Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Zolaash

senior tag

válasz Zolaash #68 üzenetére

Pár hsz-al ezelőtt említettem a Sony hifi-m. Megérkezett hozzá a magnó részéhez a szíjkészlet. Neki is ültem kicserélni. Arra számítottam, hogy a benne lévő szíjak el vannak öregedve, el vannak repedezve, megnyúlva, elszakadva. Viszont ami fogadott, azt nem láttam jönni. Nyilván tropák voltak, de hogy?!
    Mintha nyers kőolaj lenne. Addig tartotta az alakját, míg hozzá nem értem. Olyan állaga lett, mint a zsírnak. Amihez hozzáért, azt összekente. A féktisztító nem oldotta ezt a ganyét, nitro hígítóval kellett egy ecsettel leszednem mindenhonnan. A nagyját egy csavarhúzóval leszedtem, a szétkenődött maradékot meg az ecsettel.
    Kicsit fostam, hogy a nitro megmarja a műanyag alkatrészeket is, és a félelmem nem volt alaptalan, de végül nem lett baj. Összeraktam, működik. A lemezjátszóból is kiszedtem a szíjat, bár ennek más az anyaga, de nem akartam 19-re lapot húzni.

A kecske simán átment műszakin, negyed óra alatt megvolt. 18 királyi krajcár volt az ára. A neten ~13k forintért láttam, ezért kicsit meglepődtem, de ha futotta kecskére, akkor legyen káposztára is, ugye?! :D

Aktív témák