Új hozzászólás Aktív témák
-
Gmail, Blogger/Blogspot, Youtube kommentek -- all down
Meg szerencse, hogy en igy is tudnek levelezni. Csak nincs kivel
... kozben visszajott, 17 perces outage volt, ugy latom.
-
válasz
FehérHolló #52222 üzenetére
Nem tudom, hogy feltunt-e, de alapvetoen Magyarorszag egy szegenyebb orszag, ezen az autopalyamatrica drasztikusan nem fog valtoztatni.
-
Hehe
-
válasz
parandroid #52158 üzenetére
A szennyezes lokalizalasa jo dolog, szerintem ebben megegyezhetunk. Ha ugyanazt a fustot a Nagykorut helyett valami erdo kozepen eregetjuk ki, ahol a novenyzet tud vele valamit kezdeni, az jo megoldas.
A halozat terhelese az egyik legkomolyabb kihivas. Mar most vannak gondok Nemetorszagban azzal, hogy hogyan hozzak le az aramot eszakrol (a szeleromuvektol) delre (az autogyarakhoz, peldaul). Az elektromos halozat vesztesege nem elhanyagolhato, tehat benzin formajaban elhozni valamennyi energiat 1500 kilometerrol hatekonyabb, mint vezetekent.
Aztan a masik problema az energiatarolas.
-
> Szvsz architekturálisan gyakorlatilag az eniac óta nincs felmutatva semmi újdonság, csak szépen ki lett fényezve a cucc
Elnezest, de LOL
> Értem a profitciklus nyomását
Nem vagyok ebben biztos
. Boldogan optimalizalna mindenki teljesitmenyt, legalabbis szerintem nagyon szorakoztato munka, a problema az, hogy te, mint vasarlo, nem akarod kifizetni. A megbizhatosag ugyanez a teszta, az emberek szabadon valasztottak a Linux/Windows mondjuk a QNX helyett, az Androidot a Blackberry helyett, a 40 millio sorbol allo oprendszert a 100%-ig validalt kernellel rendelkezo egzotikumok helyett. Sirnak az emberek, hogy miert nem tesztelnek eleget, miert nem optimalizalnak eleget, aztan amikor elojon ket termek, az egyik gyorsabb es megbizhatobb, a masik pedig drasztikusan tobb feature-el rendelkezik, akkor az utobbit valasztjak. Az elso meg eltunik.
Szoval az tortenik, amit a felhasznalok akarnak.
Ja, es nagyon fontos: mernokkent a 'jo' == 'eleg jo', epp ellenkezoleg, mint ahogy irod. A dolgokat nem onmagukert hozzuk letre (altalaban), hanem azert, hogy megoldjanak egy problemat. Ha egy szolgaltatas megoldja a problemat, de nem tokeletes, akkor az jobb, mintha kozelebb van a tokeletesseghez, de soha nem keszul el. Szerintem.
Szerk.: amirol te beszelsz, az kozelebb van az R&D-hez. Egyebkent nezd meg, hogy ahol tenyleg szukseg van az optimalizaciora, ott megcsinaljak, nem veletlenul tortennek olyanok, mint pl. amikor a Facebook kitalalta, hogy vegulis csinal egy JIT-et PHP-ra (Hiphop), es lenyegeben ujragondoljak az egesz futtatokornyezetet. Mert szukseguk volt ra.
-
válasz
FehérHolló #52104 üzenetére
- nem halott
- nem volt szo PC-rol
- a beagyazott rendszereket ugyanugy a Moore-torveny kovetkezmenyei ES az architektura viszi elore, mint a PC-ket is. A PC architektura legalabb annyit fejlodott az idok soran (sot, sokkal tobbet), mint a beagyazott rendszerek nagyresze. Egeszen pontosan a beagyazott rendszerek a PC-tol vettek at egy csomo mindent.
- altalanosan elofordulo erveles, hogy a szoftvereket 'nem optimalizaljak', es hogy a programozoknak tobbet kene foglalkozniuk az optimalizalassal. Muszaki ember leven nyilvan tisztaban vagy vele, ha X torzios merevseget ker a gyar a beszallitotol, akkor nem fogja azt mondani a beszallito a hataridokor, hogy sikerult elernunk 4X-et, de szerintunk lehet ez meg 6X is, ugyhogy inkabb nem szallitunk. Ez nem igy megy. A programozo optimalizal, de az optimalizacio altalaban nem egy faktorrol szol, hanem ido-penz-time to market-sebesseg-satobbi. Ha egy program futhatna 1.6 GHz-s Pentium M-en 5 ev munkaval, de 2 ev munkaval meg lehet ugy irni, hogy fusson egy 2.2-es C2D-n, es a ket proci piaci aranak a kulonbsege 10 dollar, akkor kinek es miert jo az, ha dragabban jutunk el ugyanoda (ergo hogy a felhasznalo vegul hasznalhatja a programot)?Mindenki orulhet annak, hogy a PC-k hardvere ilyen rohamosan fejlodott, es nem kellett megvarnunk, amig szoftverrel potoljuk a hardvert. Es senkinek nem lesz jobb, ha azert kell fizetni a programozokat, hogy finomhangoljak a programjaikat a vegletekig. Ja, de, a programozoknak jobb lesz, mert meg tobb fizu, meg erdekesebb melo. De hogy a vegfelhasznalo szemszogebol minden dragabb lesz, az tuti.
-
válasz
concret_hp #52098 üzenetére
Szerintem belathatatlanul sok lehetoseg van a jelenlegi szamitasi kapacitas/watt mellett is.
-
Na, megjott az uj haziallat, lehet elvezkedni (ott a monitorok alatt). Yeah.
-
válasz
szőröscica #52008 üzenetére
Haha, touché
-
-
Az Index tesztje szerint az atlagos kategoriaba esek penzugyi tudatossag szerint. Ez valoszinuleg igy is van.
-
válasz
parandroid #51918 üzenetére
Itthon van egy iPad Air, en az ellensegemnek se vennem meg, nemhogy az anyamnak
Androiddal (is) az a baj, hogy a billentyuzet-tamogatasa nagyon gyenge (Asus TF700-at probaltam, bar masfel eve, de az nem volt jo.)
Tim82: a bovithetoseggel kapcs. az allaspont abbol kovetkezne, hogy csak netre, emailre es Skype-ra kell.
-
A bovithetoseg ugye nem feltetel, ezt kikotottuk. Nagyobb tarhely nem szamit szinten (egy SD kartyat bele lehet pakolni, mondjuk). Touch coverrel a sulya 850 gramm korul van, azert nem mindegy, hogy 850, vagy 1.5 (majd' ketszeres kulonbseg).
Egyebkent nem hiszem, hogy elsosorban asztalrol meg halozatrol hasznalna, leginkabb olben/agybol hasznalna, tabletkent.
Meg csak gondolkozom, nem eldolt kerdes.
-
válasz
parandroid #51911 üzenetére
Szerintem neki Surface 2 kene egyebkent, az RT-s verzio (web+Skype kell neki, meg jo lenne egy billentyuzet). De most epp nem kapni.
-
válasz
parandroid #51907 üzenetére
Anyamnak kellene valami az elromlott laptopja helyett.... A Dell nyilvan csak Atom procival jonne szamitasba.
-
SPOILER a lentihez, ha valaki nem akarja tudni a megoldast, akkor ne olvassa el.
Tehat ha a tesztet Magyarorszagon vegezzuk, ahol tudjuk, hogy 10000 ember korul van a HIV+-ak szama, akkor ebbol kikovetkeztethetjuk, hogy a teljes magyar lakossagot tesztelve kb. kapnank 1 millio pozitiv eredmenyt (!), es a valoszinusege, hogy egy pozitiv eredmeny valoban HIV+ szemelyt jelent, 1%.
A lentebbi Asperger-re: ha a teszt fals pozitiv aranya mondjuk 10% (ami egy ilyen netes tesztnel nagyon jo eredmenynek szamitana), akkor pozitiv eredmeny eseten 0.2% eselyed van, hogy valoban Aspergeres vagy. (Mivel 10 millio emberbol kapnank 1 millio pozitiv eredmenyt, 10 millio emberbol a statisztikak szerint 2000 Aspergeres van, tehat 0.2% az eselye, hogy te egy vagy az Aspergeresek kozul.)
https://en.wikipedia.org/wiki/Asperger_syndrome#Epidemiology -- innen vettem a 2:10000 aranyt, de ha mondjuk 1:1000 lenne, akkor is alkalmazhato a fenti pelda.
-
Egy oldalon (http://www.aspergerstestsite.com/) a tesztet random kitoltve az esetek tulnyomo tobbsegeben borderline aspergert diagnosztizal, 85-90% esellyel. Emellett az elofordulasi valoszinusege 2:10000 korul van. Feltetelezeseim szerint ezek a tesztek eleg sokat csalnak felfele, merthogy egy ilyen tesztben alig valakinek kellene pozitiv valaszt kapni (kozel kellene lennie a 2:10000-es aranyhoz, nemi torzitassal, mert a mintavetel nem egyenletes).
Szoval a meglatasom az, hogy addig, amig nem kapsz profi diagnozist, feltetelezd, hogy nem vagy Aspergeres.
Gondolom mindenki ismeri a klasszikus Bayes-peldat:
Van egy HIV-teszt, ami a valoban HIV+ szemelyeket teszteklve 90% esellyel pozitiv, 10% esellyel negativ eredmenyt ad. Ezenkivul a HIV negativ szemelyeknel 10% esellyel pozitiv, 90% esellyel negativ eredmenyt ad.
Letesztelnek egy szemelyt, es kijon, hogy pozitiv. Mennyi az eselye, hogy valoban pozitiv?(Ha bejon par tipp, akkor szepen ertelmezzuk majd az Asperger-tesztre is.)
-
Asus T100 vagy Dell Venue Pro 11?
-
-
válasz
Integra #51821 üzenetére
+1, azok, akik leszarjak az imidzset, ott se veszik annyira meg. Fontban boooven hatszamjegyu fizetessel rendelkezok szajabol hallottam, hogy haaat, HTC One S meg talan belefer, merthat 4 telefont kell a csaladba venni, es nem akarjak annyira szorni a penzt. Szoval foleg csaladdal ott sincs az a nagy ajfonolas. Fiataloknal persze mas.
-
válasz
parandroid #51743 üzenetére
Szerinted?
-
válasz
bandus #51652 üzenetére
Foszezonban menni Romaba okorseg, tenyleg, multkor ket baratommal majus legvegen voltunk, akkor volt 39 fok. Nyaron ennel melegebb van, es oriasi tomeg. Arra a kornyekre _kifejezetten_ akkor erdemes menni, amikor ti tervezitek.
Szervezessel kapcsolatban meg annyit, hogy mi a parommal mindig spontan nyaralasokra megyunk, az oda-visszaut le van szervezve, meg az elso estere a szallas, aztan csok. Siman oda lehet ugy menni, hogy menetkozben talaltok magatoknak szallas. Roma lehet kivetel mondjuk, de Toszkanatol Del-Amerikaig mindenhol mukodott ez (az elonye, hogy olyan helyen szalltok meg, aminek ott helyben megtetszik a hangulata).
-
válasz
concret_hp #51620 üzenetére
#define tenyleges demokracia
A belhaborukat (forradalmakat, polgarhaborukat, puccsokat) altalanos esetben az okozza, amikor a hatalmon levok tul szuk reteget reszesitenek elonyben ES a forradalmaroknak elegendoen keves vesztenivalojuk es elegendoen magas pozitiv kockazatuk van. Ez demokraciaban jellemzoen nem fordul elo, mert a 'szar helyzet' ellenere is tul sok vesztenivalojuk van a polgaroknak, illetve egy diktaturahoz kepest a demokraciakban (Magyarorszagot is ideertve) a kormanypart jellemzoen a tarsadalom nagyreszet maga mogott tudja (akar csak olyan modon, hogy azt gondoljak, hogy ok a legkisebb rossz).
Konkretan ezekkel a kerdesekkel is foglalkozik az altalam mar ajanlott konyv, a Dictators' Handbook.
-
válasz
Integra #51615 üzenetére
Fokozzak a dolgot:
Kammerer azóta kipróbálta, hogy adott zenefájl(oka)t tízszer oda-vissza küldött a számítógépe és a Google Drive fiókját tartalmazó szerver(ek) között, és a TCP/IP protokoll „közismert” hibamentessége (vagy „hibamentessége”) ellenére hallott különbségeket a hangminőségben az eredeti és az oda-vissza küldözgetett fájlok között
Erted, fel-le masolod Google Drivera a zenet, es megvaltozik a hangja.
-
"NAS > Router > Network Player ezen már több lan kábelt próbáltam és mindegyik másképpen szólt"
priceless
-
A hifis topicban befejeztem a palyafutasomat, eljutottunk oda, hogy szerintuk ha NAS-rol streamelek zenet egy halozati lejatszora, akkor az Ethernet kabel anyaga befolyasolja a hangot (pl. egy ezust UTP kabelen jobban szolna a zene).
-
-
válasz
concret_hp #51445 üzenetére
3 hete alig edzettem
Nincs hivatalos egyesuletem, csak az eleg informalis Szabad So
(Amit legutobb Szabad Szo-nak irtak valahol...)
-
A Catannal nekem az volt a bajom, hogy -- tenyleg igy volt, nem akarok nagyarcoskodni -- az elso 10-12 jatekot kivetel nelkul megnyertem, amikor a barataimmal jatszottam. Azutan eldontottek, hogy nem kereskednek velem, es kesz. Onnantol tokmindegy, mit csinalok. Szoval nem kedvelem azokat a jatekokat, ahol valahogy ki lehet zarni egy jatekost.
-
válasz
FehérHolló #51375 üzenetére
Ez is jo bolt, de ha tarsasjatek-referencia kell, akkor [boardgamegeek FTW]
-
Vannak a 'rendes' tarsasjatekok, meg az 'egyszeru' tarsasjatekok
. A 'rendes' tarsasjatekok beleposzintje a Carcassone, ami mar elegendoen sok bonyolultsagot hordoz magaban ahhoz, hogy sokaig lehessen elvezetesen jatszani. A Katan pl. meg nem uti meg ezt a szintet, azt nagyon konnyu szetjatszani. Ha meg kicsit feljebb akartok lepni, akkor pl. a Samurai Swords szuper, az kb. 3 ora jatekideju; a Britannia a vilag egyik legjobban kiegyensulyozott jateka (rendszeresen vannak vilagbajnoksagok, stb.), az stabilan 8 orasnak bizonyult nalunk. Az Axis and Allies verziotol fuggoen 4-12 oras, a lenti kepen a kombinalt 1940+Pacific verzio lathato, ami a legdurvabb, 180 centi szeles tablaval, 8 nemzettel.
Ami meg szuper tarsasagi jatek, az a Space Invaders, mert az kooperativ, ergo a csapatnak a jatekot kell megvernie, nem a 'gepet'.
En elegge rajta vagyok ezen a tarsasjatek-dolgon, tehat ha jatekidot/mufajt be tudja valaki loni, akkor tudok segiteni.
-
válasz
Integra #51356 üzenetére
> viszont van itt még egy nagyon fontos kérdés, ami legalább ennyire fontos, hogy a kölykök mit fognak iskolában tanulni majd, milyen agymosást kapnak, milyen anyagból fognak tanulni, mert a jelenlegi rendszer igen erősen kifogásolható ezen a téren (is)
Ez igy van, de meg mindig vannak jo sulik (a tankonyvek lecserelese azert nem csereli le az agyakat a tanarok fejeben), meg sokminden mas is szamit. Ahogy mondod, ez penzkerdes.
Nem mintha mashol nem lenne ez penzkerdes, kezdve mondjuk Londonnal, ahol ha rendes oktatast akarsz a gyerekednek, akkor az nagyon-nagyon massziv penzbe kerul.
Sztori: parom egy fejlodespszichologiai kutatasban vett reszt Londonban, ahol kisiskolaskoru gyerekek vettek reszt a kutatasban. Alapvetoen a nyelvtanulasi nehezsegek neuralis hatteret probaltak modellezni, a lenyeg, hogy nyelvi feladatokat kellett megoldaniuk a kisgyerekeknek. Namost jelenleg Londonban szinte keptelenseg olyan iskolat talalni, ahol a gyerekek nagyresze angol anyanyelvu (ez fontos lett volna, mert torzulnak a kiserleti eredmenyek, ha nem az anyanyelveden tesztelnek). Erzed ennek a dramaisagat?
-
-
Nem veletlenul 170e font az a kertes haz, es nem 500. 500-ert se kapsz a varostol nem tul tavol, rendes kornyeken kertes hazat, max. sorhazat valami kis hatso kerttel. Thamesmead egyreszt szar hely, masreszt kint van a feneben.
Amikor lakast/hazat vasarolsz, elsosorban a kornyekert fizetsz, masodsorban magaert az ingatlanert. Egyszeruen nem latom, miert kene nekem egy kozepesen szar londoni sorhazban elnem mondjuk szazmillio forintert (ami 'csak' 300k font), ronda utcakon, gaz emberek kozott, napi 2x1.5 orat ingazva. Dragan vett nyomorusag. Csinalja, akinek ehhez van kedve. (Mas kerdes, ha nincs valasztasod, mert mondjuk olcson akarsz berelni. De bevandorlokent Londonban csak akkor telepednek le, ha nagyon-nagyon faszantosan keresnek, egyebkent csak ugrodeszkanak hasznalnam -- mint ahogy tettem is.)
-
Az a jo abban, ha az ember eldonti, hogy megsem vesz lakast, hogy ujra van egy csomo elkoltheto penze
-
Ha magyar állampolgárok olyan nevet szeretnének bejegyeztetni, amely nem található meg az MTA Nyelvtudományi Intézet honlapján levő női és férfiutónevek listájában, ezt a nevet hivatalos eljárásban a lakóhely vagy a születés helye szerinti illetékes anyakönyvvezetőnél vagy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Anyakönyvi Osztályán kell kérvényezniük. Ők továbbítják a kérvényt az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez. Itt a nyelvész (pl. névtanos, nyelvtörténész, pszicholingvista, szociolingvista) szakemberekből álló Utónévbizottság szakvéleményt készít a kérvényezett név bejegyezhetőségéről.
-
válasz
FehérHolló #51161 üzenetére
Ja, validaltam a semat a semakra vonatkozo semaval (http://www.w3.org/2001/XMLSchema.xsd), es valid.
-
Kockafejuek:
letezik, hogy ez az XSD hibas? A kozepen az <xs:element name="member" type="MemberType"> ketszer szerepel, ez elvileg nem korrekt egy xs:sequence elemen belul, nem?
-
Ez nem realis ebben a formaban, ahogy a cikk irja, nehany dolog miatt:
- ez 135k brutto. Ez egy eleg top fizetes, 30 eves programozokent semmikepp nem atlagos, es nincs olyan kornyezet, ahol atlagos lenne. Elerheto, de kifejezetten a top 0.5%-nak
- azt emliti, hogy ennek 3x-osat is meg lehet keresni programozokent -- en sokmindent lattam, de biztos vagyok benne, hogy a felmillio fontos evi brutto beosztott programozokent nem realis sehol
- emellett havi 1300 fontbol el, ami rohej akkor, ha ennyit keresel, aki havi 6700 nettot keres, az nem ilyen korulmenyek kozott elHa ez a fizu brutto, akkor kb. minden stimmel, az 80k eves fizu, ami 30 evesen, penzugyben egy jo eros atlagos fizetes, es tenyleg van par ember, aki 200k folott keres. Es evi 80k bruttonal akar el is kepzelheto, hogy marad egy rezsivel kb. 1000 fontos lakasban valami alsokozepes kornyeken.
Bar lehet, hogy csak jól tud helyezkedni, avagy jól tudja eladni magát.
-
válasz
concret_hp #51036 üzenetére
Nincs. Automata valtos autonal meg D-bol se erdemes kivenni a valtot.
-
Az vajon miert van, hogy a legnepszerubb Androidos hatterkep app (= semmi masra nem valo, csak arra, hogy hatterkepeket tolts le) a kovetkezo engelyeket keri:
Write call log? WTF?
-
válasz
freelanced #50988 üzenetére
-
válasz
freelanced #50984 üzenetére
Csak azt tudom mondani, hogy az informatika egy elkepesztoen szar melo, ha nem vonzanak a reszletei. Stresszes, kiszamithatatlan es ha nem igazan szereted, akkor valoszinuleg tul jo se leszel benne, emiatt nem is fognak tulsagosan megfizetni. Emellett az egyetemen vegig ugy fogod erezni, hogy valami hulyeseggel tomik a fejed. Vannak enyhen mernoki, de kicsit muvesziesebb palyak, pl. ipari formatervezes, vagy kicsit tobb human tudast igenyloek, mint pl. muszaki menedzser. Ezekben az a nehez, hogy nem igazan kapsz rendes szakmat, mert ezek nem azt adnak, szoval sokat kell hozzatanulnod, viszont esetleg menetkozben eldontheted, hogy most akkor mi is erdekel - tenyleg a szamitogep, vagy inkabb a mernoki melo (az informatika jo resze nem mernoki tudomany, inkabb valami zavaros katyvasz, meg tul fiatal a szakma), vagy inkabb menedzsment/kozgaz, vagy termektervezes.
-
válasz
freelanced #50979 üzenetére
Szoval nem az informatika erdekel, hanem a szamitogep.
Nehez ugy, en igy nem feltetlen mennek infosnak, lehet, hogy erdemes lenne kicsit tanulnod autodidakta modon, es rajonni, hogy mi erdekel.
> Jó lenne egy olyan munka ami érdekel de hát ez vágyálom
Nem a munka a vagyalom, hanem egyelore nem tudod, mi erdekel.
-
válasz
freelanced #50977 üzenetére
Mi erdekel az informatikabol? Ill. mennyire fontos, hogy a szakmad erdekeljen?
-
válasz
freelanced #50975 üzenetére
Ott kemenyebb a matek. Ha webdesignnal akarsz foglalkozni, akkor teljesen felesleges programozo matematikusnak menned, tenyleg. Ennek a hivatalos neve 'computer science'. Webfejleszteni egyszerubben megtanulhatsz magadtol is, rovidebb ido alatt, es a front-end designhoz tenyleg nem igazan kell kategoriaelmelet.
Egy BME muinfo mar kevesbe elmeleti, de ott is van eleg sok (hasznos) teoretikus kepzes is.Teny, hogy az erdekes melok nagyreszehez nekem jol jott az elmeleti kepzes is (amit hasznaltam mar az utobbi par evben: linalg, mindenfele machine learning cucc mint pl. PCA, SVM, neuralis halok, aztan sok-sok valszam), mondjuk en nem infoskent vegeztem sajnos (vagy szerencsere). Sose tudod, mikor lenne jo tudni egy kis elmeletet. Persze ha nem erdekel, akkor nem erdemes csinalni.
-
válasz
freelanced #50971 üzenetére
Nem annyira brutal a matek szerintem muinfon, marmint ha minden mas oke, akkor azon is atkuzdod magad. A gond akkor szokott lenni, amikor a matek nagyon nem megy, a tobbi meg kozepesen nem megy (mert akkor nem marad energia ragyurni).
-
Ja, a FreeNAS az BSD-alapu, viszont az onnantol nem altalanos celu szerver, hanem NAS, csak te rakod ossze. Es ugy nem is lesz olcsobb, mint egy NAS.
A Readynas Ultra-mat szerintem most kb. 130-150 euro korul adnam el, van benne talan 1 G RAM, 1.6 Ghz Atom, nagyon kompakt haz hot swap HDD fiokokkal, es x86-os, tehat siman futtathatsz rajta egyeb programokat (pl. en btsyncet futtatok rajta), SSH hozzaferes van. Ennyibol eleg nehez osszerakni PC alapu szervert, hasonlo meretben, hasonlo fogyasztassal, szerintem.
-
A Linuxszal az egyik gond NAS-on, hogy a sima mdraid nem tud online tombot novelni. Ha a Netgear NAS-omba belerakom a negyedik HDD-t (most harom van), akkor gond nelkul kiterjeszti a kotetet a negyedik HDD-re, ezt a dmraid/mdraid nem tudja. ZFS on Linux az experimental, es kezdokent nem szokott az ember ilyennel jatszani.
Windows Storage Spaces tud mar ilyet, bar vannak vele idonkent sebessegproblemak.
-
Megsem brickeltem a telefont, fene egye meg.
-
Na, ugy nez ki, eletemben eloszor sikerult teglasitanom egy telekommunikacios eszkozt ... (LG G2)
-
-
Van/lesz egy occson elado Netgear Readynas Ultra-m, 4 diszkes.
-
válasz
Tothgera30 #50819 üzenetére
Ez nem memoriahiba.
Nezd meg, hogy a hattertar milyen modba van konfiguralva a BIOS-ban. Probald AHCI vagy IDE modba allitani. Ha ezektol nem javul meg, akkor toltsd le az Inteltol a legujabb RST drivert, es toltsd be installalaskor.
-
-
Szoval bovebben: jellemzoen telen szarad ki az ember keze, szaja, szeme, holott telen a legmagasabb a relativ paratartalom (sokszor kozel 100% napokon keresztul, Budapesten is). Ez a hideg miatt van, a levego kevesebb vizet tart meg alacsonyabb homersekleten. Egy adott abszolut paratartalom (gramm/m3) lehet, hogy 0 fokon 100%-os relativ paratartalomnak szamit, 25 fokon viszont sokkal alacsonyabbnak. Ha a kulso hideg, 100%-os paratartalmu levego bejon a szobaba, es felmelegited (futesz), akkor a relativ paratartalom hirtelen sokat esik a melegebb helyeken. Ez az oka, hogy telen jobban szarad a bor, peldaul. Tehat pl. viszonylag huvosen tartott szobat paratlanitani nem praktikus, mert a testhomersekleten mert relativ paratartalom rendkivul alacsony lesz.
Egyebkent annak, hogy telen gyakrabban vagyunk betegek, elsosorban nem a hideg az oka, hanem az alacsonyabb abszolut paratartalom (pl. jobban kiszaradnak a tudohorgocskek, kevesbe mukodik az immunrendszer ilyen kornyezetben).
Szoval ovatosan a paratlanitoval telen (nem veletlenul vannak a falusi ovodakban vizzel teli cserepek a radiatorokon).
-
Harom bankot neztem meg, mindharomnak fent volt...
http://www.cib.hu/maganszemelyek/aktualis/hirek/index?id=0ae902
https://www.raiffeisen.hu/hasznos/hirek/-/asset_publisher/R8vn/content/bankfiokok-unnepi-nyitva-tarta-2?redirect=https%3A%2F%2Fwww.raiffeisen.hu%2Fhasznos%2Fhirek%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_R8vn%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2http://informaciok.eu/index.php/bulvar/1453-otp-unnepi-nyitvatartasa-2013-2014
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Tudományos Pandémia Klub
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest