- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Nem is tudom, ezt mutattam már?
Aztán meg a folytatást?
Csak úgy miheztartás végett...
A Kövi család -
BlacKSouL
addikt
pina
-
BlacKSouL
addikt
a hidrogén peroxid nem tejtermék ugye?
mert folyadék
tea, kávé, alkohol, Hunyadi víz nincsenek tiltólistán?
teljes mértékben nem tudom jó-e, de mindenesetre minél több folyadékot (vizet) igyál, minél kevesebb egyéb anyag hozzáadása nélkül, és a palackozott ásványvizekből az 500 alatti ÖOÁT-úakat keresd (pl. Jana)
Én egy időben nagyon sok Jamincát ittam (míg lehetett itthon is kapni), ami a 3500-as összes ásványianyaggal elég brutál, ha rendszeresen fogyasztod. És az még nem Mira/Hunyadi kategória, hogy ne legyen ihatatlan, viszont képzi a kristályokat.
Mondjuk már két szülésen túl vagyok, de nem szeretnék harmadikat.Azért ha eddig nem 3 litert vittél be rendszeresen, akkor a 4 liter az elég sokkoló lesz, én kb. 3 percenként járok olyankor pössenteni, pedig általában csak a 4. sör után megyek ki először
-
BlacKSouL
addikt
14:00-tól érdemes lassan húzni előre a képeken az egeret
Az 5%-os lejtésű, tetővel ellátott erkélypadlón 3 centis patakvíz állt percekig. Rég nem láttam ekkora k.rvanagy felhőszakadást.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Azt megfigyelték-e már a chemtrail szagértők, hogy a turbólégcsavaros repülők az istennekse akarnak csíkot húzni, csakis a sugárhajtásúak. Erre mi a tudományos magyarázatuk? Azokon nem fér el a tartály? Vagy csak 800 km/h fölött lehet kiszórni?
-
BlacKSouL
addikt
Nem csak a zopelé reped.
Ismerős BMW 530D-jében dettó ugyanez történt.
Márkaszerviz ajánlata anyag+szerelés 80 000.
Független szerviz ajánlata: kihozzuk 45 000-ből.
Úgyhogy inkább vett háztartási boltban 3 200 Ft-ért ugyanolyan szálerősítéses gumicsövet, meg vagy 200 Ft-ért 2 bilincset, és a garázsban összeraktuk vele ketten 30 perc alatt. Munkadíj 1 sör a teraszon (250Ft). Tökéletesen működik az autó...Szóval az autóipar minden egyes elemének belőlünk kell(ene) megélnie, de ilyen apróságokért majdnem 100 000-et kidobni, köszönjük, nem kérjük.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #59486 üzenetére
Sosem értettem azokat, akik egy sokszorosan tesztelt kifejezetten biztonsági védelemre tervezett és fejlesztett eszközt tekintenek az autózás üldöznivaló antikrisztusának, és a legcsodálatosabb ideológiákat gyártják, hogy miért nem jó, miért nem kell és miért nem szabad bekötni magukat...
Erre nem mondhatják azt, hogy ez profitorientált hülyeség, mint ahogy azt a téligumival kapcsolatban sokan hangoztatják. Ezért nem jár extra bevétel. De hát én már nem idegesítem ezen magam, ahogy a kidobált égő csikkekkel sem. Remélem egyszer az ilyeneket pofándobják vagy 50 parázsló bottal. -
BlacKSouL
addikt
Az általam rajzolt ív mentén(kívülről kerülve) közlekednek a gépek, amik egyébként átmentek volna fölötte.
"A Lufthansa német légitársaság bejelentette, hogy a gépeik azonnali hatállyal elkerülik a kelet-ukrajnai légteret. Hasonlóan, több járat átütemezéséről döntött az Air France, a Wizz Air, az Alitalia, a Turkish Airlines, a British Airways az orosz Transzaero és a Virgin Airlines is..." [link]
-
BlacKSouL
addikt
A repülő nem vált irányt ilyen fokban...
Szarvasúr: megnéztem, kontrolcékontrolvé simán működik a külső hdd-nél, nincsenek rendszer vagy rejtett fájlok, le is szedtem, mindenestől 364MB volt rajta. Ez kb. 4 program telepítője, autorun meg a dokumentációk vagy 20 nyelven.
De a tévével formáztatni már ma megint nem állok neki. Elég volt üzembe helyezni, átkábelezni a rendszert az új UPS-el, annak is este 10-kor fogtam neki. Holnap meló után meetingem van exkolleginával, aztán még némi családi program, talán este 10 előtt hozzájutokMost meg alunni kéne, de még zuhany előbb.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ngabor2 #59378 üzenetére
Ok, köszi az infókat. Akkor este megnézem mi van rajta, és ha semmi jelenleg használható, akkor már csattintom is fel a tévére...Mondjuk a 16 centis kábellel gondolom inkább a laptop felhasználókat célozták meg, nem pedig a 40"+ tévéhasználókat, a talptól 45 centi magasságban elhelyezett 1A-s USB aljzattal. De majd kitalálok valami stabil tartót neki, és megpróbálok a vízszintes elhelyezésre gyúrni.
(Nekem 2000 óta eddig 4 belső vinyóm volt összesen 2 gépben[+1 SSD], abból egyedül a legelső 8,4G-s Quantum Fireball adta meg magát, de abban már csörgött/csilingelt a fej, és mégis, a 90%-át az adataimnak ki tudtam szedni belőle. mázli)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ngabor2 #59371 üzenetére
Elvileg csak a tévéhez lesz használva, legalábbis egy darabig. Viszont később nem tudhatom kellhet-e. És ha már adták vele, gondoltam nem dobom ki egy laza mozdulattal. Ha a tévé valaha mondjuk megy, a vinyó marad, és akkor lehet, hogy kéne... Mondjuk jó, eddig se használtam ilyen programot... tehát logikus lenne hogy kuka.
Majd talán este hozzájutok, hogy megnézzem mi hogy van rajta, de gondolom ezt azért nem kontrolcékontrolvé megoldással kellene kinyerni róla.Meg azt nem tudom még, hogy ezeknél a hordozhatóknál hogy működik a fejparkoltatás. Ezek a tévék sosincsenek áramtalanítva. Hogy érdemes rádugni az USB-jére? Bekapcsolt állapotban, és majd intézi magának az energiamenedzsmentjét? Lehúzni meg gondolom ugyanúgy, hogy valami menüpont van eszköz eltávolítására a tévében is, és azt kiválasztva lezár, leparkolja a fejet, és leáll a pörgés. De nem volt még ilyenem, nemtom hogy működnek.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
A Samsung M3 portable HDD-n lévő gyárilag előretelepített anyagot hogy tudom úgy lementeni mondjuk PC-re, hogy - noha tévéhez lenne használva főleg - esetleg később vissza lehessen tenni rá. Mivel sejtésem szerint a tv mindent legyalul róla, az előtelepített cuccokat is és a saját kedvére formázza meg. De feltételezem PC-n ismét formázva használható lehet megint.
-
BlacKSouL
addikt
Aha. Szóval a Costa Ricaiakkal az volt a baj, hogy bunkerfocit játszottak, a Hollandok persze mindent megtettek, de nem tudtak velük mit kezdeni(tehát nem voltak jobbak), nem rajtuk múlt az impotens meccs. És én vagyok a hülye. Értem.
Most az Argentínokkal éppen mi a baj? Hogy támadnak? Hogy próbálnak focizni? Mit szeretne Hollandia és az ő drukkerei?
Hollandoknak nem szólt senki, hogy labdarúgó vb és nem tizenegyesrúgó vb?
De értem én, az eredmény fontos, nem a foci. Ez így nem szimpatikus. Hálistennek hogy csak 4 év múlva lesz a következő.. -
BlacKSouL
addikt
Amúgy:
Ami megváltoztatta az időjárást: levágattam a hajam rövidre, nyáriasra, azóta 10 fokkal van kevesebb, és esik. Bekapcsoltuk a légkondit, megelőzés céljából, lásd fent. De ami feltette a pontot: lemosattam hétfőn a kocsit. Hát ez meg ősidők óta vonzza a lucskos esős időtNaná hogy most ilyen. Ja, és egy a ráadás ugye: hogy most "nyaralok"
Na mindegy, sör lesz, bor lesz, pálinka lesz, a sötét szobában inni ugyan itthon is lehetne, de itthon nem kéne kifizetni 5000 Ft-ot egy éjszakáért... Abban hol lenne az élvezet
Lássuk a meccset. Hajrá Argentína
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #59201 üzenetére
Lelőném magam
De összefüggés van a tömény piálás és a hidegfos időjárás között is.
Azt az északiak is úgy élik túl, hogy mattrészegek a munkaidőt kivéve mindig
Amúgy nem is sírtam, csak mondtam, hogy ez a nyár végig jó száraz meleg, kivéve azt a három hétvégi napot, mikor az úgynevezett "nyaralásomat" terveztem be. Eddig is jó volt, utána is jó lesz, de a lottóötöst meg k.rvára nem találom el ilyen pontosan
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #59139 üzenetére
Ez se rossz ötlet, de kevesebbet meg minek?
Most ért ide a eső. Mennyivel nyugodtabb vagyok így, hogy nem áll kint a szabad ég alatt a kocsi, hanem szépen a garázsban pihenget tető alatt.
-
BlacKSouL
addikt
Mit jelent, ha álmomban lebegek? Általában szobában, és saját akaratból, csak arra gondolok, hogy felemelkedem, és tényleg. Aztán lebegek a szobában, és utána lassan visszasüllyedek.
Ennek extrémebb változata, mikor jó magasan vagyok valahol, egy rúdon, vagy toronyban, de sosem épületen, csak egy különálló építményen, és onnan általában tudom, hogy le fogok zuhanni, és aztán úgy is történik, és a szabadesés érzése jön elő, de földetérés szinte sosincs. Néha eldől alattam a torony, vagy még néha fa is szokott lenni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #59102 üzenetére
Nem mondasz hülyeséget, ez valami globális jelenség.
Én annakidején míg Starján-Bpest vonalon buszoztam, ugyanezt vettem észre. Lassan telítődik a busz, elfogynak az ablak mellettiek, jönnek a belsők, kis fiatal ropogós leánykák szállnak felfelé, végignéznek a buszon, leülnek teljesen máshol. És mikor már csak mellettem van hely, akkor is tovább nézelődnek, keresik a helyet, hátramennek, visszajönnek, na és addigra már ül mellettem egy idős, kissé már hízásnak indult, hidegben is izzadós, enyhén borgőzös légkörrel, és enyhe asztmás szuszogással rendelkező úriember.
Durván 100 utazásra ha összesen 1 olyan jutott, akinek kifejezetten örültem, De a 200-ból 2-ből csak az egyik volt hajlandó szóba is állni velem, a másik/többi inkább füldugót nyomott és a telefonját babrálta.
Egy jó eset volt, akkor a lányzó a vállamra aludt, aztán 10 perc után nagyon vörösen nagyon zavarban próbált minél távolabb húzódni, és nem tudtam meggyőzni, hogy bátran használjon kispárnának.
És én sem hiszem hogy perverz erőszakos orgyilkos ábrázatom lett volna. Lehet hogy ez volt a baj? Mert a rosszfiúk a sztárok?Mondjuk én kifejezetten a fiatal(vagy korombeli) lányokra építettem a statisztikát, de valóban, mivel rendszerint a végén maradtam, mellém is ritkábban ültek le még mások is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #59091 üzenetére
És ha eléáll se veszi észre, hanem rálép? Bullshit.
-
BlacKSouL
addikt
Itt meg csak az a baj, hogy pont vele volt egy nehéz sorsú gyerekekről szóló reklám, még pár hónappal a vb előtt. Ami viszont így ezek után nem annyira hiteles. Lehet magyarázni, régebben nekem is szimpatikusabb volt, de mindkét esetben ránéz a gyerekekre.
Azt se lehet mondani, hogy nem találkozott még gyerekekkel ilyen helyzetben, ráadásul tudhatja jól, hogy a kiskölykök esetleg még rajonganak is érte, szóval a naivitás sem állja meg a helyét. Az is hülyeség, hogy előbb a bírókat tiszteli meg. Szerintem a gyerekek arra a 2-3 percre megérdemelnék, hogy ne azt érezzék, hogy csak muszájból vannak ott.
Na de mindegy, legyen az, hogy véletlen volt.
-
BlacKSouL
addikt
Még jó, hogy a miénk működik, és eszünkbe se jutott még lecserélni...na jó, persze dehogynem, de igazából kis túlzással alig valamiben másabb egy újabb, talán halkabb a motorja, de ennyi. Mosni ugyanúgy mos. Sergeti körbe a ruhát a mosószeres vízben. 35 év alatt nem változott a technológia, csak a körítés.
-
BlacKSouL
addikt
Asztakurva...nekünk szerintem a 30 éves Energomat nem ilyen....Jó, kis túlzással, mert azért már kopik ittott, de jelzem annak a fala vagy a fedele alighanem rozsdamentesből volt/van, ugyanis ahol a fémig pattogott a festék, még ott sem rozsdás...
mod: most megnéztem, egy gram rozsda nincs rajta, ott sem ahol kilátszik a fém a tetején és az oldalán, és ott sem, ahol peremezve van... -
BlacKSouL
addikt
Meg kell nézni, hogy a szűrők teljesen tiszták-e, nincsenek-e felgyűlve benne dolgok, le tudja-e tőle szivattyúzni teljesen a vizet, ha mind negatív, akkor legmagasabb hőmérsékleten, üresen, mosószer nélkül lefuttatni egy programot, és a leeresztője irányába enyhén megbillentve (ellentétes oldalon aláékelve 1-2 centit) hagyni hogy nyitva kiszáradjon.
(A 30 éves mosógépünk mosás után állandóan nyitva van, míg kolléganő a pár éves modern gép tetejét mindig lezárta. A miénknek semmi szaga, az övének viszont az említett pocsolya/mocsár szaga volt érezhető)
Esetleg ha még így sem tökéletes, akkor elvileg kapni normálisabb háztartásos boltokban valami oldószert, ami a letapadt anyagokat, így a mosóporból/öblítőből hátramaradó anyagot is feloldja, illetve kipucolja a magas hőmérsékleten.
mod: ja látom már a szarvasúr is írta.
Ecet helyett esetleg citromsavas átöblítés.. -
BlacKSouL
addikt
Na, végre végre egy kevéske kis nyár.
Kár hogy épp dolgozom, így csak bámulhatok kifelé az ablakon. De tegnap jó volt, gyorsan ki is takarítottam a kocsit belül, hát nem mondom, hogy nem szakadt le rólam 2 liter víz a napon, de azért élveztem.
Lassan elkészülök mindennel a hétvégi 3 napos gigahosszúságú idei nyaralásra. Úgyhogy ne izguljatok, jön a hideg és az eső
Na melyik nap megyek le? A számok nem hazudnak...Így van, csütörtökön...
Ez ilyen... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #59028 üzenetére
Csak nem a nagy kedvencbe vágtam a kést?
Szerintem várják ki a tizenegyeseket...vagy csináljanak egyet, az menni szokott
mod: kb. a harmadik meccstől kezdve a kisebb, gyengébb csapatoknak szurkoltamViszlát: egyszer olyasmit mondtak, hogy azok a királytévé alkalmazottai/dolgozói/munkatársai, de mikor megláttam az 5-6 éves kislányt, felröhögtem.
-
BlacKSouL
addikt
Na, már nagyon várom a percet, mikor bevezetik a fociban is a passzív játék büntetését... Hányinger ez a meccs eddig, a hollandok egy a 92. percben rúgott gólra gyúrnak, ez szerintem jól látszik, majd betolják a kopaszt hasalgatni a 16-osra. Csak kiesnének már a p.csába. Ha mértem volna a leghosszabb ideig céltalanul középpályán passzolgatást, hát bőven 2 perc fölött lenne.
-
BlacKSouL
addikt
Mostanában elég sokat hallottam magyar emberkéket angolul beszélni, és noha én sem érzem magam kiválónak, de mégis, annyira észreveszi a fülem hogy mennyire halovány a kiejtésük. Rutinjuk van, gondolatokat tudnak közölni, nem akadoznak túl sokat, érthetőek is szerintem, tehát beszélni beszélnek, azzal nincs is nagyon gond, de mintha a pronunciation practice kissé alulsúlyozott lenne a nyelvoktatásban. Nem tudom jól látom-e. Különösen úgy feltűnő, hogy az előző munkám kapcsán elég sok náció elég sokféle akcentusát hallottam már és értettem meg, kezdve a japán, koreai, kínai verzióktól a francia, olasz, spanyolon át a németig mindenfélét. De nem véletlen, hogy külföldön is általában kiszúrni, ha egy magyar beszél angolul.
-
BlacKSouL
addikt
Köszi a válaszokat, ma elvileg viszik őt egy újabb orvoshoz, akit már úgy ajánlottak, és remélem, hogy ő már célirányosan fog tudni segíteni. Annyi csak a különbség a pikkelysömör leírásokban olvasottakhoz képest, hogy ott mindenhol fájdalommentes problémát írnak, neki viszont folyamatosan fáj, ég, és ha mozgatja akkor hatványozottabban.
Erre senki nem mond semmit?
De azért gondolom mindenki sejti mire gondolok
(Csőhálózat tervezésnél ugye fel kellene hogy merüljön, hogy a maximális vízigény kihasználás, vagyis a csúcsidőszak térfogatárama esetén sem lehetne olyan szűkület, ív vagy törés, ahol kavitáció alakulhatna ki, ráadásul akkor kis mennyiség esetén nem is jelentkezne a jelenség, de ezt én valami másnak gondolom) -
BlacKSouL
addikt
Valaki aki látott már ilyet, és tudja mi ez és mitől van, az segítsen már legyen szíves, mert nagyanyám már nagyon ki van tőle idegileg, hogy semmit nem tud ettől megcsinálni, és lassan egy éve ilyen neki, csak mindig egyre rosszabb. Eddig 3 orvos látta, legalább 5 féle gyógyszerrel, illetve kenőccsel kezelték, de mindegyik csak 1-2 napig volt jó, utána még jobban égett neki, és még nagyobb területen terjedt el.
Mondjuk laborvizsgálatra még senki nem küldte, pedig én hülye parasztként azzal kezdeném, hogy mindenféle *coccusokat keresnék, meg bármi eltérést vérben vizeletben.
A vörös terület a friss bőr, de ég, a többi részen hámlik, és kiszáradva kireped. Már teljesen az idegeire ment, és érthető, mert se ébren nem jó, se aludni nem tud éjjel. Behajlítani se tudja az ujjait, mert azonnal szétreped a bőr. Volt orvos aki azt mondta: ez semmi különös, bármitől kialakulhatott, allergia vagy fertőzés, de semmi különös, majd elmúlik magától. Hát most mondjam ki, hogy lóf.asz se múlt el. -
BlacKSouL
addikt
Néhány lakásban ha bármennyire megnyitom a csapot (jellemzően keverőst, de nem mindig) akkor igen csúnya sustorgó, susogó zúgó hangot ad az egész csőrendszer, de igen hangosan. Jellemzően két lakással arrébb is hallani éjszaka, ha valaki megnyitja. Ez mitől van, és miért? És nálunk pl. miért nincs hálistennek?
Most tanultam hevenyészve épületgépészetet, azt pl. tudom, hogy az egységcsapoló 1/2" csövön 1 másodperc alatt 0,5bar nyomással 0,2 liter vizet kell hogy adjon, vagy hogy a lábszelep nélküli táptartályos örvényszivattyút 30 másodperc alatt nem tudom egy lapra lerajzolni, a szabadkifolyású elektromos fűtésű vízmelegítőt vázlatosan még csakcsak, sőt, azt is le tudom rajzolni, hogy egy elszívó kör keresztmetszetű szellőzőcső környezetében hogyan alakulnak a nyomásviszonyok, de azt nem tudom, hogy a csap miért sustorog...
-
BlacKSouL
addikt
A wordös működött, köszi.
Szóval amikor az aláírásszerkesztőben rányomtam a kép beszúrására, akkor az eredetileg mondjuk 150 x 40-es logót automatikusan 200 x 50-esre növelte. És érdekes módon amikor wordbe szúrtam be, akkor is
viszont ott rendes méretre kicsinyítve, és onnan ctrlc-v-vel visszamásolva meg már jó lett, és jól is mentette el.
Franc se érti. -
BlacKSouL
addikt
Outlook 2007-ben az aláírás szerkesztésénél ha egy adott képet (logót) beszúrok, akkor mindig nagyobbra széthúzva teszi be a képet, a sarkokban lévő méretezővel pedig nem engedi módosítani, bár ráteszi, mintha. Akármekkora képet teszek be, mindig egy kicsit széjjelebb húzza, és az adott méretben már pixelesebb, rondább. Viszont emiatt nem akarnék minden aláírásban összébb méretezgetni külön, mert ott meg már megint engedi.
Van erre vajon megoldás?
Tudom, hülye bajaim vannak. -
BlacKSouL
addikt
Várlak
Egyébként megint az van, hogy levettük a klíma kültéri takaróját, mondván, hogy na most már meleg lesz, hátha be kell indítani, de mikor már be is dugtam volna a kettőhúszba, akkor jött ez a hidegfront. Inkább letakarom vissza, vagy elhatározom, hogy leszerelem, csak egy kis langyos időt jó lenne már megélni. Hogy részegen hajnalban napkeltekor rövidgatyában se fázzak. Nem mintha ez mostanában lenne, de 10-13 között kicsit elvárnám.
-
BlacKSouL
addikt
Öööö, nemtom miért a hozzászólás nyílt meg, de kicsit még reggel van
Meg leltár. -
BlacKSouL
addikt
A pontos részletekre nem emlékszem, de mikor már összeforrt, és gyógyulnia kellett volna, akkor belázasodott, és begyulladt a seb környéke, és utána őt is megint kellett műteni, és be kellett csövezni, hogy tisztuljon, és még sokáig kezelték, hogy elmúljon a gyulladás is, meg rendesen összeforrjon. És aztán értem én, hogy nem plasztika, de enyhénszólva is rondán varrták össze/forrt össze.
Én az ortopéd központban voltam 2 napot, kézműtét miatt, hát érzésre kb. a 70-es évek óta nem volt felújítva ott szinte semmi. Jó, a műtő illetve előkészítő nagyjából OK volt, de azon kívül minden más gáz. Ablakokon sehol nem volt már festék, csempék hullottak, minden vaseszközön átütött a rozsda, plafonról pergett a festék. Ok, a kezelés rendben volt, a rezidensek okosan bámultak érzéstelenítés és műtét közben, és jelenleg úgy tűnik rendben van minden (volt mindez 2007-ben) vagyis szakmailag nem hiszem hogy gond lett volna, csak a körítés kicsit olyan gáz volt na, mondjuk ki. Mintha magyar orvosok egy vidéki albán kisváros kórházában kezeltek volna.
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy most mutatják, még utánam is romlik majd, szóval jöhet, majd készítek be kézhez vizet
De azért nem bánnál, ha végre pozitív irányba tévednének.
tildy: óvatosan kell kezelni ilyen kinyitós dolgokat. Ismerősömnek lett egy perforált vakbél, orvos megnézte, már haza se engedte ügyeletről, meg is műtötték izibe. Aztán a rutin 1-2 nap kórházi, majd 1 hetes otthoni lábadozás helyett lett neki egy gyulladás, ebből meg plusz két hét ismét kórház, és 2 hónap otthoni kvázi-fekvő gyógyulás, 3 naponta kezelés, kötözés.
-
BlacKSouL
addikt
Már most szólok, időben, a jó ég óvjon meg mindenkit a pocsék időjárástól július 10-13 között...
Aki programot tervezett Magyarországon, esetleg különösen a Balaton környékén, az még most lemondhatja. Idén ez az egyetlen hétvége jut ki nekem a "nyaralásból", és ahogy az előrejelzések mutatják, nem lesz éppen jó idő. Meg amúgyis, amikor én rövid ideig itthon "nyaralok", akkor rendszerint háromnapos hideg esős idő várható.Aztán kivételesen ne legyen igazam...
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #58706 üzenetére
A letudva itt azt takarja, hogy el is fogadták, tehát magyarul megvan?
Akkor grat.
Más: Ha az alvó állapot és a hibernálás között az a különbség, hogy az alvó a memóriában tartja az adatokat, minimális energiaigénnyel, de áramszünetkor elszáll, a hibernálásnál pedig az aktuális memóriaképet írja ki merevlemezre, tehát onnan indítható áramszünet után is, és ezért szokták javasolni az SSD mint rendszermeghajtó esetén a hibernálás letiltását mert nagyon nagy írás/olvasás adatot kell kezelnie, akkor ha én kímélni akarom az SSD-t, de mégis használnám a hibernálás lehetőségét (mondjuk pl. UPS esetében ne kikapcsoljon, hanem hibernáljon), akkor az a kérdés, hogy át lehet-e tenni a hibernálás célmeghajtóját (gondolom a hiberfil.sys fájl célmeghajtóját) egy hagyományos HDD-re, amennyiben nem szempont a rendkívül gyors indulás, csak a pillanatnyi állapot megőrzése?
(És ez egy szép kérdőmondat lett...)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #58701 üzenetére
Én az előző munkahelyre durván két évig busszal jártam, de távolságival, mert a városhatártól 1 km-re lévő ipari parkba már csak 4 db busz ment helyi viszonylatban naponta, a távolsági meg egy felüljárós mászással volt csak messzebb érkezéskor, de pont jó időben tett le (ha nem volt hó) Aztán meguntam, hogy egy csomóan járnak kocsival, munka végén kényelmesen beülnek, légkondi be, és szépen hazafurikáznak, én meg :30-kor eldobtam a tollat, és kocognom kellett ki a megállóba, mert a következő távolsági nem állt ott meg, az utána következő meg 40 perc. És a hazaút is 30 perc volt (8 km!). Ha meg túlórázni kellett, akkor vagy nem tudtam, vagy valaki aki éppen arrafelé ment akkortájt, ahhoz bekértem magam. Ráadásul csak a bérletet, és csak a helyit támogatták 80%-ban, illetve a távolságit is, de csak 15 km fölött.
Aztán durván 4 évig meg kocsival jártam. 8km viszont nem szerencsés távolság, pláne, ha 4 km-nél megálltam teszkózni. Néha csak hogy melegedjen kicsit, meg amolyan feszültségoldóként még autóztam pár km-t. Viszont sokkal rugalmasabb volt, nem függtem másoktól. Kényelmesebb volt, viszont nem kis összegeket emésztett fel. Plusz nyáron, amikor rendszeresen jöttek a durva felhőszakadások, akkor meg ott álltam az ablakba, hogy ha elkezdi szórni a jeget, akkor hátha ki tudok rohanni még letakarni. Mert a parkoló az persze nyitott. Benzint persze nem támogattak. Viszont elég jó érzés a buszozáshoz képest, hogy a saját magad ura vagy, nem mások irányítják az életed, bármikor változtathatsz a dolgokon, mehetsz másfelé, máskor.
A mostani helyre pedig egy céges mikrobusszal járunk, 3-4-5 ember, csak lesétálok a főtérre (600m, 7 perc) és térítésmentesen lehoznak(15 km, 20-25 perc). Durván számolva havi 10-15 k eleve megspórolható így, (és akkor nem beszélve arról, hogy ezen felül még utazási hozzájárulást is kapunk, de ezt már csak halkan jegyzem meg)
Mondjuk most a vizsgák miatt kellett a kocsi, de egyébként elvileg csak hétvégente lesz rá majd szükségem megint. Meg nyaraláshoz, meg minden máshoz ami nem a munkához köthető. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Most lehet, hogy nekem rémlik rosszul, vagy félreértelmezem a marketinget, de ugye mintha valami olyasmiről lenne szó, hogy az ájfón azért jobb az androidos sz.roknál, meg a mac azért jobb a pécénél, (stb.), és azért annyival sokkal magasabb az árpozícionálásuk, mert az epöl termékei ugyan nem buherálni való cuccok, de nem is kell belenyúlni, úgy tökéletesek ahogy vannak, és mindig tökéletesen működnek, nincs velük semmiféle probléma. És semmi esetre sem azért vannak kissé felárazva, mert ugyanúgy van velük ugyan gond, de hát ugye a divat az divat. Azt meg kell fizetni. De ugye ez nem igaz.
-
BlacKSouL
addikt
Ideis beírom, mert csak. 11 felvett tárgy, 9 teljesítve, ma délben félév részemről lezárva. Most ivás, bár késő van. Szentivánéjvolt/van. Reggel meló, de
Úgyhogy. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #58647 üzenetére
NA. Azt ne mondja valaki, hogy ez is politika volt, mert akkor orálisan térdrekényszerítek egy almásderest.
Vagy hogy szélenreklámozósvéletlenülisrákattintóslinknek mehet, de úgy direktbe nyíltan nem? Vagy most komolyan, mi nem vót jó? Nem én taná'tam ki, ott van, akárki melláthassa.
-
BlacKSouL
addikt
http://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=bV.gHc8M92DF_z58RCd64namP31BO.ufat9.pPOJIKb.l7/fastid=gqxaudqmxunlfijnqsfaeeqhfjkw/stparam=uijpptepuu/url=http://www.it-services.hu/karrier/allasajanlatok/?utm_source=%2F1st%20round%2FProhardver%2FSzabad%20f%C3%B3rum&utm_medium=sponsorship&utm_content=merokod_sponsorship&utm_campaign=brand_lakossagi_ItshTavasziRecruitment
Ez olyan szép, hagy másoljam már be ide..
-
-
BlacKSouL
addikt
Mi a kisfaszomért nézem én mindig ezeket a kurva kézimeccseket???
Úgyis mindig MINDIG, tehát ÁLLANDÓAN! kiszopjuk a végét. Kár ezeket lejátszani, évek óta mindig ugyanezt látom, hogy az utolsó 3-6 perceket bundagyanúsan odaadják. -
BlacKSouL
addikt
Na valami pozitívumot is
Eddig 5:40-kor keltem, 7-re jártam, saját kocsival, mert a helyijáratot támogatták volna, az meg elég gáz, 10k kajajegy volt, le kellett dolgozni a kajaidőt, harangszó jelzett minden szünetet és végét, szemben ültem az ügyvezetővel, és bármilyen ünnep, szünet előtt, és minden pénteken teljesen bent kellett lenni végig.
Most 7-kor kelek, 8-ra járok, visznek mikrobusszal ingyen, kapunk utazási hozzájárulást, 15k a kajajegy, nem kell ledolgozni a szüneteket, nincs marhakolomp, az ügyvezető külföldi székhelyű, és a h-cs plusz idő miatt pénteken 2-kor mehetünk haza.
És annyi a nettóm, mint amott a bruttó volt.
6 év után nem olyan könnyű megszokni hogy van normális hely is. -
BlacKSouL
addikt
Mikor változott a kresz? Az utóbbi fél évben egyre nagyobb arányban látom, hogy országúton semmi nem világít a szembejövőkön. Se DRL, se tompított, se helyzetjelző, se ködlámpa, se semmi. Kb. 10-ből 4-nek. És senkit nem láttam még hogy megállítottak volna.
A másik, hogy egyre nagyobb divat a körforgalomban elsőbbséget nem megadni. Megyek be, rámnéz, és gurul be ugyanúgy. Nem is fékez. És mikor vészfékezés közben rádudálok, akkor én vagyok a köcsög. És ez gyerekes családapáktól a pizzafutáron át az öregasszonyig bezárólag mindenkit érint.
Indexelni csak a buzik indexelnek, mert kb. 70%-os a nem- vagy fos módon indexelők aránya. Fos módon azt értem, hogy már bőven 45°-os szögben van a keresztutcában mikor elkezd, illetve körforgalomban már azután indexel, hogy a kijáraton kiért teljes terjedelmével. Út szélén megáll, várom hogy miafasz, erre már mindketten állunk, és elkezd indexelni. De a keményebbek egyáltalán nem, soha, sehol.
Egyre szarabb a kultúra, és egyre inkább azt érzem, hogy én vagyok a kívülálló, mert igyekszem mindent betartani, vagy jól csinálni. De lehet hogy űrlény vagyok, mert ahogy olvasom más országokban is szar a helyzet.
-
BlacKSouL
addikt
Óóóóó, a szegény szerencsétlen nagyonnehézsorsú budapestiek és az ő harmadik világbeli tömegközlekedésük....
Vidéken meg basszákmeg kétóránként megy el 1 db busz tömegközlekedés címén. ..szomat a centralizált sírósszájú elkényeztetett fajtájába...
De kár hogy nem lehet hozzászólni..
Hálistennek az idő jó, csak kissé lehűlt. Most lemegyek, de sokáig nem leszek, nehogy rövidgatyában még megcsapjon a hűvös szél.
-
BlacKSouL
addikt
hogy a büdös bús picsába lehet megváltoztatni, hogy a fészbukk hírfolyamban ne álljon vissza állandóan és örökké a legfrissebbről a legfontosabbra. Face-é' akarja kitalálni helyettem hogy nekem mi fontos. Majd én megnézem a legfrissebbeket előbb és eldöntöm. De nem, ő minden egyes alkalommal újra és ismét újfent megint csak a legfontosabbakat teszi előre. Apja face-át.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #58166 üzenetére
Neeem válogatunk. tessék szeretni ami van.
Vagy el kell költözni - mondogatja nekem is mindenki.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #58123 üzenetére
Úszógatya és egy kopaszra beretválás olcsóbb, bár az uszodabérlet nem annyira.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #58086 üzenetére
Amúgy itthoni használatra, 1 pc+1 lcd monitor, mit, milyet érdemes venni? Illetve ezeknek milyen a csatlakozásuk? Láttam, hogy nem mind konnektoros. A gép max 100W-ot szív ki a hálózatból, a monitor lehet olyan 40-50W max, de szerintem kevesebb. A hangszórót meg a nyomtatót már úgysem dugnám rá.
Sose voltam még szünetmentes közelében, csak mikor melóban könyvelőprogramos kolléganő kitaposta a tápcsatlakozását, és 8 perc volt mire rájöttek miért visít. -
BlacKSouL
addikt
Várjá', gépen vannak az anyagok, egyszercsak 0,8 másodperces áramkimaradás, elszáll minden. Na, restart, megnyitok megint mindent, folytatom, erre megint elszáll minden. Tévének, klímának, pc-nek marha jók ezek.
Elkezdem elölről, már épp kezdek belelendülni, mikor megint elszáll. A lámpa alig villan, a digitális óra meg se érzi, de minden más elszáll. Kikapcsoltam az egészet a büdös bús picsába, és lementem a városba baszni a rezet. Most visszajöttem, bekapcsoltam, de ha megint elszáll, lefekszek aludni. Előtte meg megrendelek egy szünetmentest... -
BlacKSouL
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Interactive Brokers társalgó
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest