- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #168 üzenetére
Nos....tehát gőzöd sincs arról amit irkálsz itt össze-vissza, különben már a választ írtad volna le és nem félrebeszélnél....
Tegyük fel le tudom irni. Nem akarok vitatkozni, mert ugye Te jobban ismered a hangváltók felépitését. Simán csak eszmecserére kérlek és ez a többieknek is szól.
B.
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #158 üzenetére
Szia.
Kérlek fejtsd ki műszaki egzakt magyarázattal, hogy egy hangváltó, hogy rontja el a mélyátvitelt, miért nem megy mélyebbre egy hangszóró? És objektiv véleményre vagyok kiváncsi, mert ugye más szubjektiv véleménye kizárja a valósságot.
"Mert a zenehallgatás minden percében azt hallod vissza, amit a mért jellemzők mutatnak" from (#157) shalafi66 válasza WD40 (#154) üzenetére
Tudod alapvető tévedésben élsz... A zene hallgatás nem mért jellemzőkről szól, nagyon jó műszaki paraméterei lehetnek egy hangfalnak ha "döglött" a hangja.
A szobának a mély kiemelései nem segítik a hangfalakat hanem éppenséggel beleszólnak az elméletileg hű átvitelbe, amúgy ez a kiemelés egy szobánál rezonancia lévén jön létre, amiről még a hülye is tudja, hogy káros mellékhatás, ezért nem értem, hogy tudja ez jól segíteni a hangfalat. És szerintem a hangszóró rezonancia frekvenciáját ne keverd össze a doboz vagyis kész komplett hangfal alsó határfrekvenciájával
B.
-
_bazsi_
csendes tag
válasz
shalafi66 #151 üzenetére
Szia!
Szerencsémre nekem kevés Videoton hangfalhoz és egyéb termékükhöz volt közöm, (valamint nem is akarom, hogy több legyen hozzájuk,) mert már annak a pár darabnak is annyi baja van, hogy nem kívánom senkinek sem azt a kínzást, amit hallgatásuk alatt át él az ember...Nem tudom, hogy Te hogy bírtad ki, de gratulálok hozzá!
A másik nagy magyar gyárat (Orion) jellemzően egy sztori: jóbarátom, akinek HS500 hangfalai vannak, 30cm-es mélyekkel, átjött hozzám, hogy megnézze az új szerzeményemet. Hallgatgattuk és egyszer csak megkérdi: hol a mélynyomó? Elkezdte nézni a hangfalam oldalát, hátha ott van egy nagyobb hangszóró ugyanis mindösszesen 1db 16cm-es mély van benne és nem hitte, hogy abból jön a mély....
Ja és a a magasa sem vág 15kHz felett.
A kolléga aki sokalta a mélyet puffogós mélyközépre gondolhatott szvsz ~70-100Hz környéke, és igaza van szintén shalafi66 -nak, mivel ennél mélyebbre semelyik magyar termék (O és VT) nem megy (lásd fenti sztori)B.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest