- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FehérHolló #31834 üzenetére
nyilvan nem, de irtam is, hogy 125k helyett kevesebb mint a felebe kerul, es ilyen minosegu oltonyt ennyiert szerintem nem lehet kapni. nem is hagytam volna ott,ha jol allt volna rajtam, kek oltonyom ugysincsen
de aki esetleg vasarlas elott all, hasznosithatja az infot, hogy emellett meg jo minosegu oltonyok kaphatok az uzletben,toredek aron
-
válasz
FehérHolló #31827 üzenetére
bárhova. oké, mondjuk egy fontosabb tárgyalásra nem, de hétköznapi öltönynek teljesen rendben van, és mint mondtam sokkal kevésbé unalmas a megszokott csíkos mintázatnál.
-
válasz
FehérHolló #31817 üzenetére
ez már egyéni ízlés kérdése
szerintem az öltönyök nem állnak meg az egyszínű daraboknál, egy ilyen is simán elfér, sőt el is kell, hogy férjen.
voda: fene se megy a liget térig, jólesz ez, a sok kedvezménnyel meg a nagy választékkal. aztán ha nem jó, akkor jövőre választok másikat
nekedismondom, hogy ez sehol sincsen kőbe vésve
ha valakinek nem tetszik, az egy dolog, ettől még nagyon tuti tud lenni, és sokkal kevésbé unalmas
-
válasz
FehérHolló #31813 üzenetére
[link]
szerintem egy ilyesmi öltönnyel semmi baj nincsenhp: ez eszembe se jutott
a keretet ma kinéztem, már csak akkor ki kell találni, hogy milyen lencse menjen bele.
:@, viszlát: talán hiú vagyok, de z én dioptriámnál már minimális vékonyítást javasolnak (-2,75 és -2,25), de nem tudom melyik megy a keretbe. egyébként van egy alap szemüvegem, de ha már fizeti a cég, akkor élek a lehetőséggel
a kinézett keretre 50%, a lencsére pedig 30% kedvezméynt ajánl most a vision express, így kb belefér a keretbe, max néhány ezer ráfizetés szükségeltetik.
-
vision expresses lencsékkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? vékonyítás terén van 3 fokozatuk, 21-55k között, érdemes a legdrágábbat választani?
amúgy ha valaki jól akar járni, a mai shoppingolás közben lettem figyelmes egy joop öltönyre a van graaf nevű üzletben, kék kockás volt, volt belőle még 3-4 méret és 125k-->50k a discount.
-
válasz
BlacKSouL #31805 üzenetére
tenyleg csak rajtad all, hogy meddig ragaszkodsz meg egy sullyedo hajohoz. de ha nem eszmelsz idoben, akkor a vegen meg a szeretett autogyarad is kiveszik alolad, es akkor mihez kezdesz?
persze nem okoskodni akarok sokadjara, nem vagyunk egyformak, de sosem fogom megerteni, hogy egyesek miert ragaszkodnak foggal-korommel a szar dolgokhoz -
válasz
bobsys #31770 üzenetére
itt zért van notes, mert néhány éve a cég szép mennyiségben vásárolt ibm szervereket, és mellé megkapta ezt grátiszba. azóta ők is csomó mindent fejlesztettek rá, ezért elképzelhető, hogy csak a levelezés kerül át outlookba, de kitudja
én mindenesetre egy nap használat után örülnék neki.
-
válasz
FehérHolló #31736 üzenetére
ne törd le a lelkesedését
-
jee, végre rendberakták a hozzáférésem a géphez, így már tudom használni, nameg az internetet is
viszont ez a lotus notes nem egy szimpatikus alkalmazás, de szerencsére még idén átáll a cég outlookra.
-
válasz
FehérHolló #31690 üzenetére
én vízszintesnél biztosan nem tudom feljebb emelni a lábam
-
háátt nagyon nem irigylem a helyzetedet, ugyanakkor nem is értelek...
igazából szerintem már ott nincsen rendben valami, ha ilyen jelentős különbségek vannak a költségek vállalása esetén. gondolom a te fizetésed kettessel vagy hármassal kezdődik és nem 3 számjegyű, ami szembeállítva egy néhány száz fontos keresettel igencsak meglepő, de ez a ti dolgotok, nyilván semmi közöm hozzá. és ha erre még rájön, hogy odahozza/hívja a tesóját is, akit így gyakorlatilag te tartasz el, az nálam már mindennek a teteje. és még van ezen felül is, hogy elmosogatni sem képesek a nagy semmittevés meg diablózás közepette, hát no comment, nem is értem milyen férfi az ilyen... én sem vagyok a házimunkák királya, de basszus, ha már odáig jutottam, hogy gyakorlatilag az asszony tart el az öcsémmel együtt, akkor legalább elpakolok a lakásban, a minimum, hogy magam után, de utánad is.
szóval ezen nagyon csodálkozom, és szerintem teljesen jogos a felháborodásod. asszem ha én így viselkednék kaptam volna már a pofámra néhány alkalommal egy palacsintasütővel
-
hat ez az uj hely elegge alom
- nagyon erdekel a munka,es hosszu tavon is remek karrierlehetoseg akar magyar, akar nemzetkozi szinten
-remek a tarsasag, a korosztaly <30, nagyon jo a hangulat
-az alapber ugyan nem az igazi, de ezt kompe.zaljak a fenti dolgok, es a kiemelkedo juttatasi rendszer. ma pl a ceges szemorvos vizsgalt meg, igen alaposan, es kiderult, hogy a ceg eves szinten 50k-ig tamogat meg szemuveget/kontaktlencset. hat csak pislogtam,es orulok, hogy nem ruhaztam be meg uj szemuvegre -
nekem aztán mindegy, hogy hány cl kávét főz le, úgyis felöntöm vagy 3 deci tejjel, szóval lényegtelen
bár így a hosszú kávé+tejhab kombót lehet meg tudom inni
amúgy meg csak ketten használnánk az asszonnyal, 1-1 kávét reggel, gyorsan. tökéletes választás szerintem, kókuszosat meg valószínűleg én is imádni fogom
@: akkor ezek alapján bevállaljuk szerintem a telhabosítós változatot
csak találjunk végre egy albit, amit ki is tudunk venni
-
mi nagyon rá vagyunk most kattanva erre a kapszulás megoldásra, és szerencse, hogy eddig nem vettük meg amit kinéztünk, mert egy ismerősünkön keresztül féláron hozzájuthatunk a géphez
szóval azt kell kitalálni, hogy vegyük meg olcsóbban amit eredetileg választottunk, vagy hasonló összegért egy ilyen tejhabosítós masinába ruházzunk be
persze előbb lakást kéne találni, de az most mindegy
ez a gép sem tűnik rossznak, ekkora kedvezménnyel meg főleg
persze nyilván más kategória a kettő, ez a philips jóval jóval komolyabb darab
-
-
-
100ert adta volna a holgy ki garazzsal, 15k kozoskoltseg, 6-8k a viz,villany es meg 6k a net, igy ki is jottunk volna fejenkent 65bol, amit felso hatarkent meghataroztunk.
Az epulet minosegerol nem tudok nyilatkozni, nekem elso latasra rendben volt, de nem ertek hozza
2-3 evet viszont szeretnek kihuzni egy helyen, mielott elkoltozunk parizsba.
-
tildy, tényleg, de sajnos nem ilyen egyszerű a dolog, elhiheted nekem, lassan egy hónapja bújom ezeket a hirdetéseket
ahogy hp úr is mondja, rögtön változik a helyzet, ha ezeket leszűrjük a 11. kerületre, és rögtön nem lesz szinte semmi. óbudát nem ismerem, de első keresésre ott sem találtam 50 nm körüli újépítésű lakást.
a legnagyobb probléma, hogy ragaszkodnánk a 11. kerülethez, és valószínűleg ezt kell feladnunk. ilyen szempontból a 3. kerület talán jobb is lenne, ha barátnőm úgyis kocsival járna dolgozni, én epdig a szentendrei úton dolgozom januártól, ahova egyszerűbb onnan eljutni, mint a 11-ből. de eléggé megszerettem ez alatt a 6 év alatt a helyet
[link] ez volt a kinézett albink, amit lecsekkoltunk. tegnap délig kellett volna visszaszólniuk, de nem történt meg. gondolom a másik jelentkező, akinek számlával kellett volna a lakás így cégen keresztül tud annyit fizetni, hogy a tulaj leadózva is jobban jöjjön ki. szóval ilyet keresünk, és itt, vagy óbudánreméljük az elkövetkezendő hónapban felbukkan valami amire lecsaphatunk. persze fontos, hogy bútorozva legyen, se kedvünk nincs felvállalni a bebútorozással kapcsolatos költségeket és későbbi bonyodalmakat, se pénzünk jelenleg
nade majd lesz valami.
-
ezek tényleg szépek, de ha megnézed a linkjeidet: 70k-ért az egy 32nm-es lakás, mi 50nm-ről beszéltünk.
a legutolsó pedig tökéletes lenne, ha lenne két autónk, mert tömegközlekedésileg katasztrófa a dolog sajnos. jó közlekedéssel, 50 nm körüli újpítésű lakás annyiba kerül amennyit írtam, a 11. kerületben. és egyelőre nem akarunk elköltözni innen, bár a végén lehet, hogy kénytelenek leszünk.
-
passzolom, hogy mibe faj, mert a kozos koltseg tartalmazza, es arra altalaban nem kell rafizetni. ez az ilyen ujepitesu hazakban egy kozponti gazkazannal van megoldva. regebbi panelekben meg altalaban tavfutes, ami nyilvan dragabb.
de ezek a lakasok nyilvan csak ket fore kenyelmesek, azaz baratnovel, ha csak valaki nem a nappaliban akar aludnimajd linkelek geprol par peldat.
-
ajj, úgy néz ki a tegnapi lakást elhappolták előlünk
pedig igen csak jó lett volna ha az összejön, legfőképpen azért, mert ez volt az egyetlen amerikaikonyhás, hálószobás, kocsibeállós, 50 nm körüli újépítésű lakás a 11. kerületben :/ remélem januárban kerül fel hasonló, mert a hó végén nekem mindenképp dobbantani kell a koliból.
de ha esetleg valaki valahonnan tud hasonló paraméterű lakást feltétlenül keressen meg
-
válasz
bobsys #31403 üzenetére
így első blikkre 100k-val legalább
és mivel msot fogunk költözni, kauciót, egyéb dolgokat kell kicsengetni. nameg amúgy sem költenék szívesen el 200k-t vagy többet egy tv-re, plusz egyelőre nem is lenne miből
szóval lehet, hogy kompromisszumként maradunk a 42"-nál egyelőre, vagy használjuk a régebbi tv-t amit az albiban hagynak, és majd jövő karácsonyra meglepem magunkat egy rendes darabbal a bónuszból
-
Koszi a segitseget mindenkinek, a plazmas topikba pont nem neztem be
Az arakat elnezve szerintem nekunk is a 42" a maximum ami igy elsore belefer. Mondjuk film meg tv keves lesz rajta, de tervezunk meg beruhazni egy xboxra is -
azt hol lehet kideríteni, hogy x távolságra, y magasságban mekkora méretű tv-t érdemes venni? keresek erre valami táblázatot/programot és hátha ti ezt már körbejártátok
az pár legnépszerűbb tv-s topikban rövid keresgélés után nem találtam ilyet.
-
hát amilyen mákunk van, anyuék pont kávéfőzővel kívántak meglepni karácsonyra minket
szerencsére még nem vették meg az általuk kinézett dolce gustot, így tudtuk módosítani a kívánságot egy nespresso pixie gépre
-
válasz
FehérHolló #31329 üzenetére
próbaidő alatti felmondás esetén nincs felmondási idő.
-
válasz
venember83 #31326 üzenetére
munkanap, de már ha jól tudom ezt a hétfőt korábban ledolgoztuk valamelyik szombaton... ami nekem jól jön, mivel hiába mondtam fel pénteken, ezt még ki kell így elvileg fizetniük
-
-
válasz
concret_hp #31300 üzenetére
én is így vagyok vele, ha egyszer valami asztalos munkára szükségem lesz, akkor biztosan őt keresem meg
egy bútordarabot már készített nekem a koliba, az azóta is becsülettel szolgál, és szerintem fog is, amíg világ a világ
-
a táblázatban amit kaptam. konkrétan ilyen tételek szerepelnek:
étkezési jegy, önsegélyező pénztár, önkéntes egészségpénztár, önkéntes nyugdíjpénztár, és választható béren kívüli juttatások. arra rákérdeztem, hogy az első 4 tétel kerete nem a vbkj keretet csökkenti, azaz ezen felül járnak.:@
erre is rákérdeztem, csak ilyen pénztári juttatások + áramdíj kedvezmény jár 3-6 havi munkaviszony után, a többi az elejétől. -
válasz
concret_hp #31266 üzenetére
miért, amúgy igen?
máskérdés, amit elfelejtettem megkérdezni az új munkahelyen, és most tanácstalan vagyok. milyen választható opciók szoktak lenni az ilyen cafeteria/vbkj keretben? amit én eddig tudtam, az szépkártya, étkezési utalvány, meg mindenféle nyugdíj és egészségpénztárak.
nade nekem ezek mind különálló dolgok a szép kártya kivételével, azaz a vbkj felett járnak, nem számítanak bele annak éves keretébe. szóval mégis mi a bánatot kérjek akkor?
az egészet szép kártyára?
-
Hat tulestem ezen a felmondason... a tarsasagot sajnalom,de pozitivan tekintek a jovobe
Koszonom mindenkinek a jotanacsokat!
-
válasz
FehérHolló #31226 üzenetére
rendben, akkor keresek egyet valahol, köszi.
-
Van barmifele formatuma a felmondasnak?
mert egyelore csak a vezerigazgato urhoz valo bemenetelt es szobeli kozlest tervezem. Szukseges bentujtani irasban is, vagy hogy mukodik ez.
-
válasz
parandroid #31161 üzenetére
ez a mai botrányos... de nem is csak mától van, szóval kénytelen voltam én is kiszűrni.
-
köszönöm NoLF és tildy
mivel letettem a nexus 7 projektről, ezért helyettesítenem kell majd egy nexus 4-gyel, mert kicsit elegem van már a desire-ből, kezd az élettartama vége felé közelíteni
most így munkahelyváltás, meg karácsony előtt nem nagyon akarok beruházni, de tavasszal akttuális lesz, és a ph előrejelzése szerint kb 50k a különbség a western-european és a magyar ár között. szóval ha valamelyikőtöknek esetleg módjában áll (pl tildynek márciusban
) akkor elképzelhető, hogy tudtok nekem egy ilyet importálni?
gondolom mondani sem kell, de a pénzt természetesen előre utalom.
-
angliai különítményünk esetleg tervez tavasszal is hazalátogatást?
-
válasz
ClayMore #31044 üzenetére
igazából a főnököm egy elég rendes ember, akivel úgy gondolom, hogy elég jól kijövök. nyilván ő is megérti, hogy nekem az nem jó a szakmai fejlődésem szempontjából, totál pályakezdőként, hogy a 8 órás munkaidőből 6-7-et netezek, mert nincsen feladatom. erre pedig nyilván a cég sem szívesen fizet
azaz ezt a heti 4 napos munkát vígan végezhetném heti 2 napban is akár, de azzal pedig nyilván nem tudok annyit keresni, hogy elinduljak az életben
szóval nem tudom, hogy fogja venni, de ez van, nem húzom tovább.
azóta pedig kaptam nem hivatalos megerősítést is, hogy megkaptam a munkát
-
kaptam visszahívást a tegnapi interjúról, és egy referencianyilatkozatot kell kitöltenem, megadva a jelenlegi felettesem elérhetőségét. aki mondjuk még nem tud a váltási terveimről
de remélem, hogy holnap kellemesen fogja fogadni.
-
azér' egy lábát wc-be lógató ember ne legyen már példa ebben a tekintetben
nyilván vannak oylan emberek, akik szarhatnak arra, hogy mit vesznek fel, mert akkor a befolyásuk, de ők vannak kevesebben. én bill gates-ről sem láttam túl sok öltönyös fotót, ellenben warren buffetról pedig csak azt
-
akkor 4kor alvás
holnap munka, ahonnan el kell szabadulnom pótzh-znim közben egy megbeszélés is meg lesz ejtve, a jövőmről a cégnél (ez ugye kérdéses, mert a mai interjúról igen pozitív visszajelzéseket kaptam, kopkopp).. aztán mozi, hobbit, aztán meg szombat is munkanap. bár ha esetleg addig felmondanak nekem, akkor nem
viszlát: ezt csak én nem értem, ilyen későn?
-
ha 7kor kelni akarok, akkor mi az az idő, amikor már nem érdemes lefeküdni?
-
válasz
ClayMore #30989 üzenetére
szerintem semmi gond nincs ezzel, vannak követelmények, ami a megjelenésre is vonatkoznak. ahol most voltam, ott szinte mindenki öltönyben dolgozik, vagy elegáns nadrág és ing kombinációban. ezzel nincs is vaj, általában alapból is így öltözködöm, öltönyt hordani kifejezetten szeretek, és ez is valamiféle szempont, hogy a munkahelyem dresscodeja erre felé hajazzon
btw a mikulás hozott egy ilyet
[link] érdekes dolgok vannak benne az öltözködésről.
-
válasz
Viszlát #30983 üzenetére
azt gondolnád, hogy igen, de teljesen máshogy néz ki a jobbról és balról kötött windsor
ezt csak azért tudom, mert eddig világ életemben jobbról kötöttem, és sosem volt az igazi, most pedig már rájöttem, hogy miért
szerk: avgy csak bal kézzel ügyesebben kötök windsort
-
interjú megvolt, úgy gondolom, hogy jól sikerült, pozitív visszajelzéseket is kaptam
remélem számít valamit, hogy életem legszebb nyakkendő-csomóját kötöttem az alkalomra
nameg, hogy az utánam érkező jelölt farmerben volt... amúgy tudtátok, hogy ugyanaz a csomó teljesen máshogy néz ki jobb, illetve bal oldalról megkötve?
-
igen, ez marhára idegesítő itthon... sokkal jobb érzés az angol hirdetéseket olvasgastni
na majd egyszer!
a mostani hirdetés, amire jelentkeztem egyébként ebből a szempontból elég pontos, mindent leír, hogy mik a feladatok, mik az elvárások. az más kérdés, hpogy a pozíció nem votl sehol sem meghirdetve, lehet, hogy épp ezért. nehogymá' egy normális felhívást kitegyenek valahova
-
újabb kérdés
ha csütörtökön lesz az interjú, viszont a jelenlegi főnököm még csütörtök előtt akar velem beszélni a továbbiakról, akkor ebből a helyzetből hogyan tudom kivágni magam elegánsan?
szerk: nyilván tetszene az új pozíció, és eléggé esélyes is, de ha mégsem, akkor nem szeretnék pénz nélkül maradni, amíg nem találok másik helyet. bár etz talán kevésbé korrekt, hogy most megegyezünk itt is fizetésben, stb, én meg esetleg két hónap múlva lelépek.
-
válasz
Tothgera30 #30850 üzenetére
nekem az egyik legjobb döntés volt ez a desire ami most van, de hát efelett is eljárt ugye az idő
második telefonnak most én is nézegetek használtan valami qwerty-s nokiát, e63, e71-2, amit kifogok jó áron. barátnőmnek is van e52 a desire mellé, és tényleg szuper telefon, tökéletesen működik vagy 3 éve, ha nem használnád ki a szmártfónok előnyeit, akkor váltani felesleges szerintem.
-
hát akármennyire is szeretném, azt hiszem letettem a nexus 7-ről, teljesen felesleges lenne megvenni egyelőre, mivel nincs benne 3g, wifi közelében meg keveset vagyok és keveset is utazom viszonylag, ezért nem használnám ki igazán. valószínűleg azért gazdagodom az elkövetkező pár hónapban egy nexus-szal, mégpedig az új telefonjuk nyerte el a tetszésem
-
válasz
parandroid #30776 üzenetére
csakhát ez az osas akármi mit sem ér, ha mellette a cég elkaszálja a legjobb termékét
mennyire hiányzik az a barackos aloeverás víz, a mostaniak a nyomába sem érnek.
-
válasz
concret_hp #30748 üzenetére
én ezt már rég eldöntöttem
csakhát, amíg a havi fizuból összejönnek a jegy mellé a járulékos költségek... meg persze tapasztalattal külföldön is könnyebb az álláskeresés.
lehet, hogy vissza kellene nézni az asztalok mellé, egy kicsit felgyorsítani a folyamatot.
-
válasz
parandroid #30745 üzenetére
a cikk nagyon jó, amúgy is szeretem a vv blogot, de ez még itt is kiemelkedően sikerült
Varró úr pedig tökéletesen kiegészítette, nem véletlenül dolgozik abban a pozícióban ahol. 1-2 hónapja volt szerencsém meghallgatni egy előadását, tényleg remek szakember. hosszú távú célom nekem is az iea-nál történő munkavállalás, ha nem is ilyen magas pozícióban, de mindenképp szeretnék ott pár évet eltölteni
-
válasz
concret_hp #30714 üzenetére
itt a közeli lipóti pékségben tudok vásárolni cserpes élelmiszereket. a kakaójuk isteni, a jughurtjuk szintén, és persze a túró rudijuk is. illetve ha tehetem, akkor a cserpes tejivóban reggelizek, tökéletes péksütik, kakaók, szendvicsek. nyamm. igaz, hogy így akár 6-700 ft is megvan a reggeli, de azért megéri ilyen vállalkozásokat támogatni
reméljük egyre több ilyen vállalkozás lesz (ilyen például a már említett lipóti is), vagy klapka györgy dióbiznisze, vagy akár a waberer's is
-
válasz
BlacKSouL #30661 üzenetére
huh, koszonom az infokat, ezek mind,mind nagyon jol jonnek majd
egyben lesz jelen esetben a hr-es esca szakmai interjú is. nyelvvel, kommunikacioval csak akkor lehet gond, ha elizgulom, szakmailag nyilvan nem fog problemat okozni a dolog, elegge nekem talaltak ki ezt az poziciot, legfokeppen a hosszu tavu elkepzeleseimhez illeszkedik igazan jol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest