- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #36731 üzenetére
En most voltam kinn, unokatesom orvos, felsofokon tud nemetul. ( meg angolul is , de az reszletkerdes).
Azt mondta gyurjak ra a nemetre, ha netan oda keszulnek, mert ez ami van ( 20-30%at ertettem a beszelgeteseknek, anno nemetbol erettsegiztem, beszelni nem igazan tudok mar, max alapfokon) edeskeves ott munkavallalashoz. Mondhatni barmilyenhez.Max nagyobb cegeket nem erdekli, ha csak angolul tudsz, de egyebkent nagyon kell a nemet.
MEgtanulhato amugy, de "erdekes elmenyeim" voltak.Ja amugy itthon mar, melo, es tenyleg itthon erzem magam. Lehet csak mert jobban ertem az ittenieket mar? Mano tudja. Odaat is jo volt, az a videki kis varoska nagyon bejott.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #36680 üzenetére
Sokan nem kaptam 5-600 bruttot otthon, 3-5 ev tapsztalattal info -villemrnoki diplomaval sem. Kornyezetemben es magamon is lattam.
Feherhollo, az viszont joval magasabb mint az angol mid-level. Es a lakhatas is olcsobb tobbnyire. Az eteleik finomabbak, es meg lehetne sorolni. Nekem bejott most Nemetorszag.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #36607 üzenetére
A metropolitan legkondis, es mivel kezdik cserelni a kocsikat a hammershiten, igy ott is. Amugy etertek, az orosz metrokocsik szellosebbek, ngyobb terunek tunnek, de hala egnek azt a teret mar a metropolitan is hozza. Elegge egyetertek timmel.
Ja es nem csak a svajciak ugyelnek a tisztasagra, hanem a nemetek is. Ha esm nem ellenkezne annyira, jonnek ide, filmeket kb 20-30 szazakekban ertem, pont ilyen volt az angoltudasom is Ukbe menetelkor. -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #36560 üzenetére
A bbc-s sorozatot nem lattam, de azt igen, amirol kukac beszel. Annal volt az, hogy esm occse epp bejott a szobaba, es megkerdezte Esm mi a f...t keres abban a filmben?
Amugy nem oulok, meg akartam szivatni esmt, azt mondja, itt mindig szmotyi ido van, hogy majd lovok napsuteses kepeket, erre tessek. Szmotyi ido van.
-
tildy
nagyúr
Bakker pakolni kene,elrakni utlevelet, eurot, meg befejezni egy hirlevelet. Nagyon nem fulik a fogam hozza.
-
tildy
nagyúr
En szerettem vonattal menni, mert a nyugati nagyjabol elerheto volt, barmelyik ismerosnel is szunyaztam.
Mostanaban mint irtam inkabb kinn alszom a repteren. Sz.r , de ez van.
Mondjuk az vicces, hogy Farringdonbol Gatwickig 8-10 fontbol kinn vagyok, vonattal, kenyelmesen, azt es megiscsak a mocsok draga London.
Ha valaki arrafele lesz es osszefutna velem, Kolnbe megyek hosszu hetvegere
-
tildy
nagyúr
Erdemes esetleg ugy menni, hogy vonattal ki ferihegy 1-ig , ott meg felszallni a 900as/200as buszra.
En egyebkent egyszer Mawyxtol mentem , akkor a Corvinnal szalltam fel egy ejszakai buszra, es szolt a sofor hol kell atszallni. Le tudom rajzolni amugy, mert at kell batyogni egy masik megalloba.
Igaz , en szinte mindig a reggel hatos geppel megyek, de eddig egyszer mertem csak bevallalni a 900as buszt. Honvéd utca-nal kell atszallni ra.
-
tildy
nagyúr
válasz
ClayMore #36302 üzenetére
Lehet
De emlekeim szerint te abszolut nem honvagybol mentel vissza, egyszeruen igy alakult, itt kinn nem igazan jott ossze ami szakmailag szuper lett volna. Mintha nem csalna az emlekem, tipikusan az az ember vagy, aki egyik orszagot sem szidta, hanem korrektul a helyen kezelteNa en lecsucsulok magamtol mostmar, ma meg lettem dicserve a munkahelyemen
en meg ott pironkodtam.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #36158 üzenetére
A munkaviszonyod megszunesetol szamolva meg 45 napig meg tb-vedett vagy, nem kell fizetned.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #36073 üzenetére
Helyesebben mondva az egyetlen ember , aki igazan ketelkedhet a szakmai hozzaertesemben, az en magam vagyok. Rengeteg mindent nem tudok meg, de az, hogy valami kivulallo, aki SOHA nem dolgozott velem, SOHA nem latta a munkaim, azt mondja , hogy nem ertek ahhoz amit csinalok, az igencsak "eros".
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #36071 üzenetére
Kb ugy hobbibol, mint en hobbibol webfejleszto
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #35953 üzenetére
Sok mindentol fugg, mit fogsz ki. Ha mar korhazban vagy, ott ahogy lattam tobbnyire mar jo az ellatas, de a gp hagy kivannivalot maga utan. En harom hetig szenvedtem nagyon durva kohogessel ekt eve, fajt a mellkasom is, ileltve 2 het ebbol 38 fokos lazzal, nem nagyon foglalkozott a gp vele, szerinte nem mellhartyagyulladas vagy tudogylladas volt. Szerintem fekves, paracetamol... Hiaba nem hat 2 het utan se. Esmein szoritotta a mellkasom, hogy legalabb normalisan kohogni tudjak , egyebkent csak kutyakohoges volt kb...
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #35864 üzenetére
"A rendkívüli felmondás egy egyoldalú, írásbeli és indokolt jognyilatkozat, amely a munkaviszonyt – függetlenül attól, hogy jogellenes vagy jogszerű – azonnali hatállyal megszünteti.
A rendkívüli felmondás jogával mind a munkavállaló, mind a munkáltató csak különösen indokolt esetben élhet, akkor, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi."
Rendkívüli felmondási ok munkavállalói részről pl. ha a munkáltató egyoldalúan módosítja a munkaszerződést; hosszabb ideig nem fizet munkabért a munkavállalónak; nem biztosítja az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit stb.
Szerintem a homerseklet meg egyebek belefer ebbe.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #35747 üzenetére
Mondjuk ezt nem ertem, miert lenne az. Nekunk jo szolgalatot tesz itt a lakasban, akarna a fene meg pluszban atpakolgatni egy masik motyoba.
Mi nagyon megerezzuk, hogy van, be is b.szna, ha nem lenne. Nincs hova kiteregetni, igy ha figyelmesen mosunk mar pakolhatjuk is el , kiveve a a gepbol.De latom, rad jobban hallgat emvy.
bobsys: elfelejted, hogy mind Nemetorszag mind UK kicsit mas, mint Florida. En nem tudom kirakni az erkelyre, mert nincs, de ha lenne is, 5 percenkent rohangalhatnek ki-be a ruhakkal.
Vasalasszarazra szarit. Mi azert teritjuk ki utana, mert nem szokasunk vasalni.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #35730 üzenetére
Ti merrefele vagytok? Majus elejen Koln kornyekere atugrom
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát #35661 üzenetére
Regen hasonlo volt a fotuolajjal is, emlekszem, gyerekkorunkban meg tok altalanos volt az olajkalyha. Ellenben ha valaki lakott mar olyan lakasba, amit kalyhaval futott, akkor tudja mennyi mocsokkal tud jarni. De nem csak mosok, hanem osszela fa vagy szen behordasa. Emlekszem 10 evesen vodorszamra hordtuk be a szenet az olba, hogy telen legyen mibol futeni. Aztan 30 fok volt este, mikor befutottunk, reggel meg 16 fokra lehult.
Azt mondom, meg ha draga is, inkabb gaz.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #35532 üzenetére
Mert nem kell a porzsakkal hulyeskedni, gondolom. Bar en nem tudom, en szeretem a porzsakost, egyszerubb azt kidobni, mint ontogetni a port ( ami persze kozben szall, meg jol belemegy a tudodbe) . De ez csak feltetelezes a reszemrol.
S-bag-et hasznalok en is, istenkiraly.Vizesre azert vagyok harplis( ne kossetek bele, Jaszsagban igy mondjuk), mert van takaritogepunk, raadasul jofele ( vax ultra 2) , megis a pokolba kivanom a portartalyanak a kiuriteset.
-
tildy
nagyúr
A hetvegen itt 10-15 fok volt
Igazi tavaszi ido, sot ma sem volt rossz . Igaz feletek nagyobb a szel altalaban.
Szerintem Ibiza, vagy Kanari szigetek bejonne neked munkaugyileg, mar ha a vendeglatozasban akarsz maradni
Hm?
@Tothgera: "Szerinte ott a fizetés kárpótol a sz@r időért, de itthon még az sem." En spec nagyjabol megtalaltam a szamitasom idojarasugyileg UK-vel. Ha panaszkodom, az is akkor van, ha nem esik eleg ho ( marpedig sokszor nem esik). Mi ha innet megyunk valamerre veletlen, ennel csak eszakabbra megyunk. Kanada vagy Svedorszag. Ha meg napsutesre vagynank meg 40 fokra, akkor meg elmegyunk nyaralni.
Nomeg London klimaja teljesen mas, mint pl Brighton-e, Galsgow-e, vagy Bristole netan Cardiff-e.
Na szoval szerintem pont jo, hogy ennyire masok vagyunk, Nolf is meg tudja talalni a szamitasat valami melegebb videken.
blacksoul: nem rossz takaritani a viztartalyt? Mert egy porzsakot siman kiveszek, de pl. a takaritogepunk tartalyat utalom mosogatni, hajszallal teli, stb .
Jahm porzsakosra eskuszom egyebkent is. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #35363 üzenetére
Van ugye a megszokas. Regebben meg a penznel is 12 osztas volt, arrol hamar atalltak. De bizonyos helyeken megtartottak a korabbi mertekenysegeket. Bar elvileg kotelezo kiirni mindket mertekegysegben az arat, illetve az autokban is lennie kell km/h-ban is sebessegmeresnek, de bizonyos teruleteken megszokasbol megmaradt.
Nem az atallas zajlik lassan, az lezajlott , csak van ahol meg megmaradt a regi is. Otthon is van meg hold meg negyszogol -
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #35353 üzenetére
A briteknel SI van. Viszont nehany tradicionalis esetben maradt az imperial. Benzint literben tudsz venni, nem gallonban, es kotelesek jopar esetben kiirni az SI fele mertekben is. Peldaul piacon , vagy boltban, fel kell tuntetni SI szerint is, ha nem abban van. ( Pl. a tejen siman rajtavan hogy 4 pint, vagy 2.226 ( azt hiszem) liter.
Tobb ertelme van.
En herotot kapok tole, amikor pl.a testsulyt stoneozzak, meg ounceozzak. -
tildy
nagyúr
Egy kis video igy estere, csak hogy mosolyt csaljak az arcotokra
[link] -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Jej , ma nem kellett dolgozni menni, meg hetfon se kell
4 nap pihi
-
tildy
nagyúr
-
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #34918 üzenetére
Attol fugg hol elsz, Londonban mostanaban szokott lenni legalabbb evente ketszer nagyobb ho.(nagyobb = tobb mint 8 centi)
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #34811 üzenetére
Mindent elmond, hogy a Gyere Haza Azbej Tristan es bagazsa altal turorudira alapozott, erzelmekre epito, keresztenydemokrata szervezet.
-
tildy
nagyúr
Emvy, koszi, hogy utananezel, en annyit talaltam, amit nekem a levelben kikuldtek, hogy az utolso igazolt munkaviszonytol szamitva esedekesse valik a tb fizetes (ha nem igazolom hitelt erdemloen a tb viszonyom!), igaz ott nem irtak le azt az esetet, hogy mi van ha kulfoldon vagyok. ( Gondolom ott is hitelt erdemloen bizonyitani kell, hogy kulfoldon te tenyleg fizettel abba a tagallamban TB-t.)
A masik, amit irsz , csak az EU-ra igaz, USA-val sajna nicns ilyen megallapodas , meg meg jopar allammal nincs.
-
tildy
nagyúr
Utlevel pl. Vagy jogositvany. Problemas lehet pl Peterketeknek, akiknel a lanyok miatt kornyezettanulmanyt kell csinaltatni vegleges letelepedesnel. Gyamugy, stb. Elvileg kotelezo bejelentened, hogy kulfoldre mentel, es ezentul mar nem lehet "ideiglenesen".
Irni fogok az itteni konzulnak,a mi helyzetunk meg annyibol is mokas, hogy hiaba irja a torveny, hogy csak egy helyen lehet allando lakcim, itt ugye nincs "bejelentett" lakcim.
Aveglegesnela szemelyi leadasa nem "tunhet" baromsagnak, az eddig is igy volt.
-
tildy
nagyúr
Peterket , gaborbol ezt lattatok?
[link]
forras: mfa.gov.hu
Ideiglenes tartózkodás/letelepedésA polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásról szóló 1992. évi LXVI. tv. módosítása miatt 2013. március 1-től megszűnt a három hónapon túli (ideiglenes) külföldi tartózkodás bejelentésének lehetősége, továbbá megszűnt annak lehetősége is, hogy külföldön élő magyar állampolgár kérje adatainak a nyilvántartásból való törlését.
Az uniós szabályozás szerint minden uniós polgár csak egy állandó lakcímmel rendelkezhet az EU területén. Amennyiben a magyar állampolgár életvitelszerűen Lengyelországban tartózkodik, köteles bejelentenie külföldön történő letelepedést. Ezt nagykövetségünk konzuli hivatalában is megteheti.
Külföldi letelepedés bejelentésekor a személyazonosító igazolvány és lakcímkártya bevonásra kerül, ez azonban nem zárja ki a magyarországi tartózkodási hely megtartását vagy annak létesítését. Magyarországi tartózkodási hely létesítése csak Magyarországon, személyesen, a tartózkodási hely szerint illetékes okmányirodánál lehetséges.
Ha a magyar állampolgár később újra állandó lakóhelyet szeretne létesíteni Magyarországon, ismét igényelhet személyi igazolványt és lakcím kártyát.
(Az 1992. évi LXVI. törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról 5.§
(2) a polgár lakóhelye: annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él.
(3) a polgár tartózkodási helye: annak a lakásnak a címe, ahol – lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül – három hónapnál hosszabb ideig tartózkodik). -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #34601 üzenetére
Gondolhatod , hogy nezhettek Indiaban ( fb-n irta egyik blogtulaj , hogy ott kapott)
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #34533 üzenetére
2009-ben meg volt
Jahm, hogy most mar a cafeteria is adozik? szep.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #34108 üzenetére
Minden viszonyitas kerdese. 2004-ben 400 korul-felett is volt a font, mikor kijottunk jo 3 eve akkor meg 285 korul.
Az EUR-GBP max akkor erdekel epp, ha nyaralni megyek.Amugy meg ne irigykedj, olyan ritkan van, hogy nekem jo legyen, hadd legyen mar meg ez a kis oromom.
-
tildy
nagyúr
En is megegettem mar maga, ex hiaba keresett jobban, nagyon sok dolgot en vettem a haztartasba.
Az utobbi idoben meg... Inkabb csak a halkan mondom, hogy 3 eve az en fizumbol elunk ( es nem mintha Esm nem dolgozna, csak epp bevetele nem volt sok).
Mindezek melle tudva, hogy mennyire frusztral az a szituacio, hogy az osszes pasi csak viszi tolem a penzt
en meg kezdem felvenni anyam mentalitasat, azaz kezdek ellenorizni , azt hiszem nem vallalnek be kozos kasszat.
Max a kozos koltsegekre.
Ugy nyugi van. Megcsak kisertesbe se esek, hogy a mas penztarcajaba belelassak. -
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #33968 üzenetére
Ez van. Valoszinuleg nemetben , vagy Usa-ban pl. jobb fizut kapnek, ugyanennyi tudassal. Szerintem Kanadaban is.
Semmi gond par even belul megcelzom az D-H kezdobetuk kozti ketto nagyobb ceg valamelyiket.Egyebkent, csutortok-kedd kozt otthon vagyok, szokas szerint kedd reggel jovok vissza, szoval hetfon este (1 het mulva) snapsz bejatszhat akinek van kedve jonni
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #33951 üzenetére
Figy, ki kell jonni, meg kell probalni. En "kihoztam" egyik ismerosom, akivel egyutt dolgoztam anno a Pannonnal, kb 5 ev tapasztalata volt telecomos fejlesztesben, ( tobb teruleten is) , csak annyit mondanek, tudok, amennyit tudok. Itt nulla UK tapasztalattal kb .akkor kezdesz 50 brutto felett, ha odahaza is tobb ev szakmai tapasztalatod(>5-8) , illetve managementi tapasztalatod is van. Kivetelek persze vannak.
De mondom, meg kell probalni.
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #33939 üzenetére
Szerintem kb. 60 korul lehet. [link] kb itt is azt irja.
Valoszinuleg sok tenyezotol fugg,azert ez is, milyen szinten van, milyen allast fog ki. Siman elkepzelem, hogy van aki 80-90 ezret is kap ezen a teruleten, mig a tobbseg esetleg csak 55-65-t.A sima sysadminok 40-50 kozott vannak. [link]
Eqmontoyanak itt a php-s :[link] , en ugye mid-level szinten vagyok. es itt a cad-es is : [link]
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #33937 üzenetére
64E CAD az gondolom brutto, de ugye az ember nettoban kapja a fizetest. Ez itt brutto £43E GBP. Ott nem tudom mennyi az elvonas. Bar azt eszrevettem, hogy mind az USA-ban, mind pl. Nemetorszagban jobban megfizetnek ezen a teruleten is.
Annyit tudok, itt egy kezdo , nulla tapasztalatos fejleszto kb brutto 22-24 ezret kap, az netto 1500 font kb.
En 3 ev fejlesztoi tapasztalattal 22k-val kezdtem, de akkor meg nagyon rossz volt az angolom. Realisan akkor kb brutto 28-30 korul kellett volna kapnom.Amugy ne fogad ketkedve, van ilyen ember, csak ritka mint a feher hollo, vagypedig netan managementi tapasztalata is van. Persze vannak fejlesztok , akik annyit siman hazavisznek, de nagyon ritka az olyan eset, amikor ez 32 eves kor alatti kategoriabol kerul ki.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #33930 üzenetére
Ahhoz kb 8+ ev kell es meg egyeb dolgok. Raadasul az en teruletemen meg nehezebb erre a szintre menni. Bonusz nelkul a brutto fizetesem nem eri el a 40-t. Ismerosi korben ismerek par fejlesztot, max 1-2-rol sejtem, hogy 50 felett lehet. De ok mar nagyon "oreg-rokak" , nagyon profik.
En sem minber kozeli fizukra gondoltam, csak a kornyezetembol indultam ki.
Azt mar nem is mondom, hogy eleg ritka, hogy ket nagyon profi IT-s egy par legyen, bar van azert ra pelda -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #33926 üzenetére
Ha kicsit elkezdesz olyasmi szisztemaban gondolkodni, mint a lakaslizing, akkor picit erthetobb. Fiatalok egyaltalan bele tudnak kezdeni , hogy sajat lakashoz jussanak, de meg vannak egyeb elonyei is a shared ownershipnek. Meg nem neztem utana, de amint nekikezdunk, tobbet fogok tudni.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #33916 üzenetére
Na itt ugy mukodik a szisztema, hogy megveheted part rent part buy-ban ( vagy shared ownershipnek is hivjak) . Azaz kifizeted azt a szazalekot( akar hitelbol) , a maradekra pedig ugyanugy fizetsz, mintha alberlet lenne. A Minimum Savings az onero.
EQmontoya: "Két normálisan kereső ember ott havonta félreteszi a 3000 fontot lazán" : aha, persze, epp most jottem a Marsrol...
Mi szamit normalis keresetnek? Csak mert ennyit meg en sem keresek meg, ha ketten dolgoznank, es keresnenk, akkor is a realis kb 1500 font elpakolasa lenne. Nem 3000, es nem lazan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- RTX5070Ti/ Ryzen7 8700F/ Asus PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest