- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FehérHolló #37198 üzenetére
akkor miről?
meg persze az is kérdés, hogy melyik erőműről van szó.
-
válasz
FehérHolló #37195 üzenetére
ezen nem kell túl sokat győzködni senkit sem szerintem, mert így van, legalábbis rendszerszinten. persze ha nem életbevágó, akkor kazánokat nem szokás csak úgy leállítani, így felétek nyilván mennek ezek hétvégén is, bár valószínűleg még valamilyen stabil részterhelésen.
szerk: a nagyon drága eszközöket (bár ez relatív) pedig nem akkor szokás üzemeltetni, amikor a béka segge alatt van a villany ára.
-
válasz
AMD Power #37182 üzenetére
és ezt a kijelentésed mire is alapozod?
az egy dolog, hogy elhiszed, amit a kedves vezetőink mondanak, de hogy ennek túl sok gazdasági alapja nincsen az is biztos, és egy tervezett 0,3%-os éves gdp volumenindex annak ellenére, hogy pozitív, azért nem jelzi egyértelműen, hogy kint vagyunk a recesszióból
-
válasz
bobsys #37175 üzenetére
így van. linkeltem már mást is, de itt van egy ilyen állás például: [link] itt mondjuk dollárban adják meg, ami azért kevesebb, de egészen jó extra juttatási csomag van
de hasonló pozíciókkal szemezgetek, vagy bécsben, vagy párizsban. ez tildynek is szól, hogy nem lehetetlen ez.
-
ez fix bér, nem az van, hogy enyém a meló és megegyezünk a fizuról... szóval ha felvettek, akkor ennyit fogok keresni
de jelzem, továbbra sem gondolom, hogy ez biztos lenne, ez csak egy cél, amit megpróbálok elérni, lehetőleg minél hamarabb, és tényleg erre szándékozom alárendelni az elkövetekezendő 3 évemet, hogy a hiányosságaim pótoljam.
peterkeT: köszi a tanácsokat, megfontolom
bár szerintem jól kialakított, de azért a zsúfoltsága miatt igyekezném minimalizálni a párizsi tömegközlekedés használatát. de persze ha +1 óra utazással spórolok havi ezer eurót, az azért kijön egy egész korrekt +50 eurós órabérre egy hónapban
-
válasz
parandroid #37163 üzenetére
egyáltalán nem vezetői pozícióról beszéltem. és olyan hű de extra követelmények sincsenek.
párizsban pedig a lakásárak szerintem a legmagasabbak london és moszkva után, és mivel nem akarnék minden nap órákat metrózni vagy vonatozni, ezért ehhez közeli kecó kell, ahonnan gyorsan megközelíthető az eiffel torony és környéke, ott meg bizony ilyenek az árak.
németországba is lenne esetelgesen lehetőség kimenni, ott ennek kb a felét kapnám, münchen környékén (viszont fizetik a lakást), ez a b-terv, ha az elsődleges nem jön össze.
-
válasz
FehérHolló #37153 üzenetére
miért ne?
vezető beosztásban is dolgoznak magyarok ezen a helyen.
de lehet, hogy nem pont 3 év tapasztalattal, hanem 4-gyel, vagy 5-tel, de abban nincs kihívás, hogy egy mekis állást tűzzek ki célul külföldön, vagy ugyan ezt a pozíciót mint itt.
a következő 3 évet ennek rendelem alá, hogy egy ilyet megcsípjek, aztán ha nem jön össze, vagy csak 5 év múlva, a világ akkor sem dől össze
tbs: köszi, én is ezt kívánom
-
válasz
FehérHolló #37121 üzenetére
mondjuk egy 2800k-s nettó fizu esetén igen, de nem ilyen állásokat nézegetek. amiket én kinéztem magamnak munkát, ott a fizu olyan 5k+ nettótól kezdődik.
tudom a szükséges követelményeket, kompetenciákat, meg azt is, hogy van 3-4 évem ezek közül megszerezni ami hiányzik, innen már csak rajtam múlik, hogy sikerül-e
Montoya:
azért madrid árszínvonala erősen alatta van a párizsinak, minden tekintetben. -
az még mindig olcsó
nekem az elsődleges cél párizs, ahogyan ott nézegettem, az irodák aközvetítői díjat a teljes bérleti időtartamra határozzák meg, %-osan. tehát most így hirtelen kerestem egy kecót, olyan 2500EUR/hó bérleti díjak vannak, és erre kökemények ki kell csengetni 3-4k euró depositot, meg 8k euró körüli közvetítői díjat, kemény.
asszem gyűjthetek erre rendesen
-
a monitoromban lévő usb portokat hogy tudom életre kelteni? hdmi kábellel kötöttem össze a géppel, és egy dell u2212hm a megjelenítőm.
-
válasz
parandroid #37022 üzenetére
náluk nincsen sajnos.
-
a kedves uk emigránsoknak szokása amazon.co.uk-ről rendelgetni? itthonra elég drága a szállítás, és egy könyvre lenne szükségem
-
válasz
FehérHolló #36984 üzenetére
egészen pontosan 15,8 km a google maps szerint, am jó esetben tényleg fél óra (nem vagyok olyan jó kondiban szerintem
) ha jobban sietek, akkor azért leizzadok, szóval a zuhanyzás ideje is rájön, plusz hordozhatom magammal a farmert/szövetnadrágot, inget/zakót táskában, ahol jól összegyűrődik. ezekben nyilván bicajozni nem a legkényelmesebb. azt nem is tudom hirtelen, hogy bicikliút meddig van, itt a szentendrei közepén már nincsen szerintem. szóval időben nem vagyok beljebb plusz egészségesebbnek sem egészséges a rakparti meg szentendrei dugó mellett bringával rongyolni
-
válasz
FehérHolló #36980 üzenetére
nincsen bicajom, de ha lenne sem hiszem, hogy reggelente 15 km-t tekernék vele, meg vissza du.
az meg, hogy jó üzlet-e, az egyéni preferencia kérdése
valakinek biztosan nem, nekem személy szerint megéri. tök jól jön a szabad hétköznap, amikor intézheted a dolgaid, meg persze az extra pénz sem olyan rossz. plusz itt akartam dolgozni, mert innen arra léphetek tovább, amerre valójában szeretnék. ezért nekem nem nagy ár, hogy 1-2 évig másfél havonta beáldozok egy hétvégét.
-
válasz
FehérHolló #36977 üzenetére
persze
most hétvégén meló van, cserébe kapok két szabad hétfőt. meg a június első hétvégén is. mondjuk nincs bajom vele, elvagyok, ilyenkor egészen nyugi van az irodában. csak így vasárnap a tömegközlekedés elég kellemetlen.
-
válasz
Tothgera30 #36975 üzenetére
jólvan, te nyertél
-
már 6:45-kor az irodában. ki a király?
-
egy kedves, angolul beszélő közgazdász mondja már meg nekem, hogy pontosan mi is az az overnight cost? csak simán tőkeköltség, vagy beruházási költség? nem találom a pontos fordítást.
illetve érdekelne még a levelised cost jelentése is
-
gépész/energetika, ez is inkább oda tartozik, legalábbis az a része, ami előállítja a generátor forgatásához szükséges mechanikai teljesítményt
a generátor meg már a villamosmérnökök szakterülete, mint ahogy az alállomás, hálózati csatlakozás, meg persze az irányítástechnika.
papíron amúgy olyan könnyű 4-500 millió eurókkal dobálózni
-
vajon miért a leadás előtt két héttel találom meg a legjobb forrásokat/anyagokat, amiket használhatnék a diplomamunkámhoz?
-
itt biztosan gyorsan kapok választ
olyat lehet, hogy egy adatsor esetén csak az utolsó x értékre illesztek trendvonalat?
-
válasz
concret_hp #36765 üzenetére
há' tudnom kellett volna, hogy erre is van függvény?
-
válasz
concret_hp #36741 üzenetére
próbáld ki a vespa pizzát, tőlük szoktunk rendelni, és szerintem nagyon jó a pizzájuk.
-
válasz
concret_hp #36725 üzenetére
na akkor kidobtam egy kisebb összeget az ablakon
nyáron ismételjük a tesztet.
most nagyobb gond, hogy mit kapjon az asszony szülinapjára. eddig sosem okozott nagy fejtörést a dolog, mindig volt ötletem, de most szűkében vagyok ennek sajna. még van másfél hetem kitalálni
el akartam menni vele szegedre azon a hétvégén, de mivel június elején államvizsgázik így ez nem jó ötlet, mert csak görcsölne, hogy nem tanul...
-
válasz
fokukac #36717 üzenetére
én is ezen a véleményen vagyok, sosem kellene iphone
most lett csereérett a htc desire telefonom, de alig-alig találtam a helyére másikat. a nagy álom nexus 4 itthon szintén rettenetesen túlárazott, és a htc 8x-ért sem akartam kifizetni majdnem 100k-t.
így végül racionális megoldásként választottam a htc desire x-et 10k + 12*1300 ft-ért
aztán ha hazajön unokatesóm a nyár folyamán az usából, vagy valamelyik ph-s kolléga addig, akkor még 40k-ért simán továbbadhatom a telót, így már alig kell ráfizetni a google készülékére
más:
már nem emlékszem melyik topikban volt felháborodva egy kedves kollega azon, hogy a kormány tönkretette a magyar termelőket. vettem a vásárcsarnokban epret, külföldit (780 huf/kg) és magyar termelőit (1680 huf/kg), kíváncsi vagyok, hogy a kormány a hibás, vagy az, hogy az eladási ár nincsen összhangban a kínált minőséggelmost nincs kedvem megkóstolni, de később leírom a tapasztalatokat.
-
válasz
FehérHolló #36685 üzenetére
én is ezt mondom. csak míg az azonos életszínvonalhoz itthon kell az a 3-5 év gyakorlat, odakint már pályakezdőként is elérheted.
-
válasz
FehérHolló #36683 üzenetére
mijaza szülőtartás?
hp: köszi
Montoya: csak az a különbség, hogy az említett fizut, amiből nem él jobban, mint itthon 5-600k-ból azt most kapja, nem pedig az említett összeghez szükséges 4-5 év tapasztalattal a háta mögött
-
az infós zsenik hogy állítanának elő mondjuk 30-40 tagból álló random számsorozatot mondjuk 0,980 és 1,030 között? excelben?
-
válasz
FehérHolló #36661 üzenetére
köszönöm
-
válasz
FehérHolló #36659 üzenetére
grat
olyan amire számítottál, pénz rendben? ha nem tartod túl tolakodónak, egy összeg jöhet priviben, ha igen, akkor sorry
-
válasz
Tothgera30 #36635 üzenetére
minden nap új nap vár
-
válasz
concret_hp #36597 üzenetére
igen, egy adatlap alapján egyéni díjat kalkulálnak. amúgy beteges ritkán vagyok szerencsére, de sosem lehet tudni
emvy: köszi! ajánlatot már kértem tőlük, meglátom mennyire jön ez ki.
-
válasz
FehérHolló #36459 üzenetére
ezt honnan, hogyan?
egy párszor már utaztam velük, senki nem kérdezte milyen nemzetiségű vagyok
-
válasz
venember83 #36441 üzenetére
amúgy igen, ebben benne van a május 11-12 és a júnus 1-2 hétvége amikor dolgozom
bár ezzel ninc sbajom, kifejezetten jó bejönni hétvégén, és több az előny mint a hátránya. kár, hog yjövök dec. 24-én és január elsején is
-
megnéztem a naptárat, és az a kellemes hír fogadott, hogy az elkövetkezendő 5 hétfőn nem fogok dolgozni
-
válasz
fokukac #35903 üzenetére
elég ritkán vezetek a belvárosban, de tegnap eszembe jutott ez a hsz-ed... annyira figyelmetlen szinte kivétel nélkül az összes szerencsétlen biciklis, hogy hihetetlen. nem tudom miért gondolják azt, hogy rájuk nem vonatkozik a kresz. cikáznak a kocsik között a pirosnál, természetesen gondolkodás nélkül át is tekernek rajta. hihetetlen. egykettőre igen csak szívesen ráhúztam volna a kormányt.
-
válasz
fokukac #35907 üzenetére
van erre a célra külön android app is, és akkor csak egy telefontartó kell a kocsiba
kollégám használja ezt még, tud tök érdekes dolgokat. pl bizonyos erősségű rázkódásnál (értsd baleset) automatikusan tárcsázza a beállított számot, ilyesmi. amúgy hasznos, ezzel tudod bizonyítani az igazad, ha bármilyen baleset történik.
-
válasz
concret_hp #35830 üzenetére
pssszt!
de változtattam is, a közelébe se megyek már ilyen bűnös dolgoknak
-
válasz
FehérHolló #35826 üzenetére
nekem már régóta
de egy darabig még nem kell saját autó, legalábbis amíg megvan az asszonyé
@: válts válts válts
de tényleg. vagy legalábbis én nem tudnék ennyit, ennyi ideig panaszkodni, anélkül, hogy ne törekedjek a változásra. egyszer kell csak meglépni.
más: összeírtuk tegnap a bevásárlólistát, az asszony meg elment vásárolni. segítettem felhozni a cuccokat a kocsiból és ezeket vettük: sör, cider, gabonapehely, ízesített víz, popcorn, chips, tej, bagett, felvágott, energiaital. annyi felesleges cucc, hogy hihetetlen
le kéne szokni erről.
-
kezdem unni, hogy állandóan át kell számolnunk minden számlát, mert vagy rosszul állítják ki, vagy a tulaj diktálja be össze-vissza az óraállásokat :/
vagy csak azt hiszi, hogy nem értek hozzá
-
válasz
venember83 #35682 üzenetére
na most megnéztem az én szerződésemet, és abban is benne van
de nem tudom hogyan lehet ezt értelmezni. az is annak számít, hogy leírtam, hogy jövő hónapban jön 13. havi fizu, vagy, hogy hány havi bónuszt kapok? mert végül is összeg nincsen megnevezve.
-
válasz
Viszlát #35661 üzenetére
ennek szerint egy oka van, mégpedig az, hogy még ma is ugyanaz a gázkazán üzemel, amit 15 évvel ezelőtt beszereltek, amik hatásfoka és műszaki állapota már messze-messze a kezdeti érték alatt van, és nyilván akkor sem voltak csúcstermékek, plusz azóta rengeteget fejlődött a technika is.
nekünk egy saunier duval típusú egyszerű gázkazán van az albiban, de teszi a dolgát eddig becsülettel, pedig ez is az olcsó kategória (~130k), és sehol sincsen pl egy viessmannhoz képest, ahol mondjuk 400k és 2 M között fizethetsz ki a fűtési rendszerért.
neduddki: február 2- április 12: 183 m^3 fogyott el.
-
válasz
Viszlát #35658 üzenetére
52 nm, tégla, szigeteletlen, két külső fallal, egyik oldalon van szomszéd, a másik lakást nem lakják, laknak felettünk, alattunk.
Tobey: a távfűtés sajnos drága, és egyre drágulni fog, sok tényező miatt. de gondolom annak ellenére, hogy tényleg jó lenne, szerinted sem reális, hogy 30k helyett hirtelen 21k-t fizess. az energiaárakon való spórolást inkább a másik oldalról, az épületek, fűtési rendszerek korszerűsítésével kellene megoldani, de sajnos nagyon sok olyan épület vna még itthon, amiken ezek a munkálatok nem lettek elvégezve.
-
[link] na még egy kretén
ezek tényleg ennyire nem értenek semmihez...
amúgy nem tudom mi ez a magas rezsimánia, mi nem fizettünk többet 30 ezer forintnál rezsire, mióta beköltöztünk, sőt, egyre kevesebbet. najó, ha lenne tévénk, akkor az plusz 3-4k, de ennyi... ez pedig szerintem nem mondható soknak.
-
válasz
FehérHolló #35638 üzenetére
akkor ne sokat hezitálj
-
válasz
FehérHolló #35578 üzenetére
én mondottam, bár az ételt még nem kóstoltam egyik helyen sem
de örülök!
és hogyan sikerült a randi második fele? megérte öcsédet színházba zavarni
-
kicsit off, de jó bőrgyógyászt tud valaki? találtam egy nem kívánatos szemölcsnek látszó valamit azt kellene lekapni rólam
-
válasz
FehérHolló #35537 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS - RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest