Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Mutassatok nekem valami irodában is használható, kreatív, de nem túl elvont, látványos, de nem villódzó képernyővédőt. Amit korrekt forrásból le lehet tölteni, és nem hoz magával valami férget vagy egyéb mocskot.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #48894 üzenetére
ez a vesszőparipád?
-
BlacKSouL
addikt
távol-keleti üzleti partner üzleti emailcíme: babyqueen[kukac]szolgaltato[pont]com
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pttypang #48848 üzenetére
japán
egyéb kérdés?
amúgy megmondták: 1/1 Mbit-es hozzáférés a külvilághoz bőven elég kell, hogy legyen. minek nekünk annyi. de mivel a szerverek odakint vannak, az utat megjárja oda-vissza.
és az 5MB is elég kell, hogy legyen, mert csak. és akkor úgy is van.
Ja, azt nem mondtam, a személyenkénti tárhely 100MB, tehát a kimenő 7 levél ebből 32-t meg is eszik. Amint elment, ki is kell törölnöm, hogy utána használhassam a levelezőmet.
Napi rutin a levelek folyamatos archiválása, de mikor befelé bejöhet bármekkora, ha nem figyelünk televágják a fiókot, és utána félórákig kell pakolgatni, mert ugye egy mappába áthelyezés, vagy akár egy archiválás is tripla idő, hiszen a szerver odakint van, a köldökzsinór pedig ugye még mindig 1/1-es.és ez egy magát fejlődőnek, sőt, szuperfejlettnek mondó multi, hiszen japán...
-
BlacKSouL
addikt
Olyan a levelezőrendszerünk, hogy 1 MB-ot kicsivel több, mint 1 perc alatt küld el, és a limit emailenként 5 MB.
Namost nekem 32 MB-nyi excel file-t kell elküldenem, amit össze kellett tömörítgetnem batch-ekre, amik 5M alatt vannak, de az minden csomagnál kb.5 perc várakozás. Így a 32MB-nyi excel file-t potom 38 perc alatt sikerült elküldeni a címzettnek 7 részletben. Addig meg malmozás van.. -
BlacKSouL
addikt
Van egy fémfüstölt peremű bögrénk, az szokott villámokat szórni szépen. Mondjuk régebben, mikor még kicsit nem figyeltünk. De ez a Gerlach@Poland feliratú stainless kanál ez nem cikrított. Melegnek meleg volt, de nem forró.
De általában stroboszkóppal jelzi a fémeket. Ez mondjuk 22 éves Moulinex. Cégnél a bentiek amik noname márkájúak, azok sosem szikráznak, a komplett evőeszköztárral sem. Fémfólia, miegymás nem akadály nekik. Mondjuk ételt is lassan melegítik.Emlékszem, mikor még divatos kezdett lenni a lengyelpiac (úgy 90-es években) akkor volt egy kolbászsütős, aki mindig kijött hétvégére piacozókat etetni. Na neki volt egy már akkor nagyon öreg orosz mikrója. De melegített, zörgött, mindent csinált
-
BlacKSouL
addikt
1 percig melegítettem egy bögre teát kanállal együtt...mikróban
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #48732 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #48728 üzenetére
Pláne hogy tőlünk odalátni a hegyekre..
#48730: extrém nosztalgikus időket idéztél most elém
-
BlacKSouL
addikt
Ha most a következő 4-5 évben semmi egyéb nem változik meg körülöttem, csak az, hogy több pénzem lesz, akkor közel 40 évesen leszek egy alig kevés pénzzel, meg semmi mással nem rendelkező, magányos, nőtlen, családnélküli valaki. Aztán akkor nekikezdeni élni, keresni, alapozni...
Ha elmegyek ebből a kisvárosból egy másik kisvárosba több pénzért, akkor csak a vagyoni helyzetem változik, ami remek, de az egyéb lehetőségeim, hogy ne éljek, hogy azon kívül, hogy gyűjtöm a pénzt, mint egy konyhai mosogató szűrő más ne történjen velem, az nem túl jelentős előrelépés.
Nem tenném le a nagyesküt, hogy teszemazt példaként ahova hívtak, Hatvan jobb környezet lenne mint ahol most élek. Persze biztos, az új munkahelyen rengeteg fiatal, szingli lány/nő lenne, akik csak rám várnak, de a helyzet az, hogy a jelenlegi munkahelyemen úgy 20-ból 20 nő/lány foglalt. És a házinyúl poén mellett a finomutalásféleségek is mind meddő talajra hullottak, szóval statisztikailag ez sem változna. Csak mondjuk pl. Hatvanban még dombok sincsenek...Teccikérteni?
Szóval igen, mindenképp elmegyek innen oda ahol annyival többet tudnak ajánlani, amennyi a független lakhatást, utazást, étkezést fedezi, és ezen felül még esetleg esélyem is lehet félretenni. Mondjuk ha 33 évesen nincs félretett megtakarításom, mert az elmúlt 6 évben mindent feléltem, a bevételem meg gyakorlatilag a békasegge kitörlésére volt elegendő, akkor vajim kevéssé jó pozícióból indítom hátralévő életemet. De persze már az utolsó pillanat utánin is túl vagyok.És érdekes, hogy Hatvanban, Jászságban, meg Ózdon vannak munkalehetőségek, ajánlatok, és a cégek keresnek munkaerőt, addig a büszke Budapestről, a gazdag nyugatról, Győrből, Veszprémből még csak fejvadászok sem kerestek...Budapesten minden állás, pozíció be van töltve rokonokkal? Vagy vidéki parasztokat derogálna felvenni? Tapasztalat szerint igen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubee82 #48702 üzenetére
Nagyon sok hirdetést láttam már.
Eddig szinte kizárólag németest kerestek, én meg speciel angolos vagyok. És nem vagyok annyira jó nyelvész, hogy néhány nap alatt megtanuljak perfekt németül. Kezdő alapom van csakjeges: költözést is fontolgatom már, másképp nem megy, de egyelőre olyan ajánlataim vannak, ahol a környezet semmit nem változna. Egy szegény kisvárosból egy másik szegény kisvárosba sokkal több fizetésért megéri ugyan, de igyekeznék én is azért arrafelé mozdulni ha lehet, ahol legalább esélyem van 18 év feletti, és 35 év alatti nőkkel összefutni pl., csak hogy egyúttal a családi háttérhez legalább a fehér papír meglegyen amire lehet rajzolni azt a hátteret.
Másrészt meg igaz, hogy sok pénzért az ember a lelkét is eladja, de hosszútávon az sem üdvös, hogy végre pénzt gyűjtesz, de a munka meg az alváson kívül más semmi nincs az ember életében. -
BlacKSouL
addikt
Nem állást, nem állni akarok...
Munkát akarok amit megfizetnek.(2005-ben hangzott el egy telefonbeszélgetés egy barátom és egy lehetséges munkaadó között, egy expresszbeli hirdetésre reagálva):
- (~Halló)
- Kezét csókolom. Az expressz újságban olvastam a hirdetést, az állás iránt érdeklődnék.
- Ez nem állás, hanem munka, itt dolgozni kell, ...
- Viszonthallásra! -
BlacKSouL
addikt
Nem értem a kérdést.
Iskola miatt elmaradt időt kell pótolnom. Ha nem pótolom kiba.. rúgnak. Itt nincs nagyvonalúság.
Miért dolgozom? Mert ezért kapok némi alamizsnát.
Miért itt? Mert 6 éve ide jöttem, és nemrég jött el az idő, mikor idejét éreztem a váltásnak.
Miért még mindig itt? Mert cégek százai kapkodnak utánam mindenfelé, hogy rengeteget fizethessenek kevesebb melóért.
Na jó, az utolsó mondatom azért nem igaz, viszont rávilágít miért itt szopok még mindig. Elgondolkodtam a munkanélküli státuszon, de abból a helyzetből nehezebb keresni, mint ebből. Keresek, és míg nem találok, addig itt kell szopni.
De attól még szar..sőt, egyre inkább az.Juteszembe: Movemberrel ki hogy áll? Én este már letúrom. Nem mintha a térdem verné, de a borostától hosszabb nekem hülyén áll, meg kényelmetlen is.
-
BlacKSouL
addikt
Na ki dolgozik ma is reggel hét óta? Úgy van..
Kicsit úgy érzem beszűkült körülöttem a világ. Felkelek, elmegyek kocsié', bejövök dolgozni, este 7-kor hazamegyek, lerakom a kocsit, hazaséta, vacsora, fél óra pihenés, elálmosodás, alvás. Felkelés...
Kicsit olyan droid feeling. De legalább még meg se fizetik. Nemhogy tisztesség szerint, de mondhatni sehogy. -
BlacKSouL
addikt
Jó ám pénteken is bent ülni így éccaka reggel 7 óta. De hát vadász, vadász...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #48639 üzenetére
Automata. És rögtön kikapcsolja. Mire az első lengéscsillapító a felső pontjára felér, a motor már áll.
-
BlacKSouL
addikt
Asus K53SJ notebooknál hogy lehet letiltani a touchpad-et, ha se ahhoz, se az usb-s egérhez nincs telepítve driver, és semilyen beállításnál nincs olyan opció, hogy"touchpad automatikus letiltása" pl. Viszont az Fn+F9 kombinációra sem tilt le, pedig elvileg az a piktogram és a netes infók alapján a megfelelő kombó.
Gépelésnél kolléga így konkrétan idegbajt kap.
Eszköz beállításainál pedig a Letilt gomb nem aktív... -
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #48629 üzenetére
BMW 118d van a cégnél, és én ha nem felejtem el rendszeresen kikapcsolom induláskor, ugyanis kevés olyan helyzet van, ahol legalább 20 másodpercig állni kell, viszont rohadtsok olyan, amikor forgalmi okok miatt meg kell állnom 2 azaz 2 másodpercre, és ennek meg olyan okos a rendszere, hogy képes az állóra fékezett autónál azonnal leállítani a motort, ám mivel gyakorlatilag 1 sec múlva már lépek is le a fékről, és mennék tovább, 1 másodperc állás után, szinte a főtengely leállás után azonnal már indítania is kell a motort. Eleinte eljátszottam vele, persze 2 percen belül max 3x csinálja meg, utána már a töltés negatívba megy, tehát nem állít le, de egy idő után marha idegesítő. Látod, hogy feltorlódik a sor, de azt is látod, hogy az eleje már megy is, de nem tudsz annyira lassan csorogni, hogy ne kelljen 0-ra állni. És pont mikor a koccanás elkerülése miatt megállsz, már indul is az előtted lévő. Ekkor a motor leáll, majd indul is, és mész tovább. Ennek végképp semmi környezetvédelmi haszna nincs.
Fogalmam sincs hány másodpercre éri meg leállítani, de szerintem 30 alatt fölösleges.Plusz az aktív kormányrásegítés meg a passzív sávtartási segéd (szenzorok nélküli buta verziója) rendszeresen ellentart(!), mikor enyhén kanyarodnék, vagy pláne benntartanám magamtól a sávban(!) és néha erővel kell a kanyarba vagy az ívre, a sávba behúzni a kocsit, ettől viszont hirtelen megugrik, és fél sávnyival arrébb találja magát az ember. De ez sem mindig, szóval még veszélyes is, mert nem számíthatsz rá biztosan.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #48598 üzenetére
persze hogy cumshotot olvastam...
-
BlacKSouL
addikt
Erre gondoltam, de valami technikai háttérmagyarázat érdekelt volna, mittudomén, 20 percig csak melegszik, aztán 3 perc a tényleges képalkotás. Vagy. Ilyen nehéz begyűjteni a sötét anyagot, amit a pixelek kirajzolásához az univerzumból gyűjt. Vagy, ennyi idő alatt bomlik le az a rövid felezési idejű részecske, amivel széjjelbombázza a sejteket. Vagy.
-
BlacKSouL
addikt
az amikor a két legjobb, legszebb, legcsodálatosabb pillanata az ember pillanatnyi elcseszett életének az evés illetve a
szarásemésztés közben Rejtő könyv olvasás...
és hogy mindössze ez a kettő...néha úgy is érzem, hogy csupán ezek az életcéljaim... a REÁLIS életcéljaim...egyiktől a másikig vegetálni..
néha az agyam kezdi kidobálni a fokozatokatmod: mer az nemszépszó
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #48140 üzenetére
Úgy is meghallgatnám
Erről az jut eszembe, hogy a Kiskulacs éttermet a japán főnökünk következetesen Kisklaucs-nak írja, innen meg már csak egy plusz lépést kellett betenni, hogy onnantól mi meg Kiskuplungnak hívjuk a helyet
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #48137 üzenetére
Ezt azért add már le eredeti nyelven is
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #47890 üzenetére
Most valami jobb álláslehetőség nagyobbat lendítene a lelkivilágom feketén sötétellő süket ótvaros poklán..
-
BlacKSouL
addikt
faszkilevés jelentékeny
-
BlacKSouL
addikt
Másfél éves S.Galaxy Ace
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #47762 üzenetére
a rendszer bonyolult, és nehéz lenne elmagyarázni. majd egyszer azért megpróbálom. elég annyi, hogy gyakorlatilag átjáróház a cég, és a vezetőség ezen érdemben semmit nem akar változtatni. munkaerő megtartás 0, motivációs tevékenységek, intézkedések 0, ha valaki elmegy úgyis jön más, semmi érdeke nincs a vezetésnek abban, hogy bármivel ösztönözzön. elvárja hogy teljesítsd amit kérnek, és pont. szakszervezet alakítása a szabályzatban tiltott.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #47748 üzenetére
Mielőtt mindenki belémköt:
1) tudom hogy lehetne szarlapátolás is a melóm, de én most épp ezt csinálom, nekem ebből kellene felfelé mozdulni, lehetőleg úgy, hogy gazdasági helyzetem fényesebb legyen
2) igen, már keresek új helyet
3) volt időszak, mikor kifejezetten érdekesnek, inspirálónak, értelmesnek találtam ezt a melót.
4) volt időszak, mikor úgy tűnt, van haszna, értelme, fejlődési iránya annak amit a munkám elősegít@: na azokat a megunt, jó csajokat várom már jó ideje...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #47740 üzenetére
Nincs, nincs, mondhatjuk.
És mi a jó válasz? Reménykedtem? Bizakodtam? Elrugaszkodtam a földtől és a valóságtól?De az is sokat elárul a dolgokról, hogy valaki nem 6 év, de 8-9 év után is x asszisztens. külföldiül Junior x.
Átadom a névjegykártyám egy üzleti tárgyaláson, látják hogy na, csak egy asszisztens ..és mikor kérdezik, mióta dolgozom itt, mondom, hogy lassan 6 éve. Tényleg, mint beszerző? Igen. És amikor kérik a céges mobilszámomat, akkor mondom, hogy olyan nekem nincs, mert nálunk a tárgyalni járó, utazgató beszerzőknek nincs. Olyan csak a japán vezetőségnek jár. Ezt persze nem mondom.
Érdekes nézni azokat az arcokat...Szerdán 92 db külföldi nyelvű(angol főleg), csütörtökön 108 db szintén hasonló emailt kaptam. Ezt azért illik mind el is olvasni, és beazonostani a témát. Szerdán 27, csütörtökön 26 db-ot meg is írtam. És ez megy most már nagyon nagyon régóta. De nyilván nem csak az email írás a dolgom. Pl. ma a 96 soros excel tábla 2 oszlopának adatait 3 másik oszlop adatai alapján, 3 másik excel táblában vegyesen megtalálható adatokból frissíteni, szintén nem jelenti a legkreatívabb, leginspirálóbb, legváltozatosabb munkát.
Lehet hogy valakinek ez jelenti az űbermelót, nekem itt ez már nem.
Jelenleg 34 projekt 260 alkatrészével foglalkozunk, és mindegyikről mindent tudni kell mindhármunknak. Egyszerre 16-18 egysoros feladat van mindegyikünknek felírva, ami adott pillanatban kész kellene hogy legyen. Minden sürgős, minden azonnal kell, és mindig épp az esz fontos, amit abbahagytam egy másik, akkor épp legfontosabb dolog kedvéért. És amikor én kérek valamit szinte bárkitől, akkor az jó sokára érkezik meg csak, mert mások nagyon nincsenek a helyzet magaslatán. -
BlacKSouL
addikt
Hány év után illik az embernek beleunni a munkájába, ha semmi újat nem lát már, és bármilyen fejlődési lehetőség, javaslat, ötlet, ésszerű logika falakba ütközik, sőt, rugalmas ütközéssel visszapattan egy jóval korábbi alacsonyabb szintre, így a munkájának gyakorlatilag semmi konstruktív látszatja nincs. Ráadásul folyamatosan egyre magasabb szinten van terhelve, honorálatlanul, és teljesítés minőségétől függetlenül.
5 és 3/4 év az sok? Ugyanazon helyen, ugyanazon pozícióban? -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #47682 üzenetére
Pesten egy ismerősöm nem lakott messze egy fickótól, akinek valami betegség miatt rossz a hőháztartása, de talán odafent a parancsnoki hídon is van némi kavarodás szegénynek. Na vele találkoztunk néha -10 fokban hóban papucsban rövidgatyában pólóban slattyogni a bó'tba, és láttuk, hogy a homlokból meg gyöngyözik. Szóval nem egyforma mindenki.
De ez hasonlóképp van az anyagcserével is. Van aki 1 pohár víztől és 10 deka felvágottól másfél kilót tud hízni, és egy rendes adag ételt 2 nap alatt emészt meg, míg más fél kiló szalonna, szál kolbász, meg fél kiló kenyér után is fogy, és naponta 4x-5x megy kábelezni. És ez független a mozgástól.
mod: hozzáteszem tapasztalatom szerint a gyors emésztésű nem hízékony egyének a fázósabbak, és nekik mindig jégcsaphideg a kezük.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #47645 üzenetére
De milyen előítéletes az ember ugye? Rögtön az jutott eszembe az O betűből, hogy egész biztos Oszvald az illető vezetékneve. Vagy Oszkó. Esetleg Ortuthay. Netán Ocsovai. Orosz. Ottmár. Oravecz.
De hogy végülis mi az igazi, az eszembe sem jutott. -
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #47630 üzenetére
Azt anno elfelejtettem mondani, hogy mióta kicseréltem az alaplaphoz adott gyári SATA kábelt egy régebben bótba olcsón megvett kábelre, azóta nem volt meghajtó(SSD)-érzékelési problémám...
Vagyis a balfaszkodást egy kábelcsere megoldotta volna az elején is. De ki gondolta, hogy a zacskóból frissen kivett, madzag szarabb, mint a 3 éve a polcon porosodó.Na meg mondjuk XP-t HDD-re már én is csukott szemmel pakoltam... de ez így cuzammen új volt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #47461 üzenetére
Arra jöttem rá, hogy
1) a HR-esek többsége nő
2) a HR a legtöbb cégnél úgy viselkedik, mint egy nőPróbálod felvenni velük a kapcsolatot, de semmi reakció. Majd a kb. sokadik próbálkozás, érdeklődés után felháborodnak, hogy "..de hát azt hittem, hogy egyértelmű volt abból hogy nem reagáltam, hogy nem érdekelsz.."
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #47463 üzenetére
Nálunk jelenleg 2 ilyen, és egy ilyen 10W-os van kísérleti fázisban.
Mindegyik teljesen jó, kicsit még mindig más a színvisszaadásuk, de sokkal közelebb állnak a hagyományos izzókéhoz, mint az eddigiek közül bármi amit próbáltunk, beleértve kompaktoktól a korai és közepes késői ledekig. Ha ezek égnek, csak ritkán jut eszembe, hogy jé ezek nem izzók. A kompaktoknál meg a régi ledeknél állandóan ott volt a fejemben, hogy a piros azért bordó, vagy rózsaszín, a kék azért lila, a fehér azért ibolyakék, a narancs pedig azért barna, mert valami nem izzó jellegű fénykibocsátó van jelen.
Hozzáteszem a halogén izzók is beváltak, ráadásul az is szabályozható, de az ugye még mindig sokat fogyaszt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #47458 üzenetére
Muszáj, nyitottnak kell lenni mindenre. Nem szabad kihasználatlanul hagyni az információs szupersztráda nyújtotta lehetőségeket sem az üzleti, sem a személyes sikerességünk érdekében.
-
BlacKSouL
addikt
SzerintemBiztos, hogy nem ez a típus, de a mi HP ProBook-unkkal egyszerre vettek menedzser kolléganőnek egy ilyesféle Samu gépet. Az mondjuk nem tapis, viszont i5 procival, világító gombokkal, 1T vinyóval volt. valami 320k HUF körül(a mieink SSD-vel +vinyóval i3-al, és folyamatos service supporttal voltak 230k) Olyan nagyon fancy kis gép, de nem tűnt gagyinak.
Na az a gép 4x volt már szervizben, cseréltek benne már szinte mindent, és időről időre rájön valami rapli, amitől használhatatlanná válik. És már 3x lett újrahúzva a W7 rajta. Mázlija, hogy a vinyó mindig megmaradt.
Hozzáteszem a mi HP-nk sem szent. Valami miatt mind a kettőnek akad a numpad 0-ja, mintha alá lenne szorulva valami. A fémkeret a billentyűzet körül válik el vékonyan. A hangkártyával kapcsolatos bármilyen műveletre meg átmeneti fagyással reagál, hangerőt emelni pl. csak 10 sec után tudok.
De nagyobb gond nem volt vele. Egyszer még az ablakból is leesett a táskájában, azt hittem kapa, de semmi baja.
Ez most csak úgy eszembejutott. -
BlacKSouL
addikt
Ide is [link]
-
BlacKSouL
addikt
Élőben nézem interneten ahogy Mariskánk csillagot kap
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #47209 üzenetére
Mo-n is gyártják...
Ez a baj...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #47201 üzenetére
Ja, még egy.
A Gösser alkoholtartalma 5 éve még 5,3% volt, levitték 5,1-re. Most talán 5,0%?
A Löwenbrau 2 éve 5,2% volt, majd 5,0, aztán 4,5, most 4,2%.
Simán megy le a többi is, de a Gösser amint 5,3 alá ment, máris szarabb lett. Nyáron meg a Löwennél vettem ezt észre.. És tulajdonképp a csökkentett alkoholtartalmúak mind szarabbak és szarabbak ízre. Régesrégen 2001-2005 között a Gösser a kedvencem volt, egy ideje csak próbálkozom hátha, de nem.
Jelenleg ami olcsó és jó, az a gyarmati Palóc sör. És bármi ami külföldi. -
BlacKSouL
addikt
A President Madrigal sajt (250g) a tuskóban egy évvel ezelőtt 630 Ft volt. Nyáron már 799 Ft volt, most 899 Ft.
A President Comte (250 g) sajt egy éve 1140 Ft volt, nyáron már 1499 Ft volt, most 1899 Ft.
A Fino füstölt trappista (250g) egy éve 590 Ft volt, nyáron 630 Ft volt, most 799 Ft.Sorolhatnám a végtelenségig még milyen termékek jártak hasonlóan, csak most pont ez tűnt fel. De ez így teljesen normális, csak nekem furcsa? Vagy én kérek elnézést, hogy egy éve ugyanannyi volt a fizetésem, mint most?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Ma mindössze 30 percig zuhogott az eső: 16:30-tól 20 perc míg hazaértem a kocsival, és további 10 perc 16:50-től 17:00-ig, míg hazasétáltam a garázsból.
Előtte a nap sütött, most csillagos az ég. -
BlacKSouL
addikt
Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy FF 24-ben és/vagy 25-ben hogy lehet a felső szekcióban a sorrendet megváltoztatni?
Számomra logikus sorrend felülről lefelé (beállítható 23-ig): Fejléc-Menüsor-Böngésző eszköztár(ikonok+címsor+kereső)-Lapfülek.
23-ban Nézet-->Eszköztárak-->Felül elhelyezett fülek menüvel fel lehet cserélni, de nekem úgy logikus, hogy nem a lapfülek vannak a legtávolabb a lapoktól.Otthon 24-re frissítve ez eltűnt, automatikusan felülre kerültek a fülek, és nincs menüpont a sorrendre. Már most 25 van, de a cégesen se merek addig váltani, mert ez speciel szarabbá teszi nekem a böngészőhasználatot.
-
BlacKSouL
addikt
Te jó Isten! hallottátok?! Idén pont december 31-re esik szilveszter... Hát ezt.. na EZT nem hittem volna.
Érthetetlen, megdöbbentő szoborrongálás...
Vajon hova tűnhettek az ereszcsatorna csövei...?
Most ez komolyan hír? Kilométerszámra lopják a feszültség alatt álló kábeleket. Működő közép-kisfesz. transzformátort fúrnak keresztül az olajért. Gyakorlatilag minden nap több millió forintos kárt csinálnak ezek a szervezett színesfémkereskedők, de teljesen hihető módon politikai érdekek működtetik, mert arról soha nem hallott senki, hogy kereskedést zárnak be, vagy bűncselekményt göngyölítenek fel. Az útból terítés közben lopják ki a pénzt, a vonat fölül feszültség alatt lopják le a kábelt, a szobrokat tonnaszám vagdossák, és semmi nem történik. Ez egy ilyen ország. Valahol Albánia és Románia színvonala alatt kevéssel.
Szóval ezek most mégis miért hírek?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #47024 üzenetére
Az ablakra rátapasztott fénymérő által mért érték 140-160 lux (az elvárt 300 illetve 500 helyett), mondjuk az energiafogyasztás csökkentésnek odaver, hogy gyakorlatilag reggel 6-tól este 10-ig szünet nélkül ég az összes lámpa.
Ha lekapcsoljuk mindet, akkor a 16x14-es irodában az ablaktól 5 méterre már rendesen botorkálni kéne
Így tudom elképzelni a sarkvidéki telet.
-
BlacKSouL
addikt
..meg egyébként is gondolta a franc...
De említhetném a 280k-s Samsung Smart légkondit, amiben dupla panelcsere oldotta meg a hűtés leszabályozási határ problémáját. Pedig Samsung csúcsmodell. Nem a jobbak közül való, hanem a csúcs. A neve is Jungfrau Flagship. Még wifin is lehet vezérelni, csak épp 350W alá nem ment a hűtés, és ha magától kikapcsolt, akkor csak áramtalanítás után kapcsolt vissza hűtésre a kompresszor...
-
BlacKSouL
addikt
OK, naszóval ha megnyílt az adatkérő lap, akkor csak menj le a termékhez, válaszd a LCD/LED TV kategóriát, kattints a modellszámra, bejön a kisablak, ott próbáld meg beírni, hogy UE32F4000AW, vagy ennek bármilyen verzióját csillagozva vagy anélkül, kattints a keresésre, és mondd el mit látsz. Mert én tegnap 30 percet baszakodtam, de egyetlenegy cikkszámot nem dobott ki, semmilyen betűre, betűkombinációra vagy csillagozásra.
-
BlacKSouL
addikt
Itt más az idő
-
BlacKSouL
addikt
Na, köszönöm.
Hát akkor iszok egy stampó házit..
Ja, van ami csúszósabb, mint a bezsírozott angolna vazelines gumikesztyűvel megfogva: A margarin-kés kapcsolat. A vízszintes késre tett margarindarab szinte lepattan nyom nélkül a késről. A dobozból kivenni nem lehet vele, tehát hihetetlen módon kiskanállal kenem a kenyérre..
-
BlacKSouL
addikt
Ez betölt mindenkinek faszán?
-
BlacKSouL
addikt
Kiderül hogy itt az emberek 99%-a nem is iszik vizet, csak tejet
Érdekes, hogy belegondolva, az állatvilág viszonylag kevés faja iszik kifejlett, ivarérett korában is folyamatosan tejet... Nyilván a tejtermékeket meg ugye eleve hagyhatjuk.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
HI!
Pnnyakolada vagy mijapek van heee???
udv
neduddki
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #46544 üzenetére
Hát régen az volt menő, akinek sok, különleges matchboxa volt. Később az volt a király, akinek adidas meg nike melegítői voltak, majd aztán a telefon lesz/lett a státuszszimbólejum. De nem véletlenül van piaca az X5 biemvínek is pl.
Pár száz éve meg még azzal villogtak, kinek mekkora földje van, vagy kinek van több gyarmata, esetleg hogy ki tudja élesebbre fenni a kaszát.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #46523 üzenetére
a kínai és indiai nép 99%-ának fingja sincs arról, hogy jobban is élhetne, ugyanígy Afrika is. Rájuk nem önti a nyugati világ a kapitalista marketinggépezet mocskát, hogy 'vegyél, vásároljá', fogyasszá' mer' az neked mennyirenagyon jó lesz' mert azt nem teszik hozzá, hogy nekik meg még mennyire nagyon jobb lesz. Nyilván, mert az indiai és kínai nép 99%-ában nem lát vásárlói potenciált.
A mi k.rvanagy bajunk az az, hogy ránk viszont már öntik, mert látják a vásárlói szándékot, erőn felül is, hitelvállalási szándékot, csak épp a vásárló ERŐ, és a hitel KÉPESSÉG nincs meg a magyar nép 90%-ában. Pláne nem az intelligencia a magánjellegű vagyonkezelésre. Nincs tartalékképzés, de van hitelvállalás, meg költekezés.
Tehát látjuk, hogy mások milyen jól élnek, szeretnénk is olyan jól élni, csak éppen nem tudunk.
Na és ez így már meg is határozza a boldogságfaktor miért ilyen békasegge.Ha egy kisgyerek sosem lát csokit, sosem fog rá vágyni. Egyszer mutasd meg neki, kóstoltasd meg, és onnan már akarni fogja. És ha nem adod meg neki, akkor hisztizni fog érte. Hát még ha látja hogy más meg mennyi csokit eszik...
-
BlacKSouL
addikt
Másfél hónapja beindították a fűtést, és azóta rendületlenül megy a központi fűtés. Nem baj, hogy nappal 25 fok van, nem baj, hogy éjszaka 18 fok van, október van, FŰTENI KELL! Egyetlen napot nem hagytak ki, a felszálló ág folyamatosan meleg. Amúgy nem érdekelne, de sajnos ugye a költségmegosztós rendszer miatt a felszálló ágon leadott hőmennyiséget egyenletesen osztják el. Tehát nem baj, hogy nekem nem megy a fűtés március vége óta, fizetnem kell. Eszetlen azért néha az emberiség egy bizonyos, hatalommal bíró csoportja...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #46301 üzenetére
Vegyük úgy, hogy most itthonról minden második péntek-szombat megyek 170-170 km-t Gödöllőre.
Ha elköltöznék(nyilván csak albérletbe mehetek, ha nem ismerőshöz) akkor szeretném, ha nagyon sokkal többet nem kellene autózni ehhez továbbra sem(a kevesebb jobb), és a lakás-munkahely között se legyen lehetőleg 30-40 km-nél több. De vezetni szeretek, ha a benzinre való több, mint pl. most, akkor nem gáz. Jelenleg az.
mod: Tehát magyarul: a Gödöllő-Starján körzőnyílással kanyarítunk egy félkört, és úgy kb.tbs: hai. so desu.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #46297 üzenetére
Levelezőként Gödöllőhöz vagyok kötve, egyelőre lakhelyileg meg Starjánhoz, de ha megérné utazni/ingázni egy bizonyos távolságon, illetve támogatva lenne a lakhatás, utazás, akkor persze.
EQM: Jelenleg nemzetközi cégnél autóiparban vagyok stratégiai beszerző 5,5 éve. Valami hasonló jó lenne, az autóipar specialitásai miatt, de régebben voltam textiliparos is rövid ideig. Nem ragaszkodom az automotive szektorhoz azért, max a tapasztalat. Meg valamicske rálátásom van a logisztikai dolgokra, meg a minőségügyre. Ennyi. Ja, angol a nyelv, a német az gyakorlatilag 3 évig tanult holt nyelvem. Olyan közepes mértékben tapasztalatból ismerem a fontosabb technológiákat, egyes részleteibe pedig most nyerek mélyebb oktatási bepillantást.
-
BlacKSouL
addikt
szóval aki tud most álláslehetőséget, vagy valami céget ahol nagyon keresnek embert, az szóljon nyugodtan
van munkám, de most jött el a váltás ideje
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest