- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
-
lovi27
addikt
Amíg nem találod meg az okot, addig akár parancsmódban, akár webes felületen próbálod, nem fog rendesen működni a plugin...
Nem használtam a roundcube-ot, és nincs szándékomba se, így a részletekbe nem megyek bele.
Hátha ebből ki tudsz számodra valami használhatót hámozni. Több segítségre inkább angolul számíthatsz. -
lovi27
addikt
"Ezen már túl voltam ! Akkor se jelent meg semmi se..."
Nem voltál túl rajta, el sem jutottál odáig! Ez lényeges különbség.
Megjelent az OMV-Extras.org fül? Mivel az általad keresett openmediavault-roundcube plugin még csak teszt állapotú, kijelölted a Testing boxot? Az OMV-Extras.org repository engedélyezve volt? -
lovi27
addikt
Nem szükséges egyed információk alapján, kézzel teleépítgetni a csomagokat. Helyette a fejlesztők által is javasolt web interfészes megoldást célszerű használni:
1. Telepítés után frissítsük a legújabb verzióra a Frissítés Kezelővel.
2. Le kell tölteni és telepíteni kell az OMV-extras plugin repository fájlt. A hogyan-ért katt ide!
3. Ezek után lesz egy újabb fül, az OMV-Extras.org, ahol engedélyezni lehet az extra bővítményeket, hogy szerepeljenek a listában a telepítéshez. -
slashing
senior tag
-
lovi27
addikt
A Web GUI (internet alapú grafikus felhasználói felület), mint ahogy a fórumtárs is írta, csak a beállításokra szolgál és oda csak (B)admin(/B)-ként érdemes belépni.
Ha a megosztott mappáidat látni, elérni akarod, akkor egy hálózati protokollt kell választani. Mivel a Windows alapból kezeli a szambát (SMB/CIFS), ezért ha ezt beállítod, akkor a Windowsban megszokott módon a Total Commanderben, az Intézőben, vagy más hálózat fájlkezelővel elérheted a mappákat. De még további lehetőségek is vannak (ftp, NFS, stb.).
-
lovi27
addikt
Próbára tökélestes a pendrive. Csak fel akartam hívni a figyelmed, hogy előbb vagy utóbb, de inkább előbb meg fogja adni magát a pendrive.
Egy felhasználó létrehozáshoz csak egy név és a hozzátartozó jelszó kell. Meg lehet még adni e-mail címet, telefonszámot, címet, stb., de első körben ezek nem kellenek. Én sose adom meg. A felhasználó valamelyik rendszerhéjban dolgozik - fogadd el, amit a rendszer felkínál. Valamint minden felhasználó tartozik valamilyen csoporthoz, ezért a rendszer alapesetben a users (felhasználók) csoportot kínálja fel. Ez később ha szükséges, módosítható. Ennyi. Itt nincs többre szükség. Van felhasználód.
Amit én kérdeztem, az nem ez.
Amikor létrehozol a lemezen egy fájlrendszert (EXT4), utána meg kell adni a rajta lévő megosztani kívánt mappát, mappákat. Ezt a Shared Folders (Megosztott Mappák) fülön lehet megtenni, és ott a Privileges (Jogosultságok) ablakban kell beállítani, hogy az egyes mappákkal a különböző felhasználók mit csinálhatnak: mindent (írhatja/olvashatja), csak olvashatja, vagy nem férhet hozzá. Ezt kérdeztem, hogy beállítottad-e? -
-
tirszin
senior tag
1. Amire a rendszer kerül, azt teljes egészében lefoglalja magának, arra alapból nem tudsz pl. file-okat másolni. Én egy partícionáló progival utólag eltoltam a partíciókat, így létrehozva szabad területet, azt már lehetett formázni/felcsatolni. Mások egy külön, kis (min. 2...4GB) meghajtóra telepítik az OMV-t.
A 2. kérdésedre nem tudom a választ, de 80-asat biztosan ki kell engedni hozzá. -
slashing
senior tag
openmediavault_0.5.0.24_i386.iso ez kell akkor neked
Mivel semmit nem írtál így kénytelen vagyok hülyeséget visszakérdezni. Tud bootolni usb-ről? Be van állítva hogy az legyen az elsődleges? Ha igen-igen. Akkor ír hibaüzenetet? Mit?
Ha tudsz cd-t írni akkor még mindig azzal a legkönnyebb ha nem megy valamiért az usb, nem kell leragadni nála. Lehet előbb végzel vele így mint hogy kideríted hol a hiba...
-
slashing
senior tag
Melyiket? Milyen rendszerre megy fel? Amd vs. Intel? [link] nem lesz nehéz a döntés kettő van.
unetbootin-al meg meg lehet csinálni a usb-s boot telepítőt(esetleg egy teljes formázás előtte nem árt a pen drive-on). Nekem még nem volt vele gondom. CD-re kiírni meg úgy ahogy az összes többi ISO-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest