- Légies iPhone halvány színei
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Nem tudja valaki véletlenül, hogy ez a hátultámasztós alapvetően az LGA775-re tervezett procihűtő felapplikálható-e biztonságosan az LGA1155-ös procikra is? Akkoriban még ugye nem volt olyan, de nem találtam infót, hogy jó lenne-e vagy sem. Sajnos nem nagyon vagyok képben felépítésileg, hogy mi változott a 775-höz képest. Nem ismerem a lyuktávolságokat pl.
Ha már új deszka kell új procival, nem akarnék hűtőt is cserélni, mert nekem bevált (húzott Prescottot tartott kordában, 38-56°C), és megszoktam már. Meg nem is akarok fölösleges pénzt kidobni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #43649 üzenetére
De nem az a lényeg, hogy a P4-nél gyorsabb legyen, hanem hogy úgy 6-8 évet megint ki lehessen húzni vele. Meg azon XP volt, most az újba már az SSD-t teszem, és 7-el. Ha megtalálom a telepítőjét.
Akkor azt mondod az i-ben a HT, meg a bővebb utasításkészlet nem ér meg annyit, amennyivel drágább? -
BlacKSouL
addikt
Mondjatok nekem egy normális, jó, megbízható alaplapot, ami nem csúcsmodell, de nem is gagyi. Játékigény minimális, tuningból már kinőttem, főleg általános felhasználás, net, office, képszerkesztés, esetleg videodigitalizálás majd nem lehetetlen.
i3 menne majd bele, meg vagy 4G DDR3, SATA kell SSD-nek, meg 2 HDD-nek, PCI-e16 VGA-nak, nem kell integrált vga, de legyen legalább 1 PCI (sajna kell). Legyen szerelhető(hűtők, bordák, stb)
Férjen be úgy 19-25 körülre.Sajnos úgy néz ki elpukkant az alaplapom. Két kondi is már pupos lett, az egyik a memória mellett, a másik a proci mögött. Belefagyott az aktuális műveletbe, újraindítás után se kép se hang. Áramtalanítás után bekapcs, ventilátorok elindulnak, HDD led világít, csipogás nincs, kép nincs, vinyóról oprendszer nem tölt, vinyó nem teker.
Emiatt P4 Prescott 3.0 ugrik, friss, 4 hónapos 2x1GB DDR1(kurvára nem volt olcsó) és a régi 2x512GB DDR1 ugrik, marad a fél éves VGA, a procihűtő, a DVD meghajtók, a ház. Talán a táp is csere.
Élt 8 évet.Marhára nem örülök ám
-
BlacKSouL
addikt
A Timexet sem én vettem '76-ban
Igen, szintén nagyapai örökség. Majd este ha hazaérek még én is beteszem a másik hármat is, de továbbra is egyetértek, én is ritkán hordok órát, mobil miatt. PLUSZ a legfontosabb, az egyik aranyozottnak az üvegét egyszer nekikoccoltam valaminek, és azóta minden órát féltek a kezemen. Órával nem szabad parasztlengőkkel kaszálni összevissza. Az órák sarkaitól meg mondjuk az autó belterét féltem..
-
-
BlacKSouL
addikt
ÚRISTEN! Hát nem félnek hogy ekkora büntetéstől azonnal csődbe megy az összes csatorna??
Még ha ezer helyett millió lenne is csak lepkefing... szűzanyám...miért nem mindjárt 5 Ft?
-
BlacKSouL
addikt
Melyik jobb? A Jurassic Park 3, vagy a Lopakodó(Jamie Foxxxal)?
-
BlacKSouL
addikt
Rapről jut eszembe.
Ezt tegnap hallottam a rádióban, sajna csak a végét, de valahogy megtetszett. Aztán most nézem, hogy AC.. Az egészet meghallgatva is tetszik..Aki nem szereti a rapet, vagy az Animal Cannibals-t, az ne kattintson, aki mindenevő az de
-
BlacKSouL
addikt
Ilyen izzót vajon hol lehet beszerezni?
;
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #43260 üzenetére
És akkor látom, hogy anyám 36 év után is bemegy reggel 7-re dolgozni, tanít 5.-8.-at egy olyan iskolában, ahol a tanulók 70%-a kisebbségi, és az órák azzal telnek, hogy a kisebbségiek ordítanak, üvöltöznek az óra közepén, meg telefonálgatnak, meg egymást szidják, meg flegmáznak, sétálgatnak a teremben óra közepén, meg "azémeréncigányvagyok?"-oznak, meg "éntudomámajogaimat"-oznak, és azt a 30%-ot akinek esélye lenne bármit tanulni, azokat elnyomják, és nem hagyják se érvényesülni, se tanulni... És milyen lehetőségek vannak a fegyelmezésre? Húúúú, de kurvaokosak ám ott odafent ahol még sose szagoltak közelről jogaittudó kisebbségit. Persze szegregálni nem szabad, meg persze diszkriminálni nem szabad, így mindenki a segg0IQ-jú utolsó ... tempójával, és módszerével kell hogy haladjon, mert ugye kivételezni nem szabad...
Basszákmeg, nem 1 rendőr kéne 1 iskolába, hanem 1-1 TEK-es minden osztályba lassan... Vagy kamera hanggal, aztán lehetne nézegetni mindenkinek akár 16:00-ig is.
Annyira gyomorforgatóan és bicskanyitogató módon demagóg, pökhendi nyilatkozatokat látok a híradókban, hogy ".. a gyereket nem lehet erőszakkal nevelni, csak szép szóval..." a lónak a f....t. Menjél csak be szépen drága pesti úri nyilatkozó barátom egy ilyen 70%-os osztályba, oszt nézd meg hogy a szép beszéded közben hogy röhögnek a pofádba, és hogy szarnak a fejedre közben a jogaikattudó, nevelni és rászólni nem szabad kisebbségiek.Van az az oldal, hogy ne rekeszd ki, próbáld őket beintegrálni...
Meg van az az oldal, hogy esze ágában sincs a normálisabb többség(?) kultúrája által elvárt társadalomba beilleszkedni.Természetesen a kínai, vietnámi és sváb kisebbségről van szó...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #43249 üzenetére
Anyámék mesélték, hogy tavaly, mikor Lanternán voltak, és a közelben volt egy erdőtűz, a Canadair-ek ott a Mirna öbölben szedték meg magukat oltóvízzel, ahol ők fürödtek.
Baszki, és valaki meg azt is konkrétan felvette... Ez azért most számomra ütős..
-
-
BlacKSouL
addikt
Mi majdnem folyamatosan keresünk operátorokat. Csak nőket. 100k bruttó, plusz 10k Böske. Napi 8 óra álló munka a gyártósoron, sorfüggően 2v. 3 műszakban. De legalább a környék szegény, sok a munkanélküli, meg a segélyvadász, semmi program, fejlődés, szóval remek környezet. Nem ajánlom, csak mondom.
Van aki emellett(2 műszak) egyedül neveli a kamaszlányát, fizeti a havi törlesztőt a lakásra, stb..Nemtom hogy csinálja.Más: látszik a fontossági sorrend. Tegnap a teszkóban szinte csak segélyből vásárlót láttam, ergo a segélyt kiosztják kurvagyorsan, a fizetésből élők meg várhatnak 7-10-éig.
Más2: rendszeresen felbuggyan bennem, hogy meló után lemegyek a városba sétálni kicsit. Aztán mikor rászánom magam, mindig szembesülök vele, hogy fölösleges lenne Indiába utaznom, mert elég ha sétálok. A statisztikai kisebbség 90:10 arányú többségben van az utcákon. Néha azt játszom, hogy keresem a világosat.
-
BlacKSouL
addikt
Hangszigetelő: valamennyi(kevés) hangot visszaver, de nem engedi át a túloldalára
Hangelnyelő: vissza sem veri, és át sem engediMontoya példájára átkonvertálva:
Hőszigetelő: a szobában tartja a hőt, nem engedi ki, de a fal belseje, és a szoba kb. azonos hőmérsékletű, befelé visszasugározza a hőt
Hőelnyelő: a szobában tartja a hőt, nem engedi ki, de a fal felmelegszik, a szobába nem sugároz vissza, a szoba levegője hideg maradEsetedben szinte mindegy, mert nem hangstúdiót építesz, tehát a számodra fontos funkcióját (lokálisan nem engedi át a zajt) mindkettő ellátja.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #43164 üzenetére
Van itt nálunk hangszigetelés hullámkarton lemezekből is, meg hangszigetelő szivacsból is. A 7 rétegű hullámkarton mögött 58%-os a hang áteresztés, a szivacs mögött <10%
Tehát nyel el belőle, (kb annyit, mint egy vastag pokróc) de nem ezt a képességét részesítik előnyben.Inkább az a lényeg, hogy az alakja miatt a hanghullámokat "megtöri", vagyis nem alakulnak ki csúcsok a visszaverődéskor. Míg a szivacs elnyeli. Tehát a hullámos felületű tojástartós szobában a hang folyamatosan hal el, vagyis visszaverődve, mindig kicsit elnyelve belőle, míg a habról nem verődik vissza, tehát a forrás megszűnésekor egyből elhal.
-
BlacKSouL
addikt
Ha tényleg szigetelni szeretnél, akkor hangszigetelő szivacs. A tojástartó akkor jó, ha zaj(visszhang)csillapítást szeretnél, de mondjuk egy szoba belső falait rakod ki vele. Ekkor is alá szokták egyébként szivacsozni, mert a tojástartónak csak a felülete akadályozza meg a visszaverődést (de messze nem úgy, mint a spec. háromszöges szivacs), de el csak kevéssé nyeli a hullámokat, magyarul átengedi, de vissza nem nagyon veri.
Ha a szoba belsejét béleled ki, akkor szokták a háromszöges felületű szivacsot, de ha két réteg közé kell, mint pl. ajtó, akkor csak simán a jó elnyelési képességű hangszigetelő szivacsot kell választani. -
BlacKSouL
addikt
Van baj, oszt nem is kicsi
-
BlacKSouL
addikt
Hát nincs az a segglyukpállasztó hőség..
-
BlacKSouL
addikt
ÁÁÁÁÁ, ez mekkora meccs baszkiiiiii!!!!
10 másodperc volt az 1 perces hosszabbításból ..
Asztakurva.
-
BlacKSouL
addikt
Nagyanyámnak egy elég régi téglaépítésű családi házba mi a legideálisabb antenna megoldás az új digitális világba? Veszünk majd neki új ledelcédétévét, tehát csak az antennázás/kábelezés lesz szükséges.
Padlás van, sima régi típusú cseréppel, majdnem rálátással a Kékestető toronyra, (durván 30-40 km légvonalban), tulajdonképp csak a szomszéd ház teteje/cserepei takarják. A padlástól a tévéig kb. 8-10m-nyi kábel kellene.
A verenda ablakai alatt van kb. fél méternyi eresz, tehát az kvázi száraz, de oldalról nyitott, tehát ha bever az eső/hó, akkor az ablakot is éri. Ugyanakkor innen direkt rálátás van a kékesi toronyra. Itt beásható egy kisebb oszlop is, vagy kis méret esetén a falra is szerelhető valami. Innen a tv távolság kb. 4-4,5 m.
A tv-től a kékesi torony felé direktben kb. 2 db, 35-40 centis téglafal van, de olyan, ami pl. a telefon térerőt 0-ra árnyékolja.Az alapvető kérdés az lenne, hogy mi a jobb: kültéri hagyományos típusú antenna padlásra, vagy ház mellé, vagy egy beltéri valahova. A beltéri elmehet mondjuk a verenda sarkához is, ahonnan 30 centi híján meglenne a rálátás a toronyra is, de onnan pont még nem látni, és a szomszéd ház sarka olyan 1 méternyit belóg a képbe.
Sajnos nem tudom, hogy ezeknél az új antennáknál, a digitális új világban mik az alapvető szükségletek, és egyáltalán hogy működnek a kültéri illetve a beltéri antennák. A beltérik erősítése pl. a kültériben nincs meg? És az miaz, hogy a beltérin az van, 40dB, míg a kültérin 10-15 dB.?(Nálunk itthon csillagpontos rendszer van, 64 lakásos paneltömb, ezért is nem tudom)
Pl. itt az 1, 2, 3, 4 között mik az alapvető különbségek?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #43014 üzenetére
Aha. 2005-ös Opel Corsa, 2006-os VW Polo. Na ezek nem ilyenek. Biztos én vagyok a hülye, hogy 1 percnél hosszabb egyhelyben állásnál már lekapcsolom helyzetjelzőre, de nekem az autók 95%-ához hasonlóan egy 2 mm-es kattintás a bajuszkapcsolón. Persze 5 percnél már meggondolom hogy leállítsam a motort is, na van aki még álló motornál is égeti a minimum 2x55 W-os lámpát+helyzetjelzők..
Na de, ez a saját hülyeségem.. -
BlacKSouL
addikt
Például ilyenek, hogy miért áll egy autós fényes nappal világító fényszóróval az út szélén 6-7 percen át? Mondjuk a városban, a járda mellett.
-
BlacKSouL
addikt
Angol eredetiben mi a darabüres, a darabteli, a darab és a darab2 függvények elnevezése?
Csak mert magyarban nem feltétlenül logikus.A darabüres teljesen jó, megszámolja a tartomány üres celláit.
A darabteli a feltételnek megfelelő nem üres cellákat számolja meg.
A darab a számot tartalmazó cellákat számolja meg
A darab2 a nem üres cellákat számolja meg.Tehát számomra a darabüres és a darabteli kellene hogy ellentétes legyen, ehelyett a darabüres ellentettje a darab2.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #42962 üzenetére
Én azt szeretem, mikor szakad az eső, egyik kezemben a laptoptáska, másikban a másik táska, valamelyikben még plusz az esernyő, és mondjuk be kell mennem boltba, tehát össze kell zárni az ernyőt anélkül, hogy mindenem csurom víz legyen, plusz ne tegyem le a táskákat a retkes/vizes/saras földre.
Vagy mondjuk akár amikor hazaérek, és a lépcsőház-kulcs a zsebemben van, a pénztárcám alatt. Vagy épp az utca közepén elkezd folyni az orrom. Esetleg még a szél is fúj... Hidegben mindezt még sapkával, sállal, kabáttal, pulóverrel kombinálva -
BlacKSouL
addikt
Hát de nem tök jó dolog az eddigi cuccaid mellett még egy esernyőt is magaddal cipelni, vagy épp magad fölé tartani?
De nyugi, azért van most augusztusban ősz, hogy minél előbb (szeptember?) elkezdődhessen a tél, hogy ne legyen olyan melegMás: a kurva szót miért írja az emberek 50%-a hosszú ú-val?
-
BlacKSouL
addikt
Más:
Baszki, a Film+ képes nemhogy egy mondat közepén, de egy szó közepén elvágni a filmet a reklámért !Ez azt hiszem a legalja...
Múltkor: "...nem tudom, azt hiszem a legjobb lesz, ha a tö..." [REKLÁM]
De mondjuk mentségükre legyen szólva, hogy 2 perccel visszatekerték és onnan folytattákMost: Rambo 3:
- Mit akarnak?
- Azt szeretnék, ho...[REKLÁM]
...
...gy beállj közéjük." -
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech #42890 üzenetére
Kb. 3 hétig volt meleg, összesen 6 hétig nyár, de akik szeretik a szürke, felhős, ködös, esős, hideg, havas, fagyos időt, vagyis 99,9%-a az embereknek, azok 6 héten át a kínok kínját élték át. Most 46 hétig megint én szenvedek majd
Mondjuk az emberek 99,9%-a biztos szed valamit, mert közismert és tudományosan bizonyított tény, hogy a napsütés, a napfény az emberi szervezetre, valamint a hangulatára, érzelmeire pozitív hatással van. De a 99,9%-ot úgy tűnik egyáltalán semennyire nem befolyásolja pozitívan.Hozzáteszem a legnagyobb baj az, hogy azt az időt, amikor kellemes 25 fok volt, a legtöbb ember a munkahelyén töltötte, sokan bezárva egy irodába.
-
BlacKSouL
addikt
Jól látom, hogy megváltozott a Firefox ikonja?
Kisebb, plasztikusabb, pasztelesebb lett.
Ja, hogy ez csak nekem új. Hiába, csak most váltottam 23-ra.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech #42606 üzenetére
zuhogás = hupákolás
Szia Kidus!
Mióta megvan a kávéfőzőm, és magamnak gőzölöm a tejet is a cappuccinohoz, azóta abba egyáltalán nem teszek semmi édesítőt, mivel a jól gőzölt tej eléggé édesít a tejcukor miatt, és a kávéba is csak akkor teszek, ha véletlenül nem sikerül olyan finomra, vagy már elég öreg kávéból csináltam.
-
BlacKSouL
addikt
Na hálistennek. Itt ugyan gyakran túl hideg van, de egy fokhagymakrémleves cipóban 700 körül van, csészében 550, főételek 1100-tól 2000-ig, plusz a szokásos steak, libamáj, különleges halak, stb az 2500-4000 körül. Saláta 250-400, desszert 400-800. Korsó sör 350.
Ha 1700-ért veszek egy medvetalpat, vagy egy ördöglángost, akkor kapok egy szép adag tócsniba töltött gombás, fűszeres, tejfölös ragut medvetalp esetén velővel, mellé káposztával töltött paprika, hagyma(saláta nem kell külön), úgy, hogy lelóg a tányérról. Felnőtt férfi adag, az általam látott fogyasztások 70%-ában maradt már valamennyi a tányéron.
Tehát leves+főétel+desszert+2 korsó sör 3550 HUF. 4-5 fős üzleti ebédeket szoktunk ott megtartani, de 15 fölé még sosem ment a számla, mondjuk akkor a sört a kávé helyettesíti. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #42487 üzenetére
Ismerek olyat, aki megvesz egy kilós kenyeret, és már másnap kidobja a maradékod, mert az a kenyér már túl régi. De a hűtőbe eltett kaját is nagyon ferdeszemmel veszi elő másnap, és percekig szagolgatja, hogy jó-e még.
Én se szeretem ha valami romlott, különösen a húsfélékkel vagyok kritikus, de van egy csomó kaja, ami még akár 6-7 nap múlva is ehető, feltéve, hogy tényleg végig hűtőben volt.
Sajnos mi is túl sokat dobunk ki, de talán az átlag alatt. Van olyan aki nem alkalomra főz, hanem mondjuk 3-4 napra többfélét. Olyankor szokott jobban megmaradni, pláne ha az adagok az igényekkel nincsenek összhangban. -
BlacKSouL
addikt
válasz
#51177472 #42462 üzenetére
Szar
De egyébként most én két olaszost csináltam. Mondjuk mindkettő macerás. Bolognai spagetti, illetve tortellini szósszal. Utóbbi az egyszerűbb, de persze ott is kell gépészkedni.
Amúgy: halkrémes kenyér: Kell hozzá kenyér, olajos hal(szardínia), só, bors, vaj(rossz esetben margarin). 3 evőkanál vajban elkeversz egy konzervnyi szardíniát, méghozzá úgy, hogy előtte a halat apróra töröd az olajával együtt, így kevered a vajjal, sózod, és ízlés szerint nagyon kevés borsot szórsz rá, elkevered, kenyérre kened, megeszed. Lehet bolondítani karikázott olajbogyóval, esetleg kapribogyóval. Ez utóbbiakat csak a legvégén keverd bele, és ne törjön össze.
Ja! : Sajtos stanglit karikákra bevágsz, de maradjon egyben, csak 3/4-ig vágod be, vajat(margarint) elkeversz fokhagymanyomón áttört fokhagymával, kevés sóval ízlés szerint, belekened a bevágásokba, 180 fokra előmelegített sütőben néhány(6-8) percig melegíted(pirítod), és mikor kezdene pirulni kikapcsolod, kiveszed. Kicsit a héja pirítósossá válik, keményebb lesz.
-
BlacKSouL
addikt
Az utolsó mondatok a legjobbak. Azt értem is, hogy a családot megviselte. Na de miért van az, hogy leszopni le lehet valakit 80 ezer ember előtt, mer' az mekkora királyság, vagy cool, vagy nemtom hogy van ez írül. De az arról készült képeket megosztani pár millióval már nem cool, hanem idegrendszert megpróbáló? Aszondja őt egyelőre szedálják... Ja. Ha bedrogozva nem érdekelte amit csinál, akkor gondolták most megint bedrogozzák, és így most se érdekli majd..Ha meg teljesen tiszta és színjózan volt, és akkor nem érdekelte, most hirtelen miért?
Na mindegy.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #42437 üzenetére
Sajnos hiába csináltatom ismerőssel egy olyan gyárban, ahol elég nagyméretű acéldarabokkal dolgoznak, speciel pont ilyen vagy ennél kicsit nagyobb méretű rúd darab csak aluból van.
Ugyanakkor vannak olyan alkatrészeink, amiknél a megmunkált felület elég tiszta marad, úgyhogy lehet hogy akkor nem lesz annyira gond. Felpolírozom 1mikronos csiszolóval aztán meglátjuk. -
BlacKSouL
addikt
Alumínium rúdból esztergálnak nekem kávétömörítőt. (Ilyesmit)
Mivel nyers alu, mivel lehetne vajon a talpfelületét(vagy akár az egészet) lekezelni úgy, hogy sík és polírozott maradjon, de ne oxidálódjon a felülete, viszont a kávéval érintkezés során se kopjon le (bele a kávéba). És a folyamatos használat során az alu se polírozódjon bele a kávéba.
-
BlacKSouL
addikt
Csuda dolgot láttam az előbb. Bekapcsoltam a laptopot, és a színek, fényerő, kontraszt, gamma valami olyan furán tolódott el magától, hogy a pasztellszínek eltűntek, mintha a gammát 2.0-ra tettem volna, a betűk kontraszttalanok lettek, és az egész mintha valami homályos szűrőn át lett volna látható. Néztem a grafik beállításokat, de semmi extra. Az ótluk ablaka is a szegélyek, a lapok, mind fehérek voltak, pedig amúgy halványkékek. Tisztára, mintha a határok eltűntek volna az ablakok, az ikonok között. FF-ben dettó. Explorer dettó. Háttérkép nem tűnt vészesnek, de valójában mintha ki lett volna égve a kép.
Restart után most jó, de ilyet még így ebben a formában nem láttam.mod: igazából fizikailag a fényerő nem változott, tehát valami szoftveres hanyattesés lehetett
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #42400 üzenetére
Totalcar-ról indultál egy dízel BMW-vel?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #42380 üzenetére
Az elmúlt 2 hétben a szobában a relatív páratartalom 25,5°C-nál 35-41% volt. Tegnap délelőtt már 62% volt, most reggel valami 67-68%, pedig a légkondi ment egész addig, míg a villámlás miatt ki nem lett kapcsolva úgy 2 körül. A hőmérséklet 25,1°C
Szerintem könnyű elképzelni, hogy a 4 hete egy csepp eső nélküli idő után ha befelhősödik egy fél napra, majd leesik úgy 6-8 mm-nyi eső, és reggelre köd, harmat, minden képződik, akkor nem véletlenül tapad az emberre a ruha azonnal.
Tehát teljesen mindegy melyik egységet nézzük, a levegő páratartalma sokkal magasabb, mint a múlt hónapban bármikor. Mert hogy mennyit tud, és hogy valóban mennyi pára van benne, az megint két külön dolog. Pont Neked magyarázzam, aki a sivatagban aszalta magát?
A 45°C-os levegőnek mennyi volt a páratartalma?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #42371 üzenetére
Hát ezen az úton mindig el tudok menni
-
BlacKSouL
addikt
Eddig 37% volt a páratartalom, most 69%. Sokkal jobban izzadunk, de kevésbé hűt.
Éjszakai sötétben felébredve nem jó a 300 méterre becsapódó villámba nézni, szóval kezdem értelmét látni a kommandósok sokkoló-gránátjainak.De a kolléganőnek olyan jó laza melltartója van, és hozzá olyan játékosan markolnivaló mellei...
Néha nagyon utálom a béklyóba szorító társadalmi konvenciókat. Miért nem foghatom meg őket? Akarom.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #42327 üzenetére
Nekem wifis klíma bizonytalankodása kellett ahhoz, hogy rájöjjek, a fölöttünk mellettünk lakó átrakta a csatornát az enyémre, de ez se a laptopokat, se a telefont nem zavarta, a klímát már igen. Csatornacsere után világosság, rend.
De sokan kikapcsolják, mert egy csomó nincs itt, ami egyébként máskor igen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #42316 üzenetére
Ismerősömék vettek pár éve. 1 hónap alatt 3x állt meg nekik. Mint kiderült, a durvaszűrője érzékelte, hogy megtelt, és addig nem indult újra, míg ki nem tisztították. Tehát azután úgy nézett ki náluk a mosogatás, hogy az edényeket jórészt elmosták, és a már majdnem tiszta, csak zsíros edényeket tették be a gépbe. Így már nem állt le állandóan. Persze lehet hogy ez típushiba.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #42294 üzenetére
Az nem kényszer hatása, az zsigerből jön
Mint a falusi traktorostól kérdezték, mikor egyszer irgalmatlanul káromkodva jött a traktorral lefelé a faluba, hogy ugyan hol tanulta ezt a sok cifra káromkodást. Mire azt mondta: ezt kérem nem lehet tanulni, erre születni kell.
Amúgy csak télen érzem szarul magam, meg ha esik. Úgyhogy most volt 3 jó hónapom.
Most meg megyek bográcsgulyást főzni, meg enni, mer' az jó, és mer' itt még nem esik szerencsére.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #42291 üzenetére
Kényszer mire?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #42282 üzenetére
Jön már a vámpírok időszaka...
Az elmúlt 7-8 év legmozgalmasabb nyarán vagyok túl, és ma, az első olyan napon, amikor meleg volt, napsütés, jó idő, strandidő, és én itthon voltam, vásároltam, takarítottam, mostam, főztem, nagyrészt a lakásban, közben meg kint ezerágra sütött a nap, azt éreztem, hogy rengeteg időt pazaroltam el a semmire...
Naplemente előtt muszáj voltam lemenni, kimenni egy nyugatra néző domboldalra, és bámulni a napot, az eget, a várost, mert azt hittem megőrülök. Egyszerűen imádom a napfényt, a meleget, a világosságot, és utálom, ha egyetlen napot is kihasználatlanul hagyok. Egyre kevésbé vágyom a punnyadós, otthonülős, semmittevős, sokáig alvós napokra nyáron. Minden napsütéses óra, amit nem kint, vízparton, tengerparton, napozva, vagy bárhogyan tevékenyen töltök, szinte kínnal jár. A munkahely a kényszerű rossz, de azon túl...- áprilisban Margitsziget, születésnapozás, piknik, (idei)első napozás
- áprilisban Velencei tó, 16 fokos víz, második napozás, első pirulás
- májusban legénybúcsú Délegyházán
- június elején esküvő Bpesten(templomban) és Vasadon(tóparton)
- június közepén hétvége Hajdúsznoboszlón barátokkal, első kánikula, KordaGyuri-BalázsKlári koncert
- június végén Hegyalja fesztivál, Scooter koncert, irgalmatlan dagonya, borospincézés
- július elején céges kiküldetés Horvát tengerpart, Szlovén alpok, első calamari, első tengerparti séta
- július közepe családi nyaralás Horvátországban
- július vége Balatonfüred, hosszabb hétvége, barátok, kékszalag, borfesztivál, ClassFM kitelepülés, Bikini koncert, első Balatoni fürdés
- augusztus eleje egyedüllét itthon, takarítás, pakolás, hétvégi parti nálam 10 fő meghívásával, 17 fő részvételével egy panelban
- augusztus közepe Balatonfüred 2013. reload 2.0, hosszú hétvége, utolsó nyári idő kihasználása, stb.tegnap este hazajöttem, ma meg azt hittem a falat kaparom kínomban, hogy egyetlen igazi nyári napra nincs rendes nyári nyaralós, vízpartos, barátos, szórakozós programom...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #42173 üzenetére
És úgy tűnik, hogy kivétel nélkül mindenki aki az előttem lévő autóban bagózik, az kidobálja az út közepére, járdára, másik autóra, bárhova az égő csikkeket. Gyakorlatilag nincs olyan rövid utam autóval, hogy ne látnám kirepülni az ablakon szikrákat szórva pattogva a csikkeket.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech #42152 üzenetére
Sok sok bableves, káposzta, karfiol, hagyma, chillis bab elfogyasztása mellett kifigyelni mikor szokott közlekedni a lifttel, és olyankor beszállni mellé, és olyan jó hosszasan elnyújtott, ropogtatósan kacskaringósat mellétolni a füst mellé, hangosan megjegyezve, hogy sajnos nem tudsz leszokni erről, és más se tud lebeszélni róla...
Kicsit úgy érzem, hogy dohányozni teljesen elfogadott társadalmi norma, míg pl. fingani halálos bűn. Persze érthető, a bagózás évezredes létszükséglet, és kifejezetten egészséges, a fingás meg csak úri divat, és megbetegíti az embert. Ráadásul a bagó olcsó, a fingás meg luxuscikk.
-
BlacKSouL
addikt
Annyira jó, hogy ha alattunk bagóznak, akkor felfelé jön a bagószag, ha felettünk, akkor meg lefelé. Ha mellettünk alattunk, akkor felénk, felfelé, ha felettünk mellettünk, akkor is felénk, lefelé hozza a szél.
A bagósok miért mennek ki az erkélyre bagózni? Miért nem bagóznak odabent? A lakásban? Mondjuk aki egyedül van? Miért nem képviseli a bagózást odabent is, a lakásában? Miért nem büszke az átható bagószagra a vendégei előtt is? -
BlacKSouL
addikt
Na mi a helyzet a helyi zsírégetéssel?
-
BlacKSouL
addikt
Sokaknak érdekes lehet a két cikk:
[link], [link]
Hálistennek én is láttam már élesben saját terméket gyártani egy hasonló Fuji géppel. Úgy látom kezdik felfedezni az autóipar bugyrait. De azért ezeket a gyárak nem szokták ennyire nyitottan kezelni, bár igazából részletes szakmai titok az nincs. Inkább csak a majdnem közismert dolgokat teszik közismertté. Mindegy, jó cikkek.. -
BlacKSouL
addikt
Megint süt a nap..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #42094 üzenetére
Hajdúszoboszlóra jössz befelé Debrecen felől. A városhatár tábla környékén egymás után 5-6 kép felváltva hol verőfényes nyári napsütés, hol kegyetlen szürke ködös esős novemberi idő.
-
BlacKSouL
addikt
Hatásos fogyasztás
Induktív meddő fogyasztás
Kapacitív meddő fogyasztás
- Átviteli rendszerirányítási díj
- Rendszerszintű szolgáltatás díj
- Elosztói forgalmi díj
- Elosztói veszteség díj
- Elosztói kapacitív meddő energia díj
- Elosztói alapdíj
- Elosztói teljesítménydíjEzekből áll egy rendszerhasználati elszámoló számla. Ebből a kapacitív meddő energia díj, és az elosztói teljesítménydíj értelmezhető, utóbbi a szerződéskötés alapja, a maximális teljesítmény amit a fogyasztó a hálózatra kapcsol(hat). De hogy a többi... és akkor ezt magyarázzam el angolul egy japánnak...aki ugyan villamosmérnök, de most ügyvezetőként funkcionál...
Azt, hogy a kizárólag télen, fűtésre használt gázszolgáltatásnál miért kell fogyasztás nélkül is rendszerhasználati díjat fizetni, mikor ekkor nem is használjuk a rendszert...már meg sem próbálom megértetni vele... -
BlacKSouL
addikt
A cég, és az egész ipari park kb. 1-1,5 km-re van az egyik városi szennyvízkezelő telephelytől, és így időről időre felbuggyan valami, amitől főleg reggel mikor jövünk melóba, de néha random napközben is órákon keresztül konstans erőteljes és mindent elárasztó, mindenbe beszívódó, a szellőztető rendszerrel mindenhova bejutó szarszag van. Nem szennyvíz-szag, nem állott-víz szag, hanem rendes kőkemény szarszag. Ez végigvonulva a patak mentén a teleptől délre található összes üzem, telephely, és a szomszéd falu teljes hosszán, kb. 4-5 km-en át tartósan frissíti a levegőt. Nem tudsz előle elbújni, nem tudsz megszökni, nem tudod kiszűrni, az étkezőbe úgy mész reggelizni, a folyosón ebben suhansz végig, az irodában ebben ülsz 9 órát.
Értem én, hogy a fizetéseink a béka segge alatt vannak, és hogy egyébként szarnak is ránk, de hogy ez itt is ragad rajtunk...
Mióta itt van rajtunk ez a hidegfront/lehűlés/frissítés, azóta nyugtalanul alszom, egész nap fáradt vagyok, majd elalszom, van amikor gépelés közben, punnyadt vagyok, nincs kedvem, hangulatom, és csak lesek ki a fejemből. És hiába van 10-15 fokkal kevesebb, sokkal többet izzadok, mint 40 fokban. Mondjuk a páratartalom majdnem duplája lett..
-
BlacKSouL
addikt
Valaki látott már ma Perseidát?
-
BlacKSouL
addikt
hideg van...
Menjetek Perseidákat nézni... persze mehettek Idákat nézni is...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #41905 üzenetére
A balesetek többsége emberi hibára vezethető vissza.
Vagyis nem az autóval, hanem a vezetőkkel van a baj.. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Az úgy van, hogy a nőknek szeretetre, megértésre, törődésre, romantikára, humorra, intelligenciára, társra, igényességre, megbízhatóságra, és stabil partnerre van szükségük, és ezt pár kivételtől eltekintve büszkén hangoztatják.
Aztán amikor ezt részben, vagy inkább egészben megkapják, akkor nekiállnak ásítozni, és olyankor csalják meg az illetőt akire a fentiek jellemzők egy olyannal, aki köcsög, nagyképű, egoista, nagypofájú, megbízhatatlan, közismerten nőfaló, nőcsábász, gazdag, de senkiházi, tapló tajparaszt, asszonyverő, IQminimál, iskolázatlan, kigyúrt, munkanélküli. Vagy ezek részben vagy egészben.
És akkor szokott jönni a kérdés, hogy dehát mostakkor mi is van? És erre jön a szokásos válasz, hogy... de ezt már nem sorolnám fel.
Ebből kiindulva aki az előbbi vonalat képviseli, az jobb, ha berendezkedik egyedülállónak, az utóbbiak meg az egyhetes/(éjszakás) kalandjaikkal továbbra is végigdugják a szembejövő összes nőt.
Akkor most ki mire miből építsen hosszútávú kapcsolatot?Vagy túlságosan általánosítottam?
(B)más(/B): az erkélyen jelenleg 33 fok van, kihajolva az épület vonalából 29, a klíma kültéri egysége 42 fokos levegőt fúj ki, a beltéri 11 fokost, jelenleg 654 W-ot fogyaszt (24 fokra van állítva, mert egész nap nem ment, és így 30 fokra ment fel a lakás), a szobákban átlagosan 26 fok van, és a levegő r.páratartalma 41%. Az ég változóan felhős (nyugatról), szélcsend van.
3 kiló csirkemell filét kéne most felszeletelnem, elkészíteni a fokhagymás pácot, bepácolni, mert holnapra vendégek várhatók. jó lenne zuhanyozni, és 9-re hivatalos vagyok egy karaoke estre a városban. Kicsit szűknek érzem az időt..megint más: a Civic sedan jó. a 8 gen legalábbis mindenképp.
na megyek pácolódni (a konyha nem klimatizált=29 fok..)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
föccer #41687 üzenetére
A fegyver sem gyilkol, csak aki használja.. Lehet az szándékos, vagy véletlen... Itt ez is egy fegyver. Robbanószer...
Másrészt mennyi ilyen dolog van, amit az 'átlagemberek' nagyvonalúan kezelve lesz.rnak, és azt se tudják micsoda. Legyen az légkondi, ami sokak szerint maga az ördög, vagy akár a szelektív hulladékgyűjtő, és még sorolhatnánk...
Meg volt valaki hogy miért megy hajnalban a légkondi (csöpög a kondenzvíz..) azért, mert a kontroll-lakásban ahol este 10-től reggel 6-ig keresztben huzatra nyitva van szinte minden, hajnalra 26,8°C-ra hűl le csupán, és ha valaki ettől hűvösebbet akar, az nyilván bekapcsolva hagyja. Nekem is megy, de mivel kicsi a különbség, fogyasztani csak keveset fogyaszt. Attól, hogy kint 23-24 fokra lemegy, bent nem annyi lesz. Ezért megy éjjel is...
-
BlacKSouL
addikt
Mikor fedezik már fel végre az emberek, hogyha a csőbombát (vezetékes gáz) direktben bevezetik a lakásokba, akkor bármikor lebonthatnak egy lakást, házat, városnegyedet? Lassan annyi gázrobbanás történik, hogy több ház/lakás dől romba, mint a háborúban...
De szerintem ez a mostani, szokásosnál nagyobb pukkantás sem nyitja fel senki szemét. Mintha mi sem lenne természetesebb, mint hogy egyszer-kétszer felrobbantanak pár lakást, embert, stb.
No mindegy, ha ebbe születtem volna, biztos én se tudnék elképzelni mást...
Viszont aki távfűtéses lakásba 64 lakásos panelba beviszi a palackos gázt...azt leginkább rákötném a csapra direktben... -
BlacKSouL
addikt
Hányszor olvastam: "...tél van, mégis mit vársz..."
Most meg nyár van... -
BlacKSouL
addikt
Tudjátok hol van MELEG? Nem ilyen langyos kis 36-38, hanem rendes MELEG.
A 6000 m2-es, fekete kátránylemezekkel szigetelt tetőn, ahová az irodai 5-6 kW-os, és az üzemi 20 kW-os ipari klímák kültéri egységei lehelik rá az emberre a szuszt...
Pluszban a csövekről lekopott szigetelés nyomán az alacsony nyomású csövön megjelenő páracseppekre inni odasereglő, a tetőlemezek likai alatt élő darazsak boldogítják igen nagy élénkséggel az embert...
Úgyhogy 10 métert fölfelé még csakcsak, de lefelé jövet a vaslétrán picit már megremegett a kezem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Egyedi ékszerdobozka
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest