Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
5év múlva..?
Hol van az még..! Meg beleesnek a klasszik hibába, hogy az elmúlt pár vicces hónap primitíven megfogható történéseiből indulnak ki. A tavalyi év laza oldalazásán bezzeg nem kerestek 20%-ot.
Hülyék ezek mind!
Ne is ezért vegyél BTC-t! Hanem mer' az jó minden BTC tulajnak.
Vegyük az én példámat:
Tavaly nyáron (augusztus elején vmikor) lőttem be a kereskedőbotot 1BTC-vel, ami ~$10 volt akkor. A bot 1BTC-vel zsonglőrködik, illetve ha rosszul "köt", akkor a maradékkal (voltak ilyen időszakai). Eddigi ténykedése során (nagyon béna, nincs időn fényezni) ~$700-t hozott össze. A bitcoinjától $1000-on gyakorlatilag azonnal meg tudnék válni.
16 hónap alatt a $10-es "tőke" fialt $700-at. A 20% lófasz ehhez képest, nem is merem elképzelni, hogy milyen gazdag volnék, ha a "profitot" (höhö) odaadtam volna neki tőkébe.Nos, nem vagyok gazdag.
Asszem jobb így nekem.
-
tbs
addikt
1BTC>$1000 - gyakorlatilag minden váltónál lassan - egy hete. Ez meg egy jó elemzés (természetesen végletekig egyszerűsítve) -> [link]
Sajnos a kormányunk(-nyaink..?
) ténykedését látva inkább elhiszem, hogy btc nyugdíjam lesz, mint forint... Utóbbihoz sokkal több hit kell...
Vkinek egy 1BTC-s paper wallet..? Baráti 200eFt..? -
tbs
addikt
Imaxet nem komálom - bloatware (igazából nem áll rá a zagyam
). Vim - mer' vi-t nehéz natívba szerezni.
Csudálkoznak is sokszor a notepad++ huszárok, hogy ezt most hogy..?
Mondjuk '94 óta megy ez nálam - nehezen váltok, na.
szerk.: Ez a lighttable sublimetext klónnak tűnik. Arra sem bírtam átszokni (bugos lassú szar). Apropó, nem kell féláron a licence..?
-
-
tbs
addikt
-
tbs
addikt
válasz
bandus #48583 üzenetére
Azokon már megtanultam uralkodni soksok éve.
Nem, régebbi (10+) sérülés. Akkor bactak rája, most meg szívás volt vele. De durván jól csinálták meg (Veresegyházi Misszió, ~1cm-es vágásnyom a talpam belső oldalán, helyrenyomták a csontit). Sajog picit, de az originális fájdalom eltűnt... Holnap még meg kell mutatnom az embernek, oszt sanyi (+kapok egy gézbumszlit a talpam alá pár hétre). -
tbs
addikt
Kiderítettem. Vágnak.
És mivel megy az okos ember ambuláns lábműtétre..? Kocsival... És minek tolat neki érzéstelenített lábbal..? Villanyoszlopnak...
Bazze, ekkora marhát se láttam még, mint ma én... Kicsit más tudatállapotba voltam/vagyok... És múlik a tompaság... Azt kamuzzák, hogy nem fog fájni............ Hejhó, megyek aludni, amíg még tart..!
-
tbs
addikt
Most indulok a kórházba a lábammal. Kujvára be vagyok szarval...
Mostanában fűrészelnek, vagy baltáznak..?
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #48457 üzenetére
Jöjjön csak, legalább realizálódik vmi nyereség.
-
tbs
addikt
válasz
BlacKSouL #48453 üzenetére
MRI, röviden, egyszerűen:
-fognak egy kujvanagy mágnest, amit polarizálnak durván. Ez lassú.
-Piszok hirtelen megfordítják a polaritását.
-A vizsgálandó rész _körül_ csíkban elhelyezett párezer irányított antennácska felveszi a változásokat.
-Odábbviszik az antennacsíkot picit.
-Ismétlik az egészet.
-A sok "felvételből" okos computterprograny rajzol 3d képet.
-Ez utóbbi képet KÉRDD EL cd-n vagy dvd-n, mert tök jó progik vannak hozzá, amivel lehet odahaza nézegetni. -
tbs
addikt
1BTC=$1000+
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #48298 üzenetére
Mennék hasonló kondíciókkal. Iroda és pozíció nem kell - vidékre nem utaznék, dolgozni sem akarok... Küldhetem a cv-m? Hová..?
-
tbs
addikt
válasz
Winner_hun #48188 üzenetére
-
-
tbs
addikt
válasz
cattus #48169 üzenetére
Tudásra vágyol..? Bemelegíthetsz D.E.Knut A Programozás Művészete című örökbecsű könyvecskékkel.
A suliban meg gyakorlatorientált képzésre menj (bme), mert hiába ismert kacifántos algoritmusokat, ha fogalmad sincs hogyan kell implementálni...
Bár a progmatos srácok között is van jópál dulva alc.
Szvsz.
-
tbs
addikt
No, nem is a kihagyás mellett érvelek, csak pl. java-ban egymást érik a framework-ök, meg kommunikációs buszok. Egyszerűen lehetetlen mindet értelmes mélységben ismerni.
Amiket emvy írt, azok jó részét öntudatlanul is alkalmazza soksok ember, aki oop-zik bármilyen nyelven.
Csak lett egy szép nevük.
-
tbs
addikt
Ezek szinte mindegyike alig pár éves múltú* játékos, vének vagyunk már - egy ideje feladtam, hogy ússzak az árral szembe'. Csak azt szívom magamba, ami a melóhoz kell.
(*: A nyelvek, az erőforrások és popularitásuk most ért el arra a szintre, hogy "tömegek" tudnak foglalkozni ezzel. Pl. a RAII az C++, de jól kimaradt az első pár szabványból - nem véletlenül. Aztán napi gyakorlat hiányában egykettőre kikopik akármelyik.
)
-
tbs
addikt
válasz
parandroid #48066 üzenetére
Hja, a fejcsóválás mindkét részre értendő ebben az esetben. Egyszerű emberek vs. egyház. És valszeg szavazni fog...
-
tbs
addikt
-
tbs
addikt
válasz
bobsys #48029 üzenetére
Ahhha. Ezeknek a progiknak nem a kódolás erőssége szokott a szűk keresztmetszetük lenni...
Van egy-egy LUKS-os cryptoloop-om a szervereimen, ha kell tudom mozgatni 1 fájlban akárhová. ( [link] )
Nyílt cuccokban privacy témában - "Snow Den" óta különösen - jobban bízom, mint a kommerciális izékben.
-
tbs
addikt
válasz
fokukac #47964 üzenetére
Kiábrándítalak: a munkáltatói bérköltséged teljes elvonása még mindig 50% fölött van. Ez a bruttó/nettó játék a fizukkal atomértelmetlen...
Az 1kujcsossal csak ez a gond:
Ember1, nettó 100eFt: mindet befizeti (kajpianő), tehát ÁFA ugrik az egészből.
Ember2, nettó 300eFt: befizeti a felét, tehát a felének az áfája a megtakarításai között marad.Eddig szép.
Nos deazonbanizéígynemmaradhat, Ember2-ről az adót máshogy kell lehúzni. Bankadó formában pl.
Sokan a fentit nem fogják fel igazán. És sajnos szavazhatnak... Brrrr...
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47928 üzenetére
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47862 üzenetére
Nnna, profitrealizálás zajlik.
Most épp $530/BTC.
(Kis botom, meg dolgozik hálisten. Sok ilyet még!
)
Szerk.: nem AZ a botom, huncutkák.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47858 üzenetére
Igaziból mindegy nem..? Melyik "pénz" nem lufi..? Az nyer, amiben többen hisznek.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47854 üzenetére
Viszonylag összetett a probléma. Ha ezt itt megnézed -> [link] láthatod, hogy végtelen mennyiségű számítási teljesítménynövekedés az egyik alapja. Amit vkik irgalmatlanul növelnek.
Éljenek az sha256-ot tudó asic-ok..!
Szerk.: És persze Kína. Sok ember, tőzsde pang ott is. Klasszikus gyűjtögetős nép, bejön nekik a BTC filozófia.
-
tbs
addikt
1BTC = $600 -> [link] Pukk!!!
-
tbs
addikt
válasz
Winner_hun #47846 üzenetére
Tök egyetértek. Ez a ló nagyon rossz oldala. Eddig volt egy netbankom, ahol a dolgaimat akárhonnan tudtam intézni, amikor eszembe jutott, vagy kértek tőlem $$$. Most meg van ez a könnyen elvesző bizbasz, amit nyilván nem cipelek... (Ja, a mobiltoken nem megy az 1.6-os androidos telefonomon...
)
-
tbs
addikt
Skacok! Nincs itt vki aki heavy git user/admin..? Kéne tapasztalati infó.
-
tbs
addikt
válasz
kételkedem #47645 üzenetére
Ehhh... Csak kampányfogás...
-
tbs
addikt
1BTC = $330 Éjszaka $390-ről fordult $300-ra.
Indul a hullámvasút.
-
tbs
addikt
1BTC -> $380
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló #47327 üzenetére
Hja, közben visszaolvastam végig.
Napi életem van ilyen közegben, ugrom rá.
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló #47317 üzenetére
Igenis hasznos lenne. Ugyanis ha bekapcsolok egy bizonyos RDNS ellenőrzést akármelyik smtp-men, akkor a lazán konfigurált (értsd hozzánemértő, mert minek rfc-t olvasni, ha bepipáljuk és megy) exchange küldők levelei már mennek is a /dev/null-ba... A spamek jelentős részét eltüntetné ez a húzás - és a vállalati ügyfelek nagy részét is...
Az spf rekordokról meg még nem is beszéltünk...
Szóval nem az exchange az igazi probléma (2008 óta - addig telnetből kékhalálba lehetett küldeni egy közvetlenül inetre akasztott exchange-et), hanem a látszólagos konfiguráció könnyűsége. Az exchange már jó, a hozzáértők meg nem feltétlenül azok... Mert nem ismerik az rfc-ket...
-
tbs
addikt
Kedvelem az Exchange dolgait, de a felvázolt funkcionalitást elég könnyen gyakorlatilag akármivel össze lehet ravaszkodni. Az exchange egyetlen előnye, hogy utánfutóként a hasznosabb dolgokat rakják bele. 2008 óta kifejezetten elégedett vagyok vele (az első komolyabb patch + a 2007-es exchange). Csak ne akarjon a júzer 60e leveles fiókokat hagyni benne.
Meg ne akarjuk egymagában üzemeltetni KKV-nél.
Ahol nem tudnak legalább 3 vasat finanszírozni (amiből legalább az egyik fizikailag is külön darab), ott nem is érdemes előadni az exchange-t mint megoldást, mert előbb-utóbb halál lesz a vége.
Most épp a Zentyal felé nézelődöm, az egyik kedves ügyfelem kinőtte a 12(!) éves cyrus imap postfix sieve amavis clamav ical webdav infrastruktúráját (aminek a funkcionalitását 2008ban érte el az exchange
)... (A poén náluk az volt, hogy egy "exchange"-t váltottam erre a komplexumra és az outlook-ok maradtak a kliensoldalon - erősen korlátozva a lehetőségeket.
)
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló #47282 üzenetére
Ezért kell pengét használni.
Meditatív tevékenységgé válik az arcszőrzet ápolása.
Babapopsi sima kb. 2 óráig a beretva után, estére meg már durván látszik is. Értelmetlen a harc a természettel. A lányok is jobban szeretik ha nem dörzsöl, hanem hajlik...
-
tbs
addikt
válasz
Tothgera30 #47231 üzenetére
Baró.
-
tbs
addikt
1BTC = $298
-
tbs
addikt
Doclerék bekaphatják... 3. napja nem tudok melózni miattuk...
-
tbs
addikt
Nem rossz, de ha össze wd40-ezed, akkor kb. fél nap alatt eldzsuvásodik... Kutyaszárazra takarítsd. Nevetni szoktak rajtam, de ilyesmit szappan+körömkefe kombóval szoktam takarítani. (Nem túl durván rányomva a kefét.)
De ha hozzá tudsz jutni izopropilhoz, vagy freonhoz - tökéletes koszoldók a víz után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Napirajz könyv
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest