- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
én meg alapból nem annyira szeretek utazni, mint a legtöbb ember, na és akkor
-
concret_hp
addikt
embörök hogy lassan minden napra jut egy "vicces" navos sztori... az a teló belső memóriája után meg nem fizetett artisjus adó miatt szedik le a telókat, hát agyameldobom
-
concret_hp
addikt
no úgy látszik néha mégis megnézik mit írsz a közlemény rovatba
"Teccenek kinyalni a seggem" -
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #49139 üzenetére
jóde mondom ilyen pályakezdő poziról van szó + nem az zavar h sokáig tart, hanem hogy mondanak egy időpontot és azt eddig kb. sose tartották
HR discussion az szerintetek mi?Schedule:
2.00-3.00 PM Interpersonal Interview
3.00-4.00 PM Technical Interview
4.00-4.15PM HR discussion -
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #49120 üzenetére
a fő bajom nem azzal van h lassan megy, hanem hogy megbeszélünk valamit és nem az van. ez úgy általánosságban is idegesít, de egy meglehetősen nagy cégtől meg főleg nem ezt várnám. mert mondjuk az esetek kis részében bárkivel megesik, hogy elfelejt valamit, nem tudja leszervezni, közbejön valami, vagy mittomén, de ha ez tendencia az nekem elég negatív, tök mindegy, hogy munka vagy magánélet vagy bármi amiről szó van.
@ a bankos sztori az olyan 7-8 éve lehetett nem tudom pontosan
jah igen + eddig mindig megkérdezték, hogy azonnal is tudok-e kezdeni vagy mikor?
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #49117 üzenetére
ja 1ik ismerős mondta, hogy szintén 1 banknál, valamikor a nyár végén jelentkezett, nov vége fel emegegyeztek, hogy jan elején kezd, aztán február vége fele kapott 1 emailt, hogy a pozit sajnos mással töltötték be amire jelentkezett
(megkérdezte, hogy ez így finom utalás-e hogy már nem kell jönnie
)
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #49114 üzenetére
no lehet olvassák a topicot
-
concret_hp
addikt
kezd vicces lenni ez a morgan stanleys móka
szerdán írtam nekik, hogy mi a helyzet, még szerdán este fel is hívtak, hogy behívnak még 1 körre. és nekem mikor lenne jó a napokban (pénteken, azaz ma vagy jövő hét elején) mondtam délután kb. mindegy, zsóval azért elég tág szerintem, abban maradtunk, hogy csütörtökön hívnak, hogy akkor mikor, mert egyeztetni kell több emberrel, mert kb. 2-2.5 órányira gondoltak. szerintetek hívtak azóta?
elhiszem, hogy év vége van, meg nem ez a legfontosabb pozi, de hogy kb. 1x se hínak akkor amikorra meg van beszélve, az azért érdekescsak azért érdekes mert 2 hónapja jelentkeztem, egy sima ~gyakornoki / pályakezdő poziról van szó, vagy mindenhol ilyen gyorsan őrölnek a kerekek?
amikor legutóbb jelentkeztem valahova, max 2 nap múlva hívtak, hogy mi a helyzet -
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL #48921 üzenetére
anyagi szempontok kevésbé játszanak jelenleg szerencsére, és gyakorlatilag full pályakezdőként elég meghatározó szerintem, hogy hova fogok kerülni, szóval vmi durvább helyre gyúrok.
Emvy: Olyasmire gondoltam, csak, hogy tud-e vmi-t hogy nem akadtam-e el a rendszerben v ilyesmi
-
concret_hp
addikt
nemtom örüljek-e vagy se hogy nem csak nálam volt sz@r a net
ismét munkás kérdés
múlt héten voltam ms-nél ugye, szerdán. azt mondta a hr-es, hogy 1 héten belül hívnak, de cseppet sem lepődnék meg ha nem így történne, mert a legutóbbi 1 hét is 3 volt. viszont a szakmai rész elég jó lett és amúgy szívesen is mennék oda. ha nem hívnak mondjuk péntekig, szerintetek gáz ha írok az 1ik figurának aki a szakmai interjút csinálta (teljesen normálisnak tűnt mind a 2)? ha mégse vennének fel, akkor még idén nem lenne baj, ha történne valami máshol, szóval nem ártana akkor jelentkezni pár helyre, de potyába meg nincs kedvem ezzel foglalkozni
valahogy nem érzem atombiztosnak a hr rendszerüket -
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #48626 üzenetére
bruttó ár = nettó ár * (1+áfakulcs)
átrendezve
nettó ár = bruttó ár / (1+áfakulcs) = bruttó ár * "inverz áfakulcs"ahol "inverz áfakulcs" = 1 / (1+áfakulcs)
-
concret_hp
addikt
úgy egyébként egy multinál szerintetek a szakmai vagy a hr-es interjúnak van nagyobb jelentősége?
előbbi 1 óra helyett lett ~75p és szerintem elég jól ment, utóbbi 30p helyett max 25, de inkább 20 (az szakmai rész csúszása miatt), de ezt egy közepesen jónál jobbra nem értékelném magam szerint, gondolom a szakmai rész sokkal fontosabb, nem nagyon tudom kb. mégis mire lehet következtetni ilyen full általános kérdésekből, azon kívül, hogy nem vagyok-e kattant, de azt meg mások is észreveszik 1 óra alatt
érdekes a hr egyébként, eddig 3 hr-essel bezséltem, mind a 3 különböző volt és nagyjából nem sok fogalma volt arról, hogy a másik 2nél miről volt szó(külön poén, hoyg szombaton vizsgázok emberi erőforrás menedzsmentből
)
-
-
concret_hp
addikt
egyébként a tipszmikszburger se kicsit kemény
[link] -
concret_hp
addikt
https://blockchain.info/charts/market-cap ez a kemény nem a beton, kíváncsi vagyok mikor jön a következő pukkanás
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #48423 üzenetére
felüldefiniáltam
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #48384 üzenetére
nem ~-ra gondoltál ^ helyett?
(XOR)
-
concret_hp
addikt
meg az hogy végtelen ciklusba kerülhetünk
emvy: a közgázzal kapcsolatos legendák nagy része igaz
ha mindenre azt mondod, hogy attól függ, akkor olyan felét tudod a közgazdaságtannak legalábbbandus: ilyen korban már tartós tejet se érdemes venni, nem hogy tanulni valamit
nekem elsőre 16K + adó lett a biztosítás
viszont majdnem 4 hét alatt nem tudatták még velem, hoyg hova utaljam
6-7. legjobb ajánlat már 26K volt asszem, szóval van szórás rendesen.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #48362 üzenetére
na még az ilyen-olyan fák bejárása ugrott be, mint tipikus rekurzív algoritmus.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #48372 üzenetére
akkor vmi hintet írhatnál erről
egyébként az ilyenekben nem nagyon hiszek, hoyg azért küldenek el mert 1 kérdésre nem tudsz válaszolni
-
concret_hp
addikt
mi egy tipikusan rekurzív algoritmus? fibonacci, faktoriális ugrik be, de gyakorlati használat nem igazán, grafikából volt talán sugárkövetésnél, de azt nem hiszem, hogy érdekelné az interjúztatókat
GC algoritmusok alatt mit értesz? annyit vágok, hogy kell mindenhez destruktor, de ezt a választ nem érzem teljesenek
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #48347 üzenetére
sávkövetés ha hóban működik, akkor király
szerencsés esetben jó teszt lesz
-
concret_hp
addikt
a bioritmus az kemény dolog, keményebb, mint a legtöbben hinnék
-
concret_hp
addikt
mondjuk a turisták azt nem látják, hogy pl a bálnának vagy ami sokkal rosszabb az egész négyes metró projektnek ugye mikorra kellett volna kész lennie. a fővám téren pl ilyen üvegen át természetes megvilágítása lesz a metrófeljárónak. csak már teljesen el van rozsdásova 1-2 helyen és még mikor fogják átadni egyáltalán...
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #48110 üzenetére
ja egy szót nem írtam CV-ben arról, hoyg tudnék programozni, csak hogy honnan van a diplomám, szóval nagyot nem mondtam talán
a másik 2 téma amit mondtak sztem menni fog
bobsys: Morgan Stanley
-
concret_hp
addikt
az
de az lemaradt, hoyg aalpvetően nem programmer melóról vna szó
GC feloldása?jól kezdem mi?
másik kérdés: nyugati környékén tudtok vmi beülős helyet, ami nem a plázában van?
#ezutánihsz: tudom, hoyg van ott pár, de nem akarok mellényúlni és konkrétan egyiket se ismerem
valami belga sörözőről is volt szó 1-2 hónapja, vagy az nem ott van?
-
concret_hp
addikt
szóbeli interjún mit lehet kérdezni programozásról ~15-20 percben
-
concret_hp
addikt
válasz
Integra #48086 üzenetére
nem azzal van a gond, hogy tanítanának erkölcstant vagy akármit, hanem az urambátyám rendszerrel ami mindenhova begyűrűzik és amiatt aki ebbe bekerül az mindig fosik attól, hogy nehogy kikerüljön a körből.
ahogy a példát olvastuk civilizált helyeken azt mondják, hogy jóvan akkor ne menjél misére vagy akármi, nem az van, hogy szétszopat 1 kis nyomorék köcsög (pap/tanár/igazgató/akárki) akinek ez a legnagyobb öröme az életben, csak mert megteheti, meg mert így meg tudja mutatni, hogy jó káder
és elvileg 24 éve volt egy csendes forradalom, annyira kicsi voltam, hogy erről évekkel később sem volt tudomásom, és lehet hogy még a gyerekeim is az előző rendszer szerint járnának iskolába... ennyi a baj csak, nem az hogy van-e erkölcstan óra
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #48066 üzenetére
néha úgy érzem, hogy csak én gondolom úgy, hogy az egyházak ideje lejárt, de akkor talán nem
nekem egyébként a templomi esküvő az ami halálosan érthetetlen sok esetben, leginkább amikor egyik fél se jár soha templomba meg stb. csak mert "szép" -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #47870 üzenetére
52 perc, remélem február körül jön majd a jó idő, mert tényleg nagyon uncsi
-
concret_hp
addikt
azt mondjuk értem, hogy egy tehetségkutató realityre jelentkeznek párezren itthon, de hogy egy valóvilágra 15 ezren
[link]
ha levesszük az a 18 alatti meg az 50 feletti korosztályt, akkor azért elég kemény %os arányt kapunk -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #47870 üzenetére
no felkerült a könyöklő is, lehet keményíteni
-
concret_hp
addikt
engem meg tegnap este hívtak morganéktől, hogy mi a helyzet, ami azért vicces, mert konkrétan 3 héttel ezelőttre ígérték, hogy hívnak, a telefonos interjú után és a hölgy nem tudott arról, hogy ezen a körön már túl vagyok
-
concret_hp
addikt
ha a modik úgy látják, lehet törölni nyugodtan, de azé' leírom.
a választások még qrvamessze vannak, de az utóbbi pár napban, kb. a 3-4. cikket találtam arról, hogy mer' az egy kulcsos adóval a "szegények" milyen rosszul jártak.
namost, azon értelmiségiek (vélhetően nem az alsó pár decilisben levők jövedelem szempontból) közül, akikkel beszéltem a témáról nagyjából senki nem volt elégedett a jelenlegi kormányzással.
ha elkezdik nagyon nyomni ezt, hogy meraszegényekmilyenrosszuljártak (ami egyébként minimum enyhe ferdítés szvsz), ami azért nem egy bonyolult kommunikáció, akkor a végén ki fog a jelenlegi kormányra szavazni? (és hogyan állnak jelenleg is ~60%on?)
csak és kizárólag a nyugdíjasokkal csak nem lehet választást nyerniígy pusztán játékelméleti szempontból érdekes a témafelvetés szerintem.
-
concret_hp
addikt
hm lehet hogy nem kellett volna megnéznem, menniy pénzé' lehet mostanában tv-t venni
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #47887 üzenetére
látod a jótett hamar elnyeri jutalmát, ha nem engeded be, akkor lehet épp szétb@szna az ideg
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #47880 üzenetére
hát én örülnék neki, ha fele annyi bringaút lenne hasonló minőségben, mint akárhol nyugaton
-
concret_hp
addikt
nekem meg szerintem a bringa lesz a legerősebb (mondjuk nem lepődök meg ezen), szerencsére az úszás jobban megy, mint vártam, bár valszeg mellen fogom végigtolni, futásnál viszont mindig jön vmi mikrosérülés egyelőre
görgőn mondjuk asszem 40 perc volt a max eddig amit eltöltöttem, de majd még rágyúrokMontoya: utóbbi 30 napot írt, októberben még én is voltam kint párszor
-
concret_hp
addikt
előbb görgőztem egy kicsit
múlt hétvégén volt félmaraton, azon kívül kicsit pihizgettem a hónapban eddig (~9 óra mozgásnál járok ami azé' nem sok), de utóbbi pár hónapban 2-3 napnál több nem maradt ki. nem nagyon van kedvem kimenni a f*s ködös időbe futni, meg van 1 kis motivációs probléma is, de sztem még max pár napig
még 250 nap amúgy pontnálad?
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #47855 üzenetére
ez azért egy egészen kis piaci szegmens sztem
-
concret_hp
addikt
szép kis ralli. csak azt nem értem, hogy azon kívül, hogy mindenki veszi, mi fogja hosszú távon fenttartani az árfolyamot? a pénznek igencsak fontos eleme, hogy el lehessen költeni. namost ha én kereskedő lennék, akkor ha bevezetnék egy ilyen virtuális pénzt amit elfogadnék azt úgy csinálnám, hoyg azonnal el is adnám és a saját lokál valutámra váltanám, tehát a tranzakciós költség miatt többet kérnék érte, mint amennyi a lokál valutában lenne. vagyont szintén nem tartanék benne. tehát egy kurvanagy lufin kívül mi indokolja az árfolyamot?
-
concret_hp
addikt
múltkor volt szó róla , vettem ilyen pálcikás illatosítót.
elég király cucc, bár rutinos öreg rókaként csak 1 pálcikát tettem bele, szóval eléggé lekorlátoztam
de mivel tényleg drága én meg skót vagyok az a kérdés, hoyg ha elfogy belőle a cucc, akkor vmi illóolajat vagy nem tudom mi ez ami benne van, lehet valahogy okosba venni hozzá occsóé'? -
concret_hp
addikt
hát ez megin' valami nagy okosság lehet
2 faktor: something you know & something you own.
ha az ownolton is knwolni kell vmit, akkor annak megint mi értelme
namind1, a mobilappjukba is 40szer be kell ütni a pinkódotmondjuk a korábbi módszerük is vicces volt, az aláírási kódszó vagymi, amit ugye úgy kellett leadni, hoyg egy alig bekamerázott bankfiókban leírod egy papírlapra és odaadod egy embernek és nem tudod változtatni
Tim: remek
-
concret_hp
addikt
magyar blogfelületek közül mi a legolvasottabb és mi a legjobban használható? vagy a kettő közül mi a legjobb kompromisszum?
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #47803 üzenetére
van az a réteg, akinek már több megtakarítása van az országon kívül, mint belül... tudnám miért
-
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun #47786 üzenetére
ja nem tudom belépéskor miért nem elég, de én mondjuk nem csinálok havi 1000 tranzakciót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Társasjáték topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- EAFC 25
- LEGO klub
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest