokkal jobb bárminél a kazán.

FH5 6 magot/szálat használ:

32 szálat rákényszerítve:

Nem épp a legjobb a FH5, mivel a cél 144 mindenképp megvan, de a kis magok hasznosak. Nem mindegy hogy vmi 32 szálon megy, vagy 6-on.
    Igen, valóban egy kazán, nyári kánikula, 35-38C, elviselhetetlen meleg. Csak túléli vhogy ez a vacak.

• zebra_hun

veterán

LOGOUT blog

válasz JasL #38 üzenetére

Nekem 3 Rapi konfigom van, mellé olvasom a világ összes nagyobb fórumát. Soha, senkinek nem volt a cpu miatt instabil gépe.
    Fos ddr5 miatt igen. Az nem a RPL hibája. Az alaplapok drótozása alkalmatlan a magas frekire.
    JEDEC-en senkinek nincs problémája, tehát RPL stabil.
    BSOD van magas frekin az miért lenne proci hiba?
    Nem véletlen megy a kepesztés más kialakításra.
    Tettem is be tesztet a legdrágább kit (8400c40), legdrágább lap (Apex), és 14900 kombóról.
    XMP-ben egyetlen másodpercet nem képes futni az Y Cruncher VST/VT3 váltó.
    Azonnal befagy, omlik.
    Akkor szar az Intel?
    Nem az Intel trágya, a ddr5 egy béta undormány. Ezekben a hulladék alaplapokban.

Angie:
    Olvaslak ám ;)
    DDR4-en virgonckodom mostanába.
    3 nincs, de beszerzek :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés