- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
Én megadtam egy kérdésre(milyen akkumulátor?) a választ, megmutatva, hogy elérhető az infó. Valószínűleg további infók is!
A leírtakban igazad van. Amit én leírtam abban nekem is(remélem, valószínűleg hiteles a gyári oldal).
Minden terméknek vannak előnyei és hátrányai, amiknek nem árt valóban utána nézni. Meg is szoktam tenni. Ezt a természetes érdeklődést javaslom is mindenkinek.
Sok gond elkerülhető! -
5leteseN
senior tag
válasz
morcosharcos #31 üzenetére
Igen. Az ólmos ideje lejárt, pedig igényesebb üzemeltetési és használati környezetben még lenne pár évtizedük.
Például egy spirál-tekercselt, ólmos, jó töltővel, jó üzemeltetői elektronikával jobb, mint bármelyik modern "szuper-zöld" termék, a "gazdaságosított" (kihagyott alkatrészes=> hulladék) szabályzójával, töltőjével, egyebeivel ...Sajnos egyre több szakismeret(és-vagy ismerős) kell egy jó vásárláshoz, mert a marketing(átverés) már mindent felülír!
-
5leteseN
senior tag
A gyári oldalon Li-os aksit írnak.
Az jó hír, ha ezt is ilyennel szállítják, mert ebben az ársávban nagyon sok az ólmos aksi-s, ami: nehéz, a többihez képest keveset tárol, nagyon hideg-érzékeny, rövid élettartamú, főleg a hozzájuk adott szinte mindig gyenge műszaki jellemzőjű(hulladék) töltők miatt. -
5leteseN
senior tag
A fékezés(autós analógia:motorfék) alatt is ugyanúgy 80% körüli hatásfoka van az elektromotornak, mint meghajtás alatt. A lassulások egy részénél féket is használ mindenki és bizonyos sebesség alatt nincs már visszatöltés(utánakerestem ennek korábban)!
Átlagos statisztika alapján a városi forgalomban bevitt energia 35-15% közötti része nyerhető vissza a fékek koptatása helyett! Ez utána ismét felhasználható az aksiból."Bizonyítás": A hasonló teljesítményű Diesel-hez képest a valós forgalomban a II-III-as generációs Prius a felét(vagy még annyit sem) fogyaszt a városban. A gyakorlatban, nem a gyárilag hamisítgatott tesztek alapján!!!
Mindez úgy, hogy ezek az azonos korú és fejlettségű benzinesek 35%-kal rosszabb hatásfokúak a Diesel-eknél a sokkal kisebb sűrítési viszonyaik miatt.Az városi 25km helyett a visszatöltős üzemmódú 35km nem kevés, főleg ha én hozzá szeretném tenni(pedálozni) a saját 60-80-120W-omat is!
Úgy már kijön majd a számomra egészen szimpatikus 50(+)km is! Hát ezért tartom fontosnak!Azt a hsz-edben leírt 0,5%-ot ne sokat hangoztasd!
Nem kötelező nekem sem elhinni a "Bizonyítást", de a (tekintély-romboló) 0,5% helyett keress rá(ahogy én is tettem korábban) => Dr-Prof Gugli a mi barátunk.
-
5leteseN
senior tag
válasz
Polarstar #13 üzenetére
Azért az induló-áras 1,5 millákért...
Nem az én (balek-kereső eladós, "mély-zöldes"-túlértékelős) világom.A címadó mű-darab 600$=>200eHUF, legfeljebb.
A különbözet tizedéből egy ezermester baráttal rendelkező vevő kétkerekű "Rojsz-Rojszot" csinál belőle, új váltóval + pár sebességgel, +még 1-2 bármi (nem NASA-technikás) reális javítással.Akinek meg nincs 2-3-4 ilyen barátja az elqrta a (barátság-építő) fiatalságát!
Minden bántás nélkül írtam!
-
5leteseN
senior tag
Köszönöm!
Írtad, melyik vezérlő van benne. úgy tűnt, hogy ismered. Ha a vezérlő eleve nem tudja a visszatáplálást, akkor kiesett a funkció. Erről ha van infód, akkor kicsit előrébb jutottunk, ha ez az infó nincs "kéznél", akkor nem fontos, mert már folyamatban is van a gyári vonaltól a válasz.
-
5leteseN
senior tag
Köszönöm!
Ez teljesen biztosan a "nem tölt vissza" válasz, vagy esetleg meg tudnád-e kérdezni a gyártót erről?
Kb ezek miatt: ismeretség tapasztalat alapján, ha csak rásegítés üzemmódban(és nem tisztán elektromosan) használták, akkor ez sokat számított, mert az emberileg szinte folyamatosan bevitt 50-120(?) W és elektromosan időszakosan bevitt max. 250W-ból visszanyert elektronok a tipikus városi használatban meglepően sokat számítottak.
Nálam főleg ezért, ezen múlik a döntésem(városban fogok "cikázni").
Köszönve:
-
5leteseN
senior tag
Kb jónak tűnik.
Kérdésem: Általában visszatöltősek. Ez a modell visszatölt "motorfék" üzemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest